Denon Home (smart) Wi-Fi speakers? Alle opties! (2020)

Wil je een Denon Home speaker, maar weet je nog niet welke? Of zoek je juist een combinatie van meerdere Wi-Fi speakers van Denon voor multi-room audio? Op deze pagina vind je een duidelijke vergelijking en uitleg van alle huidige opties!

Op dit moment (augustus 2020) zijn er drie verschillende Home speakers beschikbaar, namelijk de:

Al deze speakers ondersteunen naast Wi-Fi ook bluetooth, maar hebben géén ingebouwde accu. Daarom zijn ze, in tegenstelling tot typische bluetooth speakers, alleen bedoeld voor binnengebruik.

Alle Denon Home speakers zijn voorversterkt, en bevatten per ingebouwde speaker ook een klasse D versterker. Je kunt deze speakers dus rechtstreeks aansluiten op het stopcontact: je hoeft hier geen losse versterker tussen te plaatsen.

Je kunt deze speakers met elkaar op eigenschappen vergelijken met de vergelijktabel. Daarna volgt er per speaker een uitgebreidere beschrijving.

Denon Home 150 vs 250 vs 350 Wi-Fi speakers vergelijken

In de onderstaande tabel kun je de verschillende Denon Home speakers vergelijken op eigenschappen.

Denon Home 150 Denon Home 250 Denon Home 350
Denon Home 150 Denon Home 250 Denon Home 350
Prijs (1): €249,00 €499 €699
Speakers: 1× woofer (89 mm)
1× tweeter (25 mm)
2× woofer (100 mm)
2× tweeter (19 mm)
2× woofer (165 mm)
2× woofer (50 mm)
2× tweeter (19 mm)
Audiokanalen: 1.0 (mono) 2.0 (stereo) 2.0 (stereo)
Totaal vermogen: 20 W 26 W 37 W
Frequentiebereik: onbekend onbekend onbekend
Wi-Fi versie: Wi-Fi 5 Wi-Fi 5 Wi-Fi 5
Bluetooth?
Spraakbesturing: Google Assistant Google Assistant Google Assistant
Smart Home app: HEOS HEOS HEOS
AirPlay 2:
3.5 mm AUX in?
USB-A in?
Ethernet port:
Snelkeuzetoetsen: 3 3 6
Afmeting (cm): 12×18,7×12 29,5×21,6×12 38×22,5×18
Gewicht: 1.7 kg 3.7 kg 6.3 kg
Kleuren: zwart of wit zwart of wit zwart of wit
Meegeleverd: Stroomkabel,
Handleiding
Stroomkabel,
Handleiding
Stroomkabel,
Handleiding
Officiële site: Denon.com Denon.com Denon.com
Huidige prijs
en bestellen:
Bol.com
Coolblue.nl
Bol.com
Coolblue.nl
Bol.com
Coolblue.nl

1: De laagste prijs op moment van schrijven (laatste update: augustus 2020).

In de onderstaande afbeelding zijn de speakers geschaald naar afmeting, zodat je de drie verschillende speakers hierop met elkaar kunt vergelijken.

Denon Home 150 Vs 250 Vs 350

Denon Home speakers met elkaar verbinden, en multiroom audio

Wil je meerdere Denon Home speakers met elkaar verbinden? Met de HEOS app (Android, iOS) kun je twee speakers van hetzelfde type koppelen als stereo-paar. In dat geval speelt de ene speaker het linker audiokanaal af, en de andere speaker het rechter audiokanaal.

Zo kun je twee Denon Home 150, 250, of 350 speakers koppelen als stereo-paar.

Daarnaast zijn alle drie de Denon Home speakers te gebruik als onderdeel van een surround-sound setup. Hierbij zullen de Denon Home 150, 250, en 350 allemaal alleen ingezet kunnen worden als achterspeakers.

Hiervoor zul je deze moeten combineren met de Denon DHT-S716H soundbar (€699 op Bol.com, €702 op Coolblue.nl) om tot een 5.0 systeem te komen.

Voeg je ook nog de Denon DSW 1H subwoofer (€549 op Bol.com en Coolblue.nl) toe, dan kun je zo een 5.1 channel surround-sound systeem maken.

Daarnaast kun je met de app multiroom audio instellen. Dat maakt het mogelijk om muziek af te spelen naar meerdere speakers tegelijk, zodat je in elke kamer in je huis dezelfde muziek af kunt spelen. Ook kun je via deze app juist verschillende muziek kiezen voor elke kamer.

Per kamer maak je een zogenaamde ‘zone’ aan. Zo kun je bijvoorbeeld in de ene kamer twee Denon Home 150 speakers koppelen als stereo-paar. Deze speakers kunnen samen één zone vormen, zodat deze nog steeds de muziek in stereo afspelen als je gebruik maakt van multiroom audio.

Een voordeel van de multiroom audio van HEOS, is dat elke input op elke speaker gedeeld kan worden naar speakers in je hele huis. Zo kun je bijvoorbeeld de audio van je TV met een Denon soundbar ook te horen krijgen op een Denon Home speaker in je keuken. Of muziek van een USB stick die je aansluit op een enkele Denon Home 150 speaker luisteren in je hele huis.

Naast de nieuwe Denon Home speakers in dit artikel, zijn ook de oude serie aan Denon Wi-Fi speakers, namelijk de Denon Heos 1, 3, 5, en 7 speakers te gebruik als onderdeel van je multiroom audio met de HEOS app.

Zo kun je in één kamer een oude Heos 1 speaker hebben staan, en in een andere kamer een Home 150. Het maakt niet uit dat dit speakers van een andere serie zijn; ze kunnen beide probleemloos onderdeel uitmaken van één multiroom setup.

Denon Home 150: kleine Denon home smart speaker (mono)

De Denon Home 150 is de kleinste speaker van de drie opties, en levert deze mono (1.0) geluid. Met zijn afmeting en ingebouwde speakers, is dit een goede keuze om als losse smart speaker te gebruiken in een kleine kamer, zoals een slaapkamer.

Een andere optie is om twee Denon Home 150 speakers te combineren in een grotere kamer, bijvoorbeeld je woonkamer, en deze toe te passen als stereo-paar. Door deze twee speakers met de HEOS app te koppelen zullen ze stereo (2.0) geluid afspelen.

Twee kleine, losse, speakers kun je vrij van elkaar opstellen. Dat heeft als voordeel dat je deze ver uit elkaar kunt plaatsen, en perfect kunt richten op een bepaalde luisterplek. Daarmee kun je de optimale stereo-ervaring mogelijk maken voor bijvoorbeeld je favoriete zitplaats in de woonkamer.

In de Denon Home 150 zitten twee verschillende speaker drivers ingebouwd: één woofer, en één tweeter. De 89 mm grote woofer is goed in het produceren van de lage en middentonen. De 25 mm grote tweeter is een speaker die juist goed is in het correct weergeven van de hoge tonen. Denon geeft echter geen frequentiebereik op voor de Home 150, of de andere Home speakers.

Je kunt op meerdere manieren muziek streamen naar de Denon Home 150. Over Wi-Fi kan dat via de Denon HEOS app. Daarnaast heeft deze speaker een ingebouwde versie van Apple Airplay 2. Daarmee kun je zonder tussenkomst van de HEOS app kiezen om naar de Denon Home 150 te streamen vanaf je Apple apparaten.

Daarnaast beschikt deze speaker over bluetooth. Zo kun je met je smartphone, tablet, of andere apparaten met bluetooth verbinding maken met de Home 150. Eenmaal verbonden, zal de speaker alle audio van het verbonden apparaat afspelen. Zo kun je zelf kiezen voor je favoriete muziek streaming app.

Naast de draadloze opties, beschikt de Home 150 over een 3.5 mm AUX aansluiting om bedraad muziek af te spelen. Daarnaast zit er een USB-A ingang aan de achterkant van deze speaker. De speaker zal automatisch muziekbestanden op het over USB aangesloten apparaat herkennen, en kan deze afspelen.

Je kunt de speaker bedienen via het (draadloos) aangesloten apparaat. Daarnaast zijn er nog twee andere opties. Zo zit er aan de bovenkant meerder knoppen, en kun je gebruik maken van stemcommando’s.

Met een bewegingssensor ziet de speaker of je je hand naar de bovenkant van de speaker beweegt. Bij waarneming worden er meerder touch-knoppen worden zichtbaar: een pause-play knop, een volume min, en een volume plus knop. Daarnaast zijn er drie genummerde knoppen, waar je zelf nog een functie aan kunt koppelen.

Deze speaker is op twee manieren te bedienen, namelijk met knoppen aan de bovenkant, en met stemcommando’s. De Denon Home bevat microfoons, en werkt met de stemcommando’s van Google Assistant. Zo kun je de speaker bijvoorbeeld vragen om een bepaald nummer of playlist af te spelen, de muziek te pauzeren, of het volume aan te passen.

De Denon Home 150 is 18.7 cm hoog, en 12 cm breed en diep. Het gewicht van deze speaker is 1,7 kg. Je kunt deze speaker los neerzetten, of gebruik maken van een wall-mount of staander. De Denon Home 150 heeft aan de achterzijde een standaard (6.35 mm) bevestigingsgat voor beugels.

De Denon Home 150 kopen? Je hebt keuze uit twee kleuruitvoeringen, namelijk zwart en wit. De huidige prijs voor de Denon Home 150 is €249 op Bol.com en Coolblue.nl.

Een bijbehorende muurbeugel van SoundXtra is verkrijgbaar voor €54,95 op Bol.com, en de bijbehorende vloerstandaard van SoundXtra voor €99,95 op Bol.com.

Denon Home 250: middelmaat smart kamerspeaker (stereo)

De Denon Home 250 is het middelformaat. Dit is een stereo speaker, en in zijn eentje krachtig genoeg om een kleine woonkamer, of een grote slaapkamer te voorzien van geluid.

Hoewel je met één speaker dus al stereo-geluid kunt afspelen, kun je ook twee Denon Home 250 speakers koppelen als stereo-paar. Hierbij zal de ene speaker het linker audiokanaal afspelen, en de andere het rechter audiokanaal. Met twee losse Home 250 speakers als stereo-paar heb je meer richting in het stereo-geluid, en is deze opstelling krachtiger dan een enkele speaker.

In de Home 250 zitten in totaal vier verschillende voorversterkte speakers ingebouwd, namelijk twee woofers met een diameter van 10 cm, en twee tweeters met een diameter van 19 mm. Aan de achterkant van deze speaker zit daarnaast een 133 mm passieve basradiator.

Per audiokanaal is er dus één woofer en één tweeter. De tweeters zijn ietwat opzij gericht, om zo te zorgen voor een duidelijkere afzondering van het linker en rechter audiokanaal. Naast het stereo-geluid, heeft de Home 250 een ander voordeel op de Home 150. Met de grotere woofers heeft de Home 250 een diepere bastoon.

De werking van de Denon Home 250 is gelijk aan de andere twee Denon Home speakers. Zo kun je muziek streamen over Wi-Fi met de Denon HEOS app of via Apple Airplay 2. Daarnaast beschikt de speaker ook over Bluetooth voor het streamen van muziek.

Daarnaast kun je bedraad apparaten aansluiten op de 3.5 mm AUX ingang, of de USB-A ingang.

Voor het bedienen van de Home 250 kun je gebruik maken van de knoppen aan de bovenkant, inclusief de drie genummerde knoppen voor presets. Een andere optie is om gebruik te maken van stemcommando’s van Google Assistant.

De Denon Home 250 is 29.5 cm breed, 21.6 cm hoog, 12 cm diep, en weegt 3,7 kg. Voor de bevestiging op een muurbeugel of staander, ziet er aan de onderkant een bevestigingsgat.

Ook de Denon Home 250 is verkrijgbaar in het zwart en wit. De huidige prijs voor de Denon Home 250 is €472,49 op Bol.com en €499 Coolblue.nl.

Denon Home 350: grote Denon Wi-Fi speaker (stereo)

De Denon Home 350 is de grootste Denon Home Wi-Fi speaker. Ook dit is een stereo-speaker, maar door de grotere afmeting in zijn eentje krachtig genoeg om een grote woonkamer te vullen met geluid. Maar ook als je een krachtig en evenwichtig geluid wil in een kleinere kamer, is de Denon Home 350 een goede keuze.

Deze speaker bevat namelijk speaker drivers van drie verschillende afmetingen. Zo heeft deze twee 165 mm woofers voor de diepste tonen, twee kleinere (50 mm) woofers voor de middentonen, en twee 19 mm tweeters voor de hoge tonen. Ook bij deze speaker zijn de tweeters opzij gericht voor een betere afzondering van het linker en rechter geluidskanaal.

Ook kun je twee van deze speakers draadloos koppelen om muziek af te spelen als stereo-paar. Zo heb je een nog krachtiger geluid, en kun je het stereo-geluid meer richting geven.

De Denon Home 350 werkt hetzelfde als de Denon Home 150 en 250. Het streamen van muziek over Wi-Fi verloopt over de Denon HEOS app, of via Apple Airplay 2. Ook kun je draadloos naar de speaker streamen over bluetooth.

Voor het afspelen van muziek van externe apparaten kun je gebruik maken van de 3.5 mm jack ingang, of de USB-A ingang.

Ook de bediening van de Home 350 werkt hetzelfde. Zo kun je gebruik maken van de bovenkant. Hier vind je dezelfde pause/play, volume min, en volume plus knop als op de andere twee Wi-Fi speakers. Wel heeft de Denon Home 350 het voordeel dat je hier daarnaast zes genummerde knoppen hebt voor presets; twee keer zoveel als op de Home 150 en 250.

Daarnaast is ook dit een smart speaker, en kun je met stemcommando’s voor Google Assistant de speaker opdragen om muziek af te spelen, te pauzeren, het volume aan te passen, en meer.

De Denon Home 250 is 38 cm breed, 22.5 cm hoog, en 18 centimeter diep. Naast de grotere afmetingen, is deze speaker ook flink zwaarder, namelijk 6.3 kg. Toch kun je ook deze speaker aan de muur bevestigen, of op een staander plaatsen. De bevestiging hiervoor zit aan de onderkant van de speaker.

Deze speaker kopen? Je hebt keuze uit de kleuren zwart en wit. De Denon Home 350 kost op dit moment €699 op zowel Bol.com als Coolblue.nl.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Denon Home WiFi speaker? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of heb je een eigen ervaring met de genoemde producten die je wil delen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend