Xbox Koelkast kopen? Alles over de Xbox Series X koelkast!

Sind de aankondiging van de Xbox Series X, werden er meteen grappen gemaakt over deze console op een koelkast lijkt. In plaats van het ontwerp van de Xbox verdedigen, ging Microsoft mee in deze grap. Ze maakten een enorme Xbox koelkast, die ze onthulde in de onderstaande video:

Deze geslaagde grap zorgde ervoor dat vele Xbox fans werkelijk deze Xbox koelkast wilde kopen. Helaas is het niet mogelijk om deze koelkast in volledig formaat te bestellen. Wel kwam Microsoft tijdens de E3 2021 met de aankondiging van een kleinere versie: de Xbox Mini Fridge, die ze in samenwerking met Ukonic ontwikkelden.

De Xbox Mini Fridge is natuurlijk erg leuk om te hebben als Xbox fan! Op deze pagina lees je alles dat je moet weten over deze Xbox koelkast, en vind je ook waar je deze in Nederland voordelig kunt bestellen.

Xbox koelkast: eigenschappen en afmetingen

De Xbox Mini Fridge van Ukonic heeft nagenoeg hetzelfde uiterlijk als de echte Xbox Series X, maar is wel een stuk groter. De Mini Fridge is namelijk ongeveer anderhalf keer zo groot als de echte Xbox Series X.

Xbox Series X Koelkast

De exacte afmetingen van de minikoelkast zijn als volgt: 46.2 centimeter hoog, 23.2 cm breed, en 23.2 cm diep. Ter vergelijking: de echte Xbox is 30.1 cm hoog, 15.1 cm breed, en 15.1 cm diep.

Het voordeel van de grotere afmeting is dat er ook meer ruimte is aan de binnenkant, zodat je meer ruimte hebt voor producten om te koelen. Ukonic geeft aan dat er aan de binnenkant 33.7 cm hoogte, 17.4 cm diepte, en 17.5 cm breedte is om eten en drinken te plaatsen.

Open je de deur van de minikoelkast, dan zie de dat de binnenkant groen is uitgevoerd, en er twee plankjes zijn aanwezig zijn. Ook in de vind je nog twee houders om kleine snacks in te plaatsen.

Met de plankjes in de koelkast, is er precies genoeg hoogte om een 33 cl blikje te plaatsen op de ‘begane grond’ en de ‘eerste verdieping’ van de koelkast, en passen er precies 5 blikjes op deze verdiepingen. Op het bovenste plankje is dan nog precies ruimte om twee blikjes van 33 centiliter neer te leggen. Kortom kun je dus 12 blikjes Cola of bier kwijt in deze koelkast.

Ben je meer fan van energy drinks zoals Red Bull? Deze zitten vaak in hogere blikjes van 250 milliliter. Om deze in de koelkast te plaatsen zul je de plankjes uit de koelkast moeten halen. Vervolgens kun je twee van dit type blikjes opstapelen. In de breedte passen is er ruimte voor drie van dit soort blikjes, en in de diepte ruimte voor twee. In totaal kun je dus ook 12 blikjes Red Bull kwijt in de koelkast.

Xbox Mini Fridge Binnenkant

De koelkast heeft kan de inhoud maximaal met 20 graden verkoelen. Is je kamer 20 graden Celsius, dan koelt de Xbox Mini Fridge dus maximaal tot 0 graden Celsius. Echt veel controle over de mate van koeling heb je echter niet. Je kunt namelijk kiezen uit twee verschillende koelstanden: eco of max.

In de eco-stand verkoelt de koelkast minder, maar gebruikt deze ook minder energie. In de max-stand wordt de koelkast kouder, maar gebruikt ‘ie ook meer energie. Je kunt kiezen uit twee verschillende

Verder zijn er twee lichtjes te vinden op de koelkast: namelijk een groene verlichting achter de grille aan de bovenkant, en een wit lampje achter het Xbox-logo aan de voorkant.

Het witte lampje is aan of uit te schakelen met de knop rechtsonder op de deur van de Xbox koelkast. Ook vind je hier een werkende USB-A port! Daar kun je gebruik van maken om een apparaat op te laden.

Er wordt een stroomkabel meegeleverd om de Mini Fridge op het stopcontact aan te sluiten, en ook een DC 12V kabel, zodat je deze ook kunt aansluiten op de stroomaansluiting in je auto – als een soort koelbox.

Xbox Mini Fridge kopen? Hier kun je deze bestellen!

De Xbox Mini Fridge is in Nederland moeilijk verkrijgbaar. Wel hebben sommige winkels (soms) voorraad.

Dit zijn de webshops die ik kon vinden die de Xbox Series X koelkast verkopen, en de huidige prijs:

  • Zavvi.nl, voor €117,49 (let op: UK plug, dus je hebt een converter of eigen stroomkabel nodig om deze in een Nederlands stopcontact te plaatsen).
  • Amazon.de, voor €129,99 (op 24 mei 2023)
  • Amazon.nl, voor €146,00 (op 24 mei 2023)
  • Twaiko.eu, voor €150,40
  • Bol.com, op het moment van schrijven niet leverbaar

Heb je de Xbox Mini Fridge nog ergens anders gezien? Laat het weten!

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Xbox koelkast ? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Of een eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie