Lenovo Thinkpad E15 G2 20TD0028MH: goede laptop?

Interesse in de Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 20TD0028MH laptop? Dit is een 15,6 inch laptop van Lenovo, en op dit moment een populaire keuze. Maar is dit eigenlijk wel een goede laptop voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze laptop, en zijn er betere alternatieven voor een vergelijkbare prijs?

Om deze vragen te beantwoorden ga ik uitgebreid in op de belangrijke eigenschappen van deze laptop, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten. Daarna vergelijk ik deze laptop met andere laptops van hetzelfde budget, om zo te bepalen of de laptop een goede prijs-prestatieverhouding heeft. Ten slotte geef ik een samenvatting van de reviews van deze laptop, en noem ik de meest genoemde voor- en nadelen.

Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 20TD0028MH: specificaties en eigenschappen

Lenovo Thinkpad E15 G2 20td0028mh

Coolblue.nl €999 Product bekijken

De 20TD0028MH is een populaire samenstelling van de ThinkPad E15 Gen 2 serie van Lenovo. Op dit moment is deze laptop beschikbaar voor €999, op Coolblue.nl. Hieronder de belangrijkste eigenschappen van deze laptop.

Processor (CPU), videochip of videokaart (GPU), en werkgeheugen

Het belangrijkste component voor de snelheid van de laptop is de processor. Deze laptop bevat de Intel Core i5-1135G7. Dit is een processor van Intel middenklasse, met 4 processorkernen. Deze mobiele processor heeft een standaard kloksnelheid van , met een maximale kloksnelheid van 4.2 GHz.

Deze processor is snel bij het uitvoeren van alledaagse taken zoals tekstverwerken en webbrowsen, bij flinke multitasking, en is daarnaast ook geschikt voor sommige zwaardere software, waaronder Adobe Photoshop.

De laptop maakt gebruik van de geïntegreerde videochip van de processor, namelijk de Intel Iris Xe Graphics G7 80EUs, om beeld te genereren. Deze videochip ondersteunt ook het gebruik van meerdere beeldschermen, en weergave in de 4K resolutie.

Met deze videochip kun je daarnaast ook licht gamen. In deze video zie je een test van de gaming prestatie van de Intel Core i5-1135G7 en de Intel Iris Xe Graphics G7 80EUs.

Kortom is het met de Intel Iris Xe Graphics G7 80EUs mogelijk om te gamen, en kun je zelfs recente games spelen. Om een vloeiende framerate van 30 frames per seconde te kunnen halen, zul je bij veel games dan wel moeten kiezen voor de laagst mogelijke video-instellingen. Daardoor zien de games er een stuk minder goed uit. Om echt goed te kunnen gamen, zul je moeten kiezen voor een laptop met een discrete videokaart.

Deze laptop bevat 8 GB RAM aan werkgeheugen, en heeft daarmee een relatief lage hoeveelheid geheugen voor laptops van deze prijs. Meer RAM is gunstig als je wil werken met software waarbij je veel grote bestanden tegelijk gebruikt, zoals video-bewerkingssoftware.

Opslag: opslagcapaciteit en opslagtype

Voor het opslaan van bestanden zit er in de Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 20TD0028MH een SSD van 256 GB. Een voordeel op veel laptops van een paar jaar geleden, is dat dit een sneller type SSD is. Dit is namelijk een PCI-e SSD, die flink hogere snelheden haalt dan SATA SSD’s, het meest gebruikte type van een paar jaar terug.

Heeft je huidige laptop een SATA SSD? Dan zal het opvallen dat het laden en overzetten van bestanden flink sneller gaat met een PCI-e SSD. Als je oude laptop alleen een harde schijf (HDD) bevat voor opslag, is het snelheidsverschil nog groter.

De opslagruimte van 256 GB is voor dit budget een lage hoeveelheid. Bij typisch gebruik is dat ruim voldoende, en genoeg om zelfs na een paar jaar gebruik nog niet vol te zitten. Toch kan meer opslagruimte handig zijn als je veel foto’s en video’s maakt, en deze wilt opslaan op je laptop. Ook kun je er dan voor kiezen om gebruik te maken van een externe harde schijf.

Beeldscherm

Het beeldscherm van de Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 20TD0028MH heeft een beelddiagonaal van 15,6 inch. Daarmee heeft deze laptop een middelmaat schermafmeting voor laptops.

Deze middelmaat is populair omdat dit zorgt voor een redelijk goed werkcomfort, terwijl de laptop redelijk licht en compact blijft. Wel zorgt een groter scherm voor een beter werkcomfort, en is dat een goede keuze als je de laptop voornamelijk op één vaste plek wilt gebruiken. Wil je de laptop juist gemakkelijk meenemen en veel onderweg gebruiken? Dan kan juist een kleinere afmeting gunstig zijn.

Dit scherm heeft de Full HD resolutie, en daarmee 1920×1080 pixels. Het gebruikte paneeltype is IPS. Daarmee heeft dit scherm een relatief goede kleurechtheid, en grote kijkhoeken.

Het scherm heeft een verversingssnelheid ofwel refresh rate van 60 Hz. Dat is een gemiddelde verversingssnelheid. Een hogere verversingssnelheid is vooral gunstig bij gaming, omdat dat een vloeiender beeld mogelijk maakt.

De maximale felheid van het scherm is 250 nits. Daarmee is de felheid van het scherm middelmatig. Wil je de laptop ook veel in het buitenlicht gebruiken? Dan kun je beter kiezen voor een scherm met een hogere hogere maximale felheid.

Wel zorgt de Full HD resolutie en het IPS scherm voor een goede ervaring bij het kijken van video’s, zoals TV series en films. Met de Full HD resolutie kun je op deze laptop namelijk video kijken zonder zwarte balken boven of naast het beeld: dit is namelijk de meest voorkomende resolutie bij video. Ook zal het IPS paneel hierbij zorgen voor een goede kleurweergave.

Toetsenbord, webcam, microfoons en speakers

Het toetsenbord van deze laptop heeft de, in Nederland standaard, QWERTY-indeling. Daarnaast zit er aan de rechterkant van dit toetsenbord een numpad, waardoor je met dit toetsenbord sneller data kunt voeren.

Het toetsenbord heeft een toetsenbordverlichting. Deze is optioneel, en kun je naar wens in- of uitschakelen.

Onder het toetsenbord zit verder een multitouch touchpad, zodat je de laptop ook kunt bedienen zonder een muis aan te sluiten.

De laptop heeft een ingebouwde HD-ready (720p) webcam en twee ingebouwde microfoons. Daarmee is deze laptop ook prima geschikt voor videobellen, bijvoorbeeld met Zoom of Microsoft Teams. Om geluid af te spelen bevat deze laptop twee speakers, die het geluid in stereo (2.0) afspelen.

Fysieke eigenschappen: afmetingen, gewicht, materiaal

Met een gewicht van 1.7 kg, is deze laptop lichter dan het huidige gemiddelde.

Deze laptop is 1.89 cm dik, en is daarmee slanker dan het huidige gemiddelde. Verder is de laptop 36.5 cm breed, en 24 cm diep.

De laptop is uitgevoerd in een zwarte behuizing van kunststof en aluminium.

Batterij: batterijcapaciteit, accuduur, en opladen

De laptop bevat een batterij met een capaciteit van 45 Wh, en heeft een opgegeven batterijduur van uur. Daarmee heeft deze laptop een middelmatige batterijduur.

Het opladen van de laptop verloopt via de meegeleverde AC voedingskabel.

Connectiviteit en aansluitingen

Voor draadloos internet beschikt deze laptop over Wi-Fi 6, en beschikt daarmee over de nieuwste en snelste Wi-Fi standaard. Daarnaast beschikt deze laptop ook over Bluetooth 5.1 om een draadloze verbinding te maken met andere apparaten.

Door de Ethernet-poort op de laptop kun je deze daarnaast bedraad op het internet aansluiten.

Voor het aansluiten van een monitor beschikt deze laptop over een HDMI port. Daarnaast ondersteunt de enkele USB type-C poort op deze laptop video, en wordt deze ook gebruikt om de laptop op te laden. Er zitten twee USB-A ports op deze laptop, waarvan 1 USB-A 2.0, en één USB-A 3.2 port. Verder is er een 3.5 mm koptelefoon-aansluiting aanwezig.

Meegeleverde software en accessoires

De laptop draait de het besturingssysteem Windows 10 Pro, en is deze laptop dus gericht op zakelijk gebruik. Wil je gebruik maken van Microsoft Office? Dan zul je dit los moeten aanschaffen, of gebruik moeten maken van een gratis Office alternatief.

De huidige prijs van deze laptop is €999 op Coolblue.nl. De laptop wordt geleverd met de oplaad-adapter en een handleiding.

Goede laptop voor €999? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 20TD0028MH een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs (zo’n 999 euro) laptops te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of een beter beeldscherm?

Na veel onderzoek blijkt dat er betere alternatieven zijn. Hieronder noem ik het beste alternatief, inclusief de bijbehorende voor- en nadelen hiervan.

De Acer TravelMate P2 TMP215-53-7159: simpelweg beter!

Het beste alternatief is de Acer TravelMate P2 TMP215-53-7159. Ook deze laptop is op Coolblue.nl verkrijgbaar voor €999.

De laptop heeft veel voordelen op de Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 20TD0028MH. Zo bevat deze een flink betere processor, namelijk de Intel Core i7-1165G7.

Daarnaast heeft deze Acer TravelMate twee keer zoveel werkgeheugen, namelijk 16 GB aan RAM.

Ook heeft deze laptop twee keer zoveel opslagruimte, namelijk 512 GB.

Het scherm heeft dezelfde eigenschappen. Ook in deze laptop zit een Full HD IPS scherm van 15,6 inch.

Verder vind je ook op deze TravelMate laptop Windows 10 Pro.

Kortom is deze laptop flink krachtiger, en kost deze evenveel. Daarom is deze laptop een flink betere koop. Deze laptop is op dit moment op Coolblue.nl te bestellen voor €999.

Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 20TD0028MH reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een laptop een goede koop is. Bijvoorbeeld de bouwkwaliteit, of hoe goed het toetsenbord goed aanvoelt.

Op dit moment zijn er alleen klantreviews van deze laptop te vinden op Coolblue.nl. Hier krijgt deze laptop een gemiddelde reviewscore van 9.0/10 na 5 reviews.

Klanten noemen voornamelijk de snelheid, betrouwbaarheid en de degelijkheid van de laptop als voordelen. Ook wordt het goede toetsenbord meerdere keren als voordeel genoemd.

De matige maximale helderheid van het scherm wordt genoemd als nadeel.

Kortom zijn de reviews van deze laptop zeer gunstig.

Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 20TD0028MH kopen: beschikbaarheid, prijs, aanbiedingen

Hieronder vind je de prijs van deze laptop (EAN: 0195348380171), inclusief de prijsgeschiedenis. De prijs wordt automatisch bijgehouden. Is deze laptop niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je een prijsmelding instellen. Je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer deze beschikbaar is voor je ingestelde prijs.

coolblue.nl Coolblue.nl
niet op voorraad
Bekijken
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Lenovo Thinkpad E15 G2 - 20TD0028MH

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 25 november 2023
Hoogste prijs ooit: €999,00 22 januari 2023
Laagste prijs ooit: €999,00 22 januari 2023
Sinds 22 januari 2023

Laatste veranderingen:

€999,00 22 januari 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Lenovo Thinkpad E15 G2 - 20TD0028MH - €0,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 20TD0028MH? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een laptop? Bekijk dan de laptop koopgids en de huidige selectie aan beste laptops.

Plaats een reactie

Send this to a friend