Goedkope TomTom? De drie goedkoopste TomToms!

Op zoek naar een goedkoop autonavigatiesysteem van het merk TomTom? Onder de navigatiesystemen van deze betrouwbare fabrikant van Nederlandse fabrikant zijn er tegenwoordig een aantal goedkope opties beschikbaar, die nog prima functies bieden.

Op deze pagina vind je meer informatie over de drie goedkoopste TomToms. Dit zijn de drie goedkoopste opties, in oplopende prijs:

Hieronder meer informatie over elke optie.

TomTom Go Classic (5 inch): dé goedkoopste TomTom

Tomtom Go Classic 5 Goedkoopste Tomtom

Coolblue.nl €119,95 €139,95 Product bekijken

De TomTom Go Classic 5 is een instapmodel dat een goede keuze is als je op zoek bent naar een betrouwbaar en betaalbaar navigatiesysteem. Met een schermgrootte van 5 inch en een resolutie van 480×272 pixels, biedt het een heldere en duidelijke weergave van uw route zonder te veel ruimte in te nemen. Het scherm is een touchscreen, dus je bedient de Go Classic met schermaanraking.

Je zet het navigatiesysteem met de zuignap vast aan je voorruit, en kunt het scherm naar je toe richten met de draaibare houder. Verder moet deze TomTom aangesloten zijn met de meegeleverde autolader.

Er zit ook een batterij in deze TomTom, maar die houdt het slechts één uur vol. De batterij zorgt er daarmee slechts voor dat de TomTom niet meteen uitvalt als de verbinding met de lader is verbroken, of om deze mee naar binnen te nemen om via Wi-Fi de kaarten te updaten.

Deze TomTom beschikt over gedetailleerde kaarten van heel Europa. Met de quad-core processor start de TomTom snel op, en worden de beste routes snel berekend. Ook wordt er met ‘TomTom Traffic’ bij het berekenen van de routes rekening gehouden met verkeersdrukte. Zo kan er bijvoorbeeld een langere maar snellere route worden geadviseerd als er op de kortste route files staan.

Via bluetooth kun je ook je telefoon aansluiten. De TomTom kan dan inkomende SMS-berichten voorlezen. Handsfree bellen kan met deze TomTom helaas niet.

Wil je waarschuwingen voor Flitsers? Je krijgt een proefabonnement van 1 maand op TomTom Flitsers bij de aankoop van de Go Classic. Wil je dit daarna blijven gebruiken, dan kun je een abonnement afsluiten van €3,49 per maand.

Kortom is de TomTom Go Classic 5 inch een simpele maar gebruiksvriendelijk navigatiesysteem. Ook is dit dé goedkoopste TomTom van nu. Op het moment van schrijven is deze namelijk verkrijgbaar voor slechts €119,95 op Coolblue.nl. Ook is de Go Classic verkrijgbaar op Bol.com, Amazon.nl, en Mediamarkt.nl.

Tip: voorkeur voor een groter scherm? Deze TomTom is ook beschikbaar met een 6 inch scherm (800×480 resolutie). Deze is 10 euro duurder, en voor €129,95 te bestellen op Coolblue.nl.

TomTom Go Basic (5 inch): goedkope maar goede TomTom

Tomtom Go Basic 5 Inch Goedkoop Maar Goed

Bol.com €125 Product bekijken

De Go Basic is nog steeds een goedkope TomTom, maar is op een aantal vlakken nét iets beter dan de Go Classic.

Het scherm is hetzelfde. Zo heeft deze een beelddiagonaal van 5 inch, en een resolutie van 480×272 pixels. Ook is dit een touchscreen, waardoor je deze bedient met schermaanraking.

Net als bij de Go Classic, zet je de Go Basic vast aan je voorruit met de zuignap, en is de houder te draaien zodat je deze het beste kunt zien. Voor de stroomvoorziening wordt er een autolader meegeleverd.

Ook de batterijduur is gelijk, namelijk 1 uur als deze niet op de lader is aangesloten. Dat is voldoende om de TomTom Go Basic mee naar binnen te nemen om de kaarten te updaten over Wi-Fi.

Dit navigatiesysteem bevat gedetailleerde kaarten van heel Europa. Met ‘TomTom Traffic’ wordt de huidige verkeersinformatie meegenomen in het berekenen van de snelste routes.

Net als bij de Go Classic, kun je via bluetooth je telefoon koppelen om SMS-berichten voor te lezen.

Er zijn in de software van de Go Basic een aantal verschillen met de Go Classic. Zo biedt de Go Basic geavanceerde rijstrookaanwijzingen, waardoor het duidelijker wordt welke rijstrook je het beste kunt aanhouden voor het volgen van de geplande route.

Verder is het zoekproces van bestemmingen geoptimaliseerd op de Go Basic. Zo worden er tijdens het typen al verschillende bestemmingen gesuggereerd. Een andere functie van de Go Basic is TomTom Road Trips, waarmee niet de snelste, maar de mooiste routes worden voorgesteld.

Een laatste verschil is dat je bij de aanschaf van de TomTom Go Basic een proefabonnement op TomTom Flitsers krijgt van drie maanden, tegenover het proefabonnement van 1 maand bij de Go Classic.

Kortom heeft de Go Basic een aantal kleine voordelen in de software ten opzichte van de Go Classic. Hoewel ook dit een goedkope TomTom is, is de prijs wel iets hoger dan die van de Classic. De beste prijs vind je op het moment van schrijven op Bol.com, waar deze TomTom nu €125 kost. Ook is de Go Classic verkrijgbaar op Amazon.nl en Informatique.nl.

TomTom Via 53: goedkope TomTom met spraakbesturing

Tomtom Via 53 Goedkope Tomtom Met Spraakbesturing

Informatique.nl €135 Product bekijken

De TomTom Via 53 is maar iets duurder, maar biedt duidelijke voordelen op de Go Classic en Go Basic.

Eerst wat overeenkomsten. Het scherm is gelijk aan de Go Classic en Go basic; 5 inch beelddiagonaal, met een 480×272 resolutie. Ook deze TomTom sluit je aan op de autolader, en heeft een batterijduur van 1 uur als deze niet aangesloten is.

Het updaten van de kaarten verloopt ook bij dit toestel via Wi-Fi. De TomTom via 53 bevat gedetailleerde kaarten van heel Europa.

Nu de verschillen. Een belangrijk voordeel van de TomTom Via 53 is dat je deze kunt bedienen met spraakbesturing. Deze TomTom heeft een ingebouwde microfoon die luistert naar stemcommando’s, en een eigen voice assistant, die je activeert door ‘Hallo TomTom’ te zeggen.

Vervolgens kun je gebruik maken van verschillende commando’s om bijvoorbeeld een bestemming te kiezen, of instellingen te veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld om een nieuwe bestemming vragen, en hoef je deze niet zelf in te typen. Ook kun je tussendoor vragen om de navigatie-instructies te herhalen.

Ook kun je gebruik maken van Google Assistent of Siri. Daarvoor zul je eerst je Android smartphone of iPhone moeten koppelen. Dat maakt het ook mogelijk om volledig handsfree te bellen.

Een laatste voordeel van deze TomTom is de modus voor 3D-weergave van gebouwen. Dat maakt het makkelijker om in steden te navigeren.

Kortom is de TomTom Via 53 een navigatiesysteem met een aantal handige extra functies. Toch is deze TomTom nog voordelig. De laagste prijs vind je op het moment van schrijven op Informatique.nl, waar deze TomTom nu €135 kost. Ook kun je deze TomTom vinden op Proshop.nl, en Bol.com.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een goedkope TomTom? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met een van de genoemde producten die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend