Bowers & Wilkins PX7: goede keuze? Specs, reviews & prijs!

Overweeg je de Bowers & Wilkins PX7 koptelefoon? Dit is een draadloze over-ear koptelefoon van het audiomerk Bowers & Wilkins. Van het aanbod van B&W is de PX7 op dit moment het topmodel, en heeft deze ook Active Noise Control (ANC). Maar is het ook vergeleken met andere koptelefoons van een vergelijkbare prijs een goede keuze?

Op deze pagina vind je alle informatie om je te helpen beslissen. Zo vind je hier alle specificaties (eigenschappen) en informatie over de functie en werking van deze koptelefoon. Vervolgens vind je een vergelijking met alternatieve koptelefoons. Daarna volgt er een samenvatting van de reviews van deze koptelefoon, inclusief alle belangrijke voordelen en nadelen.

Als laatst vind je hier een prijsoverzicht van deze koptelefoon. Hier zie je de huidige prijs bij alle webshops, en kun je zo meteen zien of er aanbiedingen of kortingen gelden.

Bowers & Wilkins PX7: eigenschappen en functies

De Bowers & Wilkins PX7 is een over-ear koptelefoon, met een gesloten achterzijde. Daarmee zorgt deze koptelefoon voor een goede afsluiting, en wordt er veel omgevingsgeluid geblokkeerd.

Bowers Wilkins Px7Bowers & Wilkins PX7

Bol.com (€349)

De PX7 is een draadloze koptelefoon, waarmee je draadloos kunt verbinden over bluetooth. Deze headphones maken gebruik van bluetooth versie 5.0, en ondersteunen aptX Adaptive voor HD audio, en voor een korte vertraging (latency) tussen beeld en geluid.

Zoals bij bluetooth headphones altijd het geval, zal de koptelefoon na het verbinden met een apparaat, alle audio van dit apparaat afspelen. Verbind je bijvoorbeeld met je smartphone, dan kun je hierop zelf kiezen voor je favoriete muziek-streaming app. Bijvoorbeeld Spotify, Apple Music, of Google Play Music.

Ook kun je deze koptelefoon bedraad aansluiten. Dit kan met een 3.5 mm AUX-kabel, die je op de koptelefoon-uitgang van een smartphone, tablet, of laptop aan kunt sluiten.

De tweede optie is bedraad aansluiten over USB. De B&W PX7 heeft hiervoor een USB-C ingang, en is met de meegeleverde kabel op een USB-A poort aan te sluiten. Beide aansluitingen zitten aan de onderkant van de rechter oorschelp.

Met al deze opties, zijn de aansluitmogelijkheden van deze koptelefoon goed. De mogelijkheid om over USB te verbinden komt bij weinig andere koptelefoons voor.

Bouwkwaliteit en draagcomfort

De B&W PX7 koptelefoon heeft een linker en rechter oorschelp, die om de as van de hoofdband naar voren en achteren kunnen draaien. Daarnaast kunnen de oorschelpen naar binnen en buiten kantelen. Door deze bewegelijkheid sluiten de oorschelpen altijd goed aan op de vorm van je hoofd, zonder voor knelpunten te zorgen.

De oorschelpen hebben relatief diepe oorkussens. De oorkussens zijn afneembaar, en daarom eventueel te vervangen als deze beschadigd raken.

De twee oorschelpen zijn met elkaar verbonden met een hoofdband, die je kunt verstellen in hoogte. De hoofdband heeft aan de onderzijde een zachte vulling, om zo te zorgen voor een beter draagcomfort. Zowel de bovenzijde van de hoofdband, als de randen van de oorschelpen, hebben een stoffen afwerking.

Met een gewicht van 310 gram is de PX7 relatief zwaar. Ter vergelijking; zowel de Bose NC 700 als de Sony WH-1000XM3 wegen zo’n 250 gram. De Bowers & Wilkins PX7 is niet waterbestendig of waterdicht.

In tegenstelling tot veel andere koptelefoons, zijn de oorschelpen niet in te klappen. Daardoor zijn ze minder compact te maken dan koptelefoons waarbij dat wel mogelijk is, en daarom bijvoorbeeld niet op te klappen tot een formaat waarbij deze in je jaszak passen.

Gebruik en functies

Draadloos muziek luisteren kan op de B&W PX7 door deze via bluetooth te verbinden. Eenmaal verbonden, kun je de muziek en het volume van de koptelefoon bedienen op het verbonden apparaat, bijvoorbeeld je smartphone.

De Bowers & Wilkins PX7 is een noise cancelling koptelefoon. De koptelefoon gebruikt actieve ruisonderdrukking, ofwel ANC, om omgevingsgeluid te neutraliseren. Deze functie is aan of uit te zetten, en heeft een lage en een hoge stand.

Een andere manier om de koptelefoon te bedienen, is door gebruik te maken van de drukknoppen. Zo kun je de koptelefoon ook bedienen zonder je smartphone te pakken. Op de linker oorschelp zit alleen een knop voor het inschakelen van de ANC.

Naast het wisselen van ANC stand, kun je met het ingedrukt houden van deze knop de zogenaamde ‘Ambient Pass-Through’ modus in te schakelen. Daarbij worden dezelfde microfoons voor ANC gebruikt, maar wordt het waargenomen omgevingsgeluid vervolgens juist door de koptelefoon afgespeeld. Zo ben je beter op de hoogte van je omgeving, en is dat veiliger als je de koptelefoon draagt als je aan het verkeer deelneemt.

B W Px7 Koptelefoon

Een andere interessante functie is de zogenaamde ‘Wear Sensing’. Daarmee heeft de koptelefoon door of je deze op je hoofd hebt. Neem je de koptelefoon van je oor af, dan zal de muziek ook automatisch stoppen.

Aan de rechter oorschelp zitten drie verschillende knoppen, waarvan twee knoppen voor het bedienen van het volume, en één multifunctionele knop. Deze kun je gebruiken om de muziek te pauzeren, weer af te spelen, naar het volgende of vorige nummer te gaan, en voor het opnemen en ophangen van telefoongesprekken. Ook zit er aan de rechter oorschelp een schuifknop om de koptelefoon aan of uit te zetten.

Deze koptelefoon bevat twee ingebouwde microfoons, zodat je deze kunt gebruiken om handsfree te bellen. Als je over bluetooth bent verbonden met de koptelefoon, en een inkomend gesprek aanneemt, worden de microfoons van de PX7 automatisch gebruikt voor het telefoongesprek.

Ondanks de ingebouwde microfoons heeft deze koptelefoon helaas géén voice control ondersteunt. Je kunt dus geen gebruik maken van Google Assistant, Siri, of Alexa.

Een volle batterij is goed voor zo’n 30 uur muziek afspelen, met ANC aan. Daarmee heeft deze koptelefoon een bovengemiddelde accuduur. Ook is de koptelefoon weer snel opgeladen. Het opladen verloopt via USB-C. Na slechts 15 minuten opladen is de batterij weer goed voor zo’n 5 uur muziek luisteren.

Bowers & Wilkins heeft daarnaast een app beschikbaar, waar je verschillende instellingen kunt aanpassen. Deze app is beschikbaar voor Android (hier) en voor iOs (hier). Helaas heeft deze app géén equalizer (EQ).

Audio-eigenschappen

Deze koptelefoon gebruikt speaker drivers met een diameter van 43.6 mm. Bowers & Wilkins geeft een frequentiebereik van 10 Hz tot 30 kHz op, en een vervorming (THD) van<0.3% (1kHz/10mW).

Daarmee heeft deze koptelefoon een groter frequentiebereik dan veel andere koptelefoons. De meest opgegeven waarde is namelijk 20 Hz tot 20 kHz. Je kunt van deze koptelefoon dus een diep basgeluid verwachten. De tonen boven 20 kHz zijn door de meeste mensen niet waar te nemen, dus dit hoge bereik heeft minder meerwaarde.

Voor een beter idee van de werkelijke geluidskwaliteit zul je echter uit moeten gaan van reviews.

Bestellen en levering

Deze koptelefoon is beschikbaar in twee verschillende kleuruitvoeringen: donkergrijs (bijna zwart), en zilver. Beide uitvoeringen van de Bowers & Wilkins PX7 worden geleverd met een hardcase opberghoes, een AUX kabel en een USB-A naar USB-C kabel. Beide kabels zijn 1,2 meter lang.

De laagste prijs voor deze headphones is op dit moment 349 euro, op Bol.com. Meer webshops en prijzen vind je hier.

Bowers & Wilkins PX7 (B&W PX7) reviews, tests en ervaringen

Hoe bevallen de B&W PX7 in de praktijk? Ik heb de reviews van deze koptelefoon geanalyseerd. Hieronder de links naar de beste reviews, met indien beschikbaar een reviewscore, en de voornaamste voor- en nadelen die er genoemd worden

  • JimsReviewRoom (video). In deze zeer duidelijke en uitgebreide video-review noemt de goede geluidskwaliteit als voordeel. Er worden zeer diepe bastonen gehaald, en alle tonen klinken nauwkeurig (weinig distortion). Wel wordt er opgemerkt dat de hoogste tonen met iets minder volume worden afgespeeld dan normaal. Uit een test blijkt de ANC ook goed, maar toch nét iets minder dan die van de Sony WH1000-XM3. Verder worden alle fysieke eigenschappen, namelijk het design, de bouwkwaliteit, en het draagcomfort als belangrijk voordeel genoemd.
  • John Darko (video). De geluidskwaliteit wordt positief ervaren, en aangegeven dat de diepste bastonen goed hoorbaar zijn. Daarnaast krijgt het draagcomfort een positieve beoordeling.
  • Rtings.com heeft de B&W PX7 uitgebreid getest. Uit de test blijkt dat de bastonen nadruk krijgen, de midden-tonen accuraat zijn, maar de hoge tonen, de treble, wat inconsistent is. Wel wordt het design, draagcomfort, de goede batterijduur, en de goede ANC als voordeel genoemd. De microfoons voor handsfree bellen hebben volgens de test niet het beste geluid.
  • Whathifi.com beoordeeld de PX7 met 5/5 sterren. De goede geluidskwaliteit, draagcomfort, verstelbaarheid van de ANC, en de goede batterijduur worden als belangrijke voordelen genoemd. Het belangrijkste nadeel dat wordt genoemd is dat de oorschelpen niet inklapbaar zijn.
  • Pocket-lint.com geeft de B&W PX7 5/5 sterren. Ook hier worden de goede geluidskwaliteit, het design, de ANC, en de batterijduur als voordelen genoemd. Vergeleken met met de eerdere Bowers & Wilkins headphones, de PX, wordt er genoemd dat het design minder ‘premium’ aandoet, maar dat het lichtere gewicht en het betere draagcomfort een verbetering is.

Naast de reviews van experts, zijn er ook klantreviews beschikbaar op webshops:

  • Coolblue.nl. Hier is de gemiddelde score een 9.5/10 na 8 reviews van klanten. Ook hier wordt de geluidskwaliteit, de ANC, en bouwkwaliteit als voordelen genoemd. Het hoge gewicht en dat de oorschelpen niet opklapbaar zijn, wordt als nadeel genoemd.

B&W PX7 of alternatief? Een vergelijking!

Om te bepalen of de Bowers & Wilkins PX7 een goede koop is, kun je deze vergelijken met andere headphones. Hieronder een vergelijking met twee andere populaire over-ear koptelefoons met ANC, in ongeveer dezelfde prijsklasse.

Bowers & Wilkins PX7 vs Sony WH-1000XM3

De Sony WH-1000XM3 zijn zeer populair. Deze koptelefoon heeft een aantal verschillen en voordelen op de PX7. Zo heeft deze touchbediening, wordt het gebruik van voice-assistants ondersteunt, en is er een app beschikbaar met equalizer-functie. Ook heeft de WH-1000XM3 wél opklapbare oorschelpen, en is daarom gemakkelijker mee te nemen.

Daarnaast is volgens tests van Rtings.com het geluid van de WH-1000XM3 neutraler, en de ANC effectiever. Wel is de batterijduur van de PX7 in de praktijk flink beter. De PX7 haalt in de test een batterijduur van 37.8 uur, en de koptelefoon van Sony slechts 27 uur. Ook is de PX7 sneller opgeladen. Volgens de meeste reviews is het draagcomfort van beide headphones vergelijkbaar.

Verder heeft de PX7 ‘Wear Sensing’, en de Sony WH-1000XM3 niet. Deze functie zorgt ervoor dat de koptelefoon automatisch de muziek pauzeert als je deze afzet.

Verder is de Sony WH-1000XM3 ondertussen een stuk goedkoper (bekijk alle prijzen). Met een laagste prijs van €259 (op Bol.com) is deze koptelefoon 110 euro goedkoper dan de Bowers & Wilkins PX7, waarvaoor de laagste prijs op dit moment 349 euro is.

Bowers & Wilkins PX7 vs Bose QuietComfort 35 II

Een ander populaire ANC, over-ear koptelefoon is de QuietComfort 35 II van Bose. Ook deze koptelefoon heeft volgens de test van Rtings.com een beter neutraal geluid, en een betere ANC dan de Bowers & Wilkins PX7. Daarnaast ondersteunt deze koptelefoon wél voice assistants, en zijn de oorschelpen naar binnen te klappen om de koptelefoon compacter te maken.

Het grote voordeel van de PX7 is op de Bose QC 35 II is de véél betere batterijduur, en de kortere oplaadtijd. Ook de Bose QC35 II heeft geen ‘Wear Sensing’.

De Bose QC II zijn al langer beschikbaar, en daarom ondertussen gedaald in prijs. De beste prijs voor deze koptelefoon is €299 (Coolblue.nl), en daarmee 50 euro goedkoper dan de B&W PX7.

Bowers & Wilkins PX7 aanbieding? Prijs en beschikbaarheid!

Hieronder vind je de huidige prijs van de B&W PX7 bij meerdere webshops. Dit overzicht wordt automatisch bijgewerkt. Zo kun je dus ook zien of er een aanbieding of korting geldt. Ook kun je met de prijsgeschiedenis meteen zien hoeveel goedkoper dit is dan de normale prijs.

Niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je een prijs-notificatie instellen. Wanneer er een aanbieding geldt waarmee de gewenste prijs wordt bereikt, ontvang je per e-mail een melding.

Bowers & Wilkins PX7 grijsBowers & Wilkins PX7 zilver

Huidige prijzen en aanbiedingen voor de Bowers & Wilkins PX7 in het grijs (EAN: 0714346332700).

expert.nl Expert.nl €349,00 Bekijken
audioexpert.nl Audioexpert.nl €399,00 Bekijken
amazon.de Amazon.de
niet op voorraad
Bekijken
bol.com Bol.com
niet op voorraad
Bekijken
coolblue.nl Coolblue.nl
niet op voorraad
Bekijken
hifiklubben.nl Hifiklubben.nl
niet op voorraad
Bekijken
Laatste Amazon prijs-update op 15 januari 2024 18:03

Prijsverloop voor: Bowers & Wilkins PX7 (grijs)

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €349,00 15 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €349,00 6 maart 2023
Laagste prijs ooit: €349,00 6 maart 2023
Sinds 6 maart 2023

Laatste veranderingen:

€349,00 6 maart 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Bowers & Wilkins PX7 (grijs) - €349,00

Huidige prijzen en aanbiedingen voor de Bowers & Wilkins PX7 in het zilver (EAN: 0714346332731).

Prijsverloop voor: Bowers & Wilkins PX7 (zilver)

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €399,00 15 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €399,00 31 mei 2023
Laagste prijs ooit: €399,00 31 mei 2023
Sinds 31 mei 2023

Laatste veranderingen:

€399,00 31 mei 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Bowers & Wilkins PX7 (zilver) - €399,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Bowers & Wilkins PX7 koptelefoon? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een koptelefoon? Bekijk dan de koptelefoon koopgids en de huidige selectie aan beste koptelefoons.

Plaats een reactie

Send this to a friend