Grootste powerbank? De top 3 powerbanks met de hoogste capaciteit!

Door | 3 november 2018

Op zoek naar een zo groot mogelijke powerbank? In dit artikel noem ik de top 3 powerbanks met de hoogste capaciteit. De capaciteit van deze powerbanks wordt veelal uitgedrukt in mAh bij 3.7 volt. Dit is dezelfde voltage als de accu van de meeste smartphones, tablets, en laptops.

In dit artikel heb ik zonnegenerators, ofwel portable power stations, niet meegenomen. Hieronder reken ik producten zoals de Goal Zero Yeti 1400, PowerOak PS5, en de Mobisun MPSG500W. Al deze producten zijn bedoeld om met zonnepanelen op te laden, en zijn zo groot dat ze een handvat bevatten om ze te verplaatsen. Hoewel deze producten een nog hogere capaciteit kunnen hebben, hebben ze ook een andere gebruikstoepassing dan normale powerbanks. Daarom zal ik deze binnenkort behandelen in aan apart artikel.

Hieronder meer informatie over de top 3 grootste powerbanks qua capaciteit.

PowerOak K2 – grootste powerbank – 50.000 mAh

Deze powerbank heeft een capaciteit van 50.000 mAh bij 3.7V, ofwel 185 wattuur (Wh). Qua capaciteit is de PowerOak K2 daarmee de grootste powerbank die je kunt kopen. De lading van de PowerOak K2 wordt opgeslagen in een LiFePO4 lithium-ion batterij.

Met een capaciteit van 50.000 mAh kun je een gemiddelde smarpthone zo’n 15-20 keer volledig opladen, en de batterij van een gemiddelde laptop zo’n 4 keer.

Om apparaten op te laden zijn er 2 DC aansluitingen voor laptops, en vier USB-poorten. De twee DC aansluitingen op deze powerbank hebben een verschillende output. Eén aansluiting heeft een maximale output van 20V/3A ouput, en de andere 12V/2.5A.

Er worden 10 verschillende verloopstekkers meegeleverd zodat elke laptop op deze powerbank is aan te sluiten. De powerbank zal automatisch de stroomsterkte voor het opladen aanpassen naar de laptop die je hierop aansluit.

Van de vier USB-poorten zijn er twee met een maximale output van 5V/2.1A, en twee van 5V/1.0A. Als je smartphone geschikt is voor fast charging, dan gaat het opladen sneller met de USB uitgangen met de 2.1A output.

Je kunt met deze powerbank tot wel 5 apparaten tegelijk opladen; 4 over USB, en één met de DC aansluiting. Helaas kun je geen twee apparaten tegelijk opladen met een DC aansluiting.

Om de PowerOak zelf op te laden moet je gebruik maken van de meegeleverde netstroomadapter. Deze adapter kan de PowerOak opladen met maximaal 16.8V bij 2.5 Ampère. Het duurt daarom slechts zo’n 6 tot 8 uur om de volledige batterij van de PowerOak K2 op te laden. Hiermee is de PowerOak K2 sneller opgeladen dan de meeste powerbanks met een lagere capaciteit, omdat die zelf ook opgeladen worden over USB.

Aan de voorkant van de PowerOak K2 zit één knop. Door deze knop in te drukken begint de powerbank met het opladen van alle aangesloten apparaten. Aan de linkerkant van deze knop zijn vier witte LED lichtjes die de huidige lading van de powerbank zelf aangeven.

Deze powerbank is 20.5 cm lang, 13.5 cm breed, en 3 cm hoog, en weegt 1300 gram. Daarmee is de PowerOak K2 nog redelijk draagbaar, en nog gemakkelijk mee te nemen in een rugzak, laptoptas, of koffer.

Als je de PowerOak K2 bestelt krijg je de powerbank zelf, de AC/DC netstroomadapter en stekker voor het opladen, één DC laadkabel, 10 verloopstekkers voor verschillende laptopmerken, één micro USB-A kabel, de handleiding, en een beschermhoes om de PowerOak K2 en de meegeleverde accessoires in mee te nemen.

De PowerOak K2 is verkrijgbaar op Amazon.de (bekijk prijs) en op Bol.com.

Xtorm AC Power Bank Pro 41.600 mAh (met stekker/stopcontact)

Met een capaciteit van 149.76 Wh is de Xtorm AL490 AC Power Bank Pro de op één na grootste powerbank die je kunt kopen. De aangegeven 41600 mAh is de capaciteit van de 3.6V Lithium-ion batterij van deze powerbank. Dit staat gelijk aan 40475 mAh bij 3.7V.

Daarmee kun je met deze powerbank een gemiddelde smartphone zo’n 12-16 keer mee opladen, en gemiddelde laptop ruim 3 keer.

De toepassing voor deze powerbank is anders dan die van de PowerOak. Deze powerbank kan namelijk wisselstroom leveren (AC) van 220V – hetzelfde als je stopcontact.

Daarom zijn alle denkbare apparaten met een stekker aan te sluiten op deze powerbank; bijvoorbeeld een scheerapparaat, elektrische kookplaat, speakers, of een TV. Dat maakt deze powerbank zeer veelzijdig in gebruik, en erg handig bij bijvoorbeeld een kampeervakantie.

Een laptop is met de normale AC/DC adapter en stekker aan te sluiten op deze powerbank. Voor het opladen van smartphones of tablets kun je de bijbehorende USB-charger aansluiten op het stopcontact van deze powerbank. Maar je zou ook gebruik kunnen maken van de ingebouwde USB poorten op de powerbank.

Er zijn namelijk twee USB poorten aanwezig op de Xtorm AC Power Bank Pro, die maximaal kunnen opladen met 3.4 Ampère bij 5V. Daarmee kunnen ze smartphones met fast charging ondersteuning snel opladen. Ook is er aan de achterkant nog één USB-C uitgang voor het opladen van apparaten.

De 220V AC aansluitingen van de powerbank zijn aan of uit te schakelen met de ingebouwde schakelaar. Het is aan te raden de schakelaar op de uit-stand te zetten wanneer je deze aansluitingen niet gebruikt. Het omzetten van de stroom in de batterij naar 220V zal er namelijk voor zorgen dat de batterij leegraakt, ook als er geen apparaten zijn aangesloten.

Aan de bovenkant van de powerbank zit een aan/uit-knop. Naast deze knop zit een LCD nummer display (zevensegmentendisplay) die de lading van de powerbank aangeeft in percentages. Het voordeel hiervan is dat dit accurater is dan de 4 LED’s van de PowerOak K2. Deze Xtorm Powerbank is zelf op te laden met de meegeleverde AC/DC adapter, met maximaal 24V/2A.

De Xtorm AL490 Power Bank Pro is wel groter en zwaarder dan de PowerOak K2. De AL490 is 22.2 cm lang, 16 cm breed, en 5 cm hoog. Het gewicht is 1400 gram.

Bij de aanschaf van dit product krijg je de powerbank zelf, de AC/DC adapter en AC plug voor het opladen van de powerbank zelf, om de powerbank op te laden, de handleiding, en een beschermhoes.

Deze powerbank is te bestellen op Bol.com voor 270 euro.

Mobisun 40.000 mAh laptop powerbank (PB 40A LT)

Met een capaciteit van 40.000 mAh bij 3.7V (148 wattuur) is de Mobisun de #3 grootste powerbank die je kunt kopen. De capaciteit is daarmee iets lager dan die van de Xtorm AC Power bank. Daarom zul je ook met deze powerbank een gemiddelde smartphone ongeveer 12-16 keer kunnen opladen, en een gemiddelde laptop zo’n 3 keer.

De Mobisun powerbank heeft een DC uitgang voor het opladen van laptops. Deze DC uitgang kan maximaal met 20V/4.7A opladen. Je kunt het benodigde voltage voor je laptop selecteren door herhaaldelijk op de aan/uit knop te drukken.

Er wordt een DC kabel met 28 verschillende verloopstukken meegeleverd, zodat de powerbank op alle denkbare laptops is aan te sluiten.

Verder zijn er drie USB-poorten aanwezig. Hiervan zijn er twee USB-A poorten, en één een USB-C poort. Al deze USB uitgangen kunnen de aangesloten apparaten met 3.5 Ampère opladen met 5V. Smartphones die geschikt zijn voor quick-charging worden met deze powerbank dus ook sneller opgeladen.

De powerbank zelf is op te laden via het stopcontact met de meegeleverde AC/DC poweradapter. Hiervoor gebruik je de aansluiting DC-IN op de powerbank. Het opladen van de powerbank zelf gaat maximaal met 19V en 2A. Mobisun geeft aan dat de powerbank na 4 uur weer volledig opgeladen zou moeten zijn.

De huidige lading van de powerbank wordt met een groen LCD display aangegeven in procenten. Bij het opladen van een extern apparaat wordt ook de hiervoor gebruikte spanning aangegeven in Volts.

De Mobisun PB 40A LT is 18 cm lang, 15 cm breed, en 2,5 cm hoog. Het gewicht is 1144 gram. Daarmee is deze powerbank een stuk compacter en lichter dan de twee voorgenoemde opties.

Deze powerbank is te bestellen op Bol.com voor 199 euro. Je ontvangt de powerbank zelf, de adapter/oplader voor de powerbank, een USB-A kabel met iPhone en micro-USB ingang, twee oplaadkabels voor verschillende MacBooks: MagSafe 1 en MagSafe 2, een DC kabel en 28 verschillende verloopstukken voor verschillende laptopmerken, een handleiding, en een beschermhoes voor de powerbank. Een volledige unboxing van deze powerbank zie je in deze video.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een grote powerbank? Opmerkingen over het inhoud van het artikel? Of ervaring met de genoemde producten? Je kunt het me laten weten door hieronder een reactie achter te laten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *