ReMarkable 2 alternatief? Drie alternatieven met betere eigenschappen!

Op zoek naar een alternatief voor de Remarkable 2? De Remarkable 2 is een e-reader en e-ink tablet met een 10.3 inch e-ink scherm. Met de meegeleverde stylus is de reMarkable erg gericht op het maken, en opslaan van handgeschreven notities. Ben je op zoek naar een alternatief met veel dezelfde eigenschappen?

In dit artikel noem ik drie goede alternatieven voor de Remarkable 2:

Hieronder meer informatie over deze drie producten.

Onyx Boox Note Air2 Plus: beste reMarkable 2 alternatief

Onyx Boox Note Air2 Beste Remarkable 2 Alternatief

Bol.com €499,99 Product bekijken

De Onyx Boox Note Air 2 Plus is een e-reader en e-ink tablet, en draait Android 11. Via Google Play kun je dus gemakkelijk je favoriete apps installeren, waaronder apps voor het maken van aantekeningen, schetsen, of notities. Met Android en Google Play, heb je met de Air 2 Plus toegang tot veel meer apps dan op de reMarkable 2.

Net als de reMarkable 2, heeft de Note Air 2 Plus een 10.3 inch E-ink Carta scherm, met een resolutie van 1872×1404 pixels. Daarmee is de pixeldichtheid van deze E-ink tablet 227 PPI, wat zorgt voor een scherp beeld.

Om in het donker gebruik te maken van de Note Air 2 Plus, heeft deze ook een schermverlichting, het zogenaamde Moon Light 2. Deze verlichting is instelbaar in intensiteit, en kleurwarmte.

Het scherm is een touchscreen, en geschikt voor het gebruik van de stylus. Je krijgt ook een geschikte stylus meegeleverd, zodat je meteen aantekeningen en schetsen kunt maken. Al je aantekeningen kun je ook meteen naar bijvoorbeeld Google Drive uploaden, zodat je hier toegang toe hebt op je andere apparaten.

Deze e-ink tablet beschikt namelijk over Wi-Fi 5, en daarnaast ook over bluetooth. Met bluetooth kun je jouw favoriete koptelefoon of draadloze oordopjes koppelen voor het afspelen van audio, waaronder muziek of luisterboeken. Dat de Onyx Boox Note Air 2 Plus over bluetooth beschikt is ook een belangrijk voordeel op de reMarkable 2.

Ook heeft deze e-ink tablet ingebouwde speaker voor het afspelen van audio. Daarnaast is er ook een ingebouwde microfoon aanwezig, zodat je ook stemcommando’s kunt gebruiken voor bijvoorbeeld Google Assistant.

Een ander voordeel op de reMarkable 2, is dat de Boox Note Air 2 Plus flink meer opslagruimte heeft. Er is namelijk 64 GB aan interne opslagruimte beschikbaar. Dat is 8 keer zoveel als de 8 GB van de reMarkable 2!

Ook de processor van deze e-ink tablet van Boox is krachtiger. Er zit namelijk een 8-core 2 GHz processor in dit apparaat, dat samen met 4 GB RAM zorgt voor snelle prestaties.

Daarnaast heeft de Onyx Boox Note Air 2 Plus ook een grotere batterijcapaciteit dan de reMarkable 2. De capaciteit van de batterij is namelijk 3700 mAh, tegen de 3000 mAh van de reMarkable 2.

De batterij is op te laden via de USB-C port, met de meegeleverde USB-A naar USB-C kabel. Ook kun je de Air 2 Plus hiermee aansluiten op een laptop of desktop PC, om bestanden over te zetten.

Kortom is de Note Air 2 Plus eigenlijk op elk vlak een betere keuze dan de reMarkable 2. Met Android heb je meer apps tot je beschikking. Daarnaast heeft de Air 2 Plus bluetooth en een ingebouwde speaker, snellere hardware, meer opslagruimte, en een hogere batterijcapaciteit.

Daarmee is de Air 2 Plus het beste alternatief op de reMarkable 2. Wil je dit apparaat bestellen? Deze heeft een adviesprijs van €499,99, en is verkrijgbaar op Bol.com en Amazon.nl.

Kobo Elipsa 2E: e-reader met stylus en notitie-apps

Kobo Elipsa 2e Remarkable 2 Alternatief

Bol.com €399,99 Product bekijken

De Elipsa 2E is de nieuwste en grootste Kobo e-reader, en de enige e-reader van Kobo die wordt geleverd met een stylus. Zo maak je op deze e-reader gemakkelijk aantekeningen in ePub en PDF bestanden, en heb je ook de mogelijkheid om volledig vrijuit te schetsen en schrijven.

Bestanden kun je over Wi-Fi gemakkelijk uitwisselen met andere apparaten, door gebruik te maken van Dropbox.

Handig aan de meegeleverde Kobo Stylus 2, is dat er twee knoppen aanwezig zijn. Met de eerste knop schakel je de markerings-modus in, en met de tweede knop de wis-modus, om eerder gemaakte lijnen uit te gummen.

De Kobo Elipsa 2E maakt gebruik van hetzelfde scherm als de reMarkable 2, namelijk een 10.3 inch E-ink touchscreen met een 1872×1404 pixels.

Om het scherm in het donker ook goed zichtbaar te maken, beschikt de Elipsa 2E over ingebouwde schermverlichting. De Kobo Elipsa 2E maakt gebruik van de zogenaamde ComfortLight Pro verlichting, die instelbaar is in lichtsterkte en kleurwarmte. Dat is een voordeel op de reMarkable 2, die helemaal geen ingebouwde verlichting heeft.

Naast het maken van aantekeningen, is de Elipsa 2E vooral gericht op het lezen van e-books en luisteren van luisterboeken. Deze e-books kun je kopen via de Kobo store, of overzetten via USB.

Om te kunnen luisteren, zul je via bluetooth een draadloze koptelefoon of oordopjes moeten koppelen. De Elipsa 2E heeft verder namelijk geen ingebouwde speaker.

Met de 32 GB aan interne opslag, heeft deze E-reader een flink grote opslagcapaciteit. Dit is namelijk genoeg voor zo’n 24000 boeken, en ook 4 keer zoveel opslagruimte als de reMarkable 2.

Met een 2.0 GHz dual-core processor en 1 GB RAM, is de Kobo Elipsa 2E snel in het uitvoeren van zijn taken.

Een klein nadeel op de reMarkable 2 is de batterij, die met 2400 mAh een minder grote capaciteit heeft dan de 3000 mAh van de reMarkable 2. Het opladen van de Elipsa 2E is verloopt via de USB-C port. Je kunt hiervoor de meegeleverde USB-C naar USB-A kabel gebruiken.

Deze e-reader is 22.7 cm lang, 19.3 cm breed, 7.5 mm dik, weegt 390 gram, en heeft een zwarte kunststof behuizing.

Kortom is de Elipsa 2E een goed alternatief op de reMarkable 2. De voordelen zijn de

Deze e-reader heeft een adviesprijs van €399.99, en is te bestellen op Bol.com, Coolblue, en Amazon.nl. Wil je de huidige prijs vergelijken? Bekijk dan de pagina: Kobo Elipsa 2E aanbieding.

Boox Nova Air C: reMarkable 2 alternatief met kleurenscherm

Onyx Boox Air C Kleuren E Reader Met Stylus

Bol.com €419,99 Product bekijken

De Boox Nova Air C is een Android e-ink tablet met stylus. Dit apparaat heeft een aantal belangrijke voordelen op de reMarkable 2.

Het eerste belangrijke voordeel is dat de Nova Air C een kleurenscherm met 4096 verschillende kleuren heeft. Zo maak je met de meegeleverde stylus ook aantekeningen in kleur. Daarmee kun je je aantekeningen overzichtelijker en duidelijker maken.

Wel is het scherm van dit apparaat wat kleiner dan die van de reMarkable 2, namelijk 7.8 inch. Toch is de resolutie hetzelfde, namelijk 1872×1404 pixels. Op het kleinere scherm zorgt dat ervoor dat het beeld een stuk scherper is dan dat van de reMarkable 2.

Het tweede belangrijke voordeel van de Nova Air C is het besturingssysteem: Android 11. Met Android en de Google Play store kun je namelijk gebruik maken van duizenden verschillende apps, en heb je zo keuze uit vele notitie-apps, apps voor het maken van schetsen, en kun je met Google Drive en Dropbox gemakkelijk bestanden uitwisselen.

Nog een voordeel is dat de Nova Air C beschikt over het een front-light, waarmee je het scherm kunt verlichten. De verlichting is in te stellen in felheid en kleurwarmte.

Voor de verbinding met internet beschikt de tablet over Wi-Fi 5. Daarnaast beschikt deze e-ink tablet ook over bluetooth 5.0, dat voornamelijk handig is om audio af te spelen op een draadloze koptelefoon of draadloze oordopjes. Maak je hier geen gebruik van, dan wordt de audio afgespeeld op de ingebouwde speaker.

Met de 8-core processor met een maximale kloksnelheid van 2 GHz, 3 GB aan RAM, en 32 GB aan interne opslagruimte, is de Nova Air C een snelle en krachtige tablet. Met 32 GB aan opslagruimte, heeft de Boox Nova Air C wel 4 keer zoveel opslagruimte als op de reMarkable 2.

De batterij van deze tablet heeft een capaciteit van 2000 mAh, en is op te laden over USB-C. Er wordt een geschikte USB-A naar USB-C laadkabel meegeleverd, maar geen oplader. Wel kun je gebruik maken van elke USB-charger met een USB-A uitgang, bijvoorbeeld de oplader van je smartphone.

Door het kleinere scherm is dit ook een compacte en lichte e-ink tablet. Zo heeft deze een hoogte van 19.4 cm, een breedte van 13.65 cm, en een dikte van 6.3 mm. Het gewicht is slechts 235 gram.

Kortom is de Nova Air C een betere keuze dan de reMarkable 2 als je ook een kleurenscherm wil gebruiken, en het je niet uitmaakt dat het scherm wat kleiner is. Andere voordelen zijn dat de Nova Air C Android draait, backlight en bluetooth heeft, en flink meer opslagruimte heeft.

Is de Boox Nova Air C voor jou een goed alternatief op de reMarkable 2? Dan kun je deze bestellen op Bol.com of Amazon.nl.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de alternatieven voor de Remarkable 2? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met één van de genoemde die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend