HP VICTUS 16-e0965nd: goede koop? Beter alternatief!

Interesse in de HP Victus 16-e0965nd laptop? Dit is een 16,1 inch gaming laptop van HP, en op dit moment een populaire keuze. Maar is dit eigenlijk wel een goede laptop voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze laptop, en zijn er betere alternatieven voor een vergelijkbare prijs?

Om deze vragen te beantwoorden ga ik uitgebreid in op de belangrijke eigenschappen van deze laptop, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten. Daarna vergelijk ik deze laptop met andere laptops van hetzelfde budget, om zo te bepalen of de laptop een goede prijs-prestatieverhouding heeft. Ten slotte geef ik een samenvatting van de reviews van deze laptop, en noem ik de meest genoemde voor- en nadelen.

HP Victus 16-e0965nd: specificaties en eigenschappen

Hp Victus 16 E0965nd

Coolblue.nl €1399 Product bekijken

De 16-e0965nd is een populaire samenstelling van de Victus 16 serie van HP. Op dit moment is deze laptop beschikbaar voor €1399, op Coolblue.nl. Hieronder de belangrijkste eigenschappen van deze laptop.

Processor (CPU), videochip of videokaart (GPU), en werkgeheugen

Het belangrijkste component voor de snelheid van de laptop is de processor. Deze laptop bevat de AMD Ryzen 7 5800H. Dit is een processor van AMD high-endklasse, met 8 processorkernen. Deze mobiele processor heeft een standaard kloksnelheid van 3.2 GHz, met een maximale kloksnelheid van 4.4 GHz.

Deze processor is snel bij het uitvoeren van alledaagse taken zoals tekstverwerken en webbrowsen, maar is minder geschikt voor het draaien van zwaardere software.

De laptop maakt gebruik van een discrete videokaart, namelijk de GeForce RTX 3060, om beeld te genereren. Deze videochip ondersteunt ook het gebruik van meerdere beeldschermen, en weergave in de 4K resolutie.

Deze videokaart is daarnaast zeer geschikt voor gaming. In deze video zie je een test van de gaming prestatie van de AMD Ryzen 7 5800H en de GeForce RTX 3060.

Kortom maakt de GeForce RTX 3060 het mogelijk om te gamen in ‘high’ of ‘ultra’ instellingen, en haal je daarmee in Full HD 60 FPS of meer in de meeste nieuwe games.

Deze laptop heeft 16 GB aan RAM werkgeheugen. Deze hoge hoeveelheid geheugen is gunstig als je wilt werken met software waarbij je veel grote bestanden tegelijk gebruikt, zoals video-bewerkingssoftware.

Opslag: opslagcapaciteit en opslagtype

Voor het opslaan van bestanden zit er in de HP Victus 16-e0965nd een SSD van 512 GB. Een voordeel op veel laptops van een paar jaar geleden, is dat dit een sneller type SSD is. Dit is namelijk een PCI-e SSD, die flink hogere snelheden haalt dan SATA SSD’s, het meest gebruikte type van een paar jaar terug.

Heeft je huidige laptop een SATA SSD? Dan zal het opvallen dat het laden en overzetten van bestanden flink sneller gaat met een PCI-e SSD. Als je oude laptop alleen een harde schijf (HDD) bevat voor opslag, is het snelheidsverschil nog groter.

De opslagruimte van 512 GB is voor dit budget een middelmatige hoeveelheid. Deze opslagruimte kan een probleem worden als je veel grote games op deze laptop wilt kunnen installeren. Ga na welke games je wil installeren, en of je aan 512 GB genoeg hebt.

Zeker als je naast je games nog veel foto’s en video’s hebt, kan 512 GB beperkt zijn. Wel kun je er dan ook nog voor kiezen om gebruik te maken van een externe harde schijf.

Beeldscherm

Het beeldscherm van de HP Victus 16-e0965nd heeft een beelddiagonaal van 16,1 inch. Daarmee heeft deze laptop een iets groter scherm dan de meeste laptops, die een 15.6 inch scherm gebruiken. Vanwege de dunne schermranden links en rechts, is deze laptop echter niet breder dan de meeste 15.6 inch laptops.

Met deze maat biedt de laptop een goed compromis tussen gebruikscomfort, en het gemak om deze mee te nemen.

Het scherm heeft de Full HD resolutie, en daarmee 1920×1080 pixels. Het gebruikte paneeltype is IPS. Daarmee heeft dit scherm een relatief goede kleurechtheid, en grote kijkhoeken.

Het scherm heeft een verversingssnelheid ofwel refresh rate van 144 Hz. Deze hoge verversingssnelheid is gunstig bij gaming, omdat dat een vloeiender beeld mogelijk maakt. Het scherm kan zo maximaal 144 frames per seconden laten zien.

De maximale felheid van het scherm is 250 nits. Daarmee is de felheid van het scherm middelmatig. Wil je de laptop ook veel in het buitenlicht gebruiken? Dan kun je beter kiezen voor een scherm met een hogere hogere maximale felheid.

Wel zorgt de 1920×1080 resolutie en het IPS scherm voor een goede ervaring bij het kijken van video’s, zoals TV series en films. Met de Full HD resolutie kun je op deze laptop namelijk video kijken zonder zwarte balken boven of naast het beeld: dit is namelijk de meest voorkomende resolutie bij video. Ook zal het IPS paneel hierbij zorgen voor een goede kleurweergave.

Toetsenbord, webcam, microfoons en speakers

Het toetsenbord van deze laptop heeft de, in Nederland standaard, QWERTY-indeling. Daarnaast zit er aan de rechterkant van dit toetsenbord een numpad, waardoor je met dit toetsenbord sneller data kunt voeren.

Het toetsenbord heeft een optionele, witte, toetsenbordverlichting. Onder het toetsenbord zit verder een multitouch touchpad, zodat je de laptop ook kunt bedienen zonder een muis aan te sluiten.

De laptop heeft een ingebouwde HD-ready (720p) webcam en twee ingebouwde microfoons. Daarmee is deze laptop ook prima geschikt voor videobellen, bijvoorbeeld met Zoom of Microsoft Teams.

Om geluid af te spelen bevat deze laptop twee speakers van Bang & Olufsen, die het geluid in stereo (2.0) afspelen.

Fysieke eigenschappen: afmetingen, gewicht, materiaal

Met een gewicht van 2.48 kg, is deze laptop zwaarder dan het huidige gemiddelde. Ook is deze laptop bovengemiddeld dik, namelijk 2.35 cm.

Wel vallen de breedte en diepte van de laptop mee. De laptop is namelijk 37 cm breed, en 26 cm diep.

De behuizing van de laptop is grotendeels uitgevoerd in een donkergrijze behuizing van kunststof. Sommige delen van de laptop zijn uitgevoerd in aluminium voor extra stevigheid.

Batterij: batterijcapaciteit, accuduur, en opladen

De laptop bevat een batterij met een capaciteit van 70 Wh, en heeft een opgegeven batterijduur van 8 uur. Daarmee heeft deze laptop een middelmatige batterijduur.

Het opladen van de laptop verloopt via de meegeleverde AC voedingskabel.

Connectiviteit en aansluitingen

Voor draadloos internet beschikt deze laptop over Wi-Fi 6, en beschikt daarmee over de nieuwste en snelste Wi-Fi standaard. Daarnaast beschikt deze laptop ook over Bluetooth 5.2 om een draadloze verbinding te maken met andere apparaten.

Met de Ethernet-poort op de laptop kun je deze daarnaast bedraad op het internet aansluiten. Zo ben je zeker van een snelle en stabiele internetverbinding bij het online gamen.

Voor het aansluiten van een monitor beschikt deze laptop aan de linkerkant over een HDMI 2.1 port. Ook vind je aan de linkerkant van de laptop een USB type-C 3.2 poort die video over USB-C ondersteunt, en een enkele USB-A 3.2 port. Ook zit er aan deze zijde van de laptop nog een 3.5 mm koptelefoon-aansluiting, en een SD-kaartlezer.

Aan de rechterkant van de laptop zijn er nog 2 USB-A 3.2 ports te vinden. Die kun je gebruiken om een (gaming) muis of toetsenbord aan te sluiten.

Meegeleverde software en accessoires

De laptop draait de het besturingssysteem Windows 10 Home. Wil je gebruik maken van Microsoft Office? Dan zul je dit los moeten aanschaffen, of gebruik moeten maken van een gratis Office alternatief.

De huidige prijs van deze laptop is €1399 op Coolblue.nl. De laptop wordt geleverd met de oplaad-adapter en een handleiding.

Goede laptop voor €1399? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de HP Victus 16-e0965nd een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs (zo’n 1399 euro) laptops te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of een beter beeldscherm?

Na veel onderzoek blijkt dat er betere alternatieven zijn. Hieronder noem ik het beste alternatief, inclusief de bijbehorende voor- en nadelen hiervan.

De HP OMEN 15-en1576nd: zelfde prijs, even krachtig, maar meer opslag!

Hoewel de HP Victus 16-e0965nd een goede waarde biedt voor zijn prijs, zijn er beter opties.

Zo is er een uitvoering van de voorloper van de HP Victus, de oudere HP OMEN 15, te vinden die een betere waarde levert.

De HP OMEN 15-en1576nd heeft namelijk twee keer zoveel opslagcapaciteit, en bevat een 1 TB PCI-e SSD.

Deze laptop bevat verder dezelfde processor (de AMD Ryzen 7 5800H), en ook dezelfde videokaart (GeForce RTX 3060).

Een mogelijk nadeel is het íets kleinere scherm, van 15.6 inch. Wel heeft dit IPS scherm dezelfde resolutie (Full HD), en dezelfde refresh rate van 144 Hz.

Ook heeft het scherm nog een voordeel, namelijk de hogere helderheid van 300 nits.

Met een prijs van €1399 is deze laptop op dit moment verkrijgbaar voor dezelfde prijs als de HP Victus 16-e0965nd.

Je kunt deze laptop bestellen op Paradigit.nl en Bol.com.

HP Victus 16-e0965nd reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een laptop een goede koop is. Bijvoorbeeld de bouwkwaliteit, of hoe goed het toetsenbord goed aanvoelt.

Op dit moment zijn er alleen klantreviews van deze laptop te vinden op Coolblue.nl. Hier krijgt deze laptop een gemiddelde reviewscore van 8.8/10 na 3 reviews.

Klanten noemen de gaming prestatie van de laptop, en de algehele snelheid als voordelen. Daarnaast wordt het goede uiterlijk als voordeel genoemd. Ook noemt een klant de hoge hoeveelheid aansluitingen als voordeel.

Twee klanten noemen dat de batterijduur beter had gemogen. Zeker als je aan het gamen bent zal deze snel leeg raken.

Kortom zijn de reviews van deze laptop zeer gunstig.

HP Victus 16-e0965nd kopen: beschikbaarheid, prijs, aanbiedingen

Hieronder vind je de prijs van deze laptop (EAN: 0196068854782), inclusief de prijsgeschiedenis. De prijs wordt automatisch bijgehouden. Is deze laptop niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je een prijsmelding instellen. Je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer deze beschikbaar is voor je ingestelde prijs.

coolblue.nl Coolblue.nl
niet op voorraad
Bekijken
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: HP VICTUS 16-e0965nd

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 17 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €1.399,00 23 december 2023
Laagste prijs ooit: €1.399,00 23 december 2023
Sinds 23 december 2023

Laatste veranderingen:

€1.399,00 23 december 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor HP VICTUS 16-e0965nd - €0,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de HP Victus 16-e0965nd? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een laptop? Bekijk dan de laptop koopgids en de huidige selectie aan beste laptops.

Plaats een reactie