Grootste powerbank? Top 4 powerbanks in mAh capaciteit! (2021)

Op zoek naar een zo groot mogelijke powerbank? In dit artikel houd ik bij welke powerbanks de hoogste capaciteit hebben.

Op dit moment (zomer 2021) zijn dit de grootste powerbanks wat betreft capaciteit:

Hieronder vind je meer informatie over al deze powerbanks.

Let op: powerbanks met een capaciteit van meer dan 27000 mAh mag je niet meenemen in het vliegtuig!

Opmerking: in dit artikel zijn zonnegenerators, ofwel portable power stations, niet meegenomen. Hieronder reken ik producten zoals de Goal Zero Yeti 1400, PowerOak PS5, en de Mobisun MPSG500W. Al deze producten zijn bedoeld om met zonnepanelen op te laden, en zijn zo groot dat ze een handvat bevatten om ze te verplaatsen. Hoewel deze producten een nog hogere capaciteit kunnen hebben, hebben ze ook een andere gebruikstoepassing dan normale powerbanks.

1. Litionite Dragon: dé grootste powerbank (60.000 mAh)

Litionite Dragon De Grootste Powerbank

Amazon.nl bekijk prijs Product bekijken

Op dit moment is de Litionite Dragon simpelweg dé grootste powerbank wat betreft capaciteit. Deze powerbank heeft namelijk een capaciteit van 60.000 Wh, ofwel 222 Wh. De gebruikte batterij is een lithium-polymeerbatterij.

Met deze capaciteit kun je met deze powerbank zo’n 15 keer de gemiddelde telefoon opladen, en de batterij van een laptop ruim 4 keer.

Op deze powerbank zitten 3 USB-ports om apparaten mee op te laden, waarvan 2 USB-A ports, en één USB-C port. Via al deze ports kun je maximaal opladen met 36 Watt.

Daarnaast is er een AC-outlet, zodat je elk apparaat met een stekker hierop aan kunt sluiten. Let op: deze AC-out port is een Type B plug, die veelal gebruikt wordt in de VS. Om hier een standaard stekker op aan te sluiten, heb je een adapter nodig, zoals deze. Daar kun je vervolgens een normale, Europese, stekker op aansluiten (Type C).

Met al deze uitgangen is het mogelijk om vier verschillende apparaten tegelijk op te laden.

Om de powerbank zelf op te laden, zit er een DC-in port. Met de meegeleverde voeding (19V/2A) kun je de powerbank in zo’n 8-10 uur volledig opladen.

Op de powerbank zit een LED display, die de huidige batterijlading van de powerbank aangeeft, en de stand waarin je deze gebruikt. Er zit één knop op de powerbank, namelijk een aan/uit-knop.

Door deze ingedrukt te houden kun je door verschillende standen schakelen, bijvoorbeeld naar de stand om alle verbonden apparaten tegelijk op te laden.

Een andere handige functie is dat de powerbank automatisch uitschakelt als deze klaar is met opladen.

De Litionite Dragon is 22 cm lang, 15.1 cm breed, 4 cm dik, en weegt 1.8 kg. Daarmee is dit een vrij zware powerbank, maar past deze met deze afmeting toch nog in een grote rugzak of laptoptas.

Deze powerbank kopen? Bekijk hem op Amazon.nl.

2. PowerOak K2: grote powerbank met 50.000 mAh capaciteit

Poweroak K2 50000 mAh - Grootste Powerbank

Bol.com €256,90 Product bekijken

Deze powerbank heeft een capaciteit van 50.000 mAh bij 3.7V, ofwel 185 wattuur (Wh). Qua capaciteit is de PowerOak K2 daarmee de grootste powerbank die je kunt kopen. De lading van de PowerOak K2 wordt opgeslagen in een LiFePO4 lithium-ion batterij.

Met een capaciteit van 50.000 mAh kun je een gemiddelde smartphone zo’n 12 keer volledig opladen, en de batterij van een gemiddelde laptop zo’n 4 keer.

Om apparaten op te laden zijn er 2 DC aansluitingen voor laptops, en vier USB-poorten. De twee DC aansluitingen op deze powerbank hebben een verschillende output. Eén aansluiting heeft een maximale output van 20V/3A output, en de andere 12V/2.5A.

Er worden 10 verschillende verloopstekkers meegeleverd zodat elke laptop op deze powerbank is aan te sluiten. De powerbank zal automatisch de stroomsterkte voor het opladen aanpassen naar de laptop die je hierop aansluit.

Van de vier USB-poorten zijn er twee met een maximale output van 5V/2.1A, en twee van 5V/1.0A. Als je smartphone geschikt is voor fast charging, dan gaat het opladen sneller met de USB uitgangen met de 2.1A output.

Je kunt met deze powerbank tot wel 5 apparaten tegelijk opladen; 4 over USB, en één met de DC aansluiting. Helaas kun je geen twee apparaten tegelijk opladen met een DC aansluiting.

Om de PowerOak zelf op te laden, moet je gebruik maken van de meegeleverde netstroomadapter. Deze adapter kan de PowerOak opladen met maximaal 16.8V bij 2.5 Ampère. Daarom duurt het slechts zo’n 6 tot 8 uur om de volledige batterij van de PowerOak K2 op te laden. Hiermee is de PowerOak K2 zelfs sneller opgeladen dan de meeste powerbanks met een lagere capaciteit, die vaak zelf ook opgeladen worden over USB.

Aan de voorkant van de PowerOak K2 zit één knop. Door deze knop in te drukken begint de powerbank met het opladen van alle aangesloten apparaten. Aan de linkerkant van deze knop zijn vier witte LED lichtjes die de huidige lading van de powerbank zelf aangeven.

Deze powerbank is 20.5 cm lang, 13.5 cm breed, en 3 cm hoog, en weegt 1300 gram. Daarmee is de PowerOak K2 nog redelijk draagbaar, en nog gemakkelijk mee te nemen in een rugzak, laptoptas, of aktetas.

Als je de PowerOak K2 bestelt krijg je de powerbank zelf, de AC/DC netstroomadapter en stekker voor het opladen, één DC laadkabel, 10 verloopstekkers voor verschillende laptopmerken, één micro USB-A kabel, de handleiding, en een beschermhoes om de PowerOak K2 en de meegeleverde accessoires in mee te nemen.

De PowerOak K2 is verkrijgbaar op Amazon.nl, Amazon.de, en op Bol.com.

3. Xtorm AC Power Bank Pro: 41.600 mAh, met stekker/stopcontact

Xtorm Ac Power Bank Pro 41600 Mah Met Stekker

Xtorm.eu €399 – gratis verzending Product bekijken

Met een capaciteit van 149.76 Wh, is de Xtorm AL490 AC Power Bank Pro één van de grootste powerbanks die je kunt kopen. De aangegeven 41600 mAh is de capaciteit van de 3.6V Lithium-ion batterij van deze powerbank, en staat daarom gelijk aan 40475 mAh bij 3.7V.

Daarmee kun je met deze powerbank een gemiddelde smartphone ruim 10 keer mee opladen, en gemiddelde laptop ruim 3 keer.

De toepassing voor deze powerbank is wel anders dan die van de PowerOak. Zo kan deze powerbank ook wisselstroom leveren (AC) van 220V, dus hetzelfde als het stopcontact in huis.

Daarom zijn alle denkbare apparaten met een stekker aan te sluiten op deze powerbank; bijvoorbeeld een scheerapparaat, een elektrische kookplaat, speakers, of een zelfs een TV. Dat maakt deze powerbank zeer veelzijdig in gebruik, en erg handig bij bijvoorbeeld een kampeervakantie.

Een laptop is met de normale AC/DC adapter en stekker aan te sluiten op deze powerbank. Voor het opladen van smartphones of tablets kun je de bijbehorende USB-charger aansluiten op het stopcontact van deze powerbank. Maar je zou ook gebruik kunnen maken van de ingebouwde USB poorten op de powerbank.

Er zijn namelijk twee USB poorten aanwezig op de Xtorm AC Power Bank Pro, die maximaal kunnen opladen met 3.4 Ampère bij 5V. Daarmee kunnen ze smartphones met fast charging ondersteuning snel opladen. Ook is er aan de achterkant nog één USB-C uitgang voor het opladen van apparaten.

De 220V AC aansluitingen van de powerbank zijn aan of uit te schakelen met de ingebouwde schakelaar. Het is aan te raden de schakelaar op de uit-stand te zetten wanneer je deze aansluitingen niet gebruikt. Het omzetten van de stroom in de batterij naar 220V zal er namelijk voor zorgen dat de batterij leegraakt, ook als er geen apparaten zijn aangesloten.

Aan de bovenkant van de powerbank zit een aan/uit-knop. Naast deze knop zit een LCD nummer display (zevensegmentendisplay) die de lading van de powerbank aangeeft in percentages. Het voordeel hiervan is dat dit accurater is dan de 4 LED’s van de PowerOak K2. Deze Xtorm Powerbank is zelf op te laden met de meegeleverde AC/DC adapter, met maximaal 24V/2A.

De Xtorm AL490 Power Bank Pro is wel groter en zwaarder dan de PowerOak K2. De AL490 is 22.2 cm lang, 16 cm breed, en 5 cm hoog. Het gewicht is 1400 gram.

Bij de aanschaf van dit product krijg je de powerbank zelf, de AC/DC adapter en AC plug voor het opladen van de powerbank zelf, om de powerbank op te laden, de handleiding, en een beschermhoes.

Deze powerbank is te bestellen op Xtorm.eu, en kost daar €399.

4. Mobisun PB 40A LT: laptop powerbank (40.000 mAh)

Mobisun 40000 Mah Laptop Powerbank

Bol.com €199 – gratis verzending Product bekijken

Met een capaciteit van 40.000 mAh bij 3.7V, ofwel 148 wattuur, is de Mobisun een van de grootste powerbanks die je kunt kopen. De capaciteit is daarmee iets lager dan die van de Xtorm AC Power bank. Daarom zul je ook met deze powerbank een gemiddelde smartphone ongeveer 10 keer kunnen opladen, en een gemiddelde laptop zo’n 3 keer.

De Mobisun powerbank heeft een DC uitgang voor het opladen van laptops. Deze DC uitgang kan maximaal met 20V/4.7A opladen. Je kunt het benodigde voltage voor je laptop selecteren door herhaaldelijk op de aan/uit knop te drukken.

Er wordt een DC kabel met 28 verschillende verloopstukken meegeleverd, zodat de powerbank op alle denkbare laptops is aan te sluiten. Het voordeel is dat je daarom niet ook de laadadapter van de laptop zelf mee hoeft te nemen.

Verder zijn er drie USB-poorten aanwezig. Hiervan zijn er twee USB-A poorten, en één een USB-C poort. Al deze USB uitgangen kunnen de aangesloten apparaten met 3.5 Ampère opladen met 5V. Smartphones die geschikt zijn voor quick-charging worden met deze powerbank dus ook sneller opgeladen.

De powerbank zelf is op te laden via het stopcontact met de meegeleverde AC/DC poweradapter. Hiervoor gebruik je de aansluiting DC-IN op de powerbank. Het opladen van de powerbank zelf gaat maximaal met 19V en 2A. Mobisun geeft aan dat de powerbank na 4 uur weer volledig opgeladen zou moeten zijn.

De huidige lading van de powerbank wordt met een groen LCD display aangegeven in procenten. Bij het opladen van een extern apparaat wordt ook de hiervoor gebruikte spanning aangegeven in Volts.

De Mobisun PB 40A LT is 18 cm lang, 15 cm breed, en 2,5 cm hoog. Het gewicht is 1144 gram. Daarmee is deze powerbank een stuk compacter en lichter dan de twee voorgenoemde opties.

Deze powerbank is te bestellen op Bol.com voor 199 euro. Je ontvangt de powerbank zelf, de adapter/oplader voor de powerbank, een USB-A kabel met iPhone en micro-USB ingang, twee oplaadkabels voor verschillende MacBooks: MagSafe 1 en MagSafe 2, een DC kabel en 28 verschillende verloopstukken voor verschillende laptopmerken, een handleiding, en een beschermhoes voor de powerbank. Een volledige unboxing van deze powerbank zie je in deze video.

Bonus optie – Aukey PB-T11: groot, goedkoop, en snel!

Aukey Pb T11 Grote Goedkope Powerbank

Bol.com €59,95 – morgen gratis in huis! Product bekijken

Hoewel er nog een aantal powerbanks met een hogere capaciteit beschikbaar zijn, is deze powerbank van Aukey nog een losse vermelding waard. Dit is namelijk nog steeds een erg grote powerbank, met een capaciteit van 30.000 mAh, maar daarnaast een stuk voordeliger geprijsd dan de voorgenoemde opties.

Met deze batterijcapaciteit, kun je een lege smartphone zo’n 8 keer opladen, en een tablet zo’n 3 keer.

Voor het opladen van een smartphone zitten er twee USB-A ports op de powerbank. De USB-A port met de oranje kleur is de snelste, en ondersteunt QuickCharge 3.0. De groene USB port laadt maximaal op met 12 W. Ook is het mogelijk om twee apparaten tegelijk op te laden met deze powerbank.

Een voordeel van deze powerbank is dat je deze zelf op kunt laden met een normale USB-laadkabel. Voor het opladen heeft de Aukey PB-T11 twee ingangen: een micro-USB ingang en een USB-C ingang.

Op de bovenkant van de powerbank zit een aan-uitknop, waarmee je deze aan kunt zetten om te laden, en uit kunt zetten om te stoppen met laden.

Aan de voorkant van de powerbank zitten 4 groene indicatielichtjes, die je een indicatie geven van de batterijlading van de powerbank zelf. Hoe meer lichtjes er branden, hoe meer lading de powerbank nog heeft.

Een voordeel van deze powerbank, is dat deze kleiner en lichter is dan alle voorgenoemde opties. Zo is deze 15 cm lang, 8.2 cm breed, 3 cm dik, en weekt deze 557 gram.

Deze powerbank kopen? Je kunt deze bestellen op Bol.com. Er wordt een USB-A naar micro-USB kabel van 20 cm lang meegeleverd.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een grote powerbank? Opmerkingen over het inhoud van het artikel? Of ervaring met de genoemde producten? Je kunt het me laten weten door hieronder een reactie achter te laten!

Plaats een reactie

Send this to a friend