HP Pavilion Laptop 15-eg0848nd: goede laptop? Beter alternatief!

Interesse in de HP Pavilion 15-eg0848nd laptop? Dit is een 15.6 inch laptop van HP, en op dit moment een populaire keuze. Maar is dit eigenlijk wel een goede laptop voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze laptop, en zijn er betere alternatieven voor een vergelijkbare prijs?

Om deze vragen te beantwoorden ga ik uitgebreid in op de belangrijke eigenschappen van deze laptop, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten. Daarna vergelijk ik deze laptop met andere laptops van hetzelfde budget, om zo te bepalen of de laptop een goede prijs-prestatieverhouding heeft. Ten slotte geef ik een samenvatting van de reviews van deze laptop, en noem ik de meest genoemde voor- en nadelen.

HP Pavilion Laptop 15-eg0848nd: specificaties en eigenschappen

Hp Pavilion 15 Eg0848nd

Mediamarkt.nl €899 Product bekijken

De 15-eg0848nd is een populaire samenstelling van de Pavilion 15 serie van HP. Op dit moment is deze laptop beschikbaar voor €899, op Mediamarkt.nl. Hieronder de belangrijkste eigenschappen van deze laptop.

Het belangrijkste component voor de snelheid van de laptop is de processor. Deze laptop bevat de Intel Core i7-1165G7. Dit is een processor van Intel’s high-end processorklasse, en heeft 4 processorkernen met een standaard kloksnelheid van 2.8 GHz, en een maximale kloksnelheid van 4.7 GHz.

Uit tests (benchmarks) blijkt dit een krachtige processor. Toch zijn de huidige Ryzen 7 processoren van AMD, en ook een aantal Ryzen 5 processoren, sneller dan de Core i7-1165G7. Ook hebben de Ryzen 5 en 7 processoren meer processorkernen, waardoor ze beter geschikt zijn voor multitasking en zogenaamde ‘parallele taken’, waarbij alle processorkernen tegelijk gebruikt kunnen worden.

Wel is de maximale kloksnelheid van de Core i7-1165G7 erg hoog. In de praktijk zal deze processor altijd snel zal blijven bij het uitvoeren van alledaagse taken. Daarnaast is deze processor ook krachtig genoeg om zware software zoals fotowerkingssoftware, videobewerkingssoftware, en 3D-modelleringssoftware te draaien.

De laptop maakt gebruik van de geïntegreerde videochip van de processor om te zorgen voor beeld. Bij de Intel Core i7-1165G7 is dat de Intel Iris Xe Graphics, een GPU met een maximale kloksnelheid van 1.3 GHz. Deze kan maximaal het gebruik van 4 schermen ondersteunen, en ook beeld kan weergeven in de 4K resolutie.

Daarnaast is het hiermee ook mogelijk om licht te gamen. In deze video zie je een test van de gaming prestatie van dei7-1165G7 met de Intel Iris Xe Graphics, in 8 verschillende games.

Kortom is het met de Intel Iris Xe Graphics mogelijk om te gamen, en kun je zelfs recente games spelen. Wel zul je in de meeste games voor de laagst mogelijk video-instellingen kiezen. Doe je dat, dan kun je nog een prima speelbare framerate van zo’n 30 fps halen in 1080p. Wil je echt goed kunnen gamen? Dan kun je echter beter kiezen voor een laptop met een discrete videokaart.

Een gunstige eigenschap van deze laptop is de hoeveelheid werkgeheugen. Deze laptop bevat namelijk 16 GB aan RAM. Dat is gunstig als je wil werken met software waarbij je veel grote bestanden tegelijk gebruikt, zoals video-bewerkingssoftware.

Voor het opslaan van bestanden zit er in de HP Pavilion 15-eg0848nd een SSD van 512 GB. Een voordeel op veel laptops van een paar jaar geleden, is dat dit een sneller type SSD is. Dit is namelijk een PCI-e SSD, die flink hogere snelheden haalt dan SATA SSD’s, het meest gebruikte type van een paar jaar terug.

Als je nu na een aantal jaar een upgrade maakt, zal de laadsnelheid en de snelheid van het overzetten van bestanden dan ook sneller verlopen dan je gewend bent. Zeker als je oude laptop nog helemaal geen SSD gebruikt, maar nog gebruikt maak van een HDD.

De opslagruimte van 512 GB is voor dit budget een gemiddelde hoeveelheid. Toch zijn er bij dit budget genoeg laptops te vinden met twee keer deze hoeveelheid opslagruimte (1 TB). Bij typisch gebruik is 512 GB opslagruimte echter ruim voldoende, en zal dit ook na een paar jaar gebruik nog niet vol te zitten. Toch kan meer opslagruimte handig zijn als je veel foto’s en video’s maakt, en hier toegang toe wil hebben op je laptop. Wel kun je dan ook altijd nog gebruik maken van een externe harde schijf.

Het beeldscherm van de HP Pavilion 15-eg0848nd heeft een beelddiagonaal van 15.6 inch. Daarmee heeft deze de meest voorkomende schermafmeting voor laptops. Dit middelmaat scherm is een goed formaat als je de laptop voornamelijk op één plek gebruikt. Met een scherm van dit formaat kun je namelijk lang comfortabel werken. Wil je de laptop juist gemakkelijk meenemen en veel onderweg gebruiken? Dan kan juist een kleinere afmeting gunstig zijn.

Dit scherm heeft de Full HD resolutie, en daarmee 1920×1080 pixels. Het gebruikte paneeltype is IPS, dat zorgt voor een goede kleurechtheid, en grote kijkhoeken. Met de anti-reflecterende afwerking zul je weinig reflecties zien op het scherm.

Het scherm heeft een verversingssnelheid ofwel refresh rate van 60 Hz. en een maximale felheid van 250 nits. Zowel deze verversingssnelheid als felheid zijn daarmee middelmatig. Wil je de laptop ook veel in het buitenlicht gebruiken? Dan kun je beter kiezen voor een scherm met een hogere hogere maximale felheid.

Wel heb je met de Full HD resolutie en het IPS scherm goede eigenschappen voor het kijken van video’s, zoals TV series en films. Met de Full HD resolutie kun je op deze laptop namelijk video kijken zonder zwarte balken boven of naast het beeld: dit is namelijk de meest voorkomende resolutie bij video. Ook zal het IPS hierbij zorgen voor een goede kleurweergave (IPS).

Het toetsenbord van deze laptop heeft de, in Nederland standaard, QWERTY-indeling. Daarnaast zit er aan de rechterkant van dit toetsenbord een numpad, waardoor je met dit toetsenbord sneller data kunt invoeren. Dit toetsenbord heeft een witte toetsenbordverlichting. Deze is optioneel, en kun je naar wens in- of uitschakelen.

Onder het toetsenbord zit verder een multitouch touchpad, zodat je de laptop ook kunt bedienen zonder een muis aan te sluiten. Daarnaast zit er onder het toetsenbord een vingerafdrukscanner. Dat maakt het mogelijk om de laptop snel te ontgrendelen met je vingerafdruk.

De laptop heeft een ingebouwde HD-ready (720p) webcam en twee ingebouwde microfoons. Daarmee is deze laptop ook prima geschikt voor videobellen, bijvoorbeeld met Zoom of Microsoft Teams. Om geluid af te spelen bevat deze laptop twee speakers ), die het geluid in stereo (2.0) afspelen.

Met een gewicht van 1.75 kg, is deze laptop lichter dan het huidige gemiddelde. Verder is het gunstig dat deze laptop slechts 1.8 cm dik is: daarmee is deze laptop ook slanker dan de meeste concurrenten. Verder is de laptop 36 cm breed, en 23.4 cm diep. De laptop is uitgevoerd in een zilver aluminium.

De laptop bevat een 41 Wh Lithium-ion batterij, en heeft een opgegeven batterijduur van 8 uur. Daarmee heeft deze laptop een gemiddeld lange batterijduur. Toch is dit voldoende om het een volledige werk- of studiedag vol te houden, zonder de laptop op het . Het opladen van de laptop verloopt via de meegeleverde AC voedingskabel.

Met Wi-Fi 5, en bluetooth 5.0 beschikt deze laptop over de twee belangrijkste vormen van draadloze communicatie. Wel mist de laptop daarmee de nieuwste en snelste versie van zowel Wi-Fi (6) en bluetooth (5.0). De laptop heeft géén Ethernet-poort, en kun je daarom dus niet bedraad aansluiten op het internet.

Deze laptop heeft een middelmatige hoeveelheid aansluitingen. Om deze laptop op een monitor aan te sluiten zit er aan de linkerkant een HDMI-port. Verder vind je hier een USB-C 3.1 port, die ook DisplayPort 1.4 over USB ondersteunt, een USB-A port, en micro-SD kaartlezer, en een koptelefoonaansluiting. Aan de rechterkant van de laptop zit nog een USB-A port. Verder vind je hier alleen de aansluiting voor de oplader, en een aansluiting voor een Kensington-slot.

De laptop draait de het besturingssysteem Windows 10 Home. Wil je gebruik maken van Microsoft Office? Dan zul je dit los moeten aanschaffen, of gebruik moeten maken van een gratis Office alternatief.

De huidige prijs van deze laptop is €899 op Mediamarkt.nl. De laptop wordt geleverd met de oplaad-adapter en een handleiding.

Goede laptop voor €899? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de HP Pavilion 15-eg0848nd een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs (zo’n 899 euro) laptops te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of een beter beeldscherm?

Na veel onderzoek blijkt dat er betere alternatieven zijn. Hieronder noem ik het beste alternatief, inclusief de bijbehorende voor- en nadelen hiervan.

De Lenovo IdeaPad 3 82KU00CKMH: sneller en €250 goedkoper!

De Lenovo IdeaPad 3 82KU00CKMH bevat krachtigere componenten dan de HP Pavilion 15-eg0848nd, en is daarnaast nog eens 250 euro goedkoper! (€649 op Bol.com).

De gebruikte processor van deze laptop, de Ryzen 7 5700U, is flink sneller dan de Intel Core i7-1165G7. Deze processor met 8 kernen (tegen de 4 van de i7-1165G7), is volgens benchmarks (tests) dan ook zo’n 50% krachtiger!

De andere hardware-eigenschappen van de Lenovo IdeaPad 3 laptop zijn grotendeels gelijk. Zo bevat deze namelijk ook 16 GB aan RAM, en heeft deze met 512 GB aan PCI-e SSD evenveel opslagruimte.

Ook het scherm heeft dezelfde eigenschappen: 15.6 inch, een IPS-paneel, en de Full HD resolutie.

Ondanks dat deze laptop een flink krachtigere processor heeft, en op de andere eigenschappen ook niet onder doet voor de HP Pavilion 15-eg0848nd, is deze 250 euro goedkoper!

Deze laptop is op dit moment namelijk op Bol.com te bestellen voor slechts €649.

HP Pavilion Laptop 15-eg0848nd reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een laptop een goede koop is. Bijvoorbeeld de bouwkwaliteit, of hoe goed het toetsenbord goed aanvoelt.

Op dit moment zijn er alleen klantreviews van deze laptop te vinden op Mediamarkt.nl. Hier krijgt deze laptop een gemiddelde reviewscore van 4.7 na 13 reviews. Bijna alle klanten noemen dat de laptop erg snel is. Ook het goede beeldscherm en toetsenbord krijgen veel complimenten. Verder wordt er veel genoemd dat de laptop lichtgewicht is, en deze een goede batterijduur heeft.

Er worden nauwelijks nadelen genoemd. Van de paar reviews die nadelen noemen, is het meest genoemde nadeel dat er maar 2 USB-A ports beschikbaar zijn. Verder wordt er meerdere keren aangegeven dat de aan/uit-knop op een onlogische plek zit. Ook noemt een enkele klant dat de plastic behuizing wat goedkoop aandoet.

Kortom zijn de reviews van deze laptop zeer gunstig.

HP Pavilion Laptop 15-eg0848nd kopen: beschikbaarheid, prijs, aanbiedingen

Hieronder vind je de prijs van deze laptop (EAN: 0195161674129), inclusief de prijsgeschiedenis. De prijs wordt automatisch bijgehouden. Is deze laptop niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je een prijsmelding instellen. Je krijgt dan automatisch een e-mail wanneer deze beschikbaar is voor je ingestelde prijs.

Prijsverloop...

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de HP Pavilion Laptop 15-eg0848nd? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een laptop? Bekijk dan de laptop koopgids en de huidige selectie aan beste laptops.

Plaats een reactie

Send this to a friend