Goedkope SSD kopen? Top 3 goodkoopste SSD’s (prijs/GB)!

Zoek je een SSD, en wil je zoveel mogelijk opslagcapaciteit voor een zo laag mogelijke prijs? Omdat de prijs van SSD’s snel daalt, zijn er ondertussen al veel goedkope opties beschikbaar. Ik heb uitgezocht wat op dit moment de voordeligste opties zijn wat betreft prijs per GB opslagslagruimte.

Hieronder de top 3 goedkoopste opties van dit moment (lente 2019). Ik noem bij elke SSD ook de andere belangrijke eigenschappen, zoals de lees- en schrijfsnelheid van de SSD.

Op dit moment zijn de goedkoopste SSD’s allemaal het 2.5 inch SATA III type; het meest voorkomende type SSD’s. De snellere typen SSD’s zijn op dit moment allemaal significant duurder.

De aanbevolen producten en bijbehorende prijzen zijn voor het laatst geüpdatet op 8 april 2019.

Kingston A400 SSD 960GB – de goedkoopste SSD!

De 960 GB uitvoering van de Kingston A400 SSD’s is op dit moment simpelweg dé goedkoopste SSD als het gaat om prijs/GB.

Kingston A400 Ssd 960gb Goedkoopste Ssd

Kingston A400 SSD 960GB

Bol.com (€99,95)

Dit is een 2.5 inch SATA SSD. De opgegeven maximale leessnelheid is 500 MB/s, en de opgegeven schrijfsnelheid 450 MB/s. Daarmee is deze SSD qua maximale snelheid zo’n 10% langzamer dan de snelste (maar duurdere) SSD’s.

De opgegeven snelheden komen overeen met de testresultaten bij benchmarks. Na ruim 40.000 benchmarks wordt hier qua leessnelheid een gemiddeld maximum van 509 MB/s waargenomen, en 442 MB/s voor de schrijfsnelheid.

In de praktijk is niet de maximumsnelheid, maar de gemiddelde snelheid van een SSD een betere maatstaf. De benchmarks wijzen uit dat deze SSD een gemiddelde snelheid van 290 MB/s heeft.

Op dit moment kost deze SSD op €99,95 op Bol.com. Daarmee krijg je zo’n 25 euro korting op de normale prijs. Met deze prijs kost deze SSD omgerekend 10,4 cent per GB.

De Kingston A400 krijgt op Bol.com veel positieve reviews. Op dit moment zijn er 251 reviews, en is de gemiddelde reviewscore 4.7/5. De meeste reviews noemen de scherpe prijs als belangrijk voordeel.

Deze SSD is beschikbaar in meerdere uitvoeringen, met verschillende opslagcapaciteit. Ook de 240 GB uitvoering van deze SSD is zeer goedkoop beschikbaar. De laagste prijs voor deze uitvoering is €25,90 op Alternate.nl. Daarmee komt deze SSD op een prijs van 10,8 cent per GB.

Met 240 GB is deze uitvoering groot genoeg voor je besturingssysteem en je belangrijkste software. Door dit op een SSD te zetten zal je PC sneller opstarten, en programma’s sneller laden. Je kunt dan gebruik maken van een langzamere, maar per GB goedkopere, HDD voor back-ups en andere langdurige opslag.

Zoals bij de meeste SSD’s, wordt er géén SATA kabel meegeleverd. Als je deze SSD wil inbouwen in een laptop, dan heb je deze kabel niet nodig. Wil je deze SSD inbouwen in je PC, en heb je deze kabel niet meer? Vergeet deze dan niet mee te bestellen!

Er geldt op alle uitvoeringen van deze SSD 3 jaar fabrieksgarantie.

Crucial BX500 480GB – goedkoop en snel!

De Crucial BX500 met een opslagcapaciteit van 480 GB is op dit moment de op één na goedkoopste. Het voordeel van deze SSD is dat deze sneller is dan de eerder genoemde optie.

Crucial Bx500 480gb Ssd

Crucial BX500 480GB

Amazon.de (Bekijk prijs)

Ook dit is een 2.5 inch SATA-III SSD. De opgegeven maximumsnelheid van deze SSD is 540 MB/s bij lezen, en 500 MB/s bij schrijven. De benchmark-resultaten geven een gemiddelde maximumsnelheid van 512 MB/s voor het lezen, en 454 MB/s voor het schrijven.

Hoewel de maximale lees- en schrijfsnelheid maar íets hoger liggen dan die van de Kingston A400, is de gemiddelde snelheid van deze SSD een stuk hoger. Volgens de benchmarks is de gemiddelde snelheid namelijk 345 MB/s (tegen 290 MB/s van de Sandisk A400).

Daarom is de Crucial BX500 op dit moment een zeer goede keuze. Deze SSD namelijk erg goedkoop, maar flink sneller dan de goedkoopste optie.

De laagste prijs voor de BX500 is op dit moment te vinden op Amazon.de. Deze SSD wordt door Amazon.de gratis verzonden naar Nederland. Met de huidige prijs komt deze SSD op een omgerekende prijs van 10,5 cent per GB opslag.

Bij Amazon krijgt deze SSD veel positieve reviews. Na 159 beoordelingen door klanten, is de gemiddelde score 4.5 uit 5 sterren.

Ook deze SSD wordt verkocht zonder de SATA-kabel. Heb je deze wel nodig, bestel dan deze voordelige inbouw-kit mee. Wel krijg je bij aanschaf van deze SSD 3 jaar fabrieksgarantie.

Samsung 860 QVO 1TB 2,5 inch SSD

De nummer drie is de Samsung 860 QVO SSD met een opslagcapaciteit van 1 TB. Hoewel deze iets duurder is dan de twee eerder genoemde opties, is deze SSD nog sneller.

Samsung 860 Qvo 1tb 2 5 Inch Ssd

Samsung 860 QVO 1TB

Bol.com (€113)

Samsung geeft een maximale snelheid van 550 MB/s read en 520 MB/s write op.

Bij de tests (benchmarks) valt op dat deze SSD een vergelijkbare maximale leessnelheid heeft (516 MB/s), maar een significant snellere schrijfsnelheid (491 MB/s) dan de twee voorgenoemde opties.

Wat in de praktijk belangrijker is, is of de gemiddelde snelheid van de SSD hoog is. Na bijna 1200 tests op userbenchmark.com komt deze Samsung 860 QVO op een gemiddelde snelheid van 393 MB/s.

De prijs van deze SSD is op het moment van schrijven 113 euro op Bol.com. Daarmee komt de 860 QVO op een prijs van 11,3 cent per GB opslag. Hoewel je voor deze SSD dus iets meer betaalt, krijg je daar ook een flink stuk stuk snelheid voor terug.

Op Bol.com krijgt deze SSD erg positieve reviews. De gemiddelde reviewscore staat op dit moment op 4.8 uit 5 sterren.

Ook bij deze SSD krijg je geen SATA kabel meegeleverd. Als je deze nodig hebt, vergeet deze dan niet mee te bestellen. Ook op dit product geldt 3 jaar fabrieksgarantie.

Goedkope externe SSD?

Zoek je een zo goedkoop mogelijke externe SSD? Hoewel er voorgemaakte externe SSD’s zijn, is het een stuk voordeliger om te kiezen voor één van de drie eerder genoemde SSD’s. Om van deze interne SSD’s een externe SSD te maken, kun je een 2.5 inch externe SSD behuizing gebruiken.

Als je de SSD in de behuizing hebt geplaatst, kun je deze gebruiken als externe SSD. Je kunt deze dan via USB aansluiten op je PC, laptop, of andere apparaten.

Door op deze manier een externe SSD samen te stellen kun je flink besparen.

Zo kost de Samsung T5, een populaire externe SSD van 1 TB, op dit moment €214,59 op Bol.com. Kies je de eerder genoemde Samsung 860 QVO SSD van 1 TB (€113) en de Orico 2.5 inch SSD behuizing (€13,95), dan kom je uit op een totaal van €126,95. Je bent dan bijna 90 euro goedkoper uit!

Vragen, opmerkingen, of eigen ervaringen?

Heb je nog verdere vragen over de aankoop van een goedkope SSD? Wil je je ervaring over een specifieke harde schijf delen? Of heb je ergens nog een goedkopere optie gezien? Laat het me weten! Je kunt hieronder een bericht achterlaten.

Plaats een reactie

Send this to a friend