HP Pavilion 15-eh0900nd: goede laptop? Beter alternatief!

Interesse in de HP Pavilion 15-eh0900nd laptop? Deze 15.6 inch laptop van HP is een populaire keuze. Maar is dit eigenlijk wel een goede laptop voor de huidige prijs van €549? Wat zijn de voor- en nadelen van deze laptop, en zijn er betere alternatieven voor een vergelijkbare prijs?

Om deze vragen te beantwoorden ga ik uitgebreid in op de belangrijke eigenschappen van deze laptop, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten. Daarna vergelijk ik deze laptop met andere laptops van hetzelfde budget, om zo te bepalen of de laptop een goede prijs-prestatieverhouding heeft. Ten slotte geef ik een samenvatting van de reviews van deze laptop, en noem ik de meest genoemde voor- en nadelen.

HP Pavilion 15-eh0900nd: specificaties en eigenschappen

Hp Pavilion 15 Eh0900nd

Coolblue.nl €549 Product bekijken

De 15-eh0900nd is een populaire samenstelling van de Pavilion 15 serie van HP. Op dit moment is deze laptop beschikbaar voor €549, op Coolblue.nl. Hieronder de belangrijkste eigenschappen van deze laptop.

Het belangrijkste component voor de snelheid van een laptop is de processor. Deze laptop bevat de AMD Ryzen 3 4300U. Dit is een processor van de basisklasse van AMD, met vier processorkernen. Met een standaard kloksnelheid van 2.7 GHz, met een maximale kloksnelheid 3.7 GHz, is deze processor toch flink snel.

Zo haalt deze in tests (benchmarks) goede prestaties, en is deze in de praktijk ook sneller dan veel processors van Intel‘s i5-serie, processors van de middenklasse van Intel.

In de praktijk zal deze processor altijd snel zal blijven bij het multitasking van alledaagse taken. Voor zwaardere software kun je beter kiezen voor een processor met een nog hogere kloksnelheid en meer kernen.

De laptop maakt gebruik van de geïntegreerde videochip van de processor om te zorgen voor beeld. Bij de Ryzen 3 4300U is dat de Radeon Vega 5, een GPU met een maximale kloksnelheid van 1.4 Ghz. Deze kan maximaal het gebruik van 4 schermen ondersteunen, en ook beeld kan weergeven in de 4K resolutie.

Daarnaast is het hiermee ook mogelijk om lichte games te spelen. In deze video zie je een test van de gaming prestatie van de Ryzen 3 4300U en de Vega 5.

Kortom is het met de Radeon Vega 5 mogelijk om te gamen, en kun je zelfs recente games spelen als je kiest voor lage video-instellingen en een lage resolutie. Je zult dan framerates tussen de 30 en 60 fps halen.

Met 8 GB aan RAM heeft deze laptop een gemiddelde hoeveelheid geheugen. Geheugen is belangrijk als je wil werken met software waarbij je veel grote bestanden tegelijk gebruikt, zoals video-bewerkingssoftware.

Voor het opslaan van bestanden zit er in de 15-eh0900nd een SSD van 256 GB. Een voordeel op veel laptops van een paar jaar geleden, is dat dit een sneller type SSD is. Dit is namelijk een PCI-e SSD, die flink hogere snelheden haalt dan SATA SSD’s, het meest gebruikte type van een paar jaar terug.

Als je nu na een aantal jaar een upgrade maakt, zal de laadsnelheid en de snelheid van het overzetten van bestanden dan ook sneller verlopen dan je gewend bent. Zeker als je oude laptop nog helemaal geen SSD gebruikt, maar nog gebruikt maak van een HDD.

De opslagruimte van 256 GB is voor dit budget een gemiddelde hoeveelheid. Bij typisch gebruik is dat ruim voldoende, en genoeg om zelfs na een paar jaar gebruik nog niet vol te zitten. Toch kan meer opslagruimte handig zijn als je veel foto’s en video’s maakt een deze wilt opslaan op je laptop. Ook kun je er dan voor kiezen om gebruik te maken van een externe harde schijf.

Het beeldscherm van de HP Pavilion 15-eh0900nd heeft een beelddiagonaal van 15.6 inch. Daarmee heeft deze de meest voorkomende schermafmeting voor laptops. Dit middelmaat scherm is een goed formaat als je de laptop voornamelijk op één plek gebruikt. Met een scherm van dit formaat kun je namelijk lang comfortabel werken. Wil je de laptop juist gemakkelijk meenemen en veel onderweg gebruiken? Dan kan juist een kleinere afmeting gunstig zijn.

Dit scherm heeft de Full HD resolutie, en daarmee 1920×1080 pixels. Het gebruikte paneeltype is IPS. Daarmee heeft dit scherm een relatief goede kleurechtheid, en grote kijkhoeken. Met de anti-reflecterende afwerking zul je weinig reflecties zien op het scherm.

Het scherm heeft een verversingssnelheid ofwel refresh rate van 60 Hz, en een maximale felheid van 250 nits. Zowel deze verversingssnelheid als felheid zijn daarmee middelmatig. Wil je de laptop ook veel in het buitenlicht gebruiken? Dan kun je beter kiezen voor een scherm met een hogere maximale felheid.

Wel heb je met de Full HD resolutie en het IPS scherm goede eigenschappen voor het kijken van video’s, zoals TV series en films. Met de Full HD resolutie kun je op deze laptop namelijk video kijken zonder zwarte balken boven of naast het beeld: dit is namelijk de meest voorkomende resolutie bij video. Ook zal het IPS scherm hierbij zorgen voor een goede kleurweergave.

Het toetsenbord van deze laptop heeft de, in Nederland standaard, QWERTY-indeling. Daarnaast zit er aan de rechterkant van dit toetsenbord een numpad, waardoor je met dit toetsenbord sneller data kunt invoeren. Dit toetsenbord heeft een toetsenbordverlichting. Deze is optioneel, en kun je naar wens in- of uitschakelen.

Onder het toetsenbord zit verder een multitouch touchpad, zodat je de laptop ook kunt bedienen zonder een muis aan te sluiten.

De laptop heeft een ingebouwde HD webcam, en daarmee een output van 720p video, en twee ingebouwde microfoons. Dit maakt deze laptop prima geschikt voor videobellen, bijvoorbeeld met Zoom of Microsoft Teams. Om geluid af te spelen bevat deze laptop twee speakers (ontworpen door B&O), die het geluid in stereo (2.0) afspelen.

Met een gewicht van 1.75 kg, is deze laptop lichter dan het huidige gemiddelde. Verder is het gunstig dat deze laptop slechts 1.79 cm dik is: daarmee is deze laptop ook slanker dan de meeste concurrenten. Verder is de laptop 36.2 cm breed, en 23.4 cm diep. De behuizing van deze laptop is uitgevoerd in een combinatie van zilverkleurig kunststof en aluminium.

Met de 41 Watt-uur Lithium-ion batterij, heeft deze laptop een opgegeven batterijduur van 9 uur. Daarmee heeft deze laptop een íets bovengemiddeld lange batterijduur, en is deze hiermee in staat om het een volledige werk- of studiedag vol te houden. Het opladen van de laptop verloopt via de meegeleverde AC voedingskabel.

Met Wi-Fi 5, en bluetooth 4.2 beschikt deze laptop over de twee belangrijkste vormen van draadloze communicatie. Wel mist de laptop daarmee de nieuwste en snelste versie van zowel Wi-Fi (6) en bluetooth (5.0). De laptop heeft géén Ethernet-poort, en kun je daarom dus niet bedraad aansluiten op het internet.

Deze laptop heeft een middelmatige hoeveelheid aansluitingen. Om deze laptop op een monitor aan te sluiten zit er aan de linkerkant een HDMI-port. Verder vind je hier een USB-C 3.1 port, die ook DisplayPort 1.4 over USB ondersteunt, een USB-A port, en micro-SD kaartlezer, en een koptelefoonaansluiting. Aan de rechterkant van de laptop zit nog een USB-A port. Verder vind je hier alleen de aansluiting voor de oplader, en een aansluiting voor een Kensington-slot.

De laptop draait de het besturingssysteem Windows 10 Home. Wil je gebruik maken van Office? Dan zul je dit los moeten aanschaffen, of gebruik moeten maken van een gratis Office alternatief.

De huidige prijs van deze laptop is €549 op Coolblue.nl. De laptop wordt geleverd met de oplaad-adapter en een handleiding.

Goede laptop voor €549? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de HP Pavilion 15-eh0900nd een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs (zo’n 730 euro) laptops te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of een beter beeldscherm?

Na veel onderzoek blijkt dat er betere alternatieven zijn. Hieronder noem ik een beter alternatief, inclusief de bijbehorende voor- en nadelen hiervan.

De HP 15s-eq1777nd: simpelweg beter!

Met de prijs van €549 op Bol.com kost deze laptop precies evenveel als de HP Pavilion 15-eh0900nd, maar heeft deze simpelweg betere componenten.

Zo bevat deze processor een flink krachtigere processor, namelijk de AMD Ryzen 5 4500U. Deze processor met 6 kernen haalt volgens een 31% betere prestatie dan de Ryzen 3 4300U van de HP Pavilion 15-eh0900nd.

Naast de snellere processor, heeft deze laptop ook twee keer zoveel geheugen én opslagruimte. De HP 15s-eq1777nd bevat namelijk 16 GB aan RAM, en 512 GB aan PCI-e SSD.

Op de meeste andere vlakken is deze laptop gelijk. Zo heeft deze ook een 15.6 inch IPS beeldscherm met de Full HD resolutie.

Daarnaast heeft deze laptop dezelfde batterijcapaciteit van 41 Wh, en beschikt deze ook over HP Fast Charge, waardoor deze na 45 minuten voor 50% is opgeladen.

Kortom is deze laptop een flink betere keuze voor het geld. Deze laptop is op dit moment verkrijgbaar voor €549 op Bol.com.

HP Pavilion 15-eh0900nd reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een laptop een goede koop is. Bijvoorbeeld de bouwkwaliteit, of hoe goed het toetsenbord goed aanvoelt.

Op dit moment zijn er alleen klantreviews van deze laptop te vinden op Coolblue.nl. Hier krijgt deze laptop een gemiddelde reviewscore van 9.1/10 na 212 reviews. Bijna alle klanten noemen dat de laptop snel is. Ook de goede batterijduur, het beeldscherm en het toetsenbord krijgen veel complimenten. Verder wordt er veel genoemd dat de laptop lichtgewicht is, en toch een goede bouwkwaliteit heeft.

Er worden nauwelijks nadelen genoemd. Van de paar reviews die nadelen noemen, is het meest genoemde nadeel dat er maar 2 USB-A ports beschikbaar zijn. Verder wordt er meerdere keren aangegeven dat de aan/uit-knop op een onlogische plek zit. Ook noemt een enkele klant dat de plastic behuizing wat goedkoop aandoet.

Kortom zijn de reviews van deze laptop zeer gunstig.

HP Pavilion 15-eh0900nd kopen: beschikbaarheid, prijs, aanbiedingen

Hieronder vind je de prijs van deze laptop (EAN: 0195697051036), inclusief de prijsgeschiedenis. De prijs wordt automatisch bijgehouden. Is deze laptop niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je een prijsmelding instellen. Je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer deze beschikbaar is voor je ingestelde prijs.

coolblue.nl Coolblue.nl
niet op voorraad
Bekijken
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: HP Pavilion 15-eh0900nd

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 19 juni 2024
Hoogste prijs ooit: €569,00 31 januari 2024
Laagste prijs ooit: €569,00 31 januari 2024
Sinds 31 januari 2024

Laatste veranderingen:

€569,00 31 januari 2024
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor HP Pavilion 15-eh0900nd - €0,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de HP Pavilion 15-eh0900nd? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een laptop? Bekijk dan de laptop koopgids en de huidige selectie aan beste laptops.

Plaats een reactie

Send this to a friend