Welke Chromebook kopen? De beste Chromebooks! (2019)

Door | 23 april 2019

Op zoek naar een goede Chromebook, maar weet je nog niet welke je het beste kunt kopen? Chromebooks zijn laptops die gebruik maken van het lichte ChromeOS besturingssysteem. Daarmee heb je toegang tot de diensten van Google, zoals de Chrome browser en Google Docs.

Ook kun je meer apps downloaden via de Chrome Web Store. De beste Chromebooks ondersteunen daarnaast ook Google Play, zodat je daarnaast ook gebruik kunt maken van Android apps.

Door het lichte besturingssysteem en online opslag van je (Google Docs) bestanden, hebben Chromebooks niet de krachtigste hardware nodig. Daarom zijn veel Chromebooks ook een stuk goedkoper dan een laptop met Windows. Als je genoeg hebt aan de apps van Google, dan is een Chromebook daarom een voordelige optie.

Hoewel veel Chromebooks precies dezelfde apps kunnen draaien, zijn er toch veel andere eigenschappen waar je op kunt letten. Zo zorgt krachtigere hardware ervoor dat de apps sneller draaien. Verder kun je onder andere letten op het scherm (afmeting, resolutie, wel of geen touchscreen), de accuduur, en de draagbaarheid (zie ook: laptop kopen, waar op letten?).

Wil je snel een keuze kunnen maken? Ik heb aan de hand van de belangrijke eigenschappen en beschikbare reviews een selectie gemaakt van de drie beste opties:

Hieronder ga ik verder in op deze drie opties.

Acer Spin 13 CP713-1WN-866Q – Beste Chromebook

De Acer Chromebook Spin 13 CP713-1WN-866Q is simpelweg de krachtigste Chromebook die je kunt kopen. Zo is dit bijvoorbeeld de enige Chomebook met een krachtige Core i7 processor.

Acer Spin 13 Cp713 1wn 866q Beste Chromebook

Acer Chromebook Spin 13
CP713-1WN-866Q

BCC.nl (€999)

De Core i7 Processor in deze Chromebook is de Intel Core i7-8550U; een quad-core processor met een kloksnelheid van 1.8 tot 4 GHz. Daarmee heeft deze Chromebook de snelste processor die je in een Chromebook kunt vinden. Alle andere Chromebooks bevatten langzamere processors, voornamelijk van de Intel Celeron serie; een budgetlijn van Intel.

Daarnaast bevat deze laptop wel 16 GB RAM, 128 GB aan SSD opslagruimte. Dit is ook de enige Chromebook met deze hoge hoeveelheid RAM en SSD opslagruimte.

Een andere gunstige eigenschap van deze laptop is het scherm. Deze laptop bevat namelijk een 13.5 inch touchscreen. Er wordt ook een pen meegeleverd om te gebruiken op de touchscreen van deze Chromebook, bijvoorbeeld voor het maken van een schets.

Met de resolutie van 2256×1504 is het beeld op deze laptop erg scherp. Het paneeltype is IPS, en heeft een nauwkeurige kleurweergave en goede kijkhoeken.

Net als alle andere laptops uit de Acer Spin serie, is het scherm van deze laptop volledig om te klappen. Het voordeel hiervan is dat je deze laptop in omgeklapte stand kunt gebruiken als een tablet. Je kunt deze dan bedienen met het touchscreen.

Voor het aansluiten van externe apparaten bevat deze Chromebook één USB-A port, en twee USB-C ports. Met een dikte van 1,7 cm en een gewicht van 1,5 kg is deze laptop gemakkelijk mee te nemen. Ook de lange batterijduur van wel 10 uur maakt dit een goede laptop voor draagbaar gebruik.

De Acer Chromebook Spin 13 wordt door experts en consumenten positief beoordeeld. Zo krijgt deze een reviewscore van 4.5/5 sterren op Techradar.com, en 4 uit 5 sterren op Ultrabookreview.com (4/5). In beide reviews wordt het scherm en het toetsenbord genoemd als belangrijk voordeel.

Deze laptop is te bestellen op BCC.nl voor 999 euro. Daarmee geldt er op dit moment een korting van 200 euro korting op de oorspronkelijke prijs van 1199 euro.

Acer R 13 CB5-312T-K5G1 – Beste koop Chromebook

Acer Chromebook R 13 Cb5 312t K5g1

Acer Chromebook R 13
CB5-312T-K5G1

Bol.com (€349)

Wil je de beste prijs-kwaliteitverhouding? Bij Chromebooks vind je die bij modellen van zo’n 300-400 euro. Dit budget is namelijk ruim genoeg voor hardware die krachtig genoeg is voor alle alle belangrijkste functies van een Chromebook. Daarnaast is het budget niet zo krap dat er bespaard moet worden op andere eigenschappen, zoals de resolutie van het scherm.

De beste deal van dit moment is de Acer Chromebook R 13CB5-312T-K5G1. Deze laptop bevat de MT8173 processor; een quad-core processor met een kloksnelheid van 2,1 GHz. Deze processor blijft snel bij typisch gebruik van een Chromebook, en ook bij zware multitasking hiervan.

Verder bevat deze laptop 4 GB RAM, en een 32 GB SSD. Deze hoeveelheid RAM is ruim voldoende voor typisch gebruik van een Chromebook. De hoeveelheid opslagruimte is wat gelimiteerd. Daarom ben je voornamelijk aangewezen op cloud-opslag.

Met een Chromebook kun je hier 100 GB aan gratis Google Drive cloud-opslag aanvragen. Verder zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een externe harde schijf voor meer opslagruimte.

Ook deze laptop is uitgerust met een touchscreen. Het scherm heeft een afmeting van 13.3 inch, en is volledig omklapbaar. Zo kun je deze laptop ook gebruiken als tablet. Het paneeltype van dit scherm is IPS.

De resolutie van het scherm is Full HD (1080×1920). Voor een scherm met een 13.3 inch afmeting is dat ruim voldoende om een scherp beeld te leveren.

De Acer Chromebook R 13 CB5-312T-K5G is uitgerust met alle belangrijke aansluiting om externe apparaten te koppelen. Zo is er een USB-A 3.0 port, en een USB-C 3.1 port beschikbaar. Voor het aansluiten van een extern beeldscherm kun je gebruik maken van de ingebouwde HDMI-port. Verder is er een MicroSD kaartlezer, en een 3.5 mm headphone-aansluiting aanwezig.

De laptop weegt slechts 1490 gram, en is met een breedte van 32.6 cm, diepte van 22.8 cm, en dikte van 1.6 cm erg compact. De geschatte accuduur is 12 uur. Door het lichte gewicht, de compacte afmetingen, en de lange accuduur is dit daarom een zeer geschikte laptop voor mobiel gebruik.

Met al deze eigenschappen wordt de Acer Chromebook R13 zeer positief beoordeeld. Zo is de score op Notebookcheck.net een 81/100, geeft Laptopmag.com deze laptop 4/5 sterren, en krijgt deze laptop bij de review van Gadgetreview.com een 4.7/5, en is deze hier ook de ‘Editor’s choice’.

Ook klanten zijn zeer positief over deze laptop. Zo zijn er op Bol.com op dit moment 57 klantreviews, en is de gemiddelde reviewscore op dit moment een 4.7/5.

Met alle eerder genoemde eigenschappen en de lage prijs van 389 euro is deze Chromebook de beste koop van dit moment. Je kunt deze Chromebook bestellen op Bol.com en BCC.nl.

Acer 15 CB3-532-C968 – Goedkoopste goede Chromebook

Acer Chromebook 15 Cb3 532 C968

Acer Chromebook 15
CB3-532-C968

Bol.com (€269)

Zoek je een zo goedkoop mogelijke Chromebook die nog steeds prima bruikbaar is? Dan is mijn aanrader de Acer 15 CB3-532-C968.

Deze laptop maakt gebruik van de Intel Celeron N3060 processor. Dis een dual-core processor met een kloksnelheid van 1.6 tot 2.48 GHz, en prima geschikt bij doorsnee gebruik van een Chromebook.

Deze Chromebook heeft 2 GB RAM; voldoende voor licht kantoorwerk. Als je voorkomt dat je tientallen browserschermen tegelijk open hebt, dan zal dit voldoende zijn.

Er is 16 GB aan opslagruimte beschikbaar. Daarom is het bij deze Chromebook sterk aan te raden gebruik te maken van de gratis 100 GB aan ruimte op Google Drive.

Om tot de zeer lage prijs te komen, is er bij deze laptop wel bespaard op het scherm. De resolutie is 1366×768 pixels. Bij de schermafmeting van 15.6 inch zal dat niet voor het scherpste beeld zorgen. In tegenstelling tot de twee eerder genoemde opties, is dit scherm géén touchscreen.

Ook deze Chromebook is zeer geschikt voor mobiel gebruik. De laptop heeft namelijk een batterijduur van zo’n 12 uur. De laptop is 38.3 cm breed, 25.6 cm diep, en 2.42 cm dik. Het gewicht is 1,95 kg.

Hoewel dit niet de krachtigste laptop is, krijgt deze voornamelijk vanwege de lage prijs toch goede beoordelingen. Zo geven zowel Techradar.com als Digitaltrends.com deze laptop een reviewscore van 4/5 sterren. Klanten op Bol.com zijn ook zeer positief, en krijgt deze laptop na 27 reviews een gemiddelde score van 4.5/5.

Deze Chromebook is op het moment van schrijven te bestellen op Bol.com voor 269 euro. Er zijn al een aantal aanbieding geweest waarbij deze laptop voor slechts 229 euro werd verkocht.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een Chromebook? Weet je nog steeds niet welke Chromebook je moet kiezen? Stel je vraag hieronder, en je krijgt gericht advies. Opmerkingen over de inhoud van dit artikel, of een eigen ervaring met een van de genoemde producten? Ook dan hoor ik het graag!

Tip: meer informatie over Chromebooks? Zie dan het artikel ‘wat is een Chromebook‘. Op zoek naar een Chromebook met korting? Bekijk dan ook de Chromebook aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Welke Chromebook kopen? De beste Chromebooks! (2019)

  1. Guido Post author

   Hoi BN,

   Nee, dit artikel is niet gesponsord door Acer.

   Acer heeft op dit moment simpelweg de beste Chromebooks in alle drie de prijsklassen.

   Zo gek is dat ook niet, aangezien Acer op dit moment ook ruimschoots het grootste aanbod aan Chromebooks beschikbaar heeft.

   Zie ook onderstaande screenshot, waarin je kunt zien hoeveel verschillende modellen Chromebooks elk merk beschikbaar heeft bij Coolblue.nl en Bol.com.

   Acer Chromebooks

   Groet,
   Guido

   Reply