Acer Aspire TC-895 I7510: een goede PC? Beter alternatief!

Interesse in de Acer Aspire TC-985 I7510 desktop PC? Deze populaire high-end desktop PC van Acer is gericht op productiviteit, en kost op dit moment €849. Maar is dit een goede desktop PC voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze PC, en zijn er betere alternatieven?

Om deze vragen te beantwoorden, ga ik eerst in op alle belangrijke eigenschappen van deze computer, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten.

Daarna vind je een vergelijking van deze PC met een aantal alternatieven in dezelfde prijsklasse. Zo kun je zien of deze PC een goede prijs-prestatieverhouding heeft.

Ook heb ik alle reviews over deze PC’s geanalyseerd, en lees je op deze pagina een samenvatting van de meest genoemde voor- en nadelen van deze desktop PC.

Acer Aspire TC-985 I7510: specificaties en eigenschappen

Acer Aspire Tc 895 I7510

Coolblue.nl €849 Product bekijken

De I7510 is één van de vele samenstellingen van Acer’s Aspire TC-895 lijn aan desktop PC’s, en is op dit moment beschikbaar vanaf 849 euro, op Coolblue.nl.

Met de Intel Core i7-10700 bevat deze desktop PC een krachtige processor. Intel’s Core i7 processors zijn dan ook de high-end klasse van Intel. De Intel Core i7-10700 is een 10e generatie processor met 8 processorkernen, en een kloksnelheid van 2.9 tot 4.8 GHz.

Voor het genereren van beeld, maakt deze PC gebruik van de geïntegreerde videochip van de processor, namelijk de Intel UHD Graphics 630. Deze heeft een een kloksnelheid van 1.2 GHz, en kan maximaal drie aangesloten monitors aansturen. Voor zwaardere grafische taken, zoals gaming, is deze videochip echter niet goed geschikt.

Wel is de processor zelf gemakkelijk krachtig genoeg is voor multitasking van alledaagse taken, en ook prima geschikt voor het draaien van zwaardere software, zoals software voor fotobewerking,  videobewerking, en ook 3D-modelleringssoftware.

Ook de hoge hoeveelheid werkgeheugen van deze PC draagt daaraan bij. Deze PC bevat namelijk 16 GB RAM. In de PC zitten namelijk twee sticks van 8 GB. Daarmee zijn wel alle geheugensloten van deze PC bezet. Met een snelheid van 2666 MHz heeft dit werkgeheugen een middelmatige snelheid.

Verder beschikt deze PC over een flinke hoeveelheid opslagruimte. Er is in totaal 1256 GB aan opslagruimte beschikbaar, waarvan is 256 GB aan SSD 1n 1 TB aan HDD opslagruimte.

De gebruikte SSD is een PCIe SSD, een sneller type SSD dan 2.5 inch SATA SSD’s, die ook worden gebruikt in veel desktop PC’s. Het besturingssysteem van deze PC, Windows 10 Home, staat op de SSD geïnstalleerd. Omdat dit op de SSD staat, zal de PC ook zeer snel opstarten.

De installatiegrootte van Windows 10 is zo’n 15 GB. Daarom houd je zo’n 240 GB over voor het opslaan van bestanden op de SSD. Je kunt hier het beste bestanden opslaan die je vaak zult gebruiken, zodat deze snel laden.

Voor langdurige opslag van (grote) bestanden die je minder vaak gebruikt, zoals back-ups, oude foto’s en video’s, kun je beter gebruik maken van de HDD. Het exacte model van de HDD wordt niet opgeven, maar volgens Coolblue is dit in ieder geval een 7200 RPM harde schijf. Daarmee heeft deze schijf een hoge draaisnelheid, wat bij HDD’s vaak overeenkomt met een hogere snelheid voor het laden en opslaan van bestanden.

Voor draadloze verbinding en data-overdracht, beschikt de PC over Wi-Fi 6, en bluetooth 4.2. Daarmee heeft deze PC ondersteuning voor de nieuwste en snelste versie van Wi-Fi, maar loopt deze wel één bluetooth-versie achter.

Daarnaast is de Acer Aspire TC-985 I7510 ook bedraad op het internet aan te sluiten. Er is daarvoor namelijk een ethernetpoort aanwezig aan de achterkant van de PC, die Gigabit Ethernet ondersteunt (1000 Mbps).

Op de achterkant van de PC zitten nog vele andere belangrijke aansluitingen. Zo zitten hier twee HDMI-poorten, en kun je hiermee gemakkelijk twee monitors aansluiten. Verder vind je hier 6 USB-A poorten. Daarvan zijn er twee USB 2.0 ports, die je het beste kunt gebruiken voor het aansluiten van een muis of toetsenbord. De andere USB-ports zijn USB-A 3.0 ports, en zijn door de hogere snelheid voor data-overdracht beter geschikt om bijvoorbeeld een externe harde schijf op aan te sluiten.

Ook aan de voorkant van de PC zijn meerdere aansluitingen te vinden, die gemakkelijk te bereiken zijn. Hier vind je namelijk een SD-kaartlezer, een USB-C port, en nog één USB-A 3.0 port. Verder is hier een 3.5 mm jack audio-uitgang, en een 3.5 mm jack audio-ingang beschikbaar. De ingang is geschikt voor het aansluiten van bijvoorbeeld een koptelefoon of een gaming headset. De audio-ingang is bedoeld voor het aansluiten van een microfoon.

Let op: hoewel er in de behuizing van deze PC er de ruimte voor is, bevat deze PC géén CD/DVD lezer. Wil je toch gebruik kunnen maken van CD’s of DVD’s bij deze PC, dan kun je een externe CD/DVD lezer op een USB-port van deze PC aansluiten. Een goed en goedkope optie is deze van Ninzer.

De Acer Aspire TC-985 I7510 heeft een afmeting van 34 cm hoogte, 35 cm diepte, en 16.3 centimeter breedte. Het gewicht van deze PC is 9.3 kg. Daarmee is deze PC redelijk compact, en neemt deze dus weinig ruimte in op je bureau. Toch zijn er wel andere PC’s met vergelijkbare eigenschappen te vinden met kleinere afmetingen.

Deze PC wordt geleverd met de benodigde voedingskabel (stroomkabel), en een handleiding. In tegenstelling tot een aantal andere desktop PC’s, wordt er dus géén toetsenbord of muis meegeleverd.

Wat betreft software, staat er op deze PC Windows 10 Home geïnstalleerd. Op Coolblue.nl krijg je daarnaast 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe bij je aankoop. Ook heb je hier de keuze om hier Microsoft Office mee te bestellen. Office 2019 NL voor thuisgebruik en studenten kost hier eenmalig €149,99.

Op het moment van schrijven is deze PC verkrijgbaar voor €849 op op Coolblue.nl, en krijg je twee jaar carry-in-garantie op deze desktop PC.

Goede desktop PC voor de prijs? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de Acer Aspire TC-985 I7510 een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs desktop PC’s te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of andere voordeligere eigenschappen?

Ik heb bekeken of er voor dezelfde prijs, en dezelfde gebruikstoepassing, op dit moment betere opties beschikbaar zijn. Na veel onderzoek blijken er op dit moment géén desktop PC’s beschikbaar die voor dezelfde prijs op alle eigenschappen beter zijn.

Wel is er een alternatief beschikbaar die voor veel gebruikers een betere keuze zal zijn. Hieronder meer informatie over dit alternatief, met uitleg van de belangrijkste voordelen.

Lenovo IdeaCentre 5 14ARE05 (90Q30055MH): snellere processor & goedkoper!

Voor 100 euro minder (€749) kun je deze PC kopen op Bol.com. Deze heeft een snellere processor, namelijk de AMD Ryzen 4700G. Deze processor is volgens benchmarks zo’n 10% sneller.

De hoeveelheid werkgeheugen is gelijk. Deze PC bevat namelijk ook 16 GB aan RAM.

Voor opslag bevat deze PC 512 GB aan PCI-e SSD, en heeft dus twee keer zoveel opslagruimte op de SSD. Het nadeel op de Acer Aspire TC-895 I7510 is dat er daarnaast géén HDD beschikbaar is.

Wel is dit nadeel gemakkelijk op te lossen. Als je eenmaal meer opslagruimte nodig hebt, kun je voor slechts zo’n 50 euro een snelle externe HDD van 1 TB bestellen. Ook na de aanschaf van deze externe HDD ben je dan alsnog 50 euro goedkoper uit.

Kortom is de Lenovo IdeaCentre 5 14ARE05 (90Q30055MH) dus een betere koop. Deze PC bestellen? Bekijk deze op Bol.com.

Acer Aspire TC-985 I7510 reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een desktop PC een goede keuze is. Bijvoorbeeld of de PC stil is, of juist veel geluid maakt bij gebruik. Daarom kan het handig zijn om te kijken de reviews.

Op Coolblue.nl zijn er op dit moment 59 reviews te vinden over deze PC, en ligt de gemiddelde beoordeling op 8.6/10 sterren. Klanten noemen hier voornamelijk de snelheid van de PC en het compacte en moderne design als belangrijke voordelen.

Het meest genoemde nadeel is het ventilatorgeluid van deze PC. Dat wordt voornamelijk hoorbaar bij intensief gebruik. Daarnaast noemen meerdere klanten het ontbreken van een CD/DVD lezer als nadeel.

Wel zijn de reviews over deze PC overwegend positief.

Acer Aspire TC-985 I7510 kopen: prijs en aanbiedingen

Hieronder wordt de prijs van de Acer Aspire TC-985 I7510 automatisch bijgehouden. Zo kun je zien waar je deze PC voor de laagste prijs kunt kopen, en of er op dit moment aanbiedingen zijn. Ook kun je hier de prijsgeschiedenis van deze computer zien.

coolblue.nl Coolblue.nl
niet op voorraad
Bekijken
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Acer Aspire TC-895 I7510

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 14 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €899,00 4 oktober 2023
Laagste prijs ooit: €899,00 4 oktober 2023
Sinds 4 oktober 2023

Laatste veranderingen:

€899,00 4 oktober 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Acer Aspire TC-895 I7510 - €0,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Acer Aspire TC-985 I7510? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een desktop PC? Bekijk dan de desktop PC koopgids.

Plaats een reactie

Send this to a friend