HP Pavilion x360 15-er0960nd: goede laptop? Beter alternatief!

Interesse in de HP Pavilion x360 15-er0960nd laptop? Dit is een 15.6 inch laptop van HP met een omklapbaar touchscreen. Maar is bij dit budget deze laptop wel een goede keuze? Wat zijn de voor- en nadelen van deze laptop, en zijn er betere alternatieven te vinden voor een zelfde prijs?

Om een antwoord te geven op deze vragen, ga ik uitgebreid in op de belangrijke eigenschappen van deze laptop. Daarbij geef ik ook aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten. Ik heb deze laptop daarnaast vergeleken met andere laptops uit dit budget, om zo te bepalen of de laptop een goede prijs-prestatieverhouding heeft. Aan de hand daarvan geef ik een alternatieve keuze aan.

Ten slotte geef ik een samenvatting van de reviews van de HP Pavilion x360 15-er0960nd laptop, en noem ik de meest genoemde voor- en nadelen uit deze reviews.

HP Pavilion x360 15-er0960nd: specificaties en eigenschappen

Hp Pavilion X360 15 Er0960nd

 

Coolblue.nl €869 Product bekijken

Van alle beschikbare uitvoeringen van de HP Pavilion x360 serie aan laptops, is de 15-er0960nd is een populaire keuze.  Deze laptop is op het moment van schrijven verkrijgbaar voor €869, op Coolblue.nl. Hieronder de belangrijkste eigenschappen van deze laptop.

Het belangrijkste component voor de snelheid van de laptop is de processor. De processor in deze laptop is de Intel Core i5-1135G7. Dat is een processor met vier processorkernen, met een standaard kloksnelheid van 2.4 GHz, en een maximale kloksnelheid 4.2 GHz.

Uit tests (benchmarks) blijkt dit een capabele processor, en staat deze gelijk aan een aantal i7 processoren van Intel’s vorige generatie. Toch zijn er bij dit budget betere processoren te vinden. Zo zijn zowel de AMD Ryzen 5 4500U als de Ryzen 5 5500U sneller. Volgens benchmarks is de Ryzen 5 4500U namelijk zo’n 15% sneller.

Wel zal de Intel Core i5-1135G7 bij multitasking van alledaagse taken altijd snel genoeg zijn.

De laptop maakt gebruik van de geïntegreerde videochip van de processor om te zorgen voor beeld. Bij de Intel Core i5-1135G7 is dat de Intel Iris Xe G7, die krachtig genoeg is voor het aansturen van maximaal 4 beeldschermen, en ook beeld kan weergeven in de 4K resolutie.

Daarnaast kun je met de Intel Iris Xe G7 ook sommige games spelen. Dat lukt voornamelijk bij games met niet al te hoge systeemvereisten. Bij zwaardere games zul je moeten kiezen voor de laagst mogelijke instellingen en/of een lagere resolutie om een goede framerate te halen. Om een beeld te krijgen van wat je kunt verwachten, kun je deze video bekijken. Hier zie je een test van deze processor en GPU in een aantal games.

Hoewel de Iris Xe G7 een goede videochip is, is de videochip van zowel de Ryzen 5 4500U en 5500U nog net iets beter.

Met 16 GB aan RAM heeft deze laptop een goede hoeveelheid geheugen, en doet deze niet onder voor de meeste concurrenten van dezelfde prijsklasse. Werkgeheugen is voornamelijk gunstig als je wil werken met software waarbij je veel grote bestanden tegelijk gebruikt, zoals video-bewerkingssoftware.

Voor het opslaan van bestanden zit er in de HP Pavilion x360 15-er0960nd een SSD van 512 GB. Een voordeel op veel laptops van een paar jaar geleden, is dat dit een sneller type SSD is. Dit is namelijk een PCI-e SSD, die flink hogere snelheden haalt dan SATA SSD’s, het meest gebruikte type van een paar jaar terug.

Als je nu na een aantal jaar een upgrade maakt, zal de laadsnelheid en de snelheid van het overzetten van bestanden dan ook sneller verlopen dan je gewend bent. Zeker als je oude laptop nog helemaal geen SSD gebruikt, maar nog gebruikt maak van een HDD.

De opslagruimte van 512 GB is voor dit budget een goede hoeveelheid. Bij typisch gebruik is dat ruim voldoende, en genoeg om zelfs na een paar jaar gebruik nog niet vol te zitten. Toch kan meer opslagruimte handig zijn als je veel foto’s en video’s maakt een deze wilt opslaan op je laptop. Ook kun je er dan voor kiezen om gebruik te maken van een externe harde schijf.

Een belangrijk voordeel van deze laptop is het beeldscherm. Dit scherm is namelijk volledig om te klappen, en is een touchscreen. Dat stelt je in staat om de laptop ook te gebruiken als een tablet.

Het scherm van deze laptop heeft een beelddiagonaal van 15.6 inch, en daarmee de meest voorkomende schermafmeting voor laptops. Dit middelmaat scherm is een goed formaat als je de laptop voornamelijk op één plek gebruikt. Met een scherm van dit formaat kun je namelijk lang comfortabel werken. Wil je de laptop juist gemakkelijk meenemen en veel onderweg gebruiken? Dan kan juist een kleinere afmeting gunstig zijn.

De resolutie van het scherm is ‘Full HD’, ofwel 1920×1080 pixels. Dat is de meest gebruikte resolutie bij laptops van dit formaat, en zorgt voor een redelijk scherp beeld. Het gebruikte paneeltype is IPS. Daarmee heeft dit scherm een relatief goede kleurechtheid, en grote kijkhoeken. Het scherm heeft een gladde, glanzende afwerking. Het voordeel is dat het beeld hierdoor feller lijkt, maar het nadeel is dat je meer last hebt van reflecties.

Het scherm heeft een verversingssnelheid ofwel refresh rate van 60 Hz. en een maximale felheid van 250 nits. Zowel deze verversingssnelheid als felheid zijn daarmee middelmatig. Wil je de laptop ook veel in het buitenlicht gebruiken? Dan kun je beter kiezen voor een scherm met een hogere hogere maximale felheid, en bij voorkeur ook voor een anti-reflecterende afwerking.

Wel heb je met de Full HD resolutie en het IPS scherm goede eigenschappen voor het kijken van video’s, zoals TV series en films. Met de Full HD resolutie kun je op deze laptop namelijk video kijken zonder zwarte balken boven of naast het beeld: dit is namelijk de meest voorkomende resolutie bij video. Ook zal het IPS scherm hierbij zorgen voor een goede kleurweergave.

Het toetsenbord van deze laptop heeft de, in Nederland standaard, QWERTY-indeling. Daarnaast zit er aan de rechterkant van dit toetsenbord een numpad, waardoor je met dit toetsenbord sneller data kunt invoeren. Dit toetsenbord heeft een toetsenbordverlichting. Deze is optioneel, en kun je naar wens in- of uitschakelen.

Onder het toetsenbord zit verder een multitouch touchpad, zodat je de laptop ook kunt bedienen zonder een muis aan te sluiten. Verder is er een vingerafdruklezer aanwezig. Die stelt je in staat om onder andere sneller in te loggen bij Windows, door je vingerafdruk te gebruiken als wachtwoord.

De laptop heeft een ingebouwde HD-ready (720p) webcam en twee ingebouwde microfoons. Daarmee is deze laptop ook prima geschikt voor videobellen, bijvoorbeeld met Zoom of Microsoft Teams. Voor het afspelen van het geluid, zitten er in deze laptop twee twee speakers die zijn ontworpen door het audio-merk B&O. Deze spelen het geluid af in stereo (2.0).

Met een gewicht van 1.89 kg, is deze laptop lichter dan het huidige gemiddelde. Verder is het gunstig dat deze laptop slechts 2.06 cm dik is: daarmee is deze laptop ook slanker dan de meeste concurrenten. Verder is de laptop 35.76 cm breed, en 22.92 cm diep. De behuizing van de laptop is uitgevoerd in zilverkleurig kunststof.

Deze laptop bevat een 43 Wh Lithium-ion batterij. De batterijduur van 7 uur is iets lager dan gemiddeld, en nét niet genoeg om een hele werkdag door te komen zonder de laptop bij te laden. Het opladen van de laptop verloopt via de meegeleverde AC voedingskabel.

Een voordeel van deze laptop is dat deze de nieuwste draadloze communicatiestandaarden ondersteunt. Zo beschikt deze namelijk over Wi-Fi 6, en bluetooth 5.2. De laptop heeft géén Ethernet-poort, en kun je daarom dus niet bedraad aansluiten op het internet.

Deze laptop heeft een middelmatige hoeveelheid aansluitingen. Om deze laptop op een monitor aan te sluiten, vind je aan de linkerkant een HDMI-port. Verder vind je hier een USB-C 3.2 port, die ook DisplayPort 1.4 over USB ondersteunt, en een koptelefoonaansluiting. Aan de rechterkant van de laptop zitten twee USB-A ports, een micro-SD kaartlezer, en een aansluiting voor de oplader.

De laptop draait de het besturingssysteem Windows 10 Home. Wil je gebruik maken van Office? Dan zul je dit los moeten aanschaffen, of gebruik moeten maken van een gratis Office alternatief.

De huidige prijs van deze laptop is €869 op Coolblue.nl. De laptop wordt geleverd met de oplaad-adapter en een handleiding.

Goede laptop voor €869? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de HP Pavilion x360 15-er0960nd een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs (zo’n 870 euro) laptops te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of een beter beeldscherm?

Na veel onderzoek blijkt dat er een beter alternatief is in dezelfde prijsklasse. Hieronder meer informatie over deze laptop, inclusief de voor- en nadelen hiervan.

De HP ENVY x360 15-eu0100nd: íets duurder, flink beter!

De HP ENVY x360 15-eu0100nd is ook een 15.6 inch laptop met touchscreen, en is op dit moment 30 euro duurder (€899 op Alternate.nl) dan de Pavilion x360 15-er0960nd.

Door de flink krachtigere componenten, heeft deze laptop echter een flink betere prijs-kwaliteitverhouding.

Zo bevat deze laptop namelijk een veel snellere processor: de AMD Ryzen 5 5500U. Deze processor is volgens tests 26% sneller dan de Intel Core i5-1135G7.

Daarnaast heeft deze laptop twee keer zoveel opslagruimte, namelijk een SSD van 512 GB. De hoeveelheid werkgeheugen is wel gelijk: 8 GB aan RAM.

Een andere voordeel is de hogere felheid van het scherm. Het scherm heeft een maximale felheid van 400 nits, en is daarmee een stuk feller dan de 250 nits van de Pavilion x360 15-er0960nd.

Ook is de batterijduur flink hoger. De 51 Wh batterij houdt het namelijk bijna 15 uur uit: meer dan twee keer zo lang. Ook is deze batterij snel weer opgeladen, en zit deze weer op 50% na slechts 30 minuten opladen.

Kortom maken deze eigenschappen de HP ENVY x360 15-eu0100nd een veel betere laptop, voor slechts 30 euro meer. Deze laptop is op dit moment verkrijgbaar voor €899 op Alternate.nl.

HP Pavilion x360 15-er0960nd reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een laptop een goede koop is. Bijvoorbeeld de bouwkwaliteit, of hoe goed het toetsenbord goed aanvoelt.

Op dit moment zijn er alleen klantreviews van deze laptop te vinden op Coolblue.nl. Hier krijgt deze laptop een gemiddelde reviewscore van 9.2/10 na 11 reviews. Bijna alle klanten noemen de snelheid van de laptop als voordeel. Ook de bouwkwaliteit, de compacte uitvoering, en de tablet-functie worden meerdere keren als voordelen genoemd.

Hoewel het scherm veel complimenten krijgt, noemt een klant het een nadeel dat deze door de gladde afwerking veel reflecties toont.

Kortom zijn de reviews van deze laptop overwegend gunstig.

HP Pavilion x360 15-er0960nd kopen: beschikbaarheid, prijs, aanbiedingen

Hieronder vind je de prijs van deze laptop (EAN: 0195908038337), inclusief de prijsgeschiedenis. De prijs wordt automatisch bijgehouden. Is deze laptop niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je een prijsmelding instellen. Je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer deze beschikbaar is voor je ingestelde prijs.

coolblue.nl Coolblue.nl
niet op voorraad
Bekijken
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: HP Pavilion x360 15-er0960nd

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 15 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €869,00 5 september 2023
Laagste prijs ooit: €869,00 5 september 2023
Sinds 5 september 2023

Laatste veranderingen:

€869,00 5 september 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor HP Pavilion x360 15-er0960nd - €0,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de HP Pavilion x360 15-er0960nd? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een laptop? Bekijk dan de laptop koopgids en de huidige selectie aan beste laptops.

Plaats een reactie