Lenovo IdeaCentre 3 90MV00D4MH: goede PC? Complete analyse!

Interesse in de Lenovo IdeaCentre 3 90MV00D4MH desktop PC? Deze populaire desktop PC van Lenovo is gericht op dagelijks gebruik, en kost op dit moment €499. Maar is dit een goede desktop PC voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze PC, en zijn er betere alternatieven?

Om deze vragen te beantwoorden, ga ik eerst in op alle belangrijke eigenschappen van deze computer, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten.

Daarna vind je een vergelijking van deze PC met een aantal alternatieven in dezelfde prijsklasse. Zo kun je zien of deze PC een goede prijs-prestatieverhouding heeft.

Ook heb ik alle reviews over deze PC’s geanalyseerd, en lees je op deze pagina een samenvatting van de meest genoemde voor- en nadelen van deze desktop PC.

Lenovo IdeaCentre 3 90MV00D4MH: specificaties en eigenschappen

Lenovo Ideacentre 3 90mv00d4mh

Bol.com €499 Product bekijken

De 90MV00D4MH is één van de vele samenstellingen van de IdeaCentre 3 lijn aan desktop PC’s, en is op dit moment beschikbaar vanaf 499 euro, op Bol.com.

Deze PC bevat de AMD Ryzen 5 3500U processor. Daarmee bevat deze PC een processor die voornamelijk voorkomt in laptops. De AMD Ryzen 5 is de middenklasse van AMD, en met zijn 4 processorkernen, en een kloksnelheid van 2.1 tot 3.7 GHz een krachtige processor. Ook is dit de snelste processor die je kunt vinden een desktop PC van deze prijs.

Voor het genereren van beeld, maakt deze PC gebruik van de geïntegreerde videochip van de processor, namelijk de Radeon Vega 8 Graphics, met een kloksnelheid van maximaal 1.2 GHz.

Deze gebruikte processor zal bij multitasking van alledaagse taken altijd snel blijven. Ook kun je met deze processor zwaardere software draaien, zoals foto- en videobewerkingssoftware.

Met 16 GB RAM, heeft deze PC ook een hoge hoeveelheid werkgeheugen voor zijn prijsklasse. Het gebruikte geheugen heeft een snelheid van 2400 MHz, en is daarmee gemiddeld snel.

Wat betreft opslag zit deze PC goed. Er is in totaal 512 GB GB aan SSD opslagruimte beschikbaar.

De gebruikte SSD is een PCIe SSD, een sneller type SSD dan 2.5 inch SATA SSD’s, die ook worden gebruikt in veel desktop PC’s. Het besturingssysteem van deze PC, Windows 10 Home, staat op de SSD geïnstalleerd. Omdat dit op de SSD staat, zal de PC ook zeer snel opstarten.

De installatiegrootte van Windows 10 is zo’n 15 GB. Daarom houd je net minder dan 500 GB over voor het opslaan van bestanden op de SSD.

Voor draadloze verbinding en data-overdracht, beschikt de PC over Wi-Fi 5, en bluetooth. Ook kun je deze desktop PC bedraad aansluiten op het internet. Er is daarvoor namelijk een ethernetpoort aanwezig aan de achterkant van de PC, die Gigabit Ethernet ondersteunt (1000 Mbps).

Daarnaast vind je aan de achterkant van deze PC nog meer belangrijke aansluitingen. Aan de achterkant van deze PC zit een HDMI 1.4 port, en een VGA port. Met deze aansluitingen kun je een monitor op deze PC aansluiten. Ook zit hier een 3.5 mm audio-aansluiting, bijvoorbeeld voor het aansluiten van speakers, en vind je hier 4 USB-A 2.0 ports. Deze kun je gebruiken voor het aansluiten van een toetsenbord of muis.

Wil je een externe harde schijf of een USB-stick aansluiten? Dan kun je beter gebruik maken van de USB-A ports aan de voorkant van deze PC, die aangegeven zijn met ‘SS’, voor Super Speed. Dit zijn namelijk USB-A 3.2 ports, en daarom sneller bij data-overdracht. Naast de twee snelle USB-ports, vind je aan de voorkant ook nog twee langzamere USB 2.0 ports.

Verder zijn er hier nog twee 3.5 mm AUX ports te vinden, namelijk één voor het aansluiten van een koptelefoon of headset, en één voor het aansluiten van een microfoon. Ook zit er aan de voorkant van de PC nog een SD-kaartlezer.

De Lenovo IdeaCentre 3 90MV00D4MH heeft een afmeting van 40.1 cm hoogte, 50.6 cm diepte, en 19.8 centimeter breedte. Daarmee is dit een redelijk compacte PC. Ook het gewicht van de PC valt mee. Zo weegt deze slechts 3.9 kg.

Deze PC wordt geleverd met de benodigde voedingskabel (stroomkabel), en een handleiding. In tegenstelling sommige andere desktop PC’s, wordt er dus géén toetsenbord of muis meegeleverd.

Wat betreft software, staat er op deze PC Windows 10 Home geïnstalleerd als besturingssysteem.

Op het moment van schrijven is deze PC verkrijgbaar voor €499 op op Bol.com, en krijg je twee jaar carry-in-garantie op deze desktop PC.

Goede desktop PC voor de prijs? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de Lenovo IdeaCentre 3 90MV00D4MH een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs desktop PC’s te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of andere voordeligere eigenschappen?

Ik heb bekeken of er voor dezelfde prijs, en dezelfde gebruikstoepassing, op dit moment betere opties beschikbaar zijn. Op dit moment is er geen enkele PC die op elke eigenschap beter presteert. Wel heb ik een alternatief gevonden met een flink snellere processor voor dezelfde prijs. Hieronder meer over deze optie.

Lenovo IdeaCentre 5 14ARE05 90Q30037MH: snellere processor, zelfde prijs!

Een interessant alternatief is de IdeaCentre 5 14ARE05 90Q30037MH. Deze is verkrijgbaar op Coolblue.nl voor dezelfde prijs: €499.

Het grootste voordeel van deze desktop PC is de krachtigere processor. Deze bevat namelijk de Ryzen 5 4600G.

Deze processor heeft 2 processorkernen meer dan de Ryzen 3500U, namelijk 6. Ook is de kloksnelheid hoger, namelijk 4.2 GHz tegen 3.7 GHz.

Dat maakt deze processor volgens benchmarks bijna twee keer zo krachtig!

Helaas heeft deze PC ook een aantal nadelen. Zo heeft deze maar de helft van het werkgeheugen, namelijk 8 GB RAM. Wel is het geheugen sneller (3200 MHz).

Ook de opslagruimte is minder. In de 14ARE05 90Q30037MH zit namelijk een SSD van 256 GB.

Kortom heeft deze PC dus een flink krachtigere processor, maar minder werkgeheugen en opslagruimte. Voorkeur voor deze PC? Je kunt deze bestellen op Coolblue.nl.

Lenovo IdeaCentre 3 90MV00D4MH reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een desktop PC een goede keuze is. Bijvoorbeeld of de PC stil is, of juist veel geluid maakt bij gebruik. Daarom kan het handig zijn om te kijken de reviews.

Op Bol.com is er op dit moment echter slechts één klantreview te vinden. Deze beoordeeld de PC met een score van 5/5 sterren, en geeft aan tevreden te zijn over de prijs-kwaliteitverhouding.

Lenovo IdeaCentre 3 90MV00D4MH kopen: prijs en aanbiedingen

Hieronder wordt de prijs van de Lenovo IdeaCentre 3 90MV00D4MH (EAN: 0195890370156) automatisch bijgehouden. Zo kun je zien waar je deze PC voor de laagste prijs kunt kopen, en of er op dit moment aanbiedingen zijn. Ook kun je hier de prijsgeschiedenis van deze computer zien.

bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Lenovo IdeaCentre 3 90MV00D4MH

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 16 juni 2024
Hoogste prijs ooit: €401,94 18 december 2023
Laagste prijs ooit: €401,94 18 december 2023
Sinds 18 december 2023

Laatste veranderingen:

€401,94 18 december 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Lenovo IdeaCentre 3 90MV00D4MH - €0,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Lenovo IdeaCentre 3 90MV00D4MH? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een desktop PC? Bekijk dan de desktop PC koopgids.

Plaats een reactie