144Hz/1ms monitor? De 5 beste keuzes, en waarom! (2021)

Op zoek naar een goede gaming monitor met een 144Hz refresh rate, en een 1 ms reactietijd? Door de hoge verversingssnelheid zal zo’n monitor een zeer vloeiend beeld geven, en met de 1 ms reactietijd reageert het scherm snel. Daarmee zijn dat gunstige eigenschappen voor gaming.

Maar naast de verversingssnelheid en reactietijd zijn er meer belangrijke eigenschappen, waaronder de resolutie, en de prijs van het scherm. Daarom zijn er meerdere goede keuzes, afhankelijk van je voorkeur. Op deze pagina vind je daarom 5 goede opties:

Hieronder meer informatie over deze monitors, en waarom dit goede keuzes zijn.

Tip: volledige uitleg van de belangrijke eigenschappen van monitors? Bekijk dan de monitor koopgids!

Philips E-line 242E1GAJ/00 – goedkoopste 144Hz 1ms monitor

Goedkoopste 144 Hz Monitor Th

Bekijk huidige prijs en aanbod op: Bol.com, Alternate.nl, Coolblue.nl, en Amazon.nl.

Wil je een goede gaming monitor voor weinig geld? Op dit moment is de E-line 242E1GAJ monitor van Philips namelijk dé goedkoopste monitor met een 144Hz refresh rate en 1 ms reactietijd. Op het moment van schrijven is de beste prijs voor dit scherm te vinden op Bol.com, waar je deze kunt bestellen voor €159.

De resolutie van dit scherm is Full HD, ofwel 1080p. Daarmee heeft dit scherm dus 1920 pixels in de breedte, en 1080 in de hoogte. Dit is de meest voorkomende resolutie op dit moment. Met de 16:9 beeldverhouding van dit scherm is dit ook een goede optie voor het kijken van films en series zonder zwarte balken boven of naast het beeld.

Het beelddiagonaal van dit scherm is 24 inch, waarmee dit een middelgroot scherm is. Bij deze afmeting zorgt de Full HD resolutie voor en scherp scherp beeld.

De Philips E-line 242E1GAJ/00 maakt gebruik van een VA-paneel. Dat type staat bekend om goed contrast en diep zwart. De opgegeven contrastverhouding van dit scherm is dan ook hoog, namelijk 3500:1. De maximale felheid van het scherm is iets hoger dan gemiddeld. De piek felheid van het scherm is namelijk 350 nits. Helaas ondersteunt het scherm géén HDR-weergave.

Ook is de kleurdekking van het scherm goed. De Philips E-line 242E1GAJ heeft namelijk een kleurdekking van 125,9% sRGB, en daarmee een grote kleurruimte. Dat maakt dit scherm ook een goede keuze voor fotobewerking.

Uiteraard heeft dit scherm de snelle 1 ms reactietijd, en met 144 Hz ook een hoge verversingssnelheid, waardoor dit een uitstekende keuze is voor gaming. Een andere belangrijke eigenschap voor gaming is dat deze FreeSynch Premium heeft om ‘screen tearing‘ te voorkomen.

De verstelbaarheid van het scherm van het scherm is wel wat beperkt. Zo kun je het scherm alleen kantelen, en is deze dus niet in hoogte te verstellen, om draaien om zijn as, of te wisselen van landschap naar portretmodus. Wel kun je dat mogelijk maken door het scherm op een monitorvoet of monitorbeugel te plaatsen. Het scherm heeft daarvoor namelijk een VESA 100×100 aansluiting.

Dit beeldscherm heeft een neutrale uitstraling, waardoor je aan het uiterlijk van het scherm niet kunt zien dat dit een gaming monitor is. Ook is het mogelijk om kabels weg te werken in de uitsparing in de staander van dit scherm. Kortom heeft dit scherm daarmee een simpele en strakke uiterlijk.

