Acer Aspire TC-895 I8007: een goede PC? Beter alternatief!

Overweeg je de Acer Aspire TC-895 I8007 desktop PC? Dit is een populaire desktop PC van Acer, die is gericht op zowel dagelijks gebruik als gaming. De huidige prijs van deze PC is €899. Maar is dit een goede desktop PC voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze PC, en zijn er betere alternatieven?

Om deze vragen te beantwoorden, ga ik eerst in op alle belangrijke eigenschappen van deze computer, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten.

Daarna vind je een vergelijking van deze PC met een aantal alternatieven in dezelfde prijsklasse. Zo kun je zien of deze PC een goede prijs-prestatieverhouding heeft.

Ook heb ik alle reviews over deze PC’s geanalyseerd, en lees je op deze pagina een samenvatting van de meest genoemde voor- en nadelen van deze desktop PC.

Acer Aspire TC-895 I8007: specificaties en eigenschappen

Acer Aspire Tc 895 I8007

Coolblue.nl €899 Product bekijken

De TC-895 I8007 is één van de vele samenstellingen van de Aspire TC-895 lijn aan desktop PC’s, en is op dit moment beschikbaar vanaf 899 euro, op Coolblue.nl.

Deze PC bevat de Intel Core i5-10400 processor. De Intel Core i5 processoren zijn de middenklasse van Intel. Deze i5-10400 heeft 6 processorkernen, en een kloksnelheid van 2.9 tot 4.3 GHz.

Omdat dit een gaming PC is, heeft deze een krachtige videokaart. Deze PC bevat namelijk de Nvidia GeForce GTX 1660 Super. Deze videokaart heeft een kloksnelheid van 1785 Mhz en 6 GB aan videogeheugen. Deze maakt het goed mogelijk om nieuwe videogames te spelen.

Verder bevat deze PC 16 GB aan RAM, en heeft deze daarmee ook een hoge hoeveelheid werkgeheugen. In de PC zitten twee sticks van 8 GB RAM, met een snelheid van 2666 MHz.

Om een idee te krijgen van deze combinatie aan processor en videokaart, kun je deze video bekijken. Hier wordt de gaming prestatie van een PC met dezelfde processor en videokaart getest bij 16 verschillende games. Hieruit blijkt dat je hiermee in Full HD de nieuwste games kunt spelen, en in medium video-instellingen in de meeste games meer dan 60 frames per seconde zult halen.

Naast gaming, is deze PC krachtig genoeg voor het draaien van de meeste zware software, en zal deze ook snel blijven bij multitasking hiervan.

Wat betreft opslag zit deze PC goed. Er is in totaal 1256 GB aan opslagruimte beschikbaar. Daarvan is 256 GB aan opslagruimte beschikbaar op de ingebouwde SSD, en 1 TB op de HDD.

De gebruikte SSD is een PCIe SSD, een sneller type SSD dan 2.5 inch SATA SSD’s, die ook worden gebruikt in veel desktop PC’s. Het besturingssysteem van deze PC, Windows 10 Home, staat op de SSD geïnstalleerd. Omdat dit op de SSD staat, zal de PC ook zeer snel opstarten.

De installatiegrootte van Windows 10 is zo’n 15 GB. Daarom houd je zo’n 240 GB over voor het opslaan van bestanden op de SSD. Je kunt hier het beste bestanden opslaan die je vaak zult gebruiken, zodat deze snel laden.

Voor langdurige opslag van (grote) bestanden die je minder vaak gebruikt, zoals back-ups, oude foto’s en video’s, kun je beter gebruik maken van de HDD. Het exacte model van de HDD wordt niet opgeven, maar volgens Coolblue is dit in ieder geval een 7200 RPM harde schijf. Daarmee heeft deze schijf een hoge draaisnelheid, wat bij HDD’s vaak overeenkomt met een hogere snelheid voor het laden en opslaan van bestanden.

Voor draadloze verbinding en data-overdracht, beschikt de PC over Wi-Fi 6, en bluetooth 4.2. Ook kun je deze desktop PC bedraad aansluiten op het internet. Er is daarvoor namelijk een ethernetpoort aanwezig aan de achterkant van de PC, die Gigabit Ethernet ondersteunt (1000 Mbps).

Daarnaast is de Acer Aspire TC-985 I7510 ook bedraad op het internet aan te sluiten. Er is daarvoor namelijk een ethernetpoort aanwezig aan de achterkant van de PC, die Gigabit Ethernet ondersteunt (1000 Mbps).

Op de achterkant van de PC zitten nog vele andere belangrijke aansluitingen. Zo zitten hier twee HDMI-poorten, en kun je hiermee gemakkelijk twee monitors aansluiten. Verder vind je hier 7 USB-A poorten. Daarvan zijn er twee USB 2.0 ports, die je het beste kunt gebruiken voor het aansluiten van een muis of toetsenbord. De overige 5 USB-ports zijn USB-A 3.1 ports, en zijn door de hogere snelheid voor data-overdracht beter geschikt om bijvoorbeeld een externe harde schijf op aan te sluiten.

Ook aan de voorkant van de PC zijn meerdere aansluitingen te vinden, die gemakkelijk te bereiken zijn. Hier vind je namelijk een SD-kaartlezer, een USB-C port, en nog één USB-A 3.0 port. Verder is hier een 3.5 mm jack audio-uitgang, en een 3.5 mm jack audio-ingang beschikbaar. De ingang is geschikt voor het aansluiten van bijvoorbeeld een koptelefoon of een gaming headset. De audio-ingang is bedoeld voor het aansluiten van een microfoon.

Let op: hoewel er in de behuizing van deze PC er de ruimte voor is, bevat deze PC géén CD/DVD lezer. Wil je toch gebruik kunnen maken van CD’s of DVD’s bij deze PC, dan kun je een externe CD/DVD lezer op een USB-port van deze PC aansluiten. Een goed en goedkope optie is deze van Ninzer.

De Acer Aspire TC-985 I7510 heeft een afmeting van 34 cm hoogte, 35 cm diepte, en 16.3 centimeter breedte. Het gewicht van deze PC is 9.3 kg. Daarmee is deze PC redelijk compact, en neemt deze dus weinig ruimte in op je bureau. Toch zijn er wel andere PC’s met vergelijkbare eigenschappen te vinden met kleinere afmetingen.

Deze PC wordt geleverd met de benodigde voedingskabel (stroomkabel), en een handleiding. In tegenstelling tot een aantal andere desktop PC’s, wordt er dus géén toetsenbord of muis meegeleverd.

Wat betreft software, staat er op deze PC Windows 10 Home geïnstalleerd. Op Coolblue.nl krijg je daarnaast 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe bij je aankoop. Ook heb je hier de keuze om hier Microsoft Office mee te bestellen. Office 2019 NL voor thuisgebruik en studenten kost hier eenmalig €149,99.

Op het moment van schrijven is deze PC verkrijgbaar voor €899 op op Coolblue.nl, en krijg je twee jaar carry-in-garantie op deze desktop PC.

Goede desktop PC voor de prijs? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de Acer Aspire TC-895 I8007 een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs desktop PC’s te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of andere voordeligere eigenschappen?

Ik heb bekeken of er voor dezelfde prijs, en dezelfde gebruikstoepassing, op dit moment betere opties beschikbaar zijn. Hoewel de Acer Aspire TC-895 I8007 veel waarde levert voor zijn prijs, heb ik wel een optie gevonden van hetzelfde budget dat ik de voorkeur zou geven. Hieronder meer informatie over dit alternatief, met uitleg van de belangrijkste voordelen.

Lenovo IdeaCentre G5-i5 16GB 512GB GTX1660

Voor hetzelfde budget is deze gaming PC van Lenovo een betere keuze. Deze PC is voor €899,99 verkrijgbaar op Mediamarkt.nl.

Het voordeel van deze PC is dat deze een betere processor heeft, namelijk de Intel Core i5-11400F. Volgens benchmarks is deze processor zo’n 10% sneller.

Verder beschikt deze PC over dezelfde videokaart, namelijk de GTX 1660 Super.

De hoeveelheid RAM is gelijk, namelijk 16 GB. Wel het de RAM van deze PC sneller, en heeft deze een kloksnelheid van 2933 MHz.

Daarnaast heeft deze PC twee keer zoveel PCI-e opslagruimte, namelijk 512 GB. Door het ontbreken van een HDD is de totale hoeveelheid opslagruimte echter lager.

Vanwege de snellere processor, het snellere geheugen, en meer SSD opslagruimte is dit toch een betere keuze voor de meeste gamers.

Naast de iets betere gaming prestaties, kun je met 512 GB opslagruimte meer games installeren. Games wil je namelijk installeren op een snelle SSD, want op een HDD worden de laadtijden flink langer.

Interesse in deze PC? Bekijk deze dan op Mediamarkt.nl.

Acer Aspire TC-895 I8007 reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een desktop PC een goede keuze is. Bijvoorbeeld of de PC stil is, of juist veel geluid maakt bij gebruik. Daarom kan het handig zijn om te kijken de reviews.

Op Coolblue.nl zijn er op dit moment 59 reviews te vinden over deze PC, en ligt de gemiddelde beoordeling op 8.6/10 sterren. Klanten noemen hier voornamelijk de snelheid van de PC en het compacte en moderne design als belangrijke voordelen.

Het meest genoemde nadeel is het ventilatorgeluid van deze PC. Dat zal voornamelijk hoorbaar worden bij intensief gebruik, zoals gaming. In dat geval kun je het beste ook gebruik maken van een gaming headset, zodat je het geluid van je PC niet meer hoort. Een ander nadeel dat klanten noemen is het ontbreken van een CD/DVD lezer.

Wel zijn de reviews over deze PC overwegend positief.

Acer Aspire TC-895 I8007 kopen: prijs en aanbiedingen

Hieronder wordt de prijs van de Acer Aspire TC-895 I8007 automatisch bijgehouden. Zo kun je zien waar je deze PC voor de laagste prijs kunt kopen, en of er op dit moment aanbiedingen zijn. Ook kun je hier de prijsgeschiedenis van deze computer zien.

coolblue.nl Coolblue.nl
niet op voorraad
Bekijken
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Acer Aspire TC-895 I8007

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 15 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €899,00 11 augustus 2023
Laagste prijs ooit: €899,00 11 augustus 2023
Sinds 11 augustus 2023

Laatste veranderingen:

€899,00 11 augustus 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Acer Aspire TC-895 I8007 - €0,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Acer Aspire TC-895 I8007? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een desktop PC? Bekijk dan de desktop PC koopgids.

Plaats een reactie

Send this to a friend