Goedkope QLED TV kopen? Goedkoopste QLED TV’s en aanbiedingen! (2018)

QLED, ook wel QD-LED is een nieuwe technologie van Samsung. Bij QLED worden er quantum dots LED’s gebruikt voor het genereren van het licht van de TV. Het grootste voordeel van QLED is het grotere kleurbereik/kleurvolume. Daarnaast is QLED beter dan standaard LCD-LED TV’s qua contrast en helderheid. Het voordeel van QLED op OLED is dat QLED geen last heeft van burn-in.

Omdat dit een nieuwe technologie is, zijn er nog maar weinig producten met QLED beschikbaar. Ook zijn de prijzen hoog. Wil je een QLED TV kopen voor zo min mogelijk geld? In dit artikel houdt ik bij wat de goedkoopste QLED TV’s zijn die te koop zijn, en of er op dit moment aanbiedingen gelden. Hieronder het overzicht van de goedkoopste QLED TV’s.

Op dit moment zijn de Samsung TV’s van de Q6F, Q7F, Q8F, en de Q9F-serie de enige QLED TV’s die te koop zijn in Nederland en België.

Laatste update: 19 februari 2019.

1. Samsung QE55Q6F – Samsung QLED TV aanbieding

Samsung Qe55q6f Goedkope Qled TvDe Samsung QE55Q6F, ook de QE55Q6FAML genoemd, is een 4K QLED TV met een 55 inch scherm. Deze TV heeft HDR10 ondersteuning voor betere kleurweergave.

Andere belangrijke eigenschappen zijn Full-Array local dimming voor betere zwartwaarden, de ingebouwde TV tuners, de 4 beschikbare HDMI poorten, en de 100 Hz refresh rate.

De prijs van deze TV is al flink gezakt. De laagste prijs waarvoor je deze TV op dit moment kunt vinden, is 1069 euro op Bol.com.

BCC geeft aan dat dit een aanbieding is met 300 euro korting op de normale prijs. Met een prijs van 1499 euro is dit de goedkoopste QLED TV die op dit moment beschikbaar is.

2. Samsung QE49Q7F – Kleinste QLED TV (Q7F)

Samsung Qe49q7f Kleinste Qled TvDit is een Q7F serie TV van Samsung, in het kleinste beeldformaat: 49 inch. Daarmee is dit ook de kleinste QLED TV die je kunt kopen.

De Samsung QE49Q7F heeft een 4K scherm, met HDR10 ondersteuning, en een beeldverversing van 120 Hz. Er zijn 4 HDMI poorten beschikbaar voor het aansluiten van randapparatuur. Ook zitten de TV-Tuners in deze TV ingebouwd, zodat je geen decoder meer nodig zult hebben.

De Samsung QLED Q7F serie TV’s wordt zeer positief beoordeeld in reviews van onder andere ExpertReviews.co.uk (4/5), Trustedreviews.com (4.5/5), en Whathifi.com (5/5). Voornamelijk de goede helderheid van het scherm en de scherpe details worden genoemd als voordelen.

Deze TV is de op een na goedkoopste QLED TV. De laagste prijs is op dit moment te vinden op Bol.com: 919 euro.

3. Samsung QE49Q7C – 49 inch curved smart TV

Samsung Qe49q7c Curved Qled TvDit is de kleinste uitvoering van de Q7C serie van Samsung. Alle TV’s in deze serie zijn curved TV’s; televisies met een gebogen scherm.

Door het gebogen scherm geeft het beeld meer gevoel van diepte en immersie. Nadeel zijn de mindere goede kijkhoeken; je moet recht voor het scherm zitten voor het optimale effect.

De QE49Q7C heeft een 49 inch scherm (124.5 cm), een 4K resolutie, HDR10 ondersteuning, en een beeldverversing van 100 Hz. Verder heeft ook deze TV een ingebouwde TV-tuner, 4 HDMI poorten, en 3 USB ingangen. Uiteraard kun je met deze TV verbinden via WiFi en bluetooth. De TV heeft een redelijk lage input lag van slechts 24.7 milliseconden, waardoor dit een prima optie is voor gaming.

Update: deze TV is niet meer verkrijgbaar.

4. Samsung QE55Q7F – betaalbare QLED TV

Samsung Qe55q7f Qled Tv AanbiedingDit is nog een TV uit de Q7F serie, maar dan één maat groter: 55 inch (140 cm). Verder zijn de specificaties grotendeels gelijk aan de eerder genoemde 49-inch uitvoering van deze TV.

De Samsung QE55Q7F heeft een 4K scherm met HDR10 ondersteuning, en een beeldverversing van 120 Hz.

Met de flinke prijsdaling van dit model is ook deze 55 inch QLED TV betaalbaar geworden. De laagste prijs voor deze TV is op dit moment €1032 op PlatteTV.nl. Dat is ruim 1850 euro korting op de oorspronkelijke prijs van 2999 euro!

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een goedkope QLED TV? Laat het hieronder weten! Ervaring met de genoemde producten? Deel deze hieronder door een bericht te plaatsen!

Plaats een reactie

Send this to a friend