HP Victus 16-e0380nd laptop: goede koop? Complete analyse!

Interesse in de HP Victus 16-e0380nd laptop? Dit is een 16,1 inch gaming laptop van HP, en op dit moment een populaire keuze. Maar is dit eigenlijk wel een goede laptop voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze laptop, en zijn er betere alternatieven voor een vergelijkbare prijs?

Om deze vragen te beantwoorden ga ik uitgebreid in op de belangrijke eigenschappen van deze laptop, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten. Daarna vergelijk ik deze laptop met andere laptops van hetzelfde budget, om zo te bepalen of de laptop een goede prijs-prestatieverhouding heeft. Ten slotte geef ik een samenvatting van de reviews van deze laptop, en noem ik de meest genoemde voor- en nadelen.

HP Victus 16-e0380nd: specificaties en eigenschappen

Hp Victus 16 E0380nd

Coolblue.nl €1299 Product bekijken

De 16-e0380nd is een populaire samenstelling van de Victus 16 serie van HP. Op dit moment is deze laptop beschikbaar voor €1299, op Coolblue.nl. Hieronder de belangrijkste eigenschappen van deze laptop.

Processor (CPU), videochip of videokaart (GPU), en werkgeheugen

Het belangrijkste component voor de snelheid van de laptop is de processor. Deze laptop bevat de AMD Ryzen 7 5800H. Dit is een processor van AMD high-end klasse, met 8 processorkernen. Deze mobiele processor heeft een standaard kloksnelheid van 3.2 GHz, met een maximale kloksnelheid van 4.4 GHz.

Deze processor is snel bij het uitvoeren van alledaagse taken zoals tekstverwerken en webbrowsen, maar is minder geschikt voor het draaien van zwaardere software.

De laptop maakt gebruik van een discrete videokaart, namelijk de GeForce RTX 3050 Ti, om beeld te genereren. Deze videochip ondersteunt ook het gebruik van meerdere beeldschermen, en weergave in de 4K resolutie.

Deze videokaart is daarnaast zeer geschikt voor gaming. In deze video zie je een test van de gaming prestatie van de AMD Ryzen 7 5800H met de GeForce RTX 3050 Ti.

Kortom is het met de GeForce RTX 3050 Ti mogelijk om te gamen, en speel je recente titels op hoge instellingen met 60 FPS of meer.

Deze laptop bevat 16 GB RAM aan werkgeheugen, en heeft daarmee een hoge hoeveelheid geheugen. Dat is gunstig als je wil werken met software waarbij je veel grote bestanden tegelijk gebruikt, zoals video-bewerkingssoftware.

Opslag: opslagcapaciteit en opslagtype

Voor het opslaan van bestanden zit er in de HP Victus 16-e0380nd een SSD van 1 TB. Een voordeel op veel laptops van een paar jaar geleden, is dat dit een sneller type SSD is. Dit is namelijk een PCI-e SSD, die flink hogere snelheden haalt dan SATA SSD’s, het meest gebruikte type van een paar jaar terug.

Heeft je huidige laptop een SATA SSD? Dan zal het opvallen dat het laden en overzetten van bestanden flink sneller gaat met een PCI-e SSD. Als je oude laptop alleen een harde schijf (HDD) bevat voor opslag, is het snelheidsverschil nog groter.

De opslagruimte van 1 TB is voor dit budget een gemiddelde hoeveelheid. Bij typisch gebruik is dat ruim voldoende, en genoeg om zelfs na een paar jaar gebruik nog niet vol te zitten. Toch kan meer opslagruimte handig zijn als je veel foto’s en video’s maakt, en deze wilt opslaan op je laptop. Ook kun je er dan voor kiezen om gebruik te maken van een externe harde schijf.

Beeldscherm

Het beeldscherm van de HP Victus 16-e0380nd heeft een beelddiagonaal van 16,1 inch. Daarmee heeft deze laptop een iets groter scherm dan laptops met een 15.6 inch scherm, dat de populairste schermafmeting voor laptops is.

Wel heeft deze laptop daarmee een scherm dat een goed compromis biedt tussen gebruikscomfort en de draagbaarheid van de laptop.

Het scherm heeft de Full HD resolutie van 1920×1080 pixels, en gebruik een IPS paneel. Dit paneeltype zorgt voor een goede kleurechtheid, en grote kijkhoeken.

Het scherm heeft een verversingssnelheid ofwel refresh rate van 144 Hz. Deze hoge verversingssnelheid maakt een vloeiender beeld mogelijk. Daarmee is dit een goed scherm voor gaming.

De maximale felheid van het scherm is 250 nits. Daarmee is de felheid van het scherm middelmatig. Wil je de laptop ook veel in het buitenlicht gebruiken? Dan kun je beter kiezen voor een scherm met een hogere hogere maximale felheid.

Wel zul je met de Full HD resolutie en het IPS scherm een goede kijkervaring hebben bij het kijken van video’s, zoals TV series en films. Met de Full HD resolutie kijk je video’s zonder zwarte balken boven of naast het beeld: dit is namelijk de meest voorkomende resolutie bij video. Ook zal het IPS paneel hierbij zorgen voor een goede kleurweergave.

Toetsenbord, webcam, microfoons en speakers

Het toetsenbord van deze laptop heeft de, in Nederland standaard, QWERTY-indeling. Daarnaast zit er aan de rechterkant van dit toetsenbord een numpad, waardoor je met dit toetsenbord sneller data kunt voeren.

Het toetsenbord heeft een toetsenbordverlichting. Deze is optioneel, en kun je naar wens in- of uitschakelen.

Onder het toetsenbord zit verder een multitouch touchpad, zodat je de laptop ook kunt bedienen zonder een muis aan te sluiten.

De laptop heeft een ingebouwde HD-ready (720p) webcam en twee ingebouwde microfoons. Daarmee is deze laptop ook prima geschikt voor videobellen, bijvoorbeeld met Zoom of Microsoft Teams.

Om geluid af te spelen bevat deze laptop twee speakers, ontworpen door de audiofabrikant Bang & Olufsen, die het geluid in stereo (2.0) afspelen.

Fysieke eigenschappen: afmetingen, gewicht, materiaal

Met een gewicht van 2.46 kg, is deze laptop zwaarder dan het huidige gemiddelde.

Deze laptop is 2.35 cm dik, en is daarmee ook dikker dan het huidige gemiddelde. Verder is de laptop 37 cm breed, en 26 cm diep. Dat zijn normale afmetingen voor een laptop met dit schermformaat.

De laptop is uitgevoerd in een grijze behuizing van kunststof. Ook zijn er een aantal delen van de laptop uitgevoerd in aluminium.

Batterij: batterijcapaciteit, accuduur, en opladen

De laptop bevat een batterij met een capaciteit van 70 Wh, en heeft een opgegeven batterijduur van 8 uur. Daarmee heeft deze laptop een middelmatige batterijduur.

Het opladen van de laptop verloopt via de meegeleverde AC voedingskabel.

Connectiviteit en aansluitingen

Voor draadloos internet beschikt deze laptop over Wi-Fi 6, en beschikt daarmee over de nieuwste en snelste Wi-Fi standaard. Daarnaast beschikt deze laptop ook over Bluetooth 5.2 om een draadloze verbinding te maken met andere apparaten.

Met de Ethernet-poort op de laptop kun je deze daarnaast bedraad op het internet aansluiten. Zo ben je zeker van een snelle en stabiele internetverbinding bij het online gamen.

Voor het aansluiten van een monitor beschikt deze laptop aan de linkerkant over een HDMI 2.1 port. Ook vind je hier een USB type-C 3.2 poort die video over USB-C ondersteunt, en een enkele USB-A 3.2 port. Ook zit er aan de linkerkant van de laptop nog een 3.5 mm koptelefoon-aansluiting, en een SD-kaartlezer.

Aan de rechterkant van de laptop zijn er nog 2 USB-A 3.2 ports te vinden. Die kun je gebruiken om een (gaming) muis of toetsenbord aan te sluiten.

Meegeleverde software en accessoires

De laptop draait de het besturingssysteem Windows 10 Home. Wil je gebruik maken van Microsoft Office? Dan zul je dit los moeten aanschaffen, of gebruik moeten maken van een gratis Office alternatief.

De huidige prijs van deze laptop is €1299 op Coolblue.nl. De laptop wordt geleverd met de oplaad-adapter en een handleiding.

Goede laptop voor €1299? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de HP Victus 16-e0380nd een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs (zo’n 1299 euro) laptops te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of een beter beeldscherm?

Na veel onderzoek van de beschikbare alternatief, blijkt dat er op dit moment geen laptops beschikbaar zijn die voor dezelfde of een lagere prijs op elke eigenschap beter zijn. Kortom is de HP Victus 16-e0380nd op dit moment dus een goede koop.

HP Victus 16-e0380nd reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een laptop een goede koop is. Bijvoorbeeld de bouwkwaliteit, of hoe goed het toetsenbord goed aanvoelt.

Op dit moment zijn er alleen klantreviews van deze laptop te vinden op Coolblue.nl. Hier krijgt deze laptop een gemiddelde reviewscore van 8.8/10 na 3 reviews.

Klanten noemen de gaming prestatie van de laptop, en de algehele snelheid als voordelen. Daarnaast wordt het goede uiterlijk als voordeel genoemd. Ook noemt een klant de hoge hoeveelheid aansluitingen als voordeel.

Twee klanten noemen dat de batterijduur beter had gemogen. Zeker als je aan het gamen bent zal deze snel leeg raken.

Kortom zijn de reviews van deze laptop zeer gunstig.

HP Victus 16-e0380nd kopen: beschikbaarheid, prijs, aanbiedingen

Hieronder vind je de prijs van deze laptop (EAN: 196068274290), inclusief de prijsgeschiedenis. De prijs wordt automatisch bijgehouden. Is deze laptop niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je een prijsmelding instellen. Je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer deze beschikbaar is voor je ingestelde prijs.

coolblue.nl Coolblue.nl
niet op voorraad
Bekijken
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: HP VICTUS 16-e0380nd

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 18 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €1.299,00 17 januari 2024
Laagste prijs ooit: €1.299,00 17 januari 2024
Sinds 17 januari 2024

Laatste veranderingen:

€1.299,00 17 januari 2024
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor HP VICTUS 16-e0380nd - €0,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de HP Victus 16-e0380nd? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een laptop? Bekijk dan de laptop koopgids en de huidige selectie aan beste laptops.

Plaats een reactie

Send this to a friend