Een ander gunstige eigenschap is dat deze monitor ingebouwde stereo speakers heeft. Ook kun je gebruik maken van een koptelefoon of een gaming headset, door deze aan te sluiten op de aanwezige 3.5 mm AUX uitgang op het scherm, of direct op je laptop of PC.

Voor het aansluiten van dit scherm, kun je gebruik maken van HDMI of DisplayPort. Er wordt zowel een HDMI-kabel als een DisplayPort kabel meegeleverd om het scherm aan te sluiten.

Vanwege de vele gunstige eigenschappen bij de lage prijs, is dit een zeer populaire keuze. Dit scherm krijgt dan ook veel gunstige reviews. Zo is de gemiddelde reviewscore op Coolblue.nl een 9.1/10 na 12 reviews, en op Bol.com een 4.1/5 na 21 reviews.

LG 27GL850 UltraGear – beste 1440p/144Hz gaming monitor

Lg 27gl850 Ultragear 144hz 1ms Monitor

Bekijk huidige prijs en aanbod op: Mediamarkt.nl, BCC.nl, Bol.com, Coolblue.nl, en Amazon.nl.

Zoek je een 144 Hz scherm met 1 ms reactietijd, maar van één maat groter, en met een hogere resolutie? Dan is de LG 27GL850 UltraGear de beste optie.

Dit scherm heeft namelijk een 1440p resolutie, ofwel QHD (Quad-HD). Daarmee heeft deze ook bij de grotere 27 inch beelddiagonaal nog steeds zeer scherp beeld.

Deze monitor bevat een IPS paneel, een type dat bekend staat om de goede kleurweergave en goede kijkhoeken. Ook komt de lage 1 ms reactietijd van dit scherm komt daarnaast niet vaak voor op dit paneeltype.

Met het opgegeven kleurbereik van 98% DCI-P3, een zeer grote kleurruimte, is dit scherm ook prima geschikt voor taken zoals fotobewerking. Wel is het contrast van IPS panelen vaak lager dan bij VA, en heeft dit scherm met een contrastverhouding van 1000:1 dan ook een middelmatig contrast. Wel is de felheid van 350 nits iets bovengemiddeld.

Wel komt de kleurweergave van het scherm zeer goed uit de test van Rtings.com. Het scherm scoort namelijk erg goed op kleurnauwkeurigheid, heeft een breed kleurbereik (gamut), en kleurvolume. Ook wordt HDR10 weergave ondersteund. Behalve de korte reactietijd van 1 ms, heeft dit scherm volgens deze test ook een korte input lag, namelijk slechts 4.3 milliseconden.

Behalve dat dit een 144 Hz 1 ms beeldscherm is, is het voor gaming erg gunstig dat zowel zowel G-sync als FreeSync worden ondersteunt. Dat zijn beide technieken om screen tearing tegen te gaan. Daarmee voldoet dit scherm aan alle belangrijke eisen bij gaming.

Ook de bouwkwaliteit van dit scherm krijgt veel gunstige beoordelingen. Het scherm is stevig gebouwd, en goed verstelbaar. Zo kun je deze in de hoogte verstellen, naar voren en achteren kantelen, en naar de portretmodus te kantelen. Wat betreft verstelbaarheid mist alleen het draaien om de as van de staander. Ook zou je dit scherm op een VESA 100×100 monitorbeugel kunnen plaatsen.

Daarnaast heeft dit scherm in tegenstelling tot veel andere gaming monitoren een redelijk neutraal uiterlijk. Het scherm is grotendeels uitgevoerd in mat zwart plastic. Aan de achterzijde zitten een aantal rode accenten, die ook alleen zichtbaar zijn als je het scherm van de achterkant bekijkt.

Een klein nadeel van dit scherm is dat deze géén ingebouwde speakers heeft, maar als je gaming serieus neemt kun je dan ook beter gebruik maken van je koptelefoon of gaming headset. Deze kun je aansluiten op de 3.5 mm jack uitgang op het scherm.

Een voordeel van de 27LG850 UltraGear is dat deze twee HDMI-ports en één DisplayPort ingang heeft. Zo kun je dus meerdere apparaten op het scherm aansluiten. Zo kun je naast je gaming PC dus ook nog eens één of twee consoles aansluiten op het scherm.

Verder beschikt dit scherm over twee USB-A 3.0 ports, en werkt deze dus als USB-hub als je deze met de USB type B port verbind met je PC. Sluit je bijvoorbeeld een USB-stick aan op de USB-port op de monitor, dan kun je deze dan uitlezen op de PC.

Alle benodigde kabels worden meegeleverd. Je krijgt bij dit scherm namelijk twéé HDMI-kabels, een DisplayPort kabel, een USB 3.0 kabel, en de voedingskabel. Alle kabels zijn bij dit scherm gemakkelijk weg te werken. Aan de achterkant van het scherm zitten er namelijk haken voor kabelmanagement.

Naast de eerder genoemde test, zijn er zeer uitgebreide reviews van deze monitor te vinden op TFT Central (recommended award), en op Hardware.info (5/5 sterren en ‘Excellent’ award). Daarnaast zijn ook de klantreviews erg positief. Zo krijgt dit scherm op Bol.com bijvoorbeeld een gemiddelde score van 4.7/5 na 127 klantreviews!

Al deze gunstige eigenschappen en positieve reviews maken dit simpelweg hét beste 1440p scherm met 144 Hz en 1 ms reactietijd.

AOC CQ32G1 – Groot, curved, 144 ms scherm met 1 ms reactietijd

Aoc Cq32g1 Curved 1ms 144 Gaming Monitor

Bekijk huidige prijs en aanbod op: Bol.com, Coolblue.nl, Alternate.nl, Azerty.nl, en Megekko.nl.

Wil je meer immersie? Dan is AOC CQ32G1 een goede en relatief goedkope optie. Ook dit is een 1 ms/144 Hz scherm, maar in een grotere afmeting en met een lichte kromming (1800R).

Ook dit scherm heeft de 1440p resolutie, dus 2560 pixels in de breedte, en 1440 in de hoogte. Wel is dit scherm met de beelddiagonaal van 32 inch flink groter

Deze monitor gebruikt een VA-paneel. Zoals vaak het geval bij dit type schermpaneel, heeft deze monitor een hoge contrastverhouding, namelijk van 3000:1. Wel is de helderheid van 300 nits middelmatig.

Ook het kleurbereik van dit scherm is goed. AOC geeft een groot kleurbereik op, namelijk van 92% van de Adobe RGB kleurruimte. Volgens deze test blijkt verder dat het scherm 100% sRGB kleurruimte dekt. Het scherm heeft dus een goede kleuren en contrast. Een nadeel op een aantal andere monitors, is dat het scherm géén HDR ondersteuning heeft.

Voor gaming zijn de eigenschappen goed. Naast de 1 ms reactietijd en 144 Hz verversingssnelheid, ondersteunt dit scherm FreeSync Premium om screen tearing tegen te gaan.

In tegenstelling tot de eerdere opties is het design van dit scherm wel gaming-gericht, en zijn er aan de voorzijde rode accenten zichtbaar. De verstelbaarheid van het scherm is wat beperkt. Zo kun je dit scherm op de staander alleen naar voren of naar achteren kantelen. Wel zijn de dunne schermranden van deze monitor gunstig, al je twee van deze monitoren naast elkaar wil gebruiken.

In deze poot zit een gat waar je de kabels doorheen kunt laten lopen. Zo kun je deze netjes wegwerken. Wil je het scherm beter kunnen verstellen, dan kun je deze wel op een andere monitorvoet of monitorbeugel plaatsen. Elke beugel met VESA 100×100 aansluiting is geschikt.

Deze monitor heeft drie video-ingangen, namelijk twee HDMI-ports, en één DisplayPort ingang. Om oordopjes of een gaming headset aan te sluiten, is er ook een 3.5 mm koptelefoonaansluiting. De monitor heeft géén ingebouwde speakers of USB ports.

Naast de vele gunstige eigenschappen, bevat dit scherm ook in de praktijk. Zo krijgt deze een gunstige beoordeling op Expertreviews.co.uk (5/5), en Kitguru.net (8.5/10). Daarnaast krijgt deze na 216 klantreviews op Bol.com een gemiddelde beoordeling van 4.6/5. Het meest genoemde voordeel is de voordelige prijs voor zo’n groot scherm met 1440p resolutie en 144 Hz refresh rate.

De AOC CQ32G1 is online te koop op Bol.com, en kost hier 359 euro. Voor een monitor met deze eigenschappen, en dit formaat, is dat een voordelige prijs.

LG 27GN950 UltraGear – beste 4K 144Hz 1ms monitor

Lg Ultragear 27gn950 4k 144hz 1ms Gaming Monitor

Bekijk huidige prijs en aanbod op: Bol.com, Coolblue.nl, en Amazon.nl.

Wil je kunnen gamen in 4K UHD? De beste optie waarbij dit mogelijk is met een refresh rate van 144 Hz, en een reactietijd van 1 ms, is de LG 27GN950 UltraGear.

Met de 4K UHD resolutie van dit scherm, heeft deze 2160 pixels in de hoogte, en 3840 in de breedte. Daarmee zorgt het voor een zeer scherp een gedetailleerd beeld bij de 27 inch beelddiagonaal.

Ook deze UltraGear monitor gebruikt een IPS-paneel. Dit schermtype heeft vaak een goede kleurweergave en goede kijkhoeken. Wel is de contrastverhouding van dit type minder hoog dan van VA. Zo heeft deze monitor een middelmatige contrastverhouding van 1000:1. Wel is de maximale helderheid van 400 bovengemiddeld.

Daarnaast ondersteunt dit scherm HDR10, en heeft het scherm een DisplayHDR 600 certificering. Daarmee ben je gegarandeerd van een goede HDR-weergave. Het scherm heeft een groot kleurbereik, namelijk van 98% van de DCI-P3 kleurruimte. Elk scherm wordt daarnaast gekalibreerd voor een nauwkeurige kleurweergave.

Voor gaming heeft dit scherm de snelle 1 ms reactietijd, en de 144 Hz ook verversingssnelheid. Om ook werkelijk 144 frames per seconde te kunnen weergeven bij het gamen, heb je wel een zeer krachtige gaming PC nodig.

Een andere gunstige eigenschap voor gaming is dat dat scherm zowel FreeSynch Premium Pro als G-Sync ondersteunt om screen tearing te voorkomen.

Verder een interessante toevoeging van dit scherm, is de RGB-verlichting aan de achterkant, met de LG de Sphere Lighting 2.0 technologie. Daarmee kun je dit light synchroniseren met het beeld of met het geluid, om zo te zorgen voor extra immersie bij het gamen.

De verstelbaarheid van dit scherm is goed. Zo kun je deze naar voren en achteren kantelen, in de hoogte verstellen, en is het scherm volledig van oriëntatie te veranderen van landschapsmodus naar portretmodus. Ook zou het het scherm op een VESA 100×100 monitorbeugel kunnen plaatsen.

Verder gunstig aan het ontwerp, is dat het scherm dunne schermranden heeft. Als je twee schermen naast elkaar gebruikt, zal dit het werkveld daarmee minder opbreken. Een laatste gunstige eigenschap is dat je in de poot van de monitor de kabels gemakkelijk weg kunt werken.

De LG 27GN950 UltraGear heeft 2 HDMI ports en 1 DisplayPort ingang. Daarnaast is het scherm als USB-hub te gebruiken, en zijn er daarvoor 2 USB-A 3.0 ports beschikbaar. Je kunt je gaming headset op de 3.5 mm AUX audio-uitgang van het scherm aansluiten. Het scherm heeft géén ingebouwde speakers.

