De i7S TWS: zwarte Airpods clone. Een goede optie?

I7s TwsDe i7s tws zijn populaire bluetooth oordopjes, die qua design en functies veel weg hebben van de zeer populaire Apple AirPods.

Een belangrijk voordeel van de i7s tws is de véél lagere prijs. Zo kun je ze op dit moment bestellen op AliExpress.com voor slechts zo’n $9,50. Dat staat op dit moment gelijk aan zo’n €8,40.

De oorspronkelijke AirPods zijn ruim 20 keer zo duur.

Een andere reden dat deze oortjes zo populair zijn, is dat de i7s tws ook verkrijgbaar is in het zwart. Er is veel vraag naar zwarte AirPods, maar de officiële AirPods worden alleen verkocht in het wit.

Naast de witte en zwarte uitvoering van de i7s tws, kun je ook kiezen uit een rode, gouden, of roze uitvoering.

Zijn de i7s tws een goede keuze? In dit artikel ga ik in op alle belangrijke eigenschappen van deze oortjes, en vergelijk ik ze met de Airpods.

De i7s tws vs Apple AirPods

Het eerste dat opvalt is dat de i7s tws duidelijk een minder goede clone van de AirPods zijn dan de i10 tws. De i7s tws zijn namelijk een stuk groter dan de Apple AirPods. Met een lengte van 47 mm zijn ze ruim een halve centimeter langer dan de AirPods.

Nog duidelijker is het verschil in de dikte van de ‘stengel’. Die van de i7s tws is bijna twee keer zo dik. Een ander verschil is dat er op de i7s tws een knop zit. De AirPods hebben geen knop, maar een touch-sensor voor de bediening.

Vanwege deze verschillen is het gemakkelijk waar te nemen dat dit niet de echte Airpods zijn. Wil je een zo goed mogelijk lijkende Airpods clone? Kies dan niet voor deze i7s tws, maar voor de (iets duurdere) i10 tws.

Opladen en batterijduur – oordopjes en charging case

Zowel de i7s als de AirPods worden geleverd met een charging case, een opslagdoosje waar je de oordopjes in moet plaatsen om ze op te laden.

De charging case voor de i7s tws is op te laden met de meegeleverde micro-USB kabel. De charging case van de i7s tws is een stuk groter dan die van de AirPods. Deze charging case is namelijk zo’n 7 cm lang, en 5.5 cm breed. De charging case is ook dikker dan die van de AirPods, maar de precieze dikte wordt nergens aangegeven.

Er wordt aangegeven dat deze oordopjes een batterij hebben met 55 mAh vermogen, en daarmee een zo’n 2 tot 3 uur muziek kunnen afspelen voor ze opgeladen moeten worden. De charging case bevat een batterij met 400 mAh capaciteit. Je kunt daarmee de oortjes nog zo’n 7 keer volledig opladen (voor zo’n 14 – 21 uur extra luistertijd).

Het opladen van de i7s tws duurt volgens de fabrikant tussen de 1 en 2 uur. Het opladen begint niet automatisch. Je zult bij de i7s tws een knop moeten indrukken om het opladen te starten. Een indicatielichtje geeft aan of de oortjes klaar zijn met opladen; een rood lichtje betekent dat de batterij nog aan het opladen is, een blauw lichtje geeft aan dat de batterij vol is.

Ook wordt er een USB-kabel meegeleverd waarmee je de oortjes rechtstreeks kunt opladen. Deze kabel heeft aan de ene kant een USB-A connector, en aan de andere kant een pin die je aan kunt sluiten aan de onderkant van een oortje.

I7s tws - wit en zwart in charging case
Witte en zwarte i7s tws in de charging case

De Apple AirPods zijn op te laden in de charging case met de meegeleverde USB-lightning kabel. De charging case van de AirPods is een stuk compacter; 5,35 cm lang en 4,4 cm breed.

De batterij van de AirPod oortjes zelf is goed voor maximaal 5 uur luisteren. De batterij in de AirPods charging case bevat nog genoeg capaciteit voor zo’n 19 uur aan extra afspeeltijd. Met volledig opgeladen AirPods én charging case, kun je dus zo’n 24 uur lang muziek luisteren.

Door de Airpods in de charging case te plaatsen beginnen de oordopjes meteen weer met opladen. Volgens Apple hebben de Airpods na 15 minuten opladen in de charging case weer genoeg capaciteit voor 3 uur muziek luisteren. Apple geeft niet aan hoe lang het duurt om de AirPods volledig op te laden, maar volgens gebruikers is dat ongeveer 1 uur. Op je iPhone is de huidige lading van de oortjes zelf, en de charging case te zien.

Bluetooth en automatisch verbinden

Zowel de i7s tws als de Apple Airpods maken gebruik van bluetooth versie 4.2. Het opgegeven bluetooth bereik van de i7s tws is 10 meter, maar een aantal reviews geven aan dat het werkelijke bereik wat lager ligt. Blijf je binnen deze afstand dan is de bluetooth verbinding sterk, en valt deze niet weg.

De echte AirPods hebben wat betreft bereik een flink voordeel. Apple geeft geen afstand op voor het bereik van de AirPods, maar in de praktijk is deze afstand in ieder geval een stuk groter dan 10 meter. Zij bijvoorbeeld deze test. De bluetooth range is echter ook afhankelijk van de bluetooth zender van het apparaat dat het signaal verstuurd. Heb je een oude smartphone met een verouderde bluetooth versie, dan kan deze afstand minder zijn.

