CHiQ 24P625F: goede monitor? Analyse en vergelijking!

Interesse in de CHiQ 24P625F? Deze monitor van CHiQ is gericht op gebruik in je thuiskantoor, en daarnaast ook  geschikt voor lichte gaming. Maar is dit beeldscherm eigenlijk wel een goede keuze voor zijn prijs? Wat zijn de eigenschappen van deze monitor, en de voor- en nadelen hiervan? En zijn er betere alternatieven voor een vergelijkbare prijs?

Om deze vragen te beantwoorden, vind je in dit artikel alle informatie over dit beeldscherm. Zo vind je hier alle eigenschappen van het scherm, een samenvatting van reviews en tests van de beeldkwaliteit, en een vergelijking met andere opties. Ook vind je hier een overzicht van alle webshops waar deze monitor kunt kopen, met de huidige prijs.

Tip: volledige uitleg van de belangrijke eigenschappen van monitors? Bekijk dan de monitor koopgids!

CHiQ 24P625F: alle specificaties & eigenschappen!

Chiq 24p625f

Bol.com €149 €129,99 Product bekijken

Hieronder alle belangrijke informatie over de eigenschappen van deze monitor.

Schermdiagonaal, resolutie, en beeldverhouding

De CHiQ 24P625F is de kleinste afmeting van de ‘P625’-serie aan beeldschermen van CHiQ. De eerste twee getallen van het modelnummer van dit scherm geven de beelddiagonaal aan.

Zo heeft dit scherm dus een beelddiagonaal van 24 inch, ofwel 61 cm. Met de beeldverhouding van deze monitor, heeft het scherm zelf een breedte van 53.1 cm, en een hoogte van 29.9 cm.

CHiQ heeft in dezelfde serie ook nog twee andere schermen beschikbaar, namelijk de CHiQ 27P625F van 27 inch, en de nog grotere 32P625Q met een beelddiagonaal van 32 inch.

Deze monitor heeft een 16:9 beeldverhouding. Dat is op dit moment de meest voorkomende beeldverhouding bij monitors, en ook de beeldverhouding die het meest wordt gebruikt bij video’s. Zo kun je op dit scherm dus de meeste films, series, of YouTube-video’s bekijken in full screen, zonder dat er zwarte balken boven of naast het beeld overblijven.

Ook zijn veel games ontworpen om beeld juist weer te geven in 16:9 beeldverhouding. Wel kan een 16:10 monitor, vanwege meer ruimte in de hoogte, juist gunstig zijn bij productief werk. Zo is er meer verticale ruimte, en kun je bijvoorbeeld meer rijen in Excel tegelijk zien, of een groter gedeelte van je pagina in Microsoft Word.

Dit scherm heeft de Full HD resolutie, van 1920×1080 pixels. Bij een beelddiagonaal van 24 inch zorgt dat voor een pixeldichtheid van 91.8 PPI (pixels per inch). Daarmee is de dit scherm ongeveer gemiddeld scherp.

Het scherm is plat, en heeft dus géén curve. Een gekromd scherm kan zorgen voor meer immersie, maar dat zorgt voornamelijk bij grote gaming beeldschermen voor toegevoegde waarde. Bij een afmeting van 24 inch is het ontbreken hiervan geen nadeel.

Paneeltype, beeldeigenschappen, en prestaties

Deze monitor van CHiQ maakt gebruik van een IPS-paneel. Dit subtype van LCD-LED schermen, heeft vaak een goede kleurnauwkeurigheid en goede kijkhoeken. Het paneel heeft een matte afwerking, waardoor deze minder zal reflecteren dan een monitor met een gladde afwerking.

Er wordt aangegeven dat het scherm een kijkhoek van 178° heeft. Dat houdt in dat je tot en met deze hoek géén waarneembaar vervorming kunt waarnemen in de kleuren op het scherm.

Dit scherm heeft een bovengemiddeld hoog contrast, maar een middelmatige maximale felheid. De opgegeven contrastverhouding van dit scherm is namelijk 1200:1, en de maximale felheid (brightness) 250 nits.

Het scherm heeft echter géén ondersteuning voor de weergave van HDR beeldmateriaal.

Wel is het kleurbereik van het scherm goed. Er wordt namelijk aangegeven dat het scherm 100% van de sRGB kleurruimte kan weergeven.

Ook is dit scherm enigszins geschikt voor gaming. Het scherm heeft namelijk een redelijk lage reactietijd, van slechts 5 ms. Daardoor zie je snel op het scherm wat er in je game gebeurt.

Verder is de verversingssnelheid van 75 Hz hoger dan gemiddeld. Zo kan deze monitor dus meer beeldjes per seconden laten zien dan standaard monitors, die een refresh rate van 60 Hz hebben. Dat zorgt voor een vloeiender beeld bij gaming.

Een laatste gunstige eigenschap voor gaming, is dat dit scherm AMD‘s FreeSync technologie ondersteunt. Dat is een technologie die ‘screen tearing‘ voorkomt bij gaming.

Let op: om de maximale refresh rate van het scherm te benutten, heb je ook een gaming PC nodig die werkelijk kan zorgen voor een output van 75 frames per seconde (FPS) in je favoriete games.

Fysieke eigenschappen

De CHiQ 24P625F heeft zonder de staander een afmeting van 53.9 cm breedte en 31.8 cm hoogte. Op het dikste punt is het scherm 3.7 cm dik, maar het grootste gedeelte van het scherm is flink dunner dan dat, namelijk slechts 6.9 mm.

Het scherm wordt geleverd met een staander in een V–vorm. Zet je de monitor neer op deze voet, dat is deze 40.2 cm hoog. De voet is op het diepste punt 15.1 cm diep.

Deze monitor is matig verstelbaar. Je kunt het scherm op de voet alleen kantelen: maximaal 15 graden naar achteren, en 5 graden naar voren. Het scherm is op de poot niet te verstellen in hoogte, niet van oriëntatie te wisselen naar de portretmodus, en ook niet om zijn as te draaien.

Ook jammer, is dat er in de voeg géén ruimte is om de kabels weg te werken. Wil je een betere verstelbaarheid en/of de mogelijkheid om kabels weg te werken? Dan kun je de monitor aansluiten op elke VESA 75×75 monitorbeugel, muurbeugel, of staander.

De behuizing van het scherm is grotendeels uitgevoerd in zwart kunststof. De randen rondom het scherm zijn uitgevoerd in metaal. Er wordt helaas nergens aangegeven hoe breed de schermranden effectief zijn. Dunne schermranden zijn vooral gunstig als je meerdere schermen naast elkaar wilt kunnen gebruiken.

Aan de achterkant van het scherm zit een knop om het instellingen-menu (OSD, on-screen display) van de monitor mee te bedienen. Deze is uitgevoerd als ‘joystick’. Via het menu kun je onder andere de helderheid, kleurinstellingen, en het contrast aanpassen. Ook beschikt dit scherm over een ‘blauw licht filter’-optie.

Overige functies, aansluitingen, en levering

Deze monitor heeft géén ingebouwde speakers. Wel is er een 3.5 mm AUX uitgang om oortjes, een koptelefoon, of een gaming headset op het scherm aan te sluiten.

Voor het aansluiten van dit scherm heb je de keuze uit drie verschillende video-aansluitingen, namelijk HDMI, DisplayPort, en VGA.

In tegenstelling tot een aantal andere schermen, heeft de CHiQ 24P625F géén USB-aansluitingen, en kun je het scherm dus niet gebruiken als een ‘USB-hub’ bij je PC.

Er wordt een HDMI-kabel meegeleverd om het scherm op je laptop of desktop PC aan te sluiten. Verder wordt er alleen een stroomadapter en een handleiding meegeleverd.

Deze monitor kopen? Deze is op dit moment verkrijgbaar op Bol.com voor €129.99, en daarmee beschikbaar met zo’n 13% korting op de normale prijs van €149.

CHiQ 24P625F reviews & tests

De specificaties van een beeldscherm zeggen niet alles. Zo kan de werkelijke beeldkwaliteit van een monitor afwijken van de opgegeven waarden, en zullen sommige andere voor- en nadelen alleen in de praktijk duidelijk worden. Daarom is het nuttig om te kijken naar reviews en tests van beeldschermen.

Op dit moment zijn er alleen klantreviews van dit scherm te vinden bij de webshops die dit scherm verkopen. Hieronder een korte samenvatting van de genoemde voor- en nadelen.

  • Op Bol.com krijgt deze monitor na 24 reviews een gemiddelde reviewscore van 4.3 sterren. De klanten zijn voornamelijk tevreden over de goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast wordt er vaak als voordeel genoemd dat het scherm dun is. Zowel in de dikte van het scherm zelf, als de dunne schermranden. Ook de beeldkwaliteit zelf, en de bediening van het menu worden veelal genoemd als voordeel.

Kortom zijn de meeste huidige reviews erg gunstig.

Goede monitor voor €129? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de CHiQ 24P625F een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs (zo’n 170 euro) monitors van te vinden die voor dezelfde gebruikstoepassing betere eigenschappen hebben?

Na veel onderzoek blijken er betere alternatieven te zijn. Hieronder noem ik het beste alternatief, met de bijbehorende voor- en nadelen hiervan.

ASUS VA24EHE: lagere reactietijd en €10 goedkoper!

De ASUS VY24EHE is ook een 24 inch IPS monitor, met de Full HD resolutie. Op dit moment kost dit scherm €119 op Bol.com, is deze monitor dus zo’n 10 euro goedkoper dan de CHiQ 24P625F.

Wat betreft beeldeigenschappen is deze monitor erg gelijk. Zo heeft deze ook een maximale felheid van 250 nits, en kijkhoeken van 178 graden.

Wel heeft dit scherm een íets hogere reactiesnelheid, namelijk van 4 ms, tegen de 5 ms van de CHiQ 24P625F.

Verder heeft ook dit scherm een 75 Hz refresh rate, en FreeSync ondersteuning.

Ook is de monitor gelijk wat betreft verstelbaarheid, en zijn de schermranden van dit scherm ook erg dun.

Deze monitor kopen? Bekijk deze dan op Bol.com.

CHiQ 24P625F kopen: beschikbaarheid, prijs, en aanbiedingen!

Hieronder vind je de prijs van de CHiQ 24P625F (EAN: 8592344400087), inclusief de prijsgeschiedenis. De prijs wordt automatisch bijgehouden. Zo kun je meteen zien waar deze monitor verkrijgbaar is voor de beste prijs. Ook kun je zo zien of er een korting geldt, of dat er een aanbieding is.

Is deze monitor niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je een prijsmelding instellen. Je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer deze beschikbaar is voor je ingestelde prijs.

bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: CHiQ 24P625F

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 16 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €149,00 10 april 2023
Laagste prijs ooit: €149,00 10 april 2023
Sinds 10 april 2023

Laatste veranderingen:

€149,00 10 april 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor CHiQ 24P625F - €0,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de CHiQ 24P625F? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Heb je dit beeldscherm gekocht, en hier een toevoeging over, of een ervaring die je wil delen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend