PS4 oortjes: de beste oordopjes voor de PS4! (2020)

Zoek je oordopjes om te gebruiken bij je PS4? Je kunt alle oordopjes met een 3.5 mm jack aansluiting gebruiken bij de PS4. Als je deze op de 3.5 mm line-out poort van je PS4 DualShock controller aansluit, wordt het geluid van de PS4 over je aangesloten oordopjes afgespeeld.

Wil je kunnen communiceren met andere spelers online? Kies dan voor oordopjes die ook een microfoon bevatten. Uiteraard is de geluidskwaliteit van de oordopjes zelf, en die van de microfoon, van belang.

Bij gaming is ook de ruimtelijkheid van het geluid belangrijk. Hoe beter de ruimtelijkheid, hoe beter je richting kunt horen. Dat kan voordelig zijn bij bijvoorbeeld shooter games, zodat je hoort waar de vijanden vandaan komen. Bij oordopjes ben je gelimiteerd aan stereo (2.0 channel) geluid. Voor betere ruimtelijkheid kun je beter kiezen voor een gaming headset met meerdere ingebouwde speakers voor de verschillende audiokanalen.

In dit artikel ga ik verder in op twee paar oordopjes voor de PS4. De eerste optie is een vervangend PS4 oortje, dezelfde die je meegeleverd krijgt bij je PS4. Daarna ga ik in op een flink betere optie, namelijk Turtle Beach Battle Buds.

Goedkoop vervangend PS4 oortje (mono)

Als je een PlayStation 4 koopt, vind je in de verpakking een oortje. Dit is een enkel oordopje, en levert dus mono geluid.

Ben je dit oortje kwijt, of werkt deze niet meer? Dan kun je online een vervanger kopen. Exact hetzelfde oortje is beschikbaar op Bol.com voor €9,99.

Goedkoop Ps4 Oortje

Mono PS4 oortje

Bekijk op Bol.com

Dit oortje kun je met de 3.5 mm jack aansluiten op je DualShock controller. Op de draad van dit oortje zit een microfoon, zodat je kunt communiceren met je teamleden bij online gaming.

Daarnaast zit er op de draad een klemmetje, zodat je deze kunt vastklemmen aan je shirt, waardoor deze beter op z’n plaats blijft.

Omdat je zo mono geluid hebt, heb je een flink nadeel. Richting horen is hiermee nogal moeilijk. Alle stereo oordopjes met een microfoon en goede geluidskwaliteit zijn daarom een betere optie dan deze oordopjes.

Kortom is dit oordopje voor de PS4 dus een goedkope, maar functionele optie. De geluidskwaliteit is echter matig, en ook de microfoon krijgt gemengde reviews. Toch is de gemiddelde reviewscore op Bol.com 3.8/5 sterren, en daarmee redelijk positief. Het meest genoemde voordeel is de lage prijs.

Beste PS4 oortjes: Turtle Beach Battle Buds

Wil je ruimtelijker geluid, een betere geluidskwaliteit, en beter microfoon geluid? Dan zijn de Turtle Beach Battle Buds de beste optie. Dit zijn speciale gaming oordopjes van het merk Turtle Beach, dat verschillende gaming accessoires maakt.

Turtle Beach Battle Buds Beste Ps4 Oortjes

Turtle Beach Battle Buds

Bekijk op Amazon.nl

Deze oordopjes hebben een 3.5 mm jack, waarmee je deze aan kunt sluiten op de DualShock controller van je PlayStation 4.

Daarnaast zijn deze oordopjes op alle andere consoles en apparaten met een 3.5 mm port aan te sluiten. Zo kun je deze oordopjes ook gebruiken om muziek te luisteren, en voor mobiel gamen op je smartphone, tablet, of Nintendo Switch.

Het eerste voordeel op het standaard PS4 oortje, is dat dit twee oordopjes zijn. Daarom heb je dus stereo geluid, en kun je veel beter richting horen dan met het standaard PS4 oortje.

De ingebouwde speaker drivers van de Battle Buds hebben een diameter van 10 mm, en hebben een opgegeven frequentierespons van 20 Hz tot 20 kHz. Daarmee kunnen ze dus ook goed de lage bastonen weergeven.

De Turtle Beach Battle Buds zijn in-ear oordopjes, en worden geleverd met drie verschillende afmetingen silicone eartips. Daarnaast worden er drie verschillende silicone ‘oorhaakjes’ meegeleverd. Deze optionele oorhaakjes zijn gemaakt om vast te klemmen in je oorschelp, zodat de oordopjes beter blijven zitten. Met de verschillende afmetingen kun je zo kiezen voor optie die zorgt voor een goede afsluiten en een pasmaat waarbij deze stevig blijven zitten.

Een ander belangrijk voordeel bij gaming is de meegeleverde microfoon, die je vast kunt koppelen aan het linker oortje. Hierdoor zit de microfoon dichter bij je mond dan microfoons op de draad van oordopjes, en ben je dus beter te verstaan.

Als je deze microfoon niet wil gebruiken, kun je deze loskoppelen. Eventueel kun je op de aansluiting van de microfoon ook een andere externe microfoon aansluiten. Daarnaast zit er op de draad nog een ingebouwde inline microfoon.

Op de console op de draad zit daarnaast een multifunctionele knop waarmee je bijvoorbeeld muziek kunt pauzeren. Bij gebruik met een een smartphone kun je met deze knop een telefoongesprek aannemen. Verder zit hier een volumeknop op, en een schuifknop om de microfoon aan of uit te zetten.

In deze video een duidelijke review van deze oordopjes, inclusief een test van het microfoongeluid. De reviewer noemt het goede microfoongeluid, en het goede basgeluid van de Turtle Beach Battle Buds als belangrijke voordelen. Ook op Amazon.nl krijgen deze oordopjes veel positieve reviews, en is de gemiddelde beoordeling een 4.1/5. De meeste reviews geven aan dat de geluidskwaliteit goed is, en de microfoon ook voor duidelijk geluid zorgt.

Deze oordopjes kopen? Bekijk zijn beschikbaar op Bol.com, Nedgame.nl, en Amazon.nl. Deze oordopjes kosten meestal rond de 30 euro. Je kunt kiezen uit twee verschillende kleuruitvoeringen: wit/blauw, en  Naast de verschillende silicone eartips en oorhaakje, wordt er ook een draagzakje meegeleverd.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van oortjes voor je Playstation 4, of een van de genoemde producten? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Ervaring met de genoemde producten die je wil delen? Laat dan hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie