Wat is de duurste TV? En waarom? Top 3 duurste televisies!

Benieuwd wat op dit moment de duurste TV’s zijn die er te koop zijn, en waarom deze zo duur zijn? Op deze pagina vind je de top drie duurste televisies die op dit moment (herfst 2019) beschikbaar zijn voor de consumentenmarkt.

Hieronder de drie duurste televisies die op dit moment te koop zijn, aflopend in prijs:

Meer informatie over deze TV’s? Hieronder bespreek ik deze televisies, en ga ik verder in op de eigenschappen.

Sony MASTER series ZG9 – 8K LED TV, de duurste TV

Sony Master Series Zg9 Duurste Tv

Met een prijs van 16999 euro is dit de duurste TV’s die je bij gewone webshops kunt vinden.

Waarom is deze TV zo duur? Ten eerste is dit de eerste Sony TV met een 8K resolutie. Deze TV heeft dus 7680×4320 pixels. Dat is dus vier keer zoveel als een 4K televisie, die vaak al heel scherp beeld kunnen leveren. De TV kan ook beeld met een lagere resolutie opschalen naar 8K, waardoor ook dit beeld nog scherper wordt.

Ten tweede de afmeting. Deze TV is 85 inch in beelddiagonaal, ofwel 216 centimeter. Dat komt neer op een breedte van zo’n 188 cm, en hoogte van 106 cm. Daarmee is dit één van de grootste TV’s, en heeft deze TV een afmeting waarbij de 8K resolutie een duidelijke meerwaarde biedt.

Ten derde de beeldkwaliteit. Naast de resolutie van de TV zijn er veel andere belangrijke eigenschappen die bijdragen aan de beeldkwaliteit. Volgens reviews en tests, onder andere van FlatpanelsHD.com, is de beeldkwaliteit van deze TV zeer goed.

Naast het productiekosten van de zeer grote 8K schermen, die in een kleine oplage worden gemaakt, moet Sony de onderzoeks- en ontwikkelingskosten van deze TV terugverdienen.

Daarom komt deze TV uit op een prijs van 16999 euro, en wordt de TV bij alle webshops waar je deze kunt kopen, zoals PlatteTV.nl, niet afgeprijsd. Nu Sony eenmaal een 8K televisie heeft ontwikkeld, zal de volgende generatie waarschijnlijk goedkoper zijn.

Zoek je een exclusieve TV met zeer scherp beeld, een flinke afmeting, en zeer goede beeldkwaliteit? En is de prijs geen probleem? Dan biedt de Sony Master Series ZG9 je iets unieks.

Deze TV is trouwens ook uitgebracht in een nóg grotere afmetingen, namelijk 98 inch. Deze TV is op dit moment echter nergens op voorraad. Wil je deze TV toch echt hebben? Via sommige webshops is deze verkrijgbaar op bestelling. Prijs? 80000 euro.

Samsung Q950R – 8K QLED TV, duurste Samsung TV

Samsung Q950r 8k Qled Duurste Samsung Tv

De Q950R reeks zijn kwalitatief gezien de beste TV’s die Samsung op dit moment maakt. Dit is Samsung’s tweede lijn aan 8K televisies, en daarmee de opvolger van de Q900R. Ook deze TV is zo duur vanwege de hoge resolutie, de grote afmeting, en de hoge beeldkwaliteit.

Alle televisies in deze reeks hebben een 8K resolutie. De kleinste afmeting waarin dit model verkrijgbaar is, is 55 inch. De grootste uitvoering die je bij de meeste webshops zult vinden is 82 inch, en kost 8999 euro. Daarmee is dit de op één na duurste TV die op dit moment verkrijgbaar is, maar toch meteen flink goedkoper dan de eerder genoemde Sony TV.

Met 8K heeft deze TV een zeer hoge resolutie, die bij een grote afmeting van 82 inch merkbaar zal zorgen voor scherper beeld. Deze TV maakt ook automatisch gebruik van upscaling om beeld met een lagere resolutie scherper te kunnen weergeven.

De beeldkwaliteit van deze TV is erg goed. Daarom ontvangt deze TV ook de maximale reviewscore van TechRadar.com en Trustedreviews.com.

Een unieke eigenschap van de Q950R is de One Connect Box. Deze box bevat alle hardware van de TV, en alle aansluitingen – waaronder de HDMI 2.1 aansluiting. De One Connect Box maakt met slechts één bijna onzichtbare draad verbinding met het scherm, en wisselt via deze draad alle benodigde informatie uit met het scherm.

Alle externe apparaten kun je dus aansluiten op de One Connect Box. Als je het scherm aan de muur monteert, zijn er op deze manier daarom ook geen draden zichtbaar. Daarmee is dit een erg nette oplossing.

Deze TV wordt bij de meeste webshops, waaronder PlatteTV.nl, verkocht voor 8999 euro. Bij Mediamarkt is de prijs gedaald naar 7999 euro, en krijg je er ook gratis een Xbox One S bij.

Ook deze TV is te koop in het nóg grotere 98 inch formaat. Deze is nog eens flink duurder, en kost namelijk 59999 euro op PlatteTV.nl.

Sony AG9 – 4K OLED TV van 77 inch

Sony Ag9 4k Oled Tv 77 Inch

Van de top drie duurste televisies is de Sony AG9 de enige OLED TV. Het voordeel van OLED is dat er geen backlight nodig is. Bij een OLED scherm geeft elke pixel zelf licht. Bij zwart beeld staan alle lichtjes ook volledig uit, en heb je dus ook écht zwart beeld.

Deze beeldtechniek zorgt voor een beter contrast dan LCD-LED televisies. Omdat deze schermen ook duurder zijn om te produceren, zijn OLED televisies vaak erg duur.

Met 77 inch is dit ook meteen de grootste OLED televisie die je kunt kopen. Hoewel deze TV een beter contrast heeft dan de twee eerder genoemde televisies, is het nadeel dat deze TV ‘maar’ een 4K resolutie heeft.

Toch heb je een zeer goede beeldkwaliteit met deze TV. Zo scoort de AG9 bijvoorbeeld erg goed in de objectieve tests voor beeldkwaliteit van Rtings.com en FlatpanelsHD.com.

De prijs voor de 77 inch uitvoering van deze TV, de Sony KD-77AG9, ligt op dit moment op 8499 euro, en is voor deze prijs onder andere verkrijgbaar op PlatteTV.nl.

Deze TV is ook verkrijgbaar in 65 inch voor 3799 euro, en in 55 inch formaat voor 2899 euro.

Andere dure TV’s

Hieronder nog kort informatie over twee andere dure TV’s die het vermelden waard zijn vanwege unieke eigenschappen.

De LG Signature OLED TV W, ofwel de ‘Wallpaper TV’ is wat betreft eigenschappen een mooie combinatie van twee eerder genoemde TV’s. Net als de Sony AG9 is dit een 4K OLED TV van 77 inch. En net als de Samsung Q950R bestaat deze televisie uit twee delen: een scherm en een box met de hardware. Deze zijn verbonden met één platte, witte kabel.

Omdat OLED displays zelf erg dun zijn, en alle hardware in de box zit, is het scherm van deze TV slechts 0,5 cm dik. De oorspronkelijke prijs van deze TV was 9999 euro, maar ondertussen verkrijgbaar vanaf 7799 euro op Bol.com.

De Philips 65OLED984 is de nummer vijf duurste TV. Dit is een 4K OLED TV, met daarnaast twee unieke eigenschappen. De eerste eigenschap is het Ambilight. Dit is licht aan de achterzijde van het scherm, dat volgens Philips het ruimtelijke idee van het beeld verder moet vergroten.

Ten tweede staat deze TV op zijn eigen poot, en hangt er onder het scherm een soundbar, ontworpen door Bowers & Wilkins. Deze TV met soundbar kost op dit moment 4999 euro en is voor deze prijs onder andere verkrijgbaar op Expert.nl.

Conclusie

Heb je een zeer hoog budget en wil je daarmee een speciale TV kopen? Dan zijn de genoemde TV’s interessante opties. Zoek je echter een TV met een betere prijs-kwaliteitverhouding? Bekijk dan het artikel ‘beste TV‘, waar ik inga op de beste TV’s voor meer gangbare prijzen.

Heb je nog vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan hieronder een bericht achter.

Plaats een reactie

2 reacties op “Wat is de duurste TV? En waarom? Top 3 duurste televisies!”

  1. wat wil er mee doen de toekomst bepaald, en mensen die teveel geld hebben hebben niet altijd verstand van de viso ele en audio apparatuur kort om die kunnen met hun kapitaal smijten

    Beantwoorden
Send this to a friend