Beste draadloze oordopjes [bluetooth]: 6 beste opties! (2020)

Op zoek naar goede draadloze oordopjes? Er worden veel verschillende bluetooth oordopjes verkocht. Wil je snel goede bluetooth oordopjes kunnen kiezen? Ik heb uitgezocht wat de beste draadloze oordopjes zijn op dit moment (begin 2020).

Hierbij ben ik uitgegaan van mijn eigen reviews, reviews van andere websites en klanten, de eigenschappen, en de huidige prijzen van de producten. Afhankelijk van je voorkeur en budget zijn er wat mij betreft op dit moment zes voor de hand liggende keuzes:

Hieronder ga ik verder in op de de genoemde opties. Meteen meer informatie over één van de opties? Klik dan op de link om naar meer informatie over het genoemde oortje te springen.

Tip: in de oordopjes koopgids lees je meer over alle eigenschappen waar je op kunt letten bij het kiezen.

Xiaomi Redmi AirDots – beste draadloze oordopjes onder €25

Ondertussen is het mogelijk om voor een lage prijs prima bluetooth oordopjes te kopen. In het segment tot 25 euro zijn er veel verschillende opties, voornamelijk van Chinese merken. Van de opties die ik getest heb, zijn de Xiaomi Redmi AirDots de beste.

Xiaomi Redmi Airdots Beste Goedkope Draadloze Oordopjes

Xiaomi Redmi Airdots

DX.com (€19,75)

Dit zijn volledig draadloze in-ear oordopjes. Vanwege het lage gewicht en de compacte afmetingen van de oordopjes is het draagcomfort erg goed. Ook blijven deze oortjes goed zitten, ook bij het sporten.

Hoewel dit goedkope bluetooth oordopjes zijn, beschikken ze over alle belangrijke functies. Zo kun je simpelweg met bluetooth verbinden, en spelen de oortjes vervolgens alle audio van je smartphone, tablet, of andere verbonden bluetooth apparaat af. De bluetooth (versie 5.0) verbinding van deze oortjes is prima. De Redmi Airdots zullen dus niet zomaar verbinding verliezen.

De AirDots bevatten een microfoon, zodat je deze ook kunt gebruiken voor handsfree bellen. Je kunt de muziek van deze oortjes ook bedienen met de knoppen op de oortjes.

Verder is de geluidskwaliteit van deze oortjes verrassend goed voor deze prijs. Vooral de diepe bastonen die de oortjes kunnen halen zijn indrukwekkend. De middentonen lijken iets minder volume te hebben dan de lage en hoge tonen, maar daar kun je voor compenseren met een equalizer. Verder is er, voornamelijk op een hoog volume, wat vervorming van de tonen merkbaar.

Toch is geluid ruim voldoende, en beter dan je zou verwachten van zulke goedkope oortjes. Daarnaast zijn ze beter dan andere producten van deze prijs, waaronder de QCY T2C, die ik ook heb getest.

Op een normaal luistervolume houdt de batterij van deze oortjes het zo’n 4 uur vol. Dat is lang genoeg voor de meeste gebruikstoepassingen. Het oplaaddoosje waar je de oortjes in kunt opslaan bevat een ingebouwde batterij waarmee de batterij van de oortjes nog zo’n 4 keer volledig op te laden is.

Meer informatie over deze bluetooth oordopjes? Lees mijn volledige review hier. Deze oordopjes bestellen? De laagste prijs vind je op dit moment op DX.com (€19,75). De oordopjes worden dan verzonden uit China, en hebben een levertijd van één tot meerdere weken.

Wil je deze oortjes sneller in huis? Dan kun je ze ook bestellen op Bol.com. Voor een hogere prijs van €27,50 heb je de oortjes dan morgen in huis.

JBL E25BT – beste koop draadloze oordopjes onder 50 euro

In een prijsklasse hoger, tot zo’n 50 euro, zijn er weinig volledig draadloze oordopjes te vinden. De volledig draadloze oordopjes van Chinese merken zijn goedkoper, en die van de bekende smartphone-merken en audiofabrikanten zijn duurder.

Wel zijn er tot 50 euro goede bluetooth oordopjes te vinden met een achterdraad. Deze zijn namelijk goedkoper te maken. Met een prijs tot 50 euro zou mijn keuze vallen op de JBL E25BT.\

Deze zijn wat mij betreft de beste koop omdat ze volgens tests vergeleken met andere draadloze oortjes van deze prijs zeer goed scoren op geluidskwaliteit.

Een zeer uitgebreide en objectieve test van deze oordopjes is te vinden op Rtings.com. Daar scoort de JBL E25BT zeer goed op de bastonen, middentonen, en hoge tonen (treble). Ter vergelijking: deze oordopjes komen qua geluidskwaliteit beter uit de test dan de Apple Airpods.

De JBL E25BT oordopjes zijn met je apparaten te verbinden via bluetooth. Je kunt ongeveer 8 uur muziek afspelen op deze oortjes voordat je deze weer moet opladen.

Opladen van deze oordoppen werkt via USB. Op deze headphones zit een micro-USB ingang voor het opladen, zodat je ze kunt aansluiten op een USB-charger, of bijvoorbeeld je laptop of PC. De USB laadkabel wordt meegeleverd.

Het linker en rechter oortje zijn bij de JBL E25BT met elkaar verbonden met elkaar met een draad. Bij gebruik draag je deze draad achter je nek. Hoewel deze oortjes daarom niet ‘volledig draadloos’ zijn, heeft deze draad wel een aantal voordelen.

Zo wordt er een klem meegeleverd die je op het midden van de kabel kunt plaatsen. Hiermee kun je de kabel vastklemmen aan de rand van je T-shirt. Zo blijven de oortjes hangen als je deze even uit wil doen. Ook zul je ze zo niet kwijtraken als ze uit je oor vallen.

Een ander voordeel zijn de drie verschillende knoppen op de op de kabel. Deze maken het mogelijk om je muziek te bedienen zonder je smartphone te gebruiken.

Kortom zijn dit de draadloze oordopjes die de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben op dit moment. De laagste prijs voor deze draadloze oordopjes is op dit moment te vinden op Amazon.de. Daarnaast zijn deze oortjes ook verkrijgbaar op Bol.com.

Deze oordopjes worden geleverd met twee sets in-ear plugs (groot en klein), een micro-USB laadkabel, de optionele klem, en een opbergtasje.

TIP: Vind je in-ear oortjes niets? Hoewel in-ear oordopjes door de betere isolatie voor een betere geluidservaring zorgen, is het draagcomfort minder. Heb je vanwege het draagcomfort voorkeur voor ‘on-ear’ earbuds? In dat geval zijn de JBL T205BT bluetooth oordopjes (€39,99) mijn aanrader.

JBL Tune 220TWS – beste draadloze oordopjes tot 100 euro

Heb je een budget tot zo’n 100 euro? Dan zijn er volledig draadloze oordopjes van bekende audiomerken te vinden. Van de opties die ik tot nu toe getest heb, is mijn favoriet de JBL Tune 220TWS, die op dit moment verkrijgbaar zijn voor €95.

Jbl Tune 220tws

JBL Tune 220TWS

Bol.com (€95)

Dit zijn on-ear oordopjes, ofwel earbuds. Omdat deze oortjes dus niet in je gehoorgang klemmen, maar je deze hier tegenaan in je oor zet, is het draagcomfort flink beter. Ook zijn deze oortjes lichtgewicht, en hebben ze een ergonomische vorm. Daarnaast bleven de oortjes bij mijn test goed op hun plek, ook bij sporten.

De bluetooth verbinding van deze oortjes is erg goed. Ik heb nooit haperingen of verlies van verbinding ervaring. Net als de meeste volledig draadloze oordopjes, zijn de JBL Tune 220 TWS ook te bedienen met drukknoppen. Zo kun je zonder je smartphone te pakken onder andere de muziek pauzeren of naar een ander nummer gaan.

Ook is het mogelijk om met deze oortjes handsfree te bellen. In het rechter oortje zit namelijk een ingebouwde microfoon. Van alle bluetooth oordopjes die ik tot nu getest heb, hadden deze via de ingebouwde microfoon de beste geluidskwaliteit.

De geluidskwaliteit van deze oordopjes is erg goed. De Tune 220TWS leveren een geluidskwaliteit die zelfs in de buurt komt van grote headphones. Het basgeluid van deze oortjes is indrukwekkend diep en zuiver. Ook de midden en hoge tonen zijn nauwkeurig.

Het enige nadeel van deze oortjes is de matige batterijduur. In mijn test hielden de oortjes het op een normaal luistervolume 2 uur en 20 minuten vol. Toch zal dat bij veel gebruik, zoals tijdens het reizen of het sporten, voldoende zijn.

Ook deze oortjes hebben een opbergdoosje met een ingebouwde accu. Plaats je de ootjes in het doosje, dan zullen ze meteen beginnen met opladen. Het oplaaddoosje heeft een accu die de oortjes nog zo’n 7.5 keer volledige kan opladen.

Meer informatie over deze bluetooth oordopjes? Lees mijn volledige review hier. Deze oordopjes bestellen? Deze zijn verkrijgbaar op Bol.com voor €95.

Jabra Elite 65t – beste volledig draadloze oordopjes tot €150

Ga je nog een prijsklasse omhoog, dan zijn de Jabra Elite 65t een goede keuze. Dit zijn volledig draadloze in-ear oordopjes, die een aantal geavanceerde opties die ontbreken bij de JBL Tune 220 TWS.

Jabra Elite 65T - Beste volledig draadloze oordopjes

Jabra Elite 65t

Amazon.de (bekijken)

Ik heb deze nog niet zelf getest, maar volgens veel reviews goed scoort goed op geluidskwaliteit, draagcomfort, en gebruiksgemak. Volledige reviews van de Jabra Elite 65t kun je onder andere lezen op Techradar.com, Engadget.com, en Tomsguide.com.

De bluetooth oordopjes hebben elk een bluetooth 5.0 ontvanger, met een opgegeven bereik van 10 meter. Volgens de reviews is de bluetooth verbinding goed, en zal deze dus niet zomaar wegvallen of haperen.

Voor het bedienen van de muziek, zit er op het linker oortje een knop die je in drie verschillende richtingen kunt indrukken. Het voordeel hiervan is dat je hiermee ook het volume aan kunt passen. Het aanpassen van het volume is met de drukknoppen van de Xiaomi AirDots en de JBL Tune 220 namelijk niet mogelijk.

Ook kun je hiermee een ander nummer kiezen, de muziek pauzeren, of een inkomend telefoongesprek aannemen. De headphones hebben meerdere ingebouwde microfoons die worden gebruikt bij het bellen, of als je gebruik wil maken van stemcommando’s voor Alexa, Siri, of Google Assistant.

Een ander belangrijk voordeel van de Jabra Elite 65t is de flink langere batterijduur, van zo’n 5 uur. Ook bij deze oortjes heeft het opbergdoosje nog een ingebouwde accu, die goed is voor nog 10 uur extra afspeeltijd. Ook zal dit doosje zal de oortjes erg snel opladen. Met slechts 15 minuten opladen zullen de oordopjes weer anderhalf uur muziek kunnen afspelen.

Nog een voordeel is dat de Jabra Elite 65t de IP-code IP55 hebben. Ze zijn dus beschermd tegen stof, en ‘sproeidicht’. Je kunt deze headphones daarom dus ook buiten gebruiken als het regent.

Ook is er voor deze oortjes een bijbehorende app, namelijk de Jabra Sound Plus App. Binnen deze app kun onder andere de equalizer voor de headphones aanpassen, en andere functies instellen voor de knop.

De laagste prijs voor deze oortjes is op dit te vinden op Amazon.de. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar op Bol.com. Deze oortjes zijn beschikbaar in drie verschillende kleuruitvoeringen: titanium/zwart, koper/zwart, en goud/beige.

Apple AirPods 2 – beste koop oortjes voor Apple gebruikers

Wil je de draadloze oordopjes gebruiken bij een iPhone en/of iPad? Dan zijn tot een budget van 150 euro de Apple AirPods de beste keuze vanwege het gebruiksgemak en functies. De AirPods zijn earbuds, dus niet in-ear, wat zorgt voor een goed draagcomfort. Het uiterlijk van de oortjes lijkt erg op de Apple EarPods, min de draad.

Apple Airpods - Beste on-ear Bluetooth oordopjes

Apple AirPods

Bol.com (€149)

De Apple AirPods hebben het voordeel dat je deze touch-bediening hebben. Hiermee kun je onder andere de muziek pauzeren of naar een ander nummer gaan met een tik op één van de oortjes. Je kunt de functie van verschillende aanrakingen op het linker of rechter oortje ook aanpassen op het aangesloten apparaat.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van Siri. Met de standaard instellingen zal starten als je twee keer op de oortjes tikt. Vervolgens kun je stemcommando’s gebruiken om de muziek te stoppen, het volume te verhogen, of naar een ander nummer te gaan.

Op een volle batterij kunnen de AirPods zo’n 5 uur muziek afspelen. Ook de AirPods worden geleverd met een charging case. Als je de AirPods hierin plaatst, zullen ze meteen beginnen met opladen op de ingebouwde batterij van dit doosje. Een voordeel op alle eerder genoemde draadloze oordopjes is dat je op je iPhone de exacte acculading van zowel de oortjes als de charging case kunt zien.

Met voor 19 uur extra batterij in de charging case, heb je in totaal zo’n 24 uur luistertijd. Met 15 minuten opladen kun je met deze draadloze oortjes zo’n 3 uur muziek luisteren. Gebruik je de AirPods met een iPhone, dan zullen deze automatisch over bluetooth verbinden als je het doosje opent.

Wil je de AirPods gebruiken met een Android apparaat, dan zul je wel handmatig via de bluetooth instellingen verbinding moeten maken met de oortjes. Een ander verschil is dat binnen Android de huidige batterijlading van de AirPods en charging case niet te zien zijn. Om dat op te lossen kun je gebruik maken van deze app.

Net als andere bluetooth oortjes bevatten de AirPods ook microfoons, zodat je een telefoongesprek kunt voeren zonder je smartphone uit je broekzak te halen.

De meeste reviews zijn positief over de geluidskwaliteit van de AirPods. Volgens de test van Rtings presteren de AirPods vergeleken met andere draadloze oortjes voornamelijk matig op het basgeluid. Wel scoren ze in deze test erg goed op de middentonen. Omdat dit on-ear oordopjes zijn, isoleren ze het geluid ook minder goed dan in-ear oortjes.

De Apple AirPods 2 zijn voor 149 euro verkrijgbaar op Bol.com.

Sony WF-1000XM3 – de beste noise cancelling oordopjes

Een functie die bij alle voorgenoemde draadloze oortjes ontbreekt, is Active Noise Cancellation, kortweg ANC. Dit is een technologie waarbij er gebruik wordt gemaakt van anti-geluid, om omgevingsgeluid te onderdrukken.

Sony Wf 1000xm3

Sony WF-1000XM3

Bol.com (€229)

ANC zal voornamelijk constante ruis weg kunnen filteren. Denk aan het geluid van de trein of een vliegtuig, maar bijvoorbeeld ook het gebrom van een ventilator of een PC.

Zo is omgevingsgeluid minder storend, en kun je de muziek beter horen – zonder het volume flink te verhogen.

Sony is de eerste fabrikant die deze ANC technologie ook heeft weten te verwerken in volledig draadloze in-ear oordopjes, namelijk de Sony WF-1000XM3.

Hoewel ik dit nog niet zelf heb kunnen testen, wordt er in veel reviews aangegeven dat de geluidsonderdrukking van deze oortjes erg effectief is.

Zo wordt er in de reviews van Trustedreviews.com en Whathifi.com aangegeven dat de ANC erg effectief is, en de geluidskwaliteit van de oortjes ook erg goed is. In veel vergelijkende tests zul je ook lezen dat de ANC effectiever is dan die van de AirPods Pro, op dit moment de enige andere volledig draadloze oortjes met ANC.

De Sony WF-1000XM3 hebben een batterijduur van zo’n 6 uur als je gebruik maakt van ANC. Zet je ANC uit, dan is de batterijduur van deze oortjes langer, namelijk zo’n 8 uur. Met het oplaaddoosje kun je de oortjes nog eens drie keer volledig opladen.

Deze oortjes hebben touch-controls, en zijn dus te bedienen met aanraking. Uiteraard bevatten ook deze oortjes een ingebouwde microfoon, zodat je hiermee handsfree kunt bellen, en gebruik kunt maken van Siri of Google Assistant.

Deze draadloze ANC oordopjes kopen? Deze zijn verkrijgbaar op Bol.com voor €229.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van draadloze oordopjes? Opmerkingen op de inhoud van het artikel? Of ervaring met een of meer van de genoemde producten? Ik hoor het graag! Je kunt hieronder een bericht achterlaten.

Oorspronkelijk gepubliceerd: 11 dec 2018. Laatste update: 18 februari 2020.

Plaats een reactie

2 reacties op “Beste draadloze oordopjes [bluetooth]: 6 beste opties! (2020)”

  • Hoi Moes,

   Voor 100 euro kun je ook al zeer goede volledig draadloze oortjes kopen. Dat zal ook altijd mijn voorkeur hebben vanwege het draagcomfort. Mijn aanrader voor 100 euro is de Anker Soundcore Liberty Air. Volgens deze frequency response test leveren ze zeer nauwkeurig geluid, en scoren ze vooral goed op de bas. Beter dan de JBL E25BT én de Airpods.

   De Anker Soundcore Liberty Air kost op dit moment €99,95 op Expert.nl.

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend