Fitbit kopen? Welke Fitbit past bij jou? Drie beste opties! (2019)

Op zoek naar een goede activity tracker/fitnesstracker ofwel sporthorloge? Fitbit is een merk dat veel populaire digitale horloges van dit type maakt. Veel van deze activity trackers hebben ook smartwatch functies, en zijn daarom ook een alternatief voor de Apple Watch en de Samsung Galaxy Watch.

Wie op zoek is naar een Fitbit, zal er snel achter komen dat Fitbit een groot aanbod aan verschillende fitness trackers heeft. Maar welke past het beste bij jou, en kun je daarom het beste kopen?

Om deze vraag te beantwoorden hebben we een selectie gemaakt van de drie beste keuzes op dit moment:

  • Beste Fitbit: de Fitbit Ionic – meeste functies, beste specificaties, maar hoogste prijs
  • Beste koop: de Fitbit Versa – beste prijs-kwaliteitverhouding; veel functies maar voordelig
  • Goedkope Fitbit: de Fitbit Inspire – genoeg functies om bewegen te stimuleren en bij te houden

Hieronder kun je deze drie opties vergelijken op eigenschappen. Verderop in dit artikel gaan we verder in op de voor- en nadelen van elke Fitbit, en geven we aan bij welk type gebruiker de Fitbit het beste past, en waarom.

Fitbits vergelijken: Fitbit Ionic vs Versa vs Inspire

Fitbit Ionic Fitbit Versa Fitbit Inspire
Fitbit Ionic Beste Fitbit Fitbit Versa Beste Koop Fitbit Fitbit Inspire Beste Goedkope Fitbit
Prijs: ~€220 ~€175 ~€70
Uitgebracht: Oktober 2017 April 2018 Maart 2019
Technische eigenschappen
Scherm: 1.42 inch LCD 1.34 inch LCD 0.72 inch OLED (zwart/wit)
Touchscreen? Ja Ja Ja
Resolutie: 348×250 pixels 300×300 pixels 128×72 pixels
Accuduur: 4 dagen (96 uur) 4 dagen (96 uur) 5 dagen (120 uur)
Opgeladen in: 2 uur 2 uur 1-2 uur
Wi-Fi? Ja Ja Nee
Bluetooth? Ja, versie 4.0 Ja, versie 4.0 Ja, versie 4.0
Waterdicht? Ja, 50 meter Ja, 50 meter Ja, 50 meter
Gewicht: 45 gram 37 gram 16.3 gram
Fitness tracking functies
Stappen en activiteit? Ja Ja Ja
Verbrande calorieën? Ja Ja Ja
Trappenteller? Ja Ja Nee
Sleeptracking? Ja, ook slaapfase Ja, ook slaapfase Ja
Fitness reminders? Ja Ja Ja
Zwem-tracking? Ja Ja Nee
Hartslagtracking:? Ja, met polssensor Ja, met polssensor Nee
GPS (voor snelheid
& afstand)?
Ja, geïntegreerde GPS Ja, ‘connected GPS’ Nee
Smart functies
Notificaties van
smartphone?
Ja Ja Ja
Quick replies? Ja Ja Nee
Extra apps? (Via
Fitbit App gallery)
Ja Ja Nee
Lokaal muziek
opslaan?
Ja, max 2.5 GB opslag Ja, max 2.5 GB opslag Nee
Fitbit Pay? Ja Ja Nee
Automatisch
synchroniseren?
Ja Ja Ja
Huidige prijs & bestellen
Bekijk op: Bol.com
Bol.com Bol.com

Bronnen, oa: fitbit.com, wikipedia.org

De beste Fitbit: Fitbit Ionic

Qua eigenschappen is de Ionic simpelweg de compleetste activity tracker van Fitbit. Het belangrijkste voordeel van de Fitbit Ionic is dat dit de enige Fitbit is met een ingebouwde GPS.

Daardoor kan deze activity tracker je loopsnelheid en afstand bijhouden zonder dat je je smartphone hoeft mee te nemen. Voornamelijk hardlopers zullen dat op prijs stellen.

Fitbit Ionic Beste Fitbit

Fitbit Ionic

Bol.com (€221)

Ook kan de Fitbit Ionic zonder tussenkomst van een smartphone muziek afspelen naar je bluetooth oordopjes of headphones. Er is op de Ionic namelijk 2.5 GB opslagruimte beschikbaar voor het opslaan van muziek. Nadat je de Ionic via bluetooth hebt gekoppeld met je headphones, kun je losse nummers of playlists selecteren en afspelen.

De Ionic beschikt over alle mogelijke fitness tracking functies die Fitbit beschikbaar heeft. Wandelen, hardlopen, en fietsen kan zoals eerder genoemd worden uitgedrukt in afstand en snelheid. Ook je hartslag kan tijdens deze activiteiten, en gedurende de hele dag, worden opgenomen door de ingebouwde polssensor.

Wil je weten of je naast het sporten dagelijks genoeg beweegt? De Ionic kan gedurende de dag automatisch je stappen tellen, en door de ingebouwde hoogtemeter bijhouden hoeveel trappen je hebt gelopen.

De dagelijkse activiteit kan vervolgens ook worden uitgedrukt in een hoeveelheid verbrandde calorieën. Wil je dagelijks meer bewegen? Dan kun je reminders instellen. Het horloge geeft je dan af en toe reminders om op te staan en te bewegen.

Ook nachtrust kan worden bijgehouden met de Fitbit Ionic. De Ionic kan meten hoe lang je slaapt, en hoeveel tijd je doorbrengt in de verschillende slaapfases.

Verbindt je de Fitbit Ionic met je smartphone, dan zal deze een aantal belangrijke smartwatch functies vervullen, zoals het weergeven van notificaties van verschillende apps.

Hoewel de Fitbit Ionic qua functies de beste Fitbit is, heeft deze toch nadelen. Zo is dit de grootste en zwaarste Fitbit. Daarnaast zorgt veel gebruik van de ingebouwde GPS ervoor dat de batterijduur flink vermindert, waardoor je de maximale batterijduur van 4 dagen niet zult halen.

Je kunt volledige reviews van de de Fitbit Ionic onder andere lezen op Techadvisor.co.uk (4/5 sterren) en Engadget.com (79/100). Een zeer uitgebreide test en uitleg van alle functies van de Ionic kun je lezen op DCrainmaker.com.

Op Bol.com krijgt de Fitbit Ionic een gemiddelde klantbeoordeling van 4.2/5 na 89 reviews. Op Bol.com is de Ionic op dit moment te bestellen voor 221 euro. De Ionic is beschikbaar in vier verschillende kleuruitvoeringen.

De beste koop: de Fitbit Versa

Als het aan ons ligt, levert de Fitbit Versa op dit moment het meeste waar voor je geld, en is dit daarom onze ‘beste koop’ Fitbit. Veel voordelen van een smartwatch worden gecombineerd met een handige fitness tracker.

Een voordeel van de Fitbit Versa is dat deze licht en dun is. Daardoor heb je bij het sporten nauwelijks door dat je een horloge draagt. Door de geringe afmetingen is de Fitbit Versa ook erg geschikt voor mensen met een kleine pols. De Versa heeft een accuduur van maar liefst 96 uur, goed voor vier dagen gebruik zonder opladen.

Fitbit Versa Beste Koop Fitbit

Fitbit Versa

Bol.com (€159)

Waar de Ionic soms kritiek krijgt op het ouderwetse rechthoekige ontwerp, wordt het simpele maar moderne ontwerp van de Fitbit Versa beter ontvangen. Met het vierkante horlogekastje met afgeronde hoeken doet de Versa denken aan de Apple Watch.

De Versa is voorzien van een zeer goed LCD-scherm met een resolutie van 300×300 pixels. Het scherm is een touchscreen, en geeft het beeld weer in kleur.

De Fitbit Versa beschikt over alle benodigde functies zoals fitness tracking en het bijhouden van je slaapritme. De Versa heeft bijvoorbeeld een hartslagteller die je hartslag 24 uur per dag, zeven dagen in de week in de gaten houdt. Daarnaast kan ook dit horloge je reminders geven om meer te bewegen. Bovendien kun je er gerust mee zwemmen: de Fitbit Versa is namelijk waterproof tot 50 meter.

Ook kun je op de Versa extra apps installeren, reageren op berichtjes en krijgt je alle notificaties op je pols. Verder heeft de smartwatch een mogelijkheid om muziek te luisteren. Met de lokale opslag op dit sporthorloge kun je meer dan 300 liedjes lokaal opslaan. Door je bluetooth oortjes draadloos te verbinden kun je deze afspelen.

Fitbit Pay is op dit horloge mogelijk, waardoor je contactloos kunt betalen. Je kunt hier lezen hoe dit werkt. Verder kun je momenteel nog maar een beperkt aantal apps installeren. Zoek je een goede Fitbit voor onder de 200 euro, dan haal je met de aanschaf van de Versa de beste Fitbit in huis.

De Fitbit Versa is met je smartphone te pairen via de Fitbit smartphone app. In deze app kies je voor ‘set up a device’, en selecteer je de Versa te kiezen. Vervolgens wordt de smartwatch gekoppeld via Bluetooth en een cijfercode.

Eenmaal verbonden, biedt deze Fitbit uiteraard de mogelijkheid om notificaties van je smartphone te laten zien, zowel met Android als iOS. Ook kan de Versa aan een Wi-Fi netwerk verbonden worden. Het voordeel hiervan is dat een Wi-Fi verbinding zorgt voor sneller synchroniseren van data met je smartphone.

De Versa heeft geen ingebouwde GPS, maar maakt gebruik van ‘connected GPS’. Dat betekent dat de GPS functie van een verbonden smartphone wordt gebruikt.

Voornamelijk voor hardlopers is dit het grootste nadeel van de Fitbit Versa; je zult alsnog je smartphone bij je moeten hebben om je gelopen afstand bij te houden. Wil je hardlopen zonder je smartphone, en toch je hele training kunt tracken? Dan is de Fitbit Ionic een betere keuze.

Volledige reviews van de Fitbit Versa kun je onder andere lezen op TechRadar.com (4/5 sterren), en op AndroidAutohority.com (8.2/10). Daarnaast kun je een zeer uitgebreide review en test van alle functies bekijken op DCrainmaker.com.

De Fitbit Versa is beschikbaar in wel zeven verschillende kleuruitvoeringen. Online kun je de Versa onder andere bestellen op Bol.com. De huidige prijs is hier €143. De Fitbit Versa wordt geleverd met de benodigde oplader, en een extra polsbandje voor grote polsen.

Fitbit Inspire – beste goedkope Fitbit

Dan de goedkoopste Fitbit, de Inspire. Zoals de naam misschien aangeeft, is de Inspire een fitnesstracker die je kan motiveren om meer te bewegen, en daarnaast ook je activiteit en beweging bij te houden.

Fitbit Inspire Beste Goedkope Fitbit

Fitbit Inspire

Bol.com (€69,95)

Daarmee is dit een goede optie voor gebruikers die bezig zijn met hun gezondheid, of af willen vallen. De Inspire kan namelijk, net als de twee eerder genoemde opties, je herinneren om te bewegen en te sporten.

Omdat deze Fitbit automatisch bij kan houden hoeveel stappen je op een dag maakt, en hoeveel calorieën je verbrandt, krijg je een goed idee of je genoeg beweegt. Ook kan de Fitbit inspire bijhouden hoeveel je slaapt.

De Fitbit Inspire is te koppelen aan een mobiele telefoon, door gebruik te maken Bluetooth. Op die manier wordt data vanaf de smartwatch gesynchroniseerd naar de Fitbit app. Dankzij koppeling via Bluetooth is het ook mogelijk bijvoorbeeld een slimme weegschaal te koppelen.

Verder heeft deze fitnesstracker een aantal simpele smartwatch-functies. Zo krijg je notificaties te zien van bijvoorbeeld telefoongesprekken, berichten, agendapunten, e-mails en andere notificaties van de Fitbit app. Al deze functies kun je in- en uitschakelen.

Geavanceerde fitness-tracker functies zoals hartslag en snelheid zijn met de Inspire echter niet bij te houden. Ook heeft deze fitnesstracker geen zwem-tracking. Voor serieuze sporters zoals hardlopers en zwemmers is de Fitbit Inspire daarom niet geschikt.

Houd ook rekening met het nadeel van de afwezigheid van Wi-Fi bij de Fitbit Inspire. De verbinding met Wi-Fi is doorgaans stabieler en sneller dan de verbinding via Bluetooth. WiFi heb je bovendien nodig om data te synchroniseren indien je je data ook in de cloud van Fitbit zelf wilt opslaan. Anders wordt er alleen lokaal gesynchroniseerd tussen de smartphone en de smartwatch.

Met een vraagprijs van zo’n 70 euro krijg je met de Fitbit Inspire toch erg veel waar voor je geld. Het is een van de goedkoopste horloges in de serie. Bovendien is dit een heel licht horloge, waardoor je bijna zou vergeten dat je een Fitbit draagt. Het gewicht is namelijk slechts 16.3 gram.

Met een batterijduur van wel vijf dagen, heeft de Inspire daarnaast een volledige dag meer batterij dan de Ionic en de Versa. Ook is de oplaadtijd van de Inspire korter dan die van de Ionic en de Versa; tussen de 1 en 2 uur in plaats van de laadtijd van 2 uur voor de Ionic en de Versa.

De Fitbit Inspire is op Bol.com verkrijgbaar voor €69,95. Je kunt kiezen uit de zwarte of rode uitvoering. In de doos vind je een standaard bandje, maar het is ook mogelijk het horloge aan een clip-on vast te maken. Zo draag je de Inspire gemakkelijk om je middel. Daarnaast wordt de benodigde oplader meegeleverd.

Conclusie: welke Fitbit kopen?

Van het volledige aanbod aan Fitbit horloges hebben we drie goede opties uitgezocht, die geschikt zijn op die verschillende doelgroepen.

Zo is de Fitbit Ionic simpelweg de meest complete Fitbit, en de enige optie met ingebouwde GPS. Daarmee is dit de beste optie voor de serieuze sporter.

Vind je het ontbreken van ingebouwde GPS geen probleem? Met de Fitbit Versa ben je bijna 50 euro goedkoper uit, en heb je daarnaast nagenoeg dezelfde functies. Daarmee heeft deze Fitbit de beste prijs-kwaliteitverhouding, en is dit de beste keuze voor de gemiddelde gebruiker.

Wil je simpelweg werken aan je gezondheid en meer bewegen? Kies dan voor de Fitbit Inspire. Met een prijs van slechts 70 euro heb je dan een goede activity tracker die je motiveert om te bewegen, en je dagelijkse beweging automatisch bij kan houden.

Heb je nog vragen over het kopen van een Fitbit? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Je kunt hieronder een bericht achterlaten!

Plaats een reactie

Send this to a friend