In tegenstelling tot de Apple Airpods, zullen de i7s tws niet automatisch verbinden als je de case opent. Je zult op beide oortjes de knop ingedrukt moeten houden. Wanneer er vervolgens op beide oortjes een licht begint te knipperen, kun je ze op je smartphone vinden onder ‘bluetooth instellingen’. Bij je bluetooth instellingen is de naam niet de ‘i7s tws’, maar de ‘tws-i7’.

Zowel de i7s tws als de Apple Airpods zijn zowel met een iPhone als Android smartphone te gebruiken. Bij gebruik met Android zul je beide oortjes handmatig moeten verbinden via de bluetooth-instellingen in Android.

Gebruik en functies

De Apple Airpods zijn te besturen met aanraking. Elk oortje van de i7s tws bevat één knop waarmee je deze kunt bedienen. Door de knop één keer in te drukken pauzeer je de muziek. Door de knop nogmaals in te drukken begint de muziek weer met afspelen.

Ook kun je inkomende telefoongesprekken aannemen en ophangen met deze knop. Opnemen werkt door één druk op de knop te geven. Om op te hangen moet je de knop langer ingedrukt houden. Bij het bellen wordt er gebruik gemaakt van de ingebouwde microfoon in deze oortjes.

Helaas is het niet mogelijk om met deze knop naar het volgende of vorige nummer te gaan. Bij de i10 tws en Apple AirPods is dat met de touch-bediening wel mogelijk.

Geluidskwaliteit

Volgens de opgegeven specificaties kunnen de i7s tws frequenties tussen 20 Hz en 20 kHz afspelen. Veel reviewers vinden de geluidskwaliteit van deze oortjes matig, en vinden dat het geluid wat ‘blikkerig’ klinkt.

Daarom zijn ze qua geluidskwaliteit duidelijk minder dan de officiële AirPods. In deze video een korte vergelijkende test van de geluidskwaliteit van de i7s tws en de Airpods.

Hoewel de matige geluidskwaliteit erg jammer is, was dit te verwachten bij headphones die zo goedkoop zijn. Wil je een Airpod clone die beter klinkt? Bekijk dan de i10 tws AirPod alternatief. Volgens reviewers klinken deze flink beter.

De microfoons van de i7s leveren volgens reviewers een geluidskwaliteit die voldoende is om probleemloos te gebruiken bij het bellen.

Bronnen specificaties: Apple Airpods: support.apple.com. i7s tws: AliExpress.com

i7s tws reviews, tests, en ervaringen

De i7 tws wordt positief beoordeeld door klanten op AliExpress.com. Hier hebben deze oortjes op het moment van schrijven 3304 reviews, en krijgen ze een gemiddelde score van 4.5/5 sterren.

Twee duidelijke en volledige video reviews over deze headphones kun je vinden op Youtube, bij; Apple Explained, en Super* Review. In beide reviews wordt aangegeven dat de de geluidskwaliteit niet geweldig is. Ook wordt in de review van Super* Review aangegeven dat het bluetooth bereik slechts zo’n 3-5 meter is in plaats van de opgegeven 10 meter.

De i7s tws kopen

De i7s tws is te koop bij meerdere webshops. De goedkoopste optie is op AliExpress.com. Je kunt hier alle verschillende kleuruitvoeringen van de i7s tws bestellen voor slechts zo’n $9.50. Ook kun je een uitvoering zonder charging case bestellen voor zo’n $8. Deze wordt geleverd met een USB oplaadkabel, waarmee je de oortjes rechtstreeks kunt aansluiten op een lader. Hoewel de verzending van de i7s tws gratis is, is de levertijd lang. De levertijd naar Nederland wordt geschat op 13 dagen.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de i7s tws? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Of een eigen ervaring met dit product die je wil delen? Je kunt hieronder een bericht achterlaten!

Plaats een reactie

8 reacties op “De i7S TWS: zwarte Airpods clone. Een goede optie?”

 1. Goedendag,

  Ik heb de i7 TWS mini airpods, verbinden met bluetooth werkt maar als ik gebeld word dan hoor ik het wel in mijn oortje als ik opneem maar de beller hoort mijn stem niet. Wat doe ik verkeerd?

  Beantwoorden
 2. De oortjes werken prima met muziek, maar zowel op een iPhone 7 als iPhone 8 krijg ik het niet voor elkaar om een telefoongesprek te voeren, op te nemen. Als er gebeld wordt stopt de muziek wel, maar ik kan niet opnemen met de oortjes. Wat gaat er fout?

  Beantwoorden
 3. Ik heb de oortjes een nacht aan de lader gelegd, maar de charging case laadt niet op, en soms doet 1 oortje het niet, kan iemand mij helpen?

  Beantwoorden
 4. Hallo,
  Koppelen is gelukt, maar ik krijg alleen uit of de rechter of het linkeroortje geluid.
  Hoe krijg ik t uit 2 oortjes voor elkaar?
  Ik dacht nl, dat ze stereo zijn.

  Graag, reacties.

  Beantwoorden
  • Hoi Sonja,

   Dat is een bekend probleem. Je moet eerst de twee losse oortjes met elkaar koppelen (‘pairen’) door de knop op beide oortjes ingedrukt te houden. Daarna moet je twee keer de knop op één van de oortjes indrukken, hiermee activeer je de bluetooth van de gekoppelde oortjes. Pas daarna kun je verbinden met de oortjes via de bluetooth instellingen van je smartphone. Als het goed is krijg je dan uit beide oortjes geluid.

   In deze video zie je duidelijk hoe dit werkt. De precieze stappen zijn ook nog na te lezen in de comments onder deze video.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
 5. Ik wil de oordopjes koppelen aan een nokia 3310.
  Deze vindt de set ook meteen, maar zodra ik wil koppelen, vraagt hij om het wachtwoord van de set.

  Beantwoorden
Send this to a friend