Dit scherm krijg veel gunstige reviews, waaronder een 4.5/5 van Tomshardware.com en een 9/10 van IGN.com. Beide reviews noemen dat de vele gunstige eigenschappen voor gaming in de praktijk erg bevallen. Ook klanten op Coolblue.nl zijn erg positief, en geven het scherm na 19 reviews gemiddeld een 9.0/10.

Kortom maken alle gunstige eigenschappen en de positieve reviews dit simpelweg hét beste 4K/144Hz/1ms scherm van dit moment.

Iiyama G-Master GB3466WQSU-B1 – beste ultrawide 144Hz 1ms monitor

Iiyama G Master Gb3466wqsu B1 Ultrawide 1ms 144hz Monitor

Bekijk huidige prijs en aanbod op: Bol.com, Coolblue.nl, en Alternate.nl.

Ook zijn er 1ms/144Hz gaming monitors beschikbaar met een extra breed, ofwel ultra-wide, scherm. De Iiyama ‘Red Eagle’ G-Master GB3466WQSU-B1 is zo’n scherm, en vanwege de gunstige eigenschappen op dit moment de beste keuze.

Omdat dit een ultra-wide scherm is, heeft deze een grotere beelddiagonaal dan alle voorgenoemde opties, namelijk van 34 inch. Het is een scherm met een 21:9 beeldverhouding, met daarbij een resolutie van 3440×1440 pixels. Bij deze afmeting zorgt dat voor een bovengemiddeld scherp beeld

Dit is een gekromd (curved) scherm, en heeft een kromming van 1500R. Daarmee heeft deze een grotere kromming dan de 1800R kromming van de meeste beeldschermen, en zorgt dat voor veel immersie bij games. Je zult de games zo meer ervaren alsof je er zelf echt in zit.

Deze monitor gebruikt een VA-paneel, en heeft daarmee een hoge contrastverhouding van 3000:1. Ook de maximale helderheid van het scherm is bovengemiddeld, met 400 nits. Ook ondersteunt het scherm HDR-weergave, en is deze HDR400 gecertificeerd.

Wat betreft gaming is dit uiteraard een scherm dat snel reageert door de 1 ms reactietijd, en met de hoge 144 Hz verversingssnelheid ook voor vloeiend beeld kan zorgen. Daarnaast beschikt dit scherm over FreeSynch Premium Pro om ‘screen tearing‘ tegen te gaan.

Dit scherm is op de staander maximaal 11 cm in hoogte te verstellen, en daarnaast omhoog of omlaag te kantelen. Ook kun je het scherm op een VESA 100×100 monitorbeugel plaatsen.

De monitor heeft een redelijk neutrale uitstraling. Een klein nadeel is dat er bij de ontwerp van het scherm en de staander niet is gedacht aan cable management. Wel een gunstige eigenschap, is dat deze monitor ingebouwde stereo speakers bevat. Met 2×3 Watt zijn dat voor een monitor relatief krachtige speakers.

Verder zou je ook andere speakers, of een koptelefoon of gaming headset naar keuze aan kunnen sluiten op dit scherm. Daarvoor is er een 3.5 mm AUX uitgang aanwezig.

Voor het aansluiten van dit scherm, kun je gebruik maken van HDMI of DisplayPort. Er zijn twee van beide type aansluitingen beschikbaar, zodat je veel verschillende apparaten op dit scherm aan kunt sluiten. Ook wordt er zowel een HDMI-kabel als een DisplayPort kabel meegeleverd.

Naast alle gunstige eigenschappen, bevalt deze monitor ook in de praktijk. Zo krijgt deze een 9/10 in de review van Kitguru.net, en geven klanten op Bol.com deze monitor na 36 reviews gemiddeld een score van 4.5/5.

Kortom is de Iiyama G-Master GB3466WQSU-B1 een goede keuze als je een Ultrawide 1ms/144Hz monitor zoekt.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over 144Hz/1ms gaming monitor? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met één van de genoemde producten die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie