HP 14-cf0925nd: goede laptop? Analyse, reviews & prijzen!

Overweeg je de HP 14-cf0925nd laptop? In dit artikel bespreek ik of dit een goede keuze is, aan de hand van alle belangrijke specificaties van de laptop. Ook geef ik aan wat je van deze laptop kunt verwachten met deze eigenschappen. Daarna ga ik in op de prijs-prestatieverhouding van de laptop, en vergelijk ik deze met mogelijke alternatieven. Daarna vat ik meerdere reviews en tests van deze laptop samen, inclusief alle voor- en nadelen van deze laptop.

HP 14-cf0925nd: specificaties en eigenschappen

De 14-cf0925 is een populaire uitvoering van de Thinbook 14 laptop van HP. De laptop is met deze samenstelling op dit moment alleen verkrijgbaar op Coolblue.nl, en kost daar op dit moment 499 euro.

Hp 14 Cf0925nd LaptopHP 14-cf0925nd

Coolblue.nl (€499)

Deze laptop bevat de Intel Core i3-7020U processor. Dit is een dual-core processor met een kloksnelheid van 2.3 GHz; een processor die je ook in veel andere laptops van dit budget zult vinden. Ook zijn er laptops te vinden met een krachtigere processor, zoals de Intel Core i3-8145. Wat betreft processor zit de laptop goed, maar zijn er dus nog betere opties.

Wat wel een gunstige eigenschap aan deze laptop is, is de combinatie van de hoge hoeveelheid RAM (8 GB) en de SSD opslagruimte 256 GB. Voor het budget tot 500 euro hebben veel laptops namelijk minder RAM, en/of minder opslagruimte.

De gebruikte SSD is een M.2 NVMe SSD. Dit type SSD’s maakt gebruik van de PCI-e bus, en is daarom nóg sneller dan een 2.5 inch SSD die gebruik maakt van SATA. Als je nu nog een laptop hebt met een harde schijf (HDD), dan zal het opvallen hoe snel deze laptop opstart, en hoe snel programma’s en bestanden worden geladen.

Met 256 GB heeft de gemiddelde gebruiker voldoende opslagruimte voor een paar jaar gebruik. Wil je veel foto’s en video’s opslaan, dan is 256 GB wat weinig. De 8 GB RAM is een voldoende hoeveelheid om flink te kunnen multitasken, zonder dat de laptop prestatieverlies zal leiden.

Met deze hardware is de laptop minder geschikt voor zware software, zoals foto- en videobewerkingssoftware. Daarnaast bevat deze laptop geen discrete videokaart, en is deze daarom niet geschikt voor gaming. Wel zal deze laptop snel blijven bij tekstverwerken, webbrowsen, het bekijken van video’s, en multitasking van al deze taken.

Deze laptop heeft een 14 inch beeldscherm met een Full HD resolutie (1920×1080). Het is een IPS scherm, en heeft daarom een relatief goede kleurechtheid en kijkhoeken. Dat zijn gunstige eigenschappen voor het kijken van video’s.

Full HD is namelijk de meest voorkomende resolutie bij video. Op deze laptop wordt daarmee dus het hele scherm gebruikt, en heb je geen zwarte balken. Een ander voordeel is dat het scherm is afgewerkt met een anti-reflecterende laag.

Door het scherm met een beelddiagonaal van 14 inch is deze laptop relatief klein. De meeste laptops gebruiken namelijk een 15.6 inch scherm. Het kleinere scherm zorgt er wel voor dat de laptop compact en lichtgewicht is, en je deze daardoor gemakkelijk kunt meenemen. De laptop is 32.4 cm breed, 22.59 cm diep, 1.99 cm dik, en weegt slechts 1.43 kg.

Een andere eigenschap die voordelig is bij mobiel gebruik, is de lange batterijduur. Met een accuduur van zo’n 8 uur kun je de laptop namelijk een volledige werkdag gebruiken zonder deze op het stopcontact aan te hoeven sluiten.

De laptop beschikt over Wi-Fi en bluetooth om draadloos verbinding te kunnen maken. Daarnaast kun je de laptop ook bedraad aansluiten op het internet. Er zit op deze laptop namelijk een ethernet-poort; een poort die op veel nieuwe laptops niet meer beschikbaar is.

Verder zitten er op deze laptop drie USB-poorten. Hiervan zijn er twee een USB-A 3.0 poort, en één USB-C poort. Om de laptop op een TV of beeldscherm aan te sluiten, beschikt deze ook over een HDMI poort. Voor het aansluiten van oortjes of een koptelefoon is er een 3.5 mm AUX-port aanwezig.

Om data van je smartphone of een camera uit te lezen, zit er een SD-kaartlezer op de laptop. Verder beschikt deze laptop over een opening voor het aansluiting voor een Kensington-slot, zodat je de laptop vast kunt maken als je deze tijdelijk onbeheerd achter wil laten.

Zoals bij veel nieuwe laptops ontbreekt de CD/DVD lezer. Wil je toch CD’s of DVD’s kunnen gebruiken? Dan kun je gebruik maken van een externe CD/DVD lezer, die je op een USB-poort van de laptop kunt aansluiten. Een goede optie is de Ninzer Externe CD/DVD lezer en brander.

Deze laptop heeft een toetsenbord met de, in Nederland standaard, QWERTY-indeling. Omdat dit een kleine laptop is, is er geen ruimte voor een numpad.

De HP 14-cf0925nd heeft Windows 10 als besturingssysteem. Daarnaast krijg je een jaar lang gratis gebruik van Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint, en Outlook) bij deze laptop. Zo kun je dus meteen aan de slag. Normaal kost dat zo’n 70 euro. Daarnaast krijg ook een jaar lang gratis Norton 360 Antivirus bij deze laptop.

De huidige prijs van deze laptop is 499 euro op Coolblue.nl. De laptop wordt geleverd met de lader, en met een handleiding. Je krijg 2 jaar garantie op je aankoop.

Prijs-prestatieverhouding

Om te bepalen of de HP 14-cf0925nd een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs (tot 500 euro) laptops te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of een beter beeldscherm? Zo nee, dan heeft de laptop een goede prijs-prestatieverhouding. Blijkt dat er veel laptops met veel betere eigenschappen zijn te vinden, dan heeft de laptop een minder goede prijs-prestatieverhouding.

Na veel onderzoek heb ik slechts drie laptops kunnen vinden met vergelijkbare of betere eigenschappen dan de HP 14-cf0925nd voor dezelfde prijs. Toch hebben deze ook allemaal weer nadelen op de HP 14-cf0925nd. Hieronder deze drie laptops en de vergelijking van de voor- en nadelen van deze alternatieven:

  • De ASUS A509FA-EJ570T, die op dit moment €479 kost op Alternate.nl. Deze laptop heeft een betere processor, namelijk de i3-8145U. Verder beschikt deze laptop, net als de HP 14-cf0925nd over 8 GB RAM, en een SSD van 256 GB. Een verschil is dat deze Asus laptop groter is, en een 15.6 inch beeldscherm heeft. Vanwege het grotere formaat heeft deze laptop ook ruimte voor een numpad. Een nadeel is dat deze laptop niet wordt geleverd met een gratis jaar Microsoft Office. Vind je het grotere formaat en het numpad handig? Dan is dit voor jou een betere keuze.
  • De Lenovo IdeaPad S145-15IWL 81MV00HRMH. Ook deze laptop kost 499 euro, en raad ik ook aan in mijn artikel over Intel Core i3 laptops. Ook deze laptop maakt gebruik van de i3-8145U processor, die sneller is dan de i3-7020 van de HP 14-cf0925nd. Daarnaast heeft deze laptop met 8 GB RAM en 256 GB SSD evenveel geheugen en opslagruimte als de HP 14-cf0925nd. Ook deze laptop is groter, en heeft een 15.6 inch scherm, en een toetsenbord met numpad. Wel heeft deze IdeaPad drie nadelen. Ten eerste maakt het scherm gebruik van een TN-paneel. Deze hebben meestal een minder goede kleurweergave en kijkhoeken dan IPS panelen. Ten tweede wordt deze laptop geleverd zonder Microsoft Office. Ten derde de kortere batterijduur. De batterijduur is namelijk zo’n 6 uur; twee uur minder dan die van de HP 14-cf0925nd.
  • De Lenovo Ideapad S145-15IWL 81MV01E4MH. Deze laptop kost 479 euro op Bol.com, en is dus 20 euro goedkoper. Ook dit is een 15.6 inch laptop met numpad, de i3-8145U processor, en 8GB. Een voordeel is de 512 GB SSD, waarmee deze laptop twee keer zoveel opslagruimte heeft als de HP 14-cf0925nd. Wel heeft deze laptop precies dezelfde drie nadelen als de hierboven genoemde IdeaPad; een TN beeldscherm, géén Microsoft Office, en de kortere accuduur.

Zoals je kunt zien, zijn er alleen in het grotere 15.6 inch formaat laptops te vinden met dezelfde of betere hardware. Wel hebben al deze opties ook nadelen op de HP 14-cf0925nd. Zo wordt géén van deze laptops geleverd met Microsoft Office.

Kortom heeft de HP 14-cf0925nd dus een goede prijs-prestatieverhouding, en is dit een goed optie als je een compacte laptop zoekt met een maximaal budget van 500 euro.

HP 14-cf0925nd reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een laptop een goede koop is. Bijvoorbeeld de bouwkwaliteit, of hoe goed het toetsenbord goed aanvoelt.

Ook zijn er bepaalde eigenschappen die vaak niet zijn opgegeven bij de laptop. Bijvoorbeeld de maximale lichtsterkte en de contrastverhouding van het scherm. Daarom is het naast het vergelijken van eigenschappen en prijs het ook een goed idee om te kijken naar reviews.

Online zijn er alleen op Coolblue.nl reviews te vinden van deze laptop. Na 118 klantreviews krijgt deze laptop een gemiddelde beoordeling van 9.2/10. Voornamelijk de goede prijs-prestatieverhouding en het lichte gewicht van de laptop worden veel genoemd als voordeel. Ook wordt de snelheid van de laptop in het algemeen veel genoemd als voordeel.

Het meest genoemde nadeel is de plastic behuizing, die volgens klanten wat ‘goedkoop’ aandoet. Daarnaast noemen een paar klanten dat de ventilator bij intensief gebruik wat hoorbaar is. Een klein nadeel dat een aantal keer wordt genoemd is dat de aan/uitknop geen duidelijke klik maakt bij het indrukken.

HP 14-cf0925nd kopen: prijs en beschikbaarheid

Hieronder zie je de huidige prijzen en de prijsgeschiedenis van de HP 14-cf0925nd.

Niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Je kunt hieronder een prijs-notificatie instellen. Wanneer er een aanbieding geldt waarmee de gewenste prijs wordt bereikt, ontvang je per e-mail een melding.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de HP 14-cf0925nd? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een laptop? Zie ook: ‘Beste laptop‘ en ‘Laptop koopgids‘.

Plaats een reactie

3 reacties op “HP 14-cf0925nd: goede laptop? Analyse, reviews & prijzen!”

  1. Ik heb deze laptop aangeschaft en na 1 jaar en 4 maanden is de ssd kaart kapot. Nu zegt de verkoper dat dit niet onder de fabrieksgarantie valt. Dit vind ik vreemd. Zijn er meer mensen die problemen ervaren met de ssd?

    Beantwoorden