Acer Aspire XC-895 I5410: goede PC? Beter alternatief!

Overweeg je de Acer Aspire XC-895 I5410 desktop PC? Deze populaire desktop PC van Acer is gericht op dagelijks gebruik, en kost op dit moment €549. Maar is dit een goede desktop PC voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze PC, en zijn er betere alternatieven?

Om deze vragen te beantwoorden, ga ik eerst in op alle belangrijke eigenschappen van deze computer, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten.

Daarna vind je een vergelijking van deze PC met een aantal alternatieven in dezelfde prijsklasse. Zo kun je zien of deze PC een goede prijs-prestatieverhouding heeft.

Ook heb ik alle reviews over deze PC’s geanalyseerd, en lees je op deze pagina een samenvatting van de meest genoemde voor- en nadelen van deze desktop PC.

Acer Aspire XC-895 I5410: specificaties en eigenschappen

Acer Aspire Xc 895 I5410

Coolblue.nl €549 Product bekijken

De XC-895 I5410 is één van de vele mogelijke samenstellingen van de Aspire XC lijn aan desktop PC’s, en is op dit moment beschikbaar vanaf 549 euro, op Coolblue.nl.

Deze PC bevat de Intel Core i5-10400 processor. Intel Core i5 is de middenklasse van Intel. De Intel Core i5-10400 is een processor met 6 processorkernen, en heeft een kloksnelheid van 2.9 tot 4.3 GHz. Daarmee is dit een bovengemiddeld krachtige processor.

Voor het genereren van beeld, maakt deze PC gebruik van de geïntegreerde videochip van de processor, namelijk de Intel UHD Graphics 630, met een kloksnelheid van 1.1 GHz. Met deze videochip kun je maximaal drie aangesloten monitors aansturen. Voor zwaardere grafische taken, zoals gaming, is deze videochip echter niet goed geschikt.

De Intel Core i5-10400 is gemakkelijk krachtig genoeg is voor multitasking van alledaagse taken. Daarnaast kan deze processor ook zwaardere software aan, zoals foto- en videobewerkingssoftware. Wel kun je hierbij een betere prestatie verwachten als je kiest voor Intel’s high-end klasse, de i7 processoren, of AMD’s Ryzen 7 processoren.

Met 8 GB RAM heeft deze PC een gemiddelde hoeveelheid werkgeheugen voor z’n budget. Naast de toegepaste 8 GB stick aan RAM, is er nog een tweede RAM geheugenslot beschikbaar. Zo zou je in de toekomst de hoeveelheid geheugen verder kunnen uitbreiden. Met een geheugensnelheid van 2666 MHz heeft de RAM een gemiddelde snelheid.

De PC heeft veel opslagruimte. Het totaal van 1256 GB aan opslagruimte is verdeeld over twee verschillende drives, namelijk een SSD en een HDD. Hiervan is er 256 GB aan opslagruimte beschikbaar op de ingebouwde SSD, en 1 TB (1000 GB) op de HDD.

De gebruikte SSD is een PCIe SSD. Dat is een nieuw type, dat een stuk sneller is dan 2.5 inch SATA SSD’s. Het besturingssysteem, Windows 10 Home, staat op deze SSD geïnstalleerd. Het voordeel daarvan is dat de PC ook zeer snel zal opstarten.

De installatiegrootte van Windows 10 is zo’n 15 GB. Er blijft dus zo’n 240 GB over voor het opslaan van je bestanden op de SSD. Je kunt hier het beste bestanden opslaan die je vaak zult gebruiken, zodat deze snel laden.

Voor langdurige opslag van (grote) bestanden die je minder vaak gebruikt, zoals back-ups, oude foto’s en video’s, kun je beter gebruik maken van de HDD van de Acer Aspire XC-895 I5410. De 3.5 inch HDD van deze PC is voor een HDD relatief snel, door de hoge draaisnelheid van deze schijf (7200 RPM).

Een voordeel van deze PC is dat deze ook Wi-Fi 6 ondersteunt. Daarmee kun je ook het nieuwste en snelste draadloze internet gebruiken op deze PC. Verder beschikt de PC over bluetooth 4.2.

Ook kun je deze desktop PC bedraad aansluiten op het internet. Er is daarvoor namelijk een ethernetpoort aanwezig aan de achterkant van de PC, die Gigabit Ethernet ondersteunt (1000 Mbps).

Daarnaast vind je aan de achterkant van deze PC nog meer belangrijke aansluitingen. Een voordeel op veel andere desktop PC’s, is dat er bij deze PC twee HDMI-poorten beschikbaar zijn. Zo kun je hier gemakkelijk twee schermen op aansluiten, zonder tussenkomst van converters of adapters.

Ook vind je aan de achterkant van de PC 2 USB-A 2.0 ports. Deze kun je het beste gebruiken voor het aansluiten van een muis en een toetsenbord. De andere (4) USB-A ports aan de achterkant van deze PC zijn namelijk allemaal USB 3.0 ports, en zijn daarmee sneller bij data-overdracht. Deze zijn daarmee beter geschikt voor het aansluiten van een externe harde schijf.

Ook aan de voorkant van de PC zijn er meerdere aansluitingen te vinden. Zo vind je hier een USB-A 3.0 port, een USB-C 3.0 port, een 3.5 mm koptelefoon-aansluiting, een 3.5 mm microfoonaansluiting, en een SD-kaartlezer.

Kortom heeft deze PC dus een prima hoeveelheid aansluitingen. Een mogelijk nadeel is dat je oudere monitors, die géén gebruik maken van HDMI, niet rechtstreeks op de PC kunt aansluiten. Ook ontbreekt er een CD/DVD lezer. Wel zou je gebruik kunnen maken van een externe CD/DVD lezer, die je op de PC aan kunt sluiten over USB. Een goed en goedkope optie is deze van Ninzer.

Met een afmeting van 29 cm hoogte, 33 cm diepte, en 10 cm breedte, is deze PC relatief compact. De PC weegt zo’n 7 kg, en heeft een zwarte behuizing van kunststof.

Deze PC wordt geleverd met de benodigde voedingskabel (stroomkabel), en een handleiding. In tegenstelling tot sommige andere desktop PC’s, wordt er dus géén toetsenbord of muis meegeleverd.

Wat betreft software, staat er op deze PC Windows 10 Home geïnstalleerd. Op Coolblue.nl krijg je daarnaast 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe bij je aankoop. Ook heb je hier de keuze om hier Microsoft Office mee te bestellen. Office 2019 NL voor thuisgebruik en studenten kost hier eenmalig €149,99.

Op het moment van schrijven is deze PC verkrijgbaar voor €549 op Coolblue.nl, en krijg je twee jaar carry-in-garantie op deze desktop PC.

Goede desktop PC voor de prijs? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de Acer Aspire XC-895 I5410 een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs desktop PC’s te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of andere voordeligere eigenschappen?

Ik heb bekeken of er voor dezelfde prijs, en dezelfde gebruikstoepassing, op dit moment betere opties beschikbaar zijn. Na veel onderzoek heb ik een beter alternatief gevonden. Hieronder meer informatie, met uitleg van de belangrijkste voordelen.

HP Pavilion TP01-2833nd: goedkoper en krachtiger!

Er is op dit moment een desktop PC te vinden die iets goedkoper is (€522,95 op Azerty.nl), en toch krachtigere eigenschappen heeft.

Deze PC bevat namelijk de AMD Ryzen 5 5600G, een processor die volgens benchmarks ruim 50% sneller is dan de Intel Core i5-10400.

Verder beschikt deze PC over dezelfde hoeveelheid RAM (8 GB). Wel is de snelheid van de RAM hoger, namelijk 3200 MHz.

Wat betreft opslag is deze PC gelijk aan de Acer Aspire XC-895 I5410. Zo bevat deze PC van HP ook een 256 GB PCI-e SSD, en een 1 TB HDD met een draaisnelheid van 7200 RPM.

Kortom heeft deze PC een flink snellere processor, en ligt de prijs iets lager. Dat maakt deze PC een betere keuze. Je kunt deze PC bestellen op Azerty.nl.

Kortom zijn er betere desktop PC’s te vinden voor dezelfde of een lagere prijs dan de HP Pavilion TP01-1545nd.

Acer Aspire XC-895 I5410 reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een desktop PC een goede keuze is. Bijvoorbeeld of de PC stil is, of juist veel geluid maakt bij gebruik. Daarom kan het handig zijn om te kijken de reviews.

Op Coolblue.nl zijn er op dit moment 169 reviews te vinden over deze PC, en ligt de gemiddelde beoordeling op 9.1/10 sterren. Klanten noemen hier de snelheid van de PC en het compacte en design als belangrijke voordelen.

Een ander veel genoemd voordeel is dat de PC stil is. Ook zijn klanten tevreden over de hoeveelheid aansluitingen. Vooral de aanwezigheid van twee HDMI-ports wordt vaak genoemd als voordeel.

Sommige klanten vinden het wel een nadeel dat er juist géén andere video-aansluitingen zijn. Daarnaast wordt het ontbreken van een CD/DVD speler veel genoemd als nadeel.

Wel zijn de reviews over deze PC overwegend positief.

Acer Aspire XC-895 I5410 kopen: prijs en aanbiedingen

Hieronder wordt de prijs van de Acer Aspire XC-895 I5410 automatisch bijgehouden. Zo kun je zien waar je deze PC voor de laagste prijs kunt kopen, en of er op dit moment aanbiedingen zijn. Ook kun je hier de prijsgeschiedenis van deze computer zien.

Prijsverloop...

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Acer Aspire XC-895 I5410? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een desktop PC? Bekijk dan de desktop PC koopgids.

Send this to a friend