ASUS VivoBook 14 X415JA-EB110T: goede laptop? Complete analyse!

Interesse in de ASUS VivoBook 14 X415JA-EB110T laptop? Dit is een 14 inch laptop van Asus, en op dit moment een populaire keuze. Maar is dit eigenlijk wel een goede laptop voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze laptop, en zijn er betere alternatieven voor een vergelijkbare prijs?

Om deze vragen te beantwoorden ga ik uitgebreid in op de belangrijke eigenschappen van deze laptop, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten. Daarna vergelijk ik deze laptop met andere laptops van hetzelfde budget, om zo te bepalen of de laptop een goede prijs-prestatieverhouding heeft. Ten slotte geef ik een samenvatting van de reviews van deze laptop, en noem ik de meest genoemde voor- en nadelen.

ASUS VivoBook 14 X415JA-EB110T: specificaties en eigenschappen

Asus Vivobook 14 X415ja Eb110t

Bol.com €499, of tijdelijk €479 met Bol Select Product bekijken

De 90NB0ST2-M06490, X415JA-EB110T is een populaire samenstelling van de VivoBook 14 X415JA serie van ASUS. Op dit moment is deze laptop beschikbaar voor €499, op Bol.com. Hieronder de belangrijkste eigenschappen van deze laptop.

Processor (CPU), videochip of videokaart (GPU), en werkgeheugen

Het belangrijkste component voor de snelheid van de laptop is de processor. Deze laptop bevat de Intel Core i5-1035G1. Dit is een processor van Intel middenklasse, met 4 processorkernen. Deze mobiele processor heeft een standaard kloksnelheid van 1 GHz, met een maximale kloksnelheid van 3,6 GHz.

Deze processor is snel bij het uitvoeren van alledaagse taken zoals tekstverwerken en webbrowsen, bij flinke multitasking, en is daarnaast ook geschikt voor sommige zwaardere software, waaronder Adobe Photoshop.

De laptop maakt gebruik van de geïntegreerde videochip van de processor, namelijk de Intel UHD Graphics G1, om beeld te genereren. Deze videochip ondersteunt ook het gebruik van meerdere beeldschermen, en weergave in de 4K resolutie.

Met deze videochip kun je daarnaast ook licht gamen. In deze video zie je een test van de gaming prestatie van de Intel Core i5-1035G1 en de Intel UHD Graphics G1.

Kortom is het met de Intel UHD Graphics G1 mogelijk om te gamen, en kun je zelfs recente games spelen. Om een vloeiende framerate van 30 frames per seconde te kunnen halen, zul je bij veel games dan wel moeten kiezen voor de laagst mogelijke video-instellingen. Daardoor zien de games er een stuk minder goed uit. Om echt goed te kunnen gamen, zul je moeten kiezen voor een laptop met een discrete videokaart.

Deze laptop bevat 8 GB RAM aan werkgeheugen, en heeft daarmee een gemiddelde hoeveelheid geheugen. Meer RAM is gunstig als je wil werken met software waarbij je veel grote bestanden tegelijk gebruikt, zoals video-bewerkingssoftware.

Opslag: opslagcapaciteit en opslagtype

Voor het opslaan van bestanden zit er in de ASUS VivoBook 14 X415JA-EB110T een SSD van 512 GB. Een voordeel op veel laptops van een paar jaar geleden, is dat dit een sneller type SSD is. Dit is namelijk een PCI-e SSD, die flink hogere snelheden haalt dan SATA SSD’s, het meest gebruikte type van een paar jaar terug.

Heeft je huidige laptop een SATA SSD? Dan zal het opvallen dat het laden en overzetten van bestanden flink sneller gaat met een PCI-e SSD. Als je oude laptop alleen een harde schijf (HDD) bevat voor opslag, is het snelheidsverschil nog groter.

Met een opslagruimte van 512 GB, heeft deze laptop een hoge hoeveelheid opslagruimte voor dit budget. Bij typisch gebruik is dat ruim voldoende, en genoeg om zelfs na een paar jaar gebruik nog niet vol te zitten.Toch kan meer opslagruimte handig zijn als je veel foto’s en video’s maakt, en deze wilt opslaan op je laptop. Ook kun je er dan voor kiezen om gebruik te maken van een externe harde schijf.

Beeldscherm

Het beeldscherm van de ASUS VivoBook 14 X415JA-EB110T heeft een beelddiagonaal van 14 inch. Daarmee heeft deze laptop een klein formaat schermafmeting voor laptops.

Met deze compacte afmeting is deze laptop gemakkelijk mee te nemen, en erg geschikt voor mobiel gebruik. Wel zal een groter scherm een beter werkcomfort hebben.

Dit scherm heeft de Full HD resolutie, en daarmee 1920×1080 pixels. Het gebruikte paneeltype is TN. Dit is een goedkoop type, dat een minder goede kleurweergave heeft dan IPS.

Het scherm heeft een verversingssnelheid ofwel refresh rate van 60 Hz. Dat is een gemiddelde verversingssnelheid. Een hogere verversingssnelheid is vooral gunstig bij gaming, omdat dat een vloeiender beeld mogelijk maakt.

Wel zorgt de Full HD resolutie en het scherm voor een goede ervaring bij het kijken van video’s, zoals TV series en films. Met de 1920×1080 resolutie kun je op deze laptop namelijk video kijken zonder zwarte balken boven of naast het beeld: dit is namelijk de meest voorkomende resolutie bij video. Ook zal het TN paneel hierbij zorgen voor een goed contrast.

Toetsenbord, webcam, microfoons en speakers

Het toetsenbord van deze laptop heeft de, in Nederland standaard, QWERTY-indeling.

Onder het toetsenbord zit verder een multitouch touchpad, zodat je de laptop ook kunt bedienen zonder een muis aan te sluiten.

De laptop heeft een ingebouwde HD-ready (720p) webcam en twee ingebouwde microfoons. Daarmee is deze laptop ook prima geschikt voor videobellen, bijvoorbeeld met Zoom of Microsoft Teams. Om geluid af te spelen bevat deze laptop twee speakers, die het geluid in stereo (2.0) afspelen.

Fysieke eigenschappen: afmetingen, gewicht, materiaal

Met een gewicht van 1.5 kg, is deze laptop lichter dan het huidige gemiddelde, en neem je deze gemakkelijk mee.

Deze laptop is 1.99 cm dik, en is daarmee slanker dan het huidige gemiddelde. Verder is de laptop 32.54 cm breed, en 21.6 cm diep.

De laptop is uitgevoerd in een grijze behuizing van aluminium. Daarmee is deze laptop van Asus steviger dan de meeste andere laptops van dit budget, die gebruik maken van een behuizing van kunststof.

Batterij: batterijcapaciteit, accuduur, en opladen

De laptop bevat een batterij met een capaciteit van 37 Wh, en heeft een opgegeven batterijduur van 8 uur. Daarmee heeft deze laptop een middelmatige batterijduur. Wel is dit genoeg om een hele werk- of studiedag door te komen op de accu van de laptop.

Het opladen van de laptop verloopt via de meegeleverde AC voedingskabel.

Connectiviteit en aansluitingen

Voor draadloos internet beschikt deze laptop over Wi-Fi 5 Daarnaast beschikt deze laptop ook over Bluetooth 5.0 om een draadloze verbinding te maken met andere apparaten.

De laptop heeft géén Ethernet-poort, en kun je daarom dus niet bedraad op het internet aansluiten.

Voor het aansluiten van een monitor zit er aan de linkerkant van deze laptop een HDMI poort. Verder vind je daar een USB-C 3.2 port, en een USB-A 3.2 port.

Aan de rechterkant van de laptop zitten nog twee USB-A 2.0 ports, en microSD-kaartlezer, een 3.5 mm koptelefoonaansluiting, en een aansluiting voor een Kensington-slot.

Meegeleverde software en accessoires

De laptop draait de het besturingssysteem Windows 10 Home. Wil je gebruik maken van Microsoft Office? Dan zul je dit los moeten aanschaffen, of gebruik moeten maken van een gratis Office alternatief.

De huidige prijs van deze laptop is €499 op Bol.com. De laptop wordt geleverd met de oplaad-adapter en een handleiding.

Goede laptop voor €499? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de ASUS VivoBook 14 X415JA-EB110T een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs (zo’n 499 euro) laptops te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of een beter beeldscherm?

Na veel onderzoek blijkt dat er op dit moment géén betere alternatieven zijn voor precies dezelfde gebruikstoepassing. Zo is de ASUS VivoBook 14 X415JA-EB110T op dit moment de enige 14 inch laptop met een Intel COre i5 processor, 8 GB RAM, en een 512 GB SSD onder de 500 euro. Andere laptops met minimaal deze eigenschappen zijn duurder.

Kortom is de ASUS VivoBook 14 X415JA-EB110T voor €499 dus een goede koop! Je kunt deze laptop hier bestellen.

ASUS VivoBook 14 X415JA-EB110T reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een laptop een goede koop is. Bijvoorbeeld de bouwkwaliteit, of hoe goed het toetsenbord goed aanvoelt.

Op dit moment zijn er alleen klantreviews van deze laptop te vinden op Bol.com. Hier krijgt deze laptop een gemiddelde reviewscore van 5,0/5 na 9 reviews.

Bijna alle klanten noemen dat de laptop erg snel is. Daarnaast wordt er vaak genoemd dat de laptop licht en compact is, en je deze daarom gemakkelijk kunt meenemen.

Op dit moment worden er in de reviews van klanten géén nadelen genoemd.

Kortom zijn de reviews van deze laptop zeer gunstig.

ASUS VivoBook 14 X415JA-EB110T kopen: beschikbaarheid, prijs, aanbiedingen

Hieronder vind je de prijs van deze laptop (EAN: 4711081009603), inclusief de prijsgeschiedenis. De prijs wordt automatisch bijgehouden. Is deze laptop niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je een prijsmelding instellen. Je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer deze beschikbaar is voor je ingestelde prijs.

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Asus VivoBook 14 X415JA-EB110T

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €599,00 16 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €599,00 24 oktober 2023
Laagste prijs ooit: €599,00 24 oktober 2023
Sinds 24 oktober 2023

Laatste veranderingen:

€599,00 24 oktober 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Asus VivoBook 14 X415JA-EB110T - €599,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de ASUS VivoBook 14 X415JA-EB110T? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een laptop? Bekijk dan de laptop koopgids en de huidige selectie aan beste laptops.

Plaats een reactie

Send this to a friend