Beste draadloze oordopjes / oortjes? [Bluetooth] – De drie opties! (2019)

Door | 11 december 2018

Op zoek naar goede draadloze oordopjes? Draadloze oortjes gebruiken Bluetooth, waardoor je zonder draad muziek vanaf je smartphone, tablet of laptop kunt beluisteren. Zo heb je geen last van een draad die in de weg zit. Ook worden er steeds meer smartphones verkocht zonder 3.5 mm jack aansluiting. Bluetooth oordopjes zijn dan een goede oplossing om toch muziek te kunnen luisteren.

Wil je snel de beste keuze kunnen maken? Binnen het huidige aanbod aan bluetooth headphones zijn er drie voor de hand liggende keuzes, afhankelijk van je voorkeuren. Hieronder de drie beste draadloze oordopjes op dit moment:

 • JBL E25BT – de ‘beste koop’; lage prijs maar goede kwaliteit
 • Jabra Elite 65T – de beste volledig draadloze oordopjes (in-ear)
 • Apple Airpods – de beste volledig draadloze earbuds (on-ear)

Hieronder ga ik verder in op de drie genoemde opties.

JBL E25BT – beste koop draadloze oortjes

De JBL E25BT zijn Bluetooth in-ear oordopjes. Deze zijn wat mij betreft de beste koop omdat ze volgens tests vergeleken met andere draadloze oortjes van deze prijs zeer goed scoren op geluidskwaliteit.

Een zeer uitgebreide en objectieve test van deze oordopjes is te vinden op Rtings.com. Daar scoort de JBL E25BT zeer goed op de bastonen, middentonen, en hoge tonen (treble).

In deze test krijgen deze oortjes alleen voor de zogenaamde ‘soundstage’, ofwel de ruimtelijkheid van het geluid, een lage score. Dit is echter geen nadeel van deze oortjes, maar van oortjes in het algemeen. Over-ear headphones zullen voor een veel ruimtelijker geluid kunnen zorgen.

Ter vergelijking: deze oordopjes komen qua geluidskwaliteit beter uit de test dan de Apple Airpods.

De JBL E25BT oordopjes zijn met je apparaten te verbinden via bluetooth. Je kunt ongeveer 8 uur muziek afspelen op deze oortjes voordat je deze weer moet opladen.

Opladen van deze oordoppen werkt via USB. Op deze headphones zit een micro-USB ingang voor het opladen, zodat je ze kunt aansluiten op een USB-charger, of bijvoorbeeld je laptop of PC. De USB laadkabel wordt meegeleverd.

Het linker en rechter oortje zijn bij de JBL E25BT met elkaar verbonden met elkaar met een kabel. Bij gebruik draag je deze kabel achter je nek. Hoewel deze oortjes daarom niet ‘volledig draadloos’ zijn, heeft deze draad wel een aantal voordelen.

Zo wordt er een klem meegeleverd die je op het midden van de kabel kunt plaatsen. Hiermee kun je de kabel vastklemmen aan de rand van je T-shirt. Zo blijven de oortjes hangen als je deze even uit wil doen. Ook zul je ze zo niet kwijtraken als ze uit je oor vallen.

Een ander voordeel zijn de drie verschillende knoppen op de op de kabel. Deze maken het mogelijk om je muziek te bedienen zonder je smartphone te gebruiken.

Ook maakt de draad tussen de twee oortjes de lage prijs mogelijk. Omdat de oortjes via de draad met elkaar in verbinding staan is er maar één bluetooth ontvanger nodig, in plaats van één per oor. Dit is een van de belangrijke redenen dat deze oortjes maar ongeveer een derde kosten van volledig draadloze oordopjes.

Kortom zijn dit de draadloze oordopjes die de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben op dit moment. De laagste prijs voor deze draadloze oordopjes is op dit moment €54,99. Op dit moment wordt de JBL E25BT voor deze prijs verkocht op Bol.com, Coolblue.nl en Mediamarkt.nl.

Deze oordopjes worden geleverd met twee sets in-ear plugs meegeleverd (groot en klein), een micro-USB laadkabel, de optionele klem, en een opbergtasje.

TIP: Vind je in-ear oortjes niets? Hoewel in-ear oordopjes door de betere isolatie voor een betere geluidservaring zorgen, is het draagcomfort minder. Heb je vanwege het draagcomfort voorkeur voor ‘on-ear’ earbuds? In dat geval zijn de JBL T205BT bluetooth oordopjes (€41) mijn aanrader.

Jabra Elite 65t (in-ear) – Beste volledig draadloze oordopjes

Heb je voorkeur voor volledig draadloze oordopjes (‘true wireless’), dus zonder draad die de twee oordopjes met elkaar verbindt? De Jabra Elite 65t is mijn aanrader omdat deze volgens veel reviews goed scoort goed op geluidskwaliteit, draagcomfort, en gebruiksgemak.

Jabra Elite 65T - Beste volledig draadloze oordopjes

Jabra Elite 65t

Coolblue.nl (€149)

Volledige reviews van de Jabra Elite 65t kun je onder andere lezen op Techradar.com, Engadget.com, en Tomsguide.com.

De Jabra Elite 65T zijn in-ear oordopjes, en worden geleverd met drie verschillende in-ear opzetstukjes. Zo kun je kiezen voor de juiste maat voor een goede en stevige pasvorm.

Je kunt zo’n 5 uur lang muziek afspelen op de batterij van deze oortjes. Om de oortjes op te laden moet je deze in de meegeleverde draaghouder te plaatsen.

Deze houder heeft een micro-USB aansluiting, waarmee je deze op een USB charger, laptop, of PC kunt aansluiten voor het opladen. Met slechts 15 minuten opladen zullen de oordopjes weer anderhalf uur muziek kunnen afspelen.

Wanneer de oordopjes zelf opgeladen zijn, wordt de ingebouwde batterij van de houder opgeladen. Deze ingebouwde batterij heeft voldoende capaciteit om de Jabra Elite 65t oordopjes nog twee keer volledig op te laden. De houder zorgt er dus voor dat je de Jabra Elite 65t veilig mee kunt nemen, en zorgt daarnaast ook nog eens voor 10 uur extra batterijduur.

Omdat deze draadloze oortjes volledig draadloos zijn, bevat elk oortje een Bluetooth 5.0 ontvanger. De draadloze verbinding wordt gemaakt door de knop op het linker oortje vijf seconden lang ingedrukt te houden. Jabra geeft aan dat de Elite 65t een draadloos bereik hebben van 10 meter.

De Jabra Elite 65t hebben de IP-code IP55. Ze zijn dus beschermd tegen stof, en ‘sproeidicht’. Je kunt deze headphones daarom dus ook buiten gebruiken als het regent.

Het linker oortje bevat een knop die je in drie verschillende richtingen kunt indrukken. Hiermee kun je onder andere het volume aanpassen, een ander nummer kiezen, de muziek pauzeren, of een inkomend telefoongesprek aannemen. De headphones hebben meerdere ingebouwde microfoons die worden gebruikt bij het bellen, of als je gebruik wil maken van stemcommando’s voor Alexa, Siri, of Google Assistant.

Je kunt met deze headphones gebruik maken van de Jabra Sound Plus App. Binnen deze app kun onder andere de equalizer voor de headphones aanpassen, en andere functies instellen voor de knop.

De geluidskwaliteit van deze volledig draadloze oordopjes liggen ongeveer op hetzelfde niveau van de eerder genoemde JBL E25BT oortjes. De toegevoegde waarde van de Jabra Elite 65t zijn voornamelijk de volledig draadloze uitvoering, de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid.

De laagste prijs voor deze oortjes is op dit moment 149 euro. Je kunt ze voor deze prijs bestellen op Bol.com, Coolblue.nl en Mediamarkt.nl.

Apple AirPods – beste draadloze earbuds (niet in-ear)

Apple Airpods - Beste on-ear Bluetooth oordopjes

Apple Airpods

Bol.com (€169)

De Apple Airpods zijn de beste keuze als je volledig draadloze on-ear oordopjes zoekt; op dit moment is er eigenlijk ook nog geen directe concurrentie. Op namaak-Airpods na, zijn er namelijk geen andere volledig draadloze ‘on-ear’ headphones te koop. Qua design lijken de Airpods sterk op de Earpods, minus de draad.

Net als de Jabra Elite 65T, worden de Airpods geleverd met een charging case. Op een volle batterij kunnen de AirPods zo’n 5 uur muziek afspelen voordat je ze weer zult moeten opladen. De charging case bevat een batterij die de AirPods weer bij kunnen laden. Met voor 19 uur extra batterij in de charging case, heb je in totaal zo’n 24 uur luistertijd. Met 15 minuten opladen kun je met deze draadloze oortjes zo’n 3 uur muziek luisteren.

De charging case is zelf op te laden over USB. Er wordt een laadkabel meegeleverd, die een USB-A aansluiting heeft om deze aan een USB charger, laptop of desktop PC aan te sluiten. Aan de andere kant van de kabel zit een lightning connector, die je kunt aansluiten op de charging case.

De Airpods werken niet alleen met Apple producten zoals een de iPhone, iPad, of iPod, maar zijn ook prima te gebruiken met Android apparaten. Qua gebruiksgemak is er wel een klein verschil. Gebruik je een iPhone, dan zullen de Airpods hier automatisch mee verbinden bij het openen van de charging case voor de Airpods.

Binnen Android zul je handmatig onder Bluetooth apparaten de Airpods moeten selecteren, om hier vervolgens mee te verbinden. Een ander verschil is dat binnen Android de huidige batterijlading van de Airpods en charging case niet te zien zijn. Om dat op te lossen kun je gebruik maken van deze app.

De Apple Airpods bevatten geen knoppen voor bediening. Wel bevatten de Airpods een ingebouwde touch-sensor. Tik je deze tweemaal aan, dan wordt Siri gestart en kun je stemcommando’s gebruiken om de muziek te stoppen, het volume te verhogen, of naar een ander nummer te gaan. Als je gebruik maakt van Android zul je helaas je smartphone uit je zak moeten halen om de muziek te bedienen.

Net als andere bluetooth oortjes bevatten de Airpods ook microfoons, zodat je een telefoongesprek kunt voeren zonder je smartphone uit je broekzak te halen.

De meeste reviews zijn positief over de geluidskwaliteit van de Airpods. Volgens de test van Rtings presteren de Airpods vergeleken met andere draadloze oortjes voornamelijk matig op het basgeluid. Wel scoren ze in deze test erg goed op de middentonen. Omdat dit on-ear oordopjes zijn, isoleren ze het geluid ook minder goed dan in-ear oortjes.

De Apple Airpods zijn voor 169 euro te koop op Bol.com, Coolblue.nl en Mediamarkt.nl.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van draadloze oordopjes? Opmerkingen op de inhoud van het artikel? Of ervaring met een of meer van de genoemde producten? Ik hoor het graag! Je kunt hieronder een bericht achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Beste draadloze oordopjes / oortjes? [Bluetooth] – De drie opties! (2019)

 1. Moes

  Als ik max 100 euro wil uitgeven, wat is dan de beste? Nog steeds de jbl e25, of een ander product? Draad achter vind ik ok.

  Reply
  1. Guido Post author

   Hoi Moes,

   Voor 100 euro kun je ook al zeer goede volledig draadloze oortjes kopen. Dat zal ook altijd mijn voorkeur hebben vanwege het draagcomfort. Mijn aanrader voor 100 euro is de Anker Soundcore Liberty Air. Volgens deze frequency response test leveren ze zeer nauwkeurig geluid, en scoren ze vooral goed op de bas. Beter dan de JBL E25BT én de Airpods.

   De Anker Soundcore Liberty Air kost op dit moment €99,95 op Expert.nl.

   Groet,
   Guido

   Reply