Robuuste tablet ofwel rugged tablet kopen? Drie goede opties!

Op zoek naar een robuuste tablet? Een robuuste tablet is stevig uitgevoerd, zodat je deze gerust kunt gebruiken bij outdoor activiteiten, of in werksituaties zoals op de bouwplaats.

Ook is een robuuste tablet een goede optie als je simpelweg wil voorkomen dat deze beschadigt bij normaal gebruik, of gebruik door kinderen. Een stevig uitgevoerde tablet zal namelijk niet meteen een gebroken scherm hebben als je deze laat vallen, waardoor je er minder voorzichtig mee kunt omgaan.

Een tablet kan in meerdere eigenschappen robuust zijn. Voor de meesten zal de bestendigheid tegen vallen belangrijk zijn. Daarnaast is water- en stofdichtheid een belangrijke eigenschap.

Rugged tablet kopen? Je kunt kiezen uit specialistische tablets die robuust uitgevoerd zijn, of een tablet kopen met een cover/beschermhoes die deze zoveel mogelijk beschermt. Hieronder noem ik de beste opties.

Samsung Galaxy Tab A 10.1 + beschermhoes

De Samsung Galaxy Tab A 10.1 is een populaire tablet met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze tablet noem ik ook als ‘beste koop’ in het artikel over de beste tablets.

Het voordeel van de combinatie van deze tablet met een beschermhoes is dat de prijs van deze combinatie een stuk lager is dan de prijs van speciaal ontworpen ‘rugged tablets’.

Wil je simpelweg een tablet die tegen een stootje kan, en wil je deze voornamelijk binnenshuis gebruiken? Dan is dit mijn aanrader.

Samsung Galaxy Tab A Beste Koop Tablet
Samsung Galaxy Tab A 10.1
Bol.com (€188)
Robuuste Tablet Hous Galaxy Tab A
Case2Go Schokbestendige Back Cover
Bol.com (€17,95)

De Galaxy Tab A is een Android tablet, met Android 7.0 (Nougat). Deze uitvoering heeft een 10.1 inch scherm met een resolutie van 1920×1200. Met een octa-core processor van 1.6 GHz en 2 GB RAM is deze tablet snel bij doorsnee gebruik, zoals webbrowsen, het bekijken van video’s, beluisteren van muziek, of het lezen van een e-book.

De tablet heeft 32 GB aan opslagruimte, wat nog verder uitgebreid kan worden door een micro-SD kaart te plaatsen. Met een batterij van 7300 mAh scoort deze tablet zeer goed op batterijduur. Met deze capaciteit zou je zo’n 13 uur kunnen webbrowsen voordat de batterij leeg is.

Voor draadloze verbinding beschikt deze tablet over Wi-Fi en bluetooth (versie 4.2). Deze tablet beschikt niet over 4G, en is daarom minder geschikt voor buitengebruik – als je niet in het bereik van Wi-Fi bent heb je dus geen internet.

Omdat dit een populaire tablet is, zijn er meerdere robuuste beschermhoezen beschikbaar. Mijn aanrader is de Case2Go Schokbestendige Back Cover. Deze cover zit over de gehele achterzijde van de tablet, en heeft een opstaande rand aan de voorkant. Hierdoor zal de tablet op de rubberen randen vallen, in plaats van het scherm zelf.

Aan de achterkant zit in deze beschermhoes een uitklapbare standaard. Door deze uit te klappen is de tablet neer te zetten zodat je hier naar kunt kijken zonder deze vast te houden.

De hoes is zo ontworpen dat de camera, alle aansluitingen, en alle knoppen vrij blijven om te bedienen. Deze hoes kost slechts €17.95 op Bol.com. De hoes wordt door klanten positief beoordeeld; na 8 reviews op Bol.com krijgt de hoes een gemiddelde beoordeling van 4.5/5 sterren.

CAT T20 – Rugged tablet met Windows 10

Meer bescherming nodig, en heb je hier groter budget voor over? Dan is de Cat T20 een goede optie. De CAT T20 is een 8 inch tablet met Windows 10 als besturingssysteem, en beschikt over 4G. Daarmee is deze tablet voornamelijk gericht op zakelijke toepassingen buitenshuis.

Voor de robuustheid heeft de CAT T20 een ingebouwde rubberen stootrand, waardoor deze bestand is tegen vallen van een hoogte van 1.8 meter op harde oppervlakken. Daarnaast heeft deze tablet de IP-code IP-67, en is dus stofvrij en ‘dompeldicht’. Dompeldicht houdt in dat de tablet waterdicht is op 1 meter diepte, voor minimaal 30 minuten.

Er wordt in deze tablet gebruik gemaakt van een quad-core 1.44 GHz processor. De tablet heeft 2 GB RAM, en 64 GB aan opslagruimte. Omdat deze tablet beschikt over een micro-SD kaartlezer kun je de opslagruimte verder uitbreidden.

Met dual-band Wi-Fi, Bluetooth 4.1, en mobiel internet via 4G scoort deze tablet goed op connectiviteit. Op dit moment is de CAT T20 echter nergens te bestellen met abonnement, dus je zult gebruik moeten maken van een SIM-only abonnement.

De batterij van de CAT T20 heeft een capaciteit van 7500 mAh (op 3.7V). Daarmee is deze batterij net iets groter dan die van de Samsung Galaxy Tab A.

De CAT T20 kost zo’n 600 euro; bijna drie keer zoveel als de Samsung Galaxy Tab A met beschermhoes. Je kunt deze tablet bestellen op Bol.com en Conrad.nl.

Kortom is de CAT T20 een stuk robuuster dan de Galaxy Tab A met beschermhoes. Daarnaast heeft de CAT T20 door 4G ondersteuning overal internet. Het grootste nadeel is de significant hogere prijs.

Panasonic ToughPad FZ-A2 – Robuuste Android Tablet

Heb je voorkeur voor Android, en een groter scherm? Dan is de Panasonic ToughPad FZ-A2 een goede keuze. Deze tablet draait Android 6 (Marshmellow), en heeft een 10.1 inch scherm. Deze tablet beschikt over 4G ondersteuning, zodat je buitenshuis kunt verbinden met internet.

Panasonic Toughpad Fz A2 Rugged Tablet

Toughpad FZ-A2

Bol.com (va €579)

Het multi-touch scherm heeft een resolutie van 1920×1200, en is ook te bedienen met handschoenen aan. Ook handig bij buitenshuis gebruik is dat het scherm een hoge felheid heeft; 800 nits. Daardoor is het beeld ook in fel zonlicht nog duidelijk zichtbaar.

Met een batterijduur van zo’n 9 uur kun je deze tablet een volledige werkdag gebruiken. Is dat toch niet genoeg? De batterij is uitneembaar. Al je een tweede batterij hebt, kun je deze dus meteen wisselen.

Door de rubberen rand is de ToughPad FZ-A2 bestand tegen vallen van 1.5 meter hoogte. Daarnaast heeft deze tablet de IP-code IP65. Daarom is deze tablet dus stofvrij, en sproeidicht. Sproeidicht houdt in dat de tablet waterdicht is bij een heftige regenbui.

Net als de CAT T20 bevat de ToughPad FZ-A2 een quad-core 1.44 GHz processor. Wel heeft deze tablet meer RAM, namelijk 4GB. De tablet heeft slechts 32 GB beschikbaar voor opslag, maar dat kan verder uitgebreid worden door een micro-SD kaart te plaatsen.

De ToughPad beschikt over Wi-Fi en Bluetooth 4.2, en kan via USB en HDMI aangesloten worden op externe apparaten.

Van de drie genoemde opties is de Panasonic ToughPad FZ-A2 de duurste. De huidige prijs van deze tablet is 1770 euro op Megekko.nl.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een robuuste tablet? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of wil je je ervaring met een van de genoemde producten delen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend