Goedkope externe harde schijf kopen (HDD)? De 3 goedkoopste! (2019)

Op zoek naar een goedkope externe harde schijf? Het is sterk aan te raden om te kiezen voor de goedkoopste externe harde schijf qua prijs per GB opslag. Wil je de goedkoopste externe harde schijf in absolute zin, dan betaal je relatief gezien (per GB) veel meer.

Zo betaal je voor de goedkoopste harde schijf in absolute zin (de Intenso Memory Case van 500 GB) op dit moment 7.7 cent per GB. Kies je voor de beste prijs per GB (Intenso Memory Center, in 5TB uitvoering) op dit moment ongeveer 2.2 cent per GB.

Daarmee kom je uit op 10 keer zoveel opslagruimte, voor nog geen 3 keer de prijs. En; met een externe harde schijf van 5 TB kun je een stuk langer vooruit.

In dit artikel noem ik daarom de top 3 goedkoopste externe harde schijven van dit moment (begin 2019), als het gaat om prijs per GB opslag:

Meer informatie, prijzen, en beoordelingen over deze externe harde schijven lees je hieronder.

Let op: prijzen kunnen schommelen. Laatste update: 30-jan-2019.

Intenso Memory Center 5TB – goedkoopste externe harde schijf per GB

Op dit moment is de beste prijs per GB te vinden bij de Intenso Memory Case, in 5TB uitvoering. De Intenso Memory Center bevat een 3.5 inch HDD in een behuizing van zwart glad plastic.

Intenso Memory Center 5 Tb Goedkoopste Externe Harde Schijf

Intenso Memory Center, 5TB

Amazon.de (bekijk prijs)

De behuizing is ook open te maken, waardoor je de 5TB harde schijf eventueel ook kunt inbouwen in je PC, en een andere HDD kunt gebruiken voor externe opslag.

Om gebruik te maken van de Intenso Memory Center zul je deze via USB (3.0) aansluiten op je PC of laptop, en moet je deze daarnaast met de meegeleverde 12V voedingsadapter aansluiten op stroom.

Deze harde schijf heeft een aan/uit schakelaar, en een LED-lichtje waardoor je kunt zien of de harde schijf aan (of uit) staat.

De opgegeven leessnelheid is 85 MB/s, en de schrijfsnelheid van 75 MB/s. De harde schijf draait met een RPM van 5400.

De Intenso Memory Center van 5TB weegt 650 gram, is 18.9 cm lang, 12 cm breed, en 3.5 cm dik. Daarmee is deze externe harde schijf redelijk compact, en gemakkelijk mee te nemen. Om deze externe HDD extra te kunnen beschermen kun je gebruik maken van een geschikte sleeve, zoals deze.

Op zowel Amazon.de als op Tweakers.net krijgt deze externe harde schijf een gemiddelde beoordeling van 3.5/5 sterren.

Met een prijs van zo’n 2.16 cent per GB opslag, is de 5 TB uitvoering van deze harde schijf de goedkoopste optie op dit moment. Ook de 6 TB uitvoering van deze harde schijf is verkrijgbaar voor 2.16 cent per GB opslag.

TIP: Seagate Backup Plus Hub 8TB – goedkoop & goed beoordeeld!

Seagate Backup Hub 8 Tb Goedkope externe Harde Schijf

Seagate Backup Hub 8TB

Megekko.nl (€180,95)

Zoek je een grote harde schijf, met een zeer lage prijs per GB? Dan is de Seagate Backup Hub 8TB mijn aanrader. Deze externe harde schijf heeft op dit moment de op één na laagste prijs/GB.

Seagate is een bekend en betrouwbaar merk, en krijgt vergeleken met de Intenso Memory Center veel betere beoordelingen van klanten. Zo zijn er op Bol.com op dit moment 79 klantreviews, en krijgt deze harde schijf een gemiddelde beoordeling van 4.7/5.

Een belangrijk voordeel van deze externe harde schijf is de hogere snelheid. Seagate geeft een lees- en schrijfsnelheid van 160 MB/s op, maar volgens meerdere reviews (zoals in deze reviewvideo) haalt deze schijf zo’n 180 MB/s bij lezen én schrijven.

Een ander voordeel is dat deze schijf ook als USB-hub werkt. Alle USB aansluitingen van deze harde schijf zijn USB versie 3.0. De USB-aansluiting aan de achterzijde van deze schijf wordt gebruikt voor de aansluiting op je PC of laptop.

De twee USB-poorten aan de voorkant van deze externe harde schijf kun je gebruiken om bijvoorbeeld je smartphone of tablet op aan te sluiten. Zo kun je deze opladen, of aansluiten voor bestandsoverdracht.

Ook deze harde schijf moet aangesloten worden op netstroom met de meegeleverde adapter. De schijf is iets groter en zwaarder dan de eerder genoemde optie. De 8 TB Backup Hub is 19.8 cm lang, 11.cm breed, en 4.1 cm dik. Ook is deze wat zwaarder; net iets meer dan één kilogram.

De laagste prijs voor deze harde schijf is op dit moment te vinden op Megekko.nl. Op het moment van schrijven kost de harde schijf daar 180,95. Omgerekend komt deze harde schijf daarmee op een prijs van 2,26 cent per GB.

Ook is deze harde schijf te bestellen op Alternate.nl en Bol.com. De prijs ligt bij deze webshops een paar euro hoger, maar is daarmee nog steeds voordelig geprijsd.

Alternatief: Seagate Expansion Desktop 4TB. Heb je geen 8 TB aan opslagruimte nodig? Een andere goede optie van Seagate is de populaire Expansion Desktop 4TB. Met de huidige prijs van €102,99 bij Bol.com komt deze op 2,57 cent/GB, en is daarmee de goedkoopste 4TB externe harde schijf.

WD MyBook 8 TB – Goedkope externe Harde schijf (HDD)

Wd Mybook 8 Tb Goedkope Goedkope Externe Hdd

Seagate Backup Hub 8TB

Alternate.nl (€183)

Qua prijs per gigabyte is de Western Digital MyBook 8 TB op dit moment de nummer drie.

De WD MyBook 8 TB is een externe harde schijf met voeding, die je met een USB 3.0 kabel aan kunt sluiten op je PC of laptop. In tegenstelling tot de Seagate Backup Hub, is de WD MyBook niet te gebruiken als USB-hub.

Net als Seagate specialiseert Western Digital zich op data-opslag, en zijn ze bekend als betrouwbaar merk. De WD MyBook externe harde schijven worden ook erg positief beoordeelt. Zo krijgt deze harde schijf op Bol.com na 30 klantreviews een gemiddelde score van 4.5/5.

Er worden geen lees- en schrijfsnelheid opgegeven door WD, maar bij een test van AnandTech.com komt deze harde schijf uit op zowel een lees- als schrijfsnelheid van zo’n 180 MB/s.

Ook de MyBook bevat een 3.5 inch HDD in een plastic behuizing. De MyBook zet je rechtop neer, en is dan zo’n 17.1 cm hoog, 13,9 cm diep, en 4.9 cm dik. Het gewicht is 960 gram.

De WD MyBook 8 TB is op dit moment ruim het goedkoopste op Alternate.nl. Op het moment van schrijven is de prijs 183 euro, wat neerkomt op ongeveer 2,29 cent per GB opslagruimte. De WD MyBook is ook verkrijgbaar bij andere webshops zoals Bol.com, maar is daar op het moment van schijven minder scherp geprijsd.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een goedkope externe harde schijf? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een ervaring met een van de genoemde producten die je wil delen? Laat dan hieronder een bericht achter!

Gerelateerd: goedkoopste interne harde schijf

Plaats een reactie

Send this to a friend