Draadloze powerbank kopen? Drie goede Qi Wireless powerbanks!

Heb je een smartphone die je draadloos kunt opladen met Qi Wireless charging? Dan kun je ook gebruik maken van een draadloze powerbank. Een draadloze powerbank laadt deze smartphones op zonder dat je deze hoeft te verbinden met een USB kabel.

De meeste draadloze powerbanks kunnen alleen de smartphone draadloos opladen. Om de powerbank zelf op te laden moet je dan alsnog gebruik maken van een kabel.

Waarom een draadloze powerbank?

De meeste consumenten kopen een draadloze powerbank zodat ze een extra batterij hebben om de smartphone of tablet mee op te laden, zonder steeds een USB kabel vast- en los te koppelen om te laden.

Als je het mij vraagt is er echter een betere reden om een draadloze powerbank te kopen: ter vervanging van een Qi Wireless charger. Bijna alle draadloze powerbanks kunnen namelijk een smartphone opladen terwijl deze zelf ook opgeladen worden.

Daarom kun je een draadloze powerbank gebruiken als een draadloze lader, die je ook mee kunt nemen. Wanneer je thuis je smartphone wil opladen, leg je deze op de draadloze powerbank, die zelf via een adapter is aangesloten op netstroom. Heb je extra power nodig voor onderweg, dan neem je de draadloze powerbank mee.

Door de draadloze powerbank te gebruiken als vervanger van een Qi Wireless charger, zal deze thuis constant aangesloten zijn op netstroom. Het voordeel hiervan is dat de powerbank ook altijd is opgeladen op het moment dat je deze mee wil nemen.

Een nadeel van draadloos laden in het algemeen, is dat dit vaak minder snel is dan laden met kabel. Wil je soms sneller laden? Draadloze powerbanks bieden vaak ook de mogelijkheid om een USB kabel aan te sluiten om zo sneller op te kunnen laden.

Beste draadloze powerbanks?

Het aanbod draadloze powerbanks is een stuk kleiner dan powerbanks met draad. Toch zijn er een aantal goede opties beschikbaar. Bij een draadloze powerbank kun je letten op meerdere eigenschappen, zoals de laadsnelheid, de totale capaciteit, de draagbaarheid, aanwezigheid van bedrade aansluitingen, en de prijs.

Aan de hand van de opgegeven eigenschappen noem ik hieronder drie goede opties.

Xtorm XW301 – Power Bank Wireless 16000 (QI) Motion

Draadloze Powerbank Xtorm Xw301 16000 Mah

Xtorm XW301

Bol.com (€89,95)

Het belangrijkste voordeel van deze draadloze powerbank is de grote capaciteit. Van het huidige aanbod draadloze powerbanks in Nederland is dit de powerbank met de grootste capaciteit. De Xtorm XW301 heeft namelijk een capaciteit van 16000 mAH (bij 3.7V).

Afhankelijk van je smartphone kun je hiermee een lege batterij zo’n 4-6 keer volledig opladen. Om je smartphone op te laden hoef je deze hier alleen maar op neer te leggen. Het opladen start dan automatisch.

Omdat de Xtorm XW301 je smartphone of tablet op kan laden terwijl deze zelf aan het opladen is, is deze te gebruiken als vervanger voor je draadloze charger.

Het draadloos laden gaat met deze powerbank sneller dan met de meeste draadloze powerbanks. De draadloze lader kan namelijk maximaal 10W leveren (5V, 2A). Wel moet je telefoon ook in staat zijn om met deze snelheid op te laden (fast charging). Zo niet, dan wordt er gekozen voor 7.5W of 5W.

Ook is het mogelijk om apparaten met deze powerbank bedraad op te laden. Er zijn in totaal drie uitgangen beschikbaar voor het bedraad opladen: twee standaard USB poorten (type A), en een USB-C poort. Over al deze USB aansluitingen laadt de powerbank ook met 10W. Je krijgt bij deze powerbank één kabel meegeleverd; een USB-A naar USB-C kabel.

De Xtorm XW301 is 13.9 cm lang, 6.9 cm breed, en 2.9 cm dik. De afmetingen in lengte en breedte zijn daarmee iets kleiner dan de meeste smartphones. Door de hoge capaciteit is deze powerbank met 2.9 cm wel vrij dik. Daarom is deze minder geschikt om bij je te dragen in een broekzak, en meer geschikt voor in een jaszak, rugtas, laptoptas of koffer. Het gewicht is 415 gram.

Deze powerbank is te bestellen op Bol.com. Op het moment van schrijven ligt de prijs daar op 89,95 euro.

Voordelen:

 • Hoogste capaciteit onder draadloze powerbanks (16.000 mAh)
 • Hoge laadsnelheid (10W)
 • Automatisch opladen, zonder knop in te drukken

Nadelen:

 • Door de dikte (2.9 cm) en gewicht (415 gram) minder draagbaar
 • Niet goedkoop

Tollcuudda 10.000 mAh Wireless – Goedkoopste draadloze powerbank

Goedkoopste Draadloze Powerbank Tollcuudda

Tollcuudda 10.000
mAh Wireless

Bekijk op Aliexpress.com

Draadloze powerbanks zijn een stuk duurder dan normale powerbanks. Wil je toch een draadloze powerbank, maar niet veel betalen? Dan is de Tollcuudda powerbank een goede optie. Deze is te bestellen op AliExpress.com, en kost omgerekend slechts zo’n 13 euro inclusief verzending.

Door de producent wordt er aangegeven dat deze powerbank een capaciteit van 10.000 mAh heeft bij 3.7 V. Hoewel de powerbank een gemiddelde beoordeling van 4.6 uit 5 sterren krijg na 139 reviews, geven een aantal reviews aan dat de werkelijke capaciteit lager ligt.

Deze powerbank kan je smartphone draadloos opladen met 5V bij 1 Ampère, ofwel 5 Watt. In dit geval begint het laden niet automatisch, maar zul je zelf een knop op de powerbank moeten indrukken om te beginnen met laden.

Naast het draadloos laden is er één USB poort aanwezig (type A), zodat je ook apparaten bedraad op kunt laden. De laadsnelheid is hierbij hoger. Deze Tollcuudda powerbank kan bij bedraad opladen namelijk 10W leveren (5V, 2A).

Voor het opladen van de powerbank zelf heb je twee opties. Ten eerste is de powerbank zelf ook draadloos op te laden via een wireless charger. Met 5V en 750mA is dit wel de langzame manier op de powerbank op te laden. Een andere optie is door de powerbank met een charger aan te sluiten op USB-C. Met 5V en 1A is dit de snellere methode.

De powerbank heeft vier kleine blauwe LED’s, waarmee de huidige lading van de powerbank wordt aangegeven. Daarnaast is er een groene LED, die aangeeft dat de powerbank een apparaat aan het opladen is, en een rode LED die aangeeft dat de powerbank zelf wordt opgeladen.

Deze powerbank is kleiner en lichter dan de Xtorm XW301. De lengte en breedte zijn ongeveer gelijk (13,5×7,3 cm), maar met een dikte van 1,9 cm is deze powerbank een stuk dunner. Het gewicht is slechts 220 gram.

Je kunt deze powerbank bestellen op AliExpress. Je kunt hier kiezen uit drie verschillende kleuren: zwart, grijs, en wit. De huidige prijs is $13.89, plus $1.32 voor verzending. De totaalprijs van $15.21 staat op dit moment gelijk aan €13,12.

Een nadeel is de lange bezorgtijd. Op het moment van schrijven wordt er een levertijd aangegeven van tussen de 17 en 36 dagen. Het product wordt namelijk verzonden uit China.

Voordelen:

 • Erg goedkoop: ongeveer 5 keer zo goedkoop als vergelijkbare producten
 • Relatief compact en lichtgewicht
 • Snel opladen via USB (10W)

Nadelen:

 • Knop indrukken om te beginnen met draadloos opladen
 • Draadloze power output van 5W; minder snel dan Xtorm XW301
 • Werkelijke capaciteit waarschijnlijk lager dan 10.000 mAh
 • Lange levertijd

Trust Urban Primo Wireless charging Powerbank 8000 mAh

Trust Urban Primo Powerbank Draadloos 8000 Mah

Trust Urban Primo
Wireless charging

Alternate.nl (€28,99)

Dit is een draadloze variant van de populaire Trust Urban Primo Powerbank, die ook wordt genoemd in het artikel ‘beste powerbank‘. Deze powerbank heeft een capaciteit van 8000 mAh bij 3.7 V. Dit is genoeg om een lege smartphone zo’n smartphone zo’n 2-3 keer op te laden.

Het draadloos opladen gaat bij deze powerbank ook automatisch. Wanneer je je smartphone op de powerbank neerlegt, begint deze automatisch met opladen. Er wordt aangegeven dat de power output hierbij 5W is (5V/1A). Daarmee is deze powerbank minder snel dan de Xtorm XW301.

Naast het draadloos laden kun gebruik maken van een van de USB-A aansluitingen op de powerbank. Er worden ook twee micro USB-A kabels meegeleverd om apparaten op te laden.

Het opladen over USB gaat altijd met 5 Volt. Hierbij levert de ene USB uitgang van deze powerbank maximaal 1 Ampère, en de andere uitgang maximaal 2.4 Ampère. Met 5V en 2.4A kom je op een power-output van 12 Watt; hoger dan de twee eerder genoemde opties.

Om de powerbank zelf op te laden, zul je gebruik moeten maken van een charger die je aansluit op de micro-USB input van de Trust Urban Primo Wireless powerbank. De powerbank zelf kan maximaal met 2A opgeladen worden. De huidige lading van de powerbank wordt aangegeven door de de 4 kleine LED’s. Verder bevat de powerbank een grote witte LED lamp, die je als zaklamp kunt gebruiken. Om deze aan te zetten moet je de power-knop op de powerbank ingedrukt houden.

Met een dikte van 1.5 cm is dit de dunste powerbank van de drie genoemde opties. De lengte is 14.8 cm, en de breedte 7.1 cm. Daarnaast is dit met een gewicht van 200 gram ook de lichtste optie.

Deze powerbank wordt op dit moment verkocht op Alternate.nl voor €28.99, en op Bol.com voor 39.95 euro.

Voordelen:

 • Dunste (1.5 cm) en lichtste (200 gram) optie
 • Hoogste bedrade output bij laden (12W)
 • Twee micro-USB kabels meegeleverd
 • Zaklampfunctie

Nadelen:

 • Met 5W niet de hoogste draadloze laadsnelheid
 • Minder hoge capaciteit (8000 mAh)

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een draadloze powerbank? Opmerkingen over het inhoud van het artikel? Of ervaring met de genoemde producten? Je kunt het me laten weten door hieronder een reactie achter te laten!

Plaats een reactie

Send this to a friend