TV kijken op laptop of PC (live)? Alle mogelijkheden!

Wil je (live) TV kijken op je laptop of je desktop PC? Het is mogelijk! Op deze pagina geef ik een overzicht van alle mogelijkheden om TV te kunnen kijken op je laptop en PC.

Online Live TV kijken – mogelijk met TV abonnement!

Heb je een TV abonnement? Vaak kun je dan ook live TV kijken op je laptop of PC via een website van je provider. Hierop zijn alle zenders van je TV-pakket ook online, live, te kijken.

Heb je nog geen TV abonnement, en wil je graag een TV abonnement afsluiten waarmee je ook op je laptop TV kunt kijken? Bekijk dan de alles-in-1 vergelijker om een geschikte aanbieder te vinden.

Live TV kijken op laptop zonder abonnement, gratis via internet

Wil je live TV kijken op je laptop, en heb je geen TV abonnement? Je kunt dan in ieder geval alle zenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) live bekijken.

Hiervoor zul je op je laptop naar de website moeten gaan waar er een livestream van deze zenders draait. Hieronder de links:

Naast deze drie zenders die je waarschijnlijk wel kent van de TV, heeft de NPO nog meer kanalen. Ook deze kun je op je laptop of PC online bekijken:

Welke programma’s er op de kanalen van de NPO te zien zijn, en hoe laat, kun je zien in deze TV gids van de NPO.

Daarnaast zijn veel lokale zenders (regionale omroepen) online live te kijken. Hieronder een aantal van deze lokale TV zenders:

Op dit moment zijn de zenders van de commerciële omroepen, zoals de zenders van RTL, SBS, en Veronica, allemaal niet (legaal) gratis online te kijken zonder TV abonnement.

Gemiste TV-aflevering kijken op laptop of computer

Heb je een aflevering van een TV serie van de NPO, of van een commerciële zender gemist?

Hoewel live TV kijken bij de commerciële zenders niet mogelijk is, bieden ze wel allemaal de mogelijkheid om hun eigen TV-programma’s gratis online terug te kijken. Uitgezonden TV-series en films zijn hier helaas vaak niet terug te vinden.

Hieronder links naar alle TV zenders waarbij je online op je laptop of PC een gemiste aflevering kunt kijken:

TV serie of film gemist? Om TV-series of films op je laptop of PC te kijken, wanneer je maar wil, kun je het beste gebruik maken van een streaming dienst.

Films en TV series kijken op laptop en PC: streaming diensten

Wil je graag een bepaalde film of TV serie op je laptop of PC kijken? Dan hoef je niet eerst te wachten tot deze op TV komt. Met video streaming kun je series en films kijken wanneer jou dat uitkomt.

Voor video streaming bestaan er meerdere streaming diensten, met allemaal een verschillend aanbod. Je kunt hierbij ‘on demand’, dus wanneer je maar wil, beginnen met het kijken van een film of TV serie. Bij deze streaming diensten is het mogelijk om films of TV-series via je webbrowser te kijken.

Daarom kun je deze streaming diensten gebruiken op je laptop of desktop computer. Hieronder noem ik de vier voornaamste streaming diensten.

Netflix is waarschijnlijk wereldwijd de bekendste video streaming dienst. Het grootste voordeel van Netflix is de enorme hoeveelheid aan TV-series die je hier kunt kijken. Op je laptop en desktop computer kun je simpelweg browsen naar Netflix.com. Vervolgens kun je daar een TV-serie of film kiezen en afspelen. Een abonnement op Netflix kost €7,99 per maand, met een gratis proefperiode van 30 dagen.

Prime Video is de streaming dienst van Amazon. Het voordeel van Amazon Prime video is de enorme hoeveelheid films die hier beschikbaar zijn; veel meer dan op Netflix. Wel zijn er ook veel TV-series te vinden, waaronder een aantal ‘Exclusives’, die daarom alleen maar beschikbaar zijn bij Prime Video. Prime video kun je op je laptop en PC bekijken op Primevideo.com. Wel zul je eerst een Amazon Prime account aan moeten maken. In Nederland verloopt dat via Amazon.de. De kosten hiervan zijn 5,99 per maand, met een gratis proefperiode van 30 dagen. Prime Video kun je daarnaast ook kijken met een Android of iOS app, of via een op op je Smart TV.

Disney Plus is de streaming dienst van Disney. Hier kun je de Disney klassiekers bekijken, maar ook alles van Pixar, Marvel, Star Wars, én National Geographic. Op je laptop of PC kun je deze video’s streamen op Disneyplus.com. Een abonnement op Disney+ kost €6,99 per maand of €69,99 per jaar. Je kunt de eerste week gratis proberen. Naast het kijken op je laptop is kun je ook Disney Plus kijken op je TV, of op je smartphone of tablet met een app.

Videoland is het platform met het grootste aanbod aan Nederlandstalige TV series en films. Op je laptop kun je deze bekijken op de site Videoland.com. Daarnaast zijn er apps beschikbaar voor Android, iOS, en op meerder smart TV besturingssystemen. Videoland kost €8,99 per maand, met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Hoewel al deze streaming diensten maandelijkse kosten hebben, hebben ze allemaal wel het voordeel dat je tussendoor geen reclames te zien krijgt.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over het kijken van TV op je laptop of PC? Laat dan hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend