Verwarmde muismat of bureau onderlegger kopen? De beste keuzes!

Koude handen als je achter je computer zit? Met een verwarmde muismat krijg je warme handen, zonder dat je de de hele kamer hoeft te verwarmen.

Een verwarmde muismat is een nieuw type gadget. Mede door de hoge gasprijzen zijn ze snel populair geworden. Op zoek naar een goede verwarmde muismat? Hieronder vind je de vier beste opties van dit moment.

Beste verwarmde muismat: Gothermo 90×40 cm, met wireless charger

Gothermo Luxe Beste Verwarmde Muismat 2

bol.com €99 Product bekijken

Vanwege de vele gunstige eigenschappen is de ‘Gothermo Luxe’ de beste verwarmde muismat die je kunt kopen.

Dit een flink grote muismat van 90×40 cm, waardoor je je muis en toetsenbord hier met gemak op kwijt kan.

De mat is gemaakt van stevig kunstleer. Ondanks het stevige materiaal is de muismat op te rollen, zodat je deze ook gemakkelijk mee kunt nemen van thuis naar kantoor.

Door de materiaalkeuze is de muismat waterbestendig, en hoef je je dus geen zorgen te maken dat je deze beschadigd als je hier koffie of thee op knoeit.

Om de mat te verwarmen, bevat deze een groot verwarmingspaneel. Je kunt de verwarming met het touchpad instellen op drie verschillende standen: 36 graden, 42 graden, of 48 graden. Je kunt aan de LED-lichten op het bedieningspaneel zien op welke stand de mat staat ingesteld.

Vergeet je de verwarming van de mat uit te schakelen? Om energie te besparen, schakelt de mat automatisch uit na 4 uur.

Het warmtepaneel zit aan de voorkant van de mat, en verwarmt daarmee voornamelijk de plek onder het toetsenbord. Als je veel typt, is dit de plek waar je handen zich het meeste bevinden.

Omdat de achterzijde van de mat niet wordt verwarmd, kun je je laptop ook nog op de mat zetten. Je wil namelijk niet dat het gedeelte onder de laptop wordt verwarmd: een hete laptop is niet gunstig voor de prestatie, en daarnaast is extra warmte niet gunstig voor de levensduur van de accu van je laptop.

De muismat voorzie je van stroom met de meegeleverde 35 Watt USB-charger en USB-C kabel. De mat bevat in de linker bovenhoek een USB-C port, waar je deze op aansluit.

Een leuke extra is dat er ook een draadloze oplader in de mat is ingebouwd. Zo kun je bijvoorbeeld je smartphone opladen, door deze in de linker bovenhoek van de mat neer te leggen. Met een laadvermogen van 15 Watt is dit een snellader.

Deze mat kopen? Deze is hier verkrijgbaar op bol.com. Met een gemiddelde reviewscore van 4.9/5 geven klanten op bol.com deze verwarmde muismat gunstige reviews.

Gothermo verwarmde bureau onderlegger 80×33 cm

Gothermo Verwarmde Bureau Onderlegger

bol.com €69 Product bekijken

Dit is de andere muismat van Gothermo. Een voordeel van deze mat is dat deze 30 euro goedkoper is.

Met een afmeting van 80 bij 33 centimeter, is dit een iets kleinere mat. Toch is dit ruimschoots groot genoeg om je toetsenbord en muis op te plaatsen.

Deze muismat is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor de grijze uitvoering van katoen, of de zwarte uitvoering van kunstleer. Beide uitvoeringen zijn zowel waterdicht en oprolbaar.

Deze verwarmde muismat bevat een groter verwarmingspaneel, waardoor ook het gedeelte onder je muis goed wordt verwarmd. Als je bij je werk veel gebruik maakt van je muis, dan is dit een betere optie om je muishand ook te verwarmen.

Ook bij deze mat heb je keuze uit drie verschillende verwarmingsstanden: 40, 45 of 50 graden. Met het touch-panel in de rechterbovenhoek kun je de stand aanpassen.

Door het grotere verwarmingspaneel, is het verbruik van deze mat wel hoger. Op de hoogste stand verbruikt deze mat namelijk 85 Watt. Door het hogere verbruik moet deze muismat ook met stekker op het stopcontact worden aangesloten, en kun je geen gebruik maken van een USB-charger.

Een nadeel van het grotere verwarmingspaneel, is dat je je laptop niet op de mat kunt plaatsen. Het is namelijk niet gunstig om je laptop te verwarmen: dat zorgt voor prestatievermindering en een kortere levensduur van de accu.

Wil je deze verwarmde bureau onderlegger bestellen? Deze is verkrijgbaar op bol.com.

Dokx 80×33 – voordelige verwarmde bureaulegger

Dokx Verwarmde Bureaulegger

bol.com €49,99 Product bekijken

Een andere goede keuze is de verwarmde bureaulegger van Dokx, die met een prijs van €49,99 zo’n twintig euro goedkoper is dan de voorgenoemde optie van Gothermo.

De maat van deze bureaulegger is 80×33 cm, waardoor hier gemakkelijk elke muis en toetsenbord op past. Ook deze verwarmde bureaulegger is zowel oprolbaar als waterdicht.

Deze mat wordt verwarmd met infrarood. Je kunt de verwarming instellen op drie verschillende standen, van minimaal 35 tot maximaal 60 graden Celsius. Daarmee wordt deze mat warmer dan de twee eerder genoemde keuzes.

Na 4 uur gebruik zal de verwarming van de Dokx bureaulegger automatisch uitschakelen, om zo energie te besparen.

Om de mat van te voorzien van stroom, sluit je deze met de stroomkabel aan aan op het stopcontact.

Deze verwarmde bureaulegger bestellen? Dat kan hier op bol.com.

Geweo Mouse Pad – Goedkope verwarmde muismat met 7 standen

Geweo Heated Mouse Pad

Amazon €30,99 (op 31 jan 2023) Product bekijken

De Geweo Mouse Pad is de goedkoopste verwarmde muismat die op dit moment verkrijgbaar is.

Met een afmeting van 80×33 cm is ook dit nog een aardig grote muismat. Deze muismat is gemaakt van kunstleer, en is waterdicht. Met de antislip onderlaag blijft deze goed liggen op je bureau.

Met de knop aan de rechter bovenkant van de mat kun je de temperatuur instellen. Op het LED display is de ingestelde temperatuur van de muismat te zien.

Het laagste verwarmingsniveau is 35 graden. Door herhaaldelijk op de knop te drukken, kun je het niveau aanpassen met stappen van 5 graden per druk op de knop.

Er zijn in totaal 7 verschillende niveaus beschikbaar; tot en met 65 graden.

Je sluit deze muismat met het meegeleverde AC-snoer. Na 4 uur gebruik zal de mat automatisch uitschakelen, om energie te besparen.

Deze mat kopen? Je kunt deze bestellen op Amazon.nl.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over verwarmde muismatten? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met een van de genoemde producten die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend