HP 15s-eq1777nd: goede laptop? Analyse & reviews!

Interesse in de HP 15s-eq1777nd laptop? Dit is een 15.6 inch laptop van HP, en op dit moment een populaire keuze. Maar is dit eigenlijk wel een goede laptop voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze laptop, en zijn er betere alternatieven voor een vergelijkbare prijs?

Om deze vragen te beantwoorden ga ik uitgebreid in op de belangrijke eigenschappen van deze laptop, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten. Daarna vergelijk ik deze laptop met andere laptops van hetzelfde budget, om zo te bepalen of de laptop een goede prijs-prestatieverhouding heeft. Ten slotte geef ik een samenvatting van de reviews van deze laptop, en noem ik de meest genoemde voor- en nadelen.

HP 15s-eq1777nd: specificaties en eigenschappen

Hp 15s Eq1777nd

Bol.com €569 Product bekijken

De 15s-eq1777nd is een populaire samenstelling van de 15s serie van HP. Op dit moment is deze laptop beschikbaar voor €569, op Bol.com. Hieronder de belangrijkste eigenschappen van deze laptop.

Het belangrijkste component voor de snelheid van de laptop is de processor. Deze laptop bevat de Ryzen 5 4500U. Dit is een processor van AMD’s middenklasse, met 6 processorkernen. Deze mobiele processor heeft een standaard kloksnelheid van 2.3 GHz, met een maximale kloksnelheid 4.0 GHz.

Uit tests (benchmarks) blijkt dit een zeer krachtige processor, en is deze in de praktijk zelfs sneller dan veel processors van Intel‘s i7-serie, wat juist high-end processoren zijn. Dit is dus een erg krachtige processor, en een goede keuze bij dit budget.

In de praktijk zal deze processor altijd snel zal blijven bij het multitasking van alledaagse taken. Ook kan deze processor zwaardere software aan, zoals foto- en videobewerkingssoftware.

De laptop maakt gebruik van de geïntegreerde videochip van de processor om te zorgen voor beeld. Bij de Ryzen 5 4500U is dat de Radeon Vega 6, een GPU met een maximale kloksnelheid van 1.5 Ghz. Deze kan maximaal het gebruik van 4 schermen ondersteunen, en ook beeld weergeven in de 4K resolutie van 3840×2160 pixels.

Daarnaast is het hiermee ook mogelijk om licht te gamen. In deze video zie je een test van de gaming prestatie van de Ryzen 5 4500U en de Radeon Vega 6.

Kortom is het met de Radeon Vega 6 mogelijk om te gamen, en kun je zelfs recente games spelen. Kies je voor lage, of de laagst mogelijke, video-instellingen? Dan kun je prima speelbare framerates van tussen de 30 en 60 FPS halen. Wel zul je daarvoor soms ook de resolutie nog iets lager moeten instellen, bijvoorbeeld in 900p of 720p. Wil je echt goed kunnen gamen? Dan is een laptop met een dedicated videokaart een betere keuze.

Een andere gunstige eigenschap is de grote hoeveelheid geheugen van deze laptop. Deze laptop heeft namelijk 16 GB aan RAM, en daarmee twee keer zoveel als je in de meeste laptops van deze prijsklasse zult vinden. Deze grote hoeveelheid werkgeheugen is gunstig bij zware multitasking, of als je wilt kunnen werken met software die veel grote bestanden tegelijk gebruikt, zoals video-bewerkingssoftware.

Voor het opslaan van bestanden zit er in de 15s-eq1777nd een SSD van 512 GB. Een voordeel op veel laptops van een paar jaar geleden, is dat dit een sneller type SSD is. Dit is namelijk een PCI-e SSD, die flink hogere snelheden haalt dan SATA SSD’s, het meest gebruikte type van een paar jaar terug.

Als je nu na een aantal jaar een upgrade maakt, zal de laadsnelheid en de snelheid van het overzetten van bestanden dan ook sneller verlopen dan je gewend bent. Zeker als je oude laptop nog helemaal geen SSD gebruikt, maar nog gebruikt maak van een HDD.

De opslagruimte van 512 GB is voor dit budget een hoge hoeveelheid. Bij veel laptops tot 600 euro vind je op dit moment namelijk de helft van deze opslagruimte. Met 512 GB heb je voor typisch gebruik een ruime hoeveelheid opslag, die daarbij na jaren gebruik nog steeds niet vol zal zitten. Toch kan meer opslagruimte handig zijn als je veel foto’s en video’s maakt een deze wilt opslaan op je laptop. Ook kun je er dan voor kiezen om gebruik te maken van een externe harde schijf.

Het beeldscherm van de HP 15s-eq1777nd heeft een beelddiagonaal van 15.6 inch. Daarmee heeft deze de meest voorkomende schermafmeting voor laptops. Dit middelmaat scherm is een goed formaat als je de laptop voornamelijk op één plek gebruikt. Met een scherm van dit formaat kun je namelijk lang comfortabel werken. Wil je de laptop juist gemakkelijk meenemen en veel onderweg gebruiken? Dan kan juist een kleinere afmeting gunstig zijn.

Dit scherm heeft de Full HD resolutie, en daarmee 1920×1080 pixels. Het gebruikte paneeltype is IPS, dat bekend staat om de goede kleurechtheid, en de grote kijkhoeken. Met de anti-reflecterende afwerking zul je daarnaast weinig reflecties zien op het scherm.

Het scherm heeft een verversingssnelheid ofwel refresh rate van 60 Hz. en een maximale felheid van 250 nits. Zowel deze verversingssnelheid als felheid zijn daarmee middelmatig. Wil je de laptop ook veel in het buitenlicht gebruiken? Dan kun je beter kiezen voor een scherm met een hogere hogere maximale felheid.

Wel heb je met de Full HD resolutie en het IPS scherm goede eigenschappen voor het kijken van video’s, zoals TV series en films. Met de Full HD resolutie kun je op deze laptop namelijk video kijken zonder zwarte balken boven of naast het beeld: dit is namelijk de meest voorkomende resolutie bij video. Ook zal het IPS hierbij zorgen voor een goede kleurweergave.

Het toetsenbord van deze laptop heeft de, in Nederland standaard, QWERTY-indeling. Daarnaast zit er aan de rechterkant van dit toetsenbord een numpad, waardoor je met dit toetsenbord sneller data kunt invoeren. Dit toetsenbord heeft een toetsenbordverlichting. Deze is optioneel, en kun je naar wens in- of uitschakelen.

Onder het toetsenbord zit verder een multitouch touchpad, zodat je de laptop ook kunt bedienen zonder een muis aan te sluiten.

De laptop heeft een ingebouwde HD-ready (720p) webcam en twee ingebouwde microfoons. Daarmee is deze laptop ook prima geschikt voor videobellen, bijvoorbeeld met Zoom of Microsoft Teams. Om geluid af te spelen bevat deze laptop twee speakers, die het geluid in stereo (2.0) afspelen.

Met een gewicht van 1.69 kg, is deze laptop lichter dan de gemiddelde 15.6 inch laptop. Ook is het gunstig dat deze laptop slechts 1.8 cm dik is: daarmee is deze laptop ook slanker dan de meeste concurrenten. Verder is de laptop 35.9 cm breed, en 24.2 cm diep. De behuizing van de laptop is grotendeels uitgevoerd zilverkleurig aluminium.

De laptop bevat een batterij met een 41 Wh capaciteit, die goed zou moeten zijn voor zo’n 8 uur gebruik. Daarmee heeft deze laptop een gemiddeld lange batterijduur, en is deze hiermee in staat om het een volledige werk- of studiedag vol te houden. Het opladen van de laptop verloopt via de meegeleverde AC voedingskabel.

Een belangrijk voordeel van deze laptop is dat deze fast-charging ondersteunt. Hiermee is de laptop na slechts 45 minuten op 50% van de maximale batterijlading.

Met Wi-Fi 5, en bluetooth 4.2 beschikt deze laptop over de twee belangrijkste vormen van draadloze communicatie. Wel mist de laptop daarmee de nieuwste en snelste versie van zowel Wi-Fi (6) en bluetooth (5.0). De laptop heeft géén Ethernet-poort, en kun je daarom dus niet bedraad aansluiten op het internet.

Deze laptop heeft een middelmatige hoeveelheid aansluitingen. Om deze laptop op een monitor aan te sluiten zit er aan de rechterkant een HDMI-port. Verder vind je hier een USB-C 3.1 port, een 3.5 mm koptelefoonaansluiting, en een SD-kaartlezer. Aan de linkerkant van de laptop vind je twee USB-A 3.0 ports, en de AC-aansluiting voor de oplader van de laptop.

De laptop draait de het besturingssysteem Windows 10 Home. Wil je gebruik maken van Microsoft Office? Dan zul je dit los moeten aanschaffen, of gebruik moeten maken van een gratis Office alternatief.

De huidige prijs van deze laptop is €569 op Bol.com. De laptop wordt geleverd met de oplaad-adapter en een handleiding.

Goede laptop voor €569? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de HP 15s-eq1777nd een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs (zo’n 570 euro) laptops te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of een beter beeldscherm?

Na veel onderzoek is de conclusie dat er op dit moment simpelweg géén betere alternatieven zijn. Er is dus geen enkele laptop te vinden die voor een vergelijkbare prijs over krachtigere hardware beschikt.

HP 15s-eq1777nd reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een laptop een goede koop is. Bijvoorbeeld de bouwkwaliteit, of hoe goed het toetsenbord goed aanvoelt.

Op dit moment zijn er alleen klantreviews van deze laptop te vinden op Bol.com. Hier krijgt deze laptop een gemiddelde reviewscore van 3.7/5 na 15 reviews. Bijna alle klanten noemen dat de laptop erg snel is. Verder wordt de grote hoeveelheid werkgeheugen en opslagruimte veel genoemd als voordeel. Ook de goede batterijduur wordt meerdere keren genoemd als voordeel.

De meest genoemde nadelen in de reviews zijn het toetsenbord. Sommige klanten vinden deze niet goed aanvoelen, en ook wordt er genoemd dat de letters op de toetsen niet zo goed leesbaar zijn. Verder zijn er een aantal klanten die vinden dat de behuizing van de laptop niet voldoende stevig aanvoelt.

Toch zijn de meeste reviews van deze laptop erg gunstig.

HP 15s-eq1777nd kopen: beschikbaarheid, prijs, aanbiedingen

Hieronder vind je de prijs van deze laptop (EAN: 0195908136477), inclusief de prijsgeschiedenis. De prijs wordt automatisch bijgehouden. Is deze laptop niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je een prijsmelding instellen. Je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer deze beschikbaar is voor je ingestelde prijs.

bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: HP 15s-eq1777nd - Laptop - 15.6 Inch

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 13 juni 2024
Hoogste prijs ooit: €513,03 7 december 2023
Laagste prijs ooit: €513,03 7 december 2023
Sinds 7 december 2023

Laatste veranderingen:

€513,03 7 december 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor HP 15s-eq1777nd - Laptop - 15.6 Inch - €0,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de HP 15s-eq1777nd? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een laptop? Bekijk dan de laptop koopgids en de huidige selectie aan beste laptops.

Plaats een reactie