HTC telefoon kopen? Alle huidige HTC smartphones! (2023)

Op zoek naar een nieuwe smartphone van HTC? Tegenwoordig brengt HTC nog maar weinig nieuwe telefoons uit. Onder de nieuwe toestellen van HTC, wordt ook alleen de “Desire Pro” productlijn in Nederland verkocht. Met één nieuw Desire Pro toestel per jaar, brengt HTC jaarlijks dus slechts één nieuwe smartphone uit in Nederland.

Op deze pagina houd ik de nieuwste telefoons van HTC bij. Per telefoon vind je meer informatie over alle belangrijke eigenschappen, en ook de huidige prijs.

Hieronder de nieuwste HTC telefoons op volgorde van release-datum, met het nieuwste toestel eerst.

HTC Desire 22 Pro – de nieuwste HTC telefoon (juni 2022)

Htc 22 Pro Smartphone 2022

Amazon.nl bekijk huidige prijs Product bekijken

De HTC Desire 22 Pro is het flagship-model van HTC, en het enige nieuwe toestel dat HTC in Nederland uitbracht in 2022. Net als zijn voorganger, is ook dit is een 5G telefoon.

Het scherm van de Desire 22 Pro is iets kleiner dan die van zijn voorganger. Het IPS-LCD scherm van deze telefoon heeft namelijk een schermdiagonaal van 6.6 inch. Wel is de resolutie íets hoger, namelijk 1080×2412. Daardoor heeft deze telefoon een hoge pixeldichtheid van 400 pixels per inch, wat zorgt voor een zeer scherp beeld.

De verversingssnelheid van het scherm van deze telefoon is met 120 Hz erg hoog. Met maximaal 120 beeldjes per seconde, kan deze telefoon voor zeer vloeiend beeld zorgen. Dat is een belangrijk voordeel als je ook wil kunnen gamen op deze telefoon.

Voor het maken van foto’s beschikt de Desire 22 Pro over een triple-camera opstelling aan de achterkant. Zo vind je hier een 64 MP hoofdcamera, een 13 MP ultrawide camera, en een 5 MP dieptesensor. Het voordeel van meerdere camera’s is dat de smartphone de data van deze camera’s kan combineren om te zorgen voor het beste fotoresultaat.

Aan de voorkant van de telefoon zit daarnaast nog een 32 MP selfie-camera. Deze zit met een ‘punch-hole’ ontwerp linksboven in het scherm. Zowel de hoofdcamera als selfie-camera kunnen filmen in Full HD (1080p) met fps, en leggen het beeldmateriaal vast in HDR.

Deze smartphone draait Android 12 als besturingssysteem. Het is nog niet duidelijk of HTC een update naar Android 13 gaat ondersteunen op de Desire 22 Pro.

De hardware van deze telefoon heeft een upgrade gekregen ten opzichte van zijn voorganger. Zo bevat deze de Snapdragon 695 5G chipset, 8 GB aan RAM, en interne opslag van 128 GB. Daarmee heeft deze smartphone een iets krachtigere chipset dan zijn voorganger.

Goed om te weten: je kunt de opslagruimte kunt uitbreiden door een microSD kaart te plaatsen in deze telefoon.

Een andere gunstige eigenschap van de Desire 22 Pro is dat de 3.5 mm AUX port weer terug is. Zo sluit je gemakkelijk bedrade oordopjes of een koptelefoon aan.

Verder beschikt deze telefoon over Wi-Fi 5 en Bluetooth 5.1 voor draadloze verbinding.

De batterij heeft een capaciteit van 4520 mAh. Dat is bovengemiddeld grote batterij, waardoor deze telefoon het ook met intensief gebruik makkelijk een dag door komt. Als de batterij eenmaal leeg is, kun je deze ook snel weer opladen. Zo beschikt deze telefoon namelijk over Quick Charge 4, en laadt je deze maximaal met 18 Watt op over USB-C.

Om de telefoon snel te ontgrendelen, zit er aan de zijkant een vingerafdrukscanner.

De HTC Desire 22 Pro 5G kopen? Deze is in Nederland verkrijgbaar via Amazon.nl (bekijk prijs).

HTC Desire 21 Pro 5G – nieuwe HTC smartphone (januari 2021)

Htc 21 Pro Nieuwe Htc Telefoon

Amazon.de bekijk huidige prijs Product bekijken

De HTC Desire 21 Pro is een nieuwe telefoon van HTC, en het enige toestel dat HTC in 2021 heeft uitgebracht. Dit is een high-end telefoon, en de eerste 5G telefoon van HTC die je kunt kopen in Nederland.

Deze telefoon heeft een groot scherm, met een schermdiagonaal van 6.7 inch. Het is een IPS-LCD scherm, met een resolutie van 1080×2400. Daarmee heeft dit scherm een pixeldichtheid van zo’n 393 pixels per inch, wat zorgt voor een erg scherp beeld.

Het scherm heeft ondersteuning voor HDR10 beeldmateriaal, en kan daarmee video afspelen met een groot kleurbereik. Bijkomend voordeel is de hoge verversingssnelheid van het scherm, namelijk 90 Hz. Dat maakt dit ook een goede gaming telefoon.

De Desire 21 Pro heeft een quad-camera opstelling aan de achterkant. Hier vind je namelijk een 48 MP hoofdcamera, een 8 MP ultrawide camera, een 2 MP macro-camera, en een 5 MP dieptesensor. Het voordeel van meerdere camera’s is dat de smartphone automatisch kan kiezen voor de camera en lens die voor het scherpste resultaat zorgt voor het type foto dat je wil maken.

Aan de voorkant van de telefoon zit een 16 MP selfie-camera. Deze zit met een ‘punch-hole’ ontwerp midden aan de bovenkant van het scherm.

Met de camera aan de achterkant van de telefoon kun je video opnemen in 4K, met maximaal 30 fps. Beide camera’s, dus ook de selfie-camera, kunnen beeld vastleggen in Full HD met 30 fps, en in HDR.

Deze smartphone draait Android 10, en loopt daarmee één Android-versie achter. HTC heeft nog niet aangegeven of er een update naar Android 11 beschikbaar wordt.

Wat betreft hardware is deze smartphone krachtig. Zo heeft deze de Snapdragon 690 5G chipset, 8 GB aan RAM, en interne opslag van 128 GB. Ook kun je de opslag van deze telefoon uitbreiden door een microSD-kaart te plaatsen.

Naast 5G, beschikt deze telefoon ook nog over Wi-Fi 5 en bluetooth 5.1 voor draadloze verbinding. Er zit géén 3.5 mm AUX port op deze telefoon. Je zult voor het luisteren van muziek dus gebruik moeten maken van bluetooth, of een USB-C naar 3.5 mm adapter (bijvoorbeeld deze).

Met een van 5000 mAh batterij heeft deze smartphone een flink grotere batterij dan gemiddeld. Het opladen verloopt via USB-C, en met Quick Charge 4.0+ maximaal met 18W.

Met de vingerafdrukscanner aan de achterkant van de telefoon is deze snel te ontgrendelen.

De HTC Desire 21 Pro 5G wordt verkocht in één kleuruitvoering, namelijk in het donkerblauw, en is in Nederland verkrijgbaar via Amazon.de.

HTC Desire 20 Pro – HTC telefoon (juli 2020)

Htc Desire 20 Pro Htc Smartphone 2020

Amazon.nl bekijk huidige prijs Product bekijken

In juli 2020 bracht HTC de Desire 20 Pro uit in Nederland. Met de eigenschappen en de prijs, is dit ondanks de naam ‘Pro’, eerder een mid-range telefoon.

Deze smartphone heeft een 6.5 inch IPS-LCD scherm, met een resolutie van 1080×2340. Met zo’n 396 pixels per inch zorgt dat voor een zeer scherp beeld. Helaas ondersteunt het scherm géén HDR, en heeft deze een verversingssnelheid van 60 Hz.

Voor het nemen van foto’s is deze smartphone uitgerust met 4 camera’s aan de achterkant. Zo vind je hier namelijk een 48 MP camera met een wijde lens, een 8 MP ultrawide camera, een 2 MP macro-camera, en een 2 MP dieptesensor.

Om selfies te nemen zit er aan de voorkant een 25 MP selfie-camera. Deze zit aan de linkerkant van het scherm, met een ronde uitsparing. Dat heet ook wel het ‘punch-hole’ design. Zowel de camera’s aan de voorkant als aan de achterkant kunnen filmen in Full HD, en in HDR. Daarnaast kan de camera aan de achterkant ook in 4K resolutie filmen.

Het besturingssysteem van deze telefoon is Android 10. De telefoon draait dat op redelijk krachtige hardware. Zo heeft deze de Snapdragon 665 chipset, 6 GB RAM, en een interne opslag van 128 GB. De opslagruimte kun je verder uitbreiden door een microSD-kaart te plaatsen.

Deze telefoon heeft 4G mobiel internet, en beschikt daarnaast over Wi-Fi 5 en bluetooth 5.0 voor draadloze verbinding. Met NFC kun je daarnaast snel een bluetooth-verbinding maken door de telefoon tegen een ander bluetooth-apparaat aan te houden.

Met de 500 mAh batterij, heeft deze telefoon een goede batterijduur. Ook is de batterij snel weer op te laden door middel van Quick Charge 3.0, namelijk maximaal met 15 Watt. Het opladen verloopt via de USB-C port op deze telefoon.

Een voordeel van de HTC Desire 20 Pro is dat deze daarnaast ook nog over een 3.5 mm ingang beschikt, zodat je oordopjes of een koptelefoon met draad aan kunt sluiten.

Om de telefoon snel te kunnen ontgrendelen, beschikt deze voer een vingerprintscanner aan de achterkant. Zo kun je de telefoon dus ontgrendelen met je afdruk van je wijsvinger.

De HTC Desire 20 pro is in Nederland verkrijgbaar in één kleuruitvoering, namelijk in het zwart. Je kunt deze smartphone van HTC bestellen op Amazon.nl of Amazon.de.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Pixel telefoons van HTC? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met een van de genoemde producten die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend