Samsung UE43KU6500

In dit artikel vind je alle informatie over de Samsung UE43KU6500, waaronder de volledige specificaties, reviews en tests, en de huidige prijs en beschikbaarheid.

De Samsung UE43KU6500 is een 43 inch TV met een beeldresolutie van 3840×2160, ofwel 4K UHD. Deze TV heeft een gekromd scherm, en is daarmee een zogenaamde ‘curved TV’. Deze 43 inch uitvoering van de Samsung KU65oo is zeer populair vanwege goede prijs-kwaliteitverhouding, en is één van de weinige 4K televisies die je kunt kopen voor minder dan 600 euro. In ons artikel ‘Beste curved TV‘, staat deze TV op dit moment aangegeven als de beste goedkope curved TV.

De 43 inch (109 cm) uitvoering van de KU6500-serie is de de kleinste uitvoering van deze TV. Deze TV is verder verkrijgbaar in vier andere afmetingen; namelijk met een schermdiagonaal van 49 inch, 55 inch, 65 inch, en 78 inch.

Samsung UE43KU6500: prijs en beschikbaarheid

Niet meer beschikbaar

Inhoud van de doos (Samsung UE43KU6500 / EAN 8806088300054)

Hieronder de onderdelen die er bij bestelling van deze TV worden geleverd in de doos:

  • Het Samsung UEKU6500 TV scherm
  • Poot en verbindingsstuk waar de TV op komt te staan
  • Zakje schroeven om de poot te monteren
  • Netstroomkabel
  • Afstandsbediening

Een volledige unboxing en montage van de TV zie je in deze video.

Afbeeldingen

Samsung-UE43KU6500-4K-TV
Samsung-UE43KU6500-4K-TV-2
LG-43UH610V-4k-televisie-3
Samsung-UE43KU6500-zijaanzicht

Samsung UE43KU6500 specificaties

De precieze specificaties van deze TV vind je in onderstaande tabel.

Algemene informatie
Merk: Samsung (officiële productpagina)
Model: UE43KU6500
Uitgebracht in: 2016
EAN: 8806088300054
Kleur: Zilver/zwart
Scherm
Schermdiagonaal 43 inch (109 cm)
Resolutie 3840×2160 (4K Ultra-HD)
Beeldverhouding 16:9
Refresh rate 60 Hz
Paneeltype LCD LED (edge-lit)
HDR ondersteuning Ja
Curved? Ja
Geluid 2x 20W (stereo)
Meer specificaties...
Smart TV eigenschappen
Besturingssysteem Tizen OS
Streaming (oa): Netflix/Netflix UHD, YouTube App, webbrowser
Ontvangst (kabel/digitale TV)
Analoog/kabel: Ja
Ingebouwde tuner? Ja, DVB-C, DVB-S2, DVB-T2
TV kaartslot: 1x CI+
Vind een geschikte digitale TV provider: Alles-in-een vergelijken
Aansluitingen/verbinding
Video aansluitingen: Component video, Composietvideo, 3 x HDMI, 2x USB
Audio aansluitngen: 3.5 mm audio jack (analoog)
Ethernet aansluiting: 1x Ethernet 100Mbps aansluiting
Casting/screen mirroring: Geshikt voor Miracast, Chromecast, Apple TV
DLNA connectivity: Ja
WiFi Ja
Afmetingen en gewicht
Afmetingen (staand op poten – h×b×d) 62,2 × 96,52 × 26,42 cm
Afmetingen (alleen scherm –  h×b×d) 56,5 × 96,52 × 9,3 cm
Gewicht 10,3 kg
Bevestiging 1 poot/staander (meegeleverd),
of muurbeugel (Vesa 200 mm – los bestellen)
Prijscategorie: tot €600
Garantie 2 jaar on-site

Samsung UE43KU6500 review

Hieronder een overzicht en samenvatting van de reviews van deze TV, waaronder tests van reviewwebsites, en honderden beoordelingen van klanten die deze TV gekocht hebben. Op dit moment hebben wij deze TV nog niet zelf kunnen testen.

Reviewartikelen en tests van experts

Meerdere reviewsites hebben de Samsung KU6500 uitvoerig getest. Hieronder de samenvatting van de bevindingen.

De website 4K.com geeft deze TV een eindbeoordeling van B+. In het volledige review zijn ze positief over de goede beeldkwaliteit, voor de schappelijke prijs. Daarnaast noemen het besturingssysteem Tizen als positief punt. De vernieuwde versie van dit besturingssysteem noemen ze gebruiksvriendelijker en meer verfijnd dan de vorige versie. Een ander belangrijk pluspunt dat benoemd wordt, is het design van de TV zelf.
Het belangrijkste nadeel dat ze noemen is de kwaliteit van de HDR-functie op deze televisie. Hoewel de HDR-functie de kwaliteit van het beeld verbeterd, is dat een stuk minder dan bij andere televisies, die een HDR functie hebben die voldoet aan de HDR10 standaard. Het laatste nadeel dat ze noemen is de smart remote, waarop niet alle knoppen zitten die ze verwachten.

De site Rtings.com gebruikt een zeer objectieve testmethode als het gaat om de kwaliteit van het beeldmateriaal. De beeldkwaliteit (picture quality) geven ze een totale score van 7.3/10. Dit is een absolute score, en hierbij is de prijs-kwaliteitverhouding niet meegenomen. Alleen veel duurdere TV’s halen op deze site score van 8 of hoger.
Wat betreft de beeldkwaliteit is Rtings het positiefst over het goede contrast, voornamelijk van de donkere kleuren. Verder geeft deze site het design van deze TV een hoge score, namelijk een 8.5/10. Wat betreft het design zijn ze positief over de strakke metalen look, de stevigheid van het geheel, en dat de kabels aan de achterzijde goed bereikbaar zijn.
De nadelen van de TV zijn volgens Rtings de matige kijkhoek; zit je niet recht voor de TV, dan zie je minder contrast. Daarnaast word er genoemd dat het scherm relatief veel licht reflecteert.

De site LCDTVbuyingguide.com is positiever over deze TV. De beeldkwaliteit van deze TV scoren ze met 88/100. Deze site is erg tevreden over de 4K beeldkwaliteit, en de kwaliteit van de 4K upscaling. Het grootste voordeel dat wordt genoemd is de prijs-kwaliteitverhouding. Deze wordt beoordeeld met 90/100.
In tegenstelling tot 4K.com, wordt op deze site de afstandsbediening juist als voordeel genoemd, vanwege de touchpad functie. De nadelen die genoemd worden zijn de matige kijkhoek, en dat sommige apps niet altijd snel laden.

Gebruikersreviews en ervaringen

Ook bij deze TV zijn de gebruikersreviews positiever dan de reviews van de experts. De meeste gebruikers zijn zeer tevreden met de 4K resolutie en de hoge beeldkwaliteit voor de schappelijke prijs.

Op Tvstore.nl geven reviewers de Samsung UE43KU6500 gemiddeld een score van 4.5 uit 5 sterren. De 20 reviews op deze site noemen voornamelijk de goede beeldkwaliteit en voordelige prijs. Onder genoemde punten van kritiek valt de geringe kijkhoek en de mate van reflectie vanaf een bepaalde kijkhoek. Dit zijn twee typische minpunten bij de aanschaf van een curved TV.

Op bol.com wordt deze televisie na 120 reviews beoordeeld met een  4.7/5. Daarnaast raadt Bol.com zelf ook deze TV zelf aan. Op dit moment staat deze TV namelijk gemarkeerd als ‘Keuze van bol.com’.
De meeste reviewers op Bol.com zijn positief over de voordelige prijs, de goede beeldkwaliteit, en de goede bouwkwaliteit en design van de TV. De meningen over de geluidskwaliteit zijn verdeelt: een aantal reviewers noemt dit als voordeel, en een aantal andere noemen de geluidskwaliteit als nadeel. Hoewel de geluidskwaliteit van dunne TV’s steeds beter wordt, blijft deze vaak achter op een goede soundbar, en helemaal op de een volledige home cinema set.

Op Amazon.com wordt de Amerikaanse uitvoering van deze TV verkocht, met de 49 inch uitvoering als kleinste optie. Het modelnummer van deze TV is de UN49KU6500. Deze TV is ondertussen al door 343 klanten beoordeelt. De gemiddelde beoordeling is hier een 4.5/5 sterren. Net als op de eerder genoemde sites, zijn klanten voornamelijk positief over de hoge beeldkwaliteit en de voordelige prijs. Wel wordt er hier een aantal klanten genoemd dat ze moeite hebben met de installatie en setup van de TV. Verder noemen sommige reviews dat het contrast van deze TV minder is dan die van duurdere TV’s.

Samsung UE43KU6500 handleiding

De volledige, Nederlandstalige, gebruikshandleiding kun je hier downloaden op de site van Samsung.

Deel jouw ervaring!

Heb jij ervaring met de Samsung UE43KU6500? Dan horen we graag je ervaring! Laat je eigen review hieronder achter in een bericht!

Tip: bekijk ook het artikel “Beste TV” voor een selectie aan beste TV’s van dit moment!
Send this to a friend