Bluetooth speaker met licht (LED verlichting)? De opties!

Op zoek naar een bluetooth speaker met licht? Er zijn meerdere draadloze bluetooth speakers met ingebouwde LED-verlichting beschikbaar. In dit artikel ga ik in op een selectie van drie goede opties, namelijk:

Hieronder ga ik verder in op de eigenschappen van deze drie bluetooth speakers, en waarom deze een goede keuze zijn.

Tip: meer uitleg over alle belangrijke eigenschappen vind je in de bluetooth speaker koopgids.

JBL Pulse 4 – bluetooth speaker met LED verlichting

Wil je een bluetooth speaker met de beste LED verlichting? Dan is de Pulse 4 van JBL de beste keuze. Dit is een rechtop staande bluetooth speaker, die een grote LED verlichting heeft die rondom zichtbaar is. Met de enkele omhoog gerichte woofer, wordt ook het geluid in alle richtingen gelijk afgespeeld. Daarmee is dit een goede keuze om bij feestjes midden in de kamer te zetten.

Jbl Pulse 4

JBL Pulse 4

Bekijk op JBL.nl

De ingebouwde woofer heeft een diameter van 2.25 inch, en een vermogen van 20 Watt. Aan de onderzijde zit een passieve radiator. Met een frequentierespons van 70 Hz tot 20 kHz haalt de JBL Pulse 4 voor een bluetooth speaker redelijk lage tonen. Wel is de Pulse 4 daarmee dus een mono (1.0) speaker.

Het voordeel van de Pulse 4 is de grote, krachtige, LED lamp die rondom zichtbaar is. Daarmee is dit de beste keuze als je op zoek bent naar een bluetooth speaker met een zo goed mogelijk ingebouwde lamp.

De verlichting is aan en uit te zetten, en volledige naar je voorkeur aan te passen met de JBL Connect App, die beschikbaar is voor Android en iOS.

Met deze app kun je kiezen voor verschillende kleuren, lichtsterkte, en verlichtingspatronen. In deze video zie je een duidelijke demonstratie van de verschillende verlichtingspatronen.

Daarnaast zit er op de speaker ook een knop waarmee je kunt wisselen van de verschillende verlichtingspatronen. Ook is de verlichting van de Pulse 4 volledig uit te schakelen. Verder zit er een pause/play knop op de speaker, en twee volumeknoppen.

De Pulse 4 heeft bluetooth 4.2. Als je met een smartphone, tablet, of ander bluetooth apparaat bent verbonden met de Pulse 4, zal deze alle audio van het verbonden apparaat afspelen. Zo kun je bijvoorbeeld met je smartphone gebruik maken van je favoriete muziek-apps.

Ook is het mogelijk om meerdere Pulse 4 speakers met elkaar te verbinden. Deze functie heet de ‘JBL PartyBoost’. Hiervoor druk je op alle speakers die je wil verbinden op de ‘PartyBoost’-knop. Met twee Pulse 4 speakers zal deze in stereo-modus gaan. De ene speaker speelt dan het linker audiokanaal af, en de andere het rechter audiokanaal. Verbind je meer dan twee bluetooth speakers van JBL, dan zullen ze allemaal in mono-modus gaan.

Met de ingebouwde batterij van 7260 mAh, kan de Pulse 4 zo’n 12 uur muziek afspelen, met de verlichting aan. Zonder verlichting is de batterijduur iets beter. Om de Pulse 4 weer op te laden kun je gebruik maken van de meegeleverde USB-C kabel. Door deze aan te sluiten op een charger, is de Pulse 4 na zo’n 3.5 uur weer volledig opgeladen.

De Pulse 4 is 20.7 cm hoog, en heeft een diameter van 9.6 cm. Het gewicht is 1260 gram. Daarnaast is de Pulse 4 IPX7 waterdicht, en blijft deze drijven.

Je kunt de Pulse 4 online bestellen op JBL.nl en Bol.com. De prijs is op dit moment 179 euro. Na 110 reviews op JBL.nl, krijgt deze verlichte bluetooth speaker een gemiddelde score van 4.5/5. Daarmee wordt deze speaker erg positief ontvangen.

Sony SRS-XB41 – Stereo bluetooth speaker met licht

Een andere goede opties is de SRS-XB41 van Sony. Ook deze bluetooth speaker bevat meerdere LED-lampen. Een belangrijk verschil met de JBL Pulse 4 is dat dit een stereo-speaker is. Daarom is dit een betere keuze als het gaat om de geluidskwaliteit.

Sony Srs Xb41 Bluetooth Speaker Met Licht

Sony SRS-XB41

Bekijk op Bol.com

De SRS-XB41 bevat twee 58 mm speaker drivers, met daartussenin één grote basradiator. De letters ‘XB’ staan bij deze speaker voor ‘eXtra Bass’. Met een opgegeven frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz kan deze bluetooth speaker ook flink lagere tonen halen dan de JBL Pulse 4.

Omdat dit een stereo (2.0) speaker is, zul je het geluid van de SRS-XB41 dus wel moeten richten. Daarmee is het een minder goede optie om deze in het midden van de kamer te plaatsen.

Deze bluetooth speaker heeft rondom een gekleurde LED-verlichting. Daarnaast zit er boven de linker en rechter speaker driver een witte LED, en aan de zijkant daarnaast ook nog een witte LED.

Deze werken als een soort disco-verlichting, en knipperen mee op de muziek. Ook zijn deze te gebruik als stroboscoop, waarbij ze snel aan en uit knipperen.

Met de Sony Music Center App (Android, iOS), ofwel ‘SongPal’, kun je de instellingen van de lampen aanpassen. Je kunt hier kiezen voor verschillende kleuren en verschillende verlichtingspatronen. Ook is het mogelijk om de verlichting volledig uit te schakelen.

Voor het verbinden met een smartphone of tablet maakt de SRS-XB41 gebruik van bluetooth 4.2. Om snel en gemakkelijk te kunnen verbinden, beschikt deze bluetooth speaker van Sony ook over NFC. Deze bluetooth speaker heeft een flink bluetooth-bereik, namelijk van wel 30 meter.

Eenmaal verbonden met bluetooth, kun je de muziek van de XB41 volledig bedienen op het aangesloten apparaat. Daarnaast zitten er op de speaker zelf een aantal knoppen om deze te bedienen. Zo kun je met deze knoppen het volume bedienen, de muziek te pauzeren of hervatten, en naar het vorige of volgende nummer gaan.

Verder zit er achter de klep aan de achterkant van deze speaker nog een knop met de letters ‘wpc’. Dat staat voor ‘Wireless Party Chain’. Dat is een functie waarmee je meerdere Sony bluetooth speakers met elkaar verbinden.

Met twee dezelfde speakers, kun je deze verbinden in stereo-modus. Daarbij zal één hele speaker werken als het linker geluidskanaal, en de andere als het rechter geluidskanaal. Met meer speakers zullen ze allemaal in mono-modus afspelen. Je kunt op deze manier maximaal 100 speakers koppelen.

Ook kun je deze speaker bedraad aansluiten om muziek af te spelen. Daarvoor is er een 3.5 mm jack ingang aanwezig.

Een voordeel van deze bluetooth speaker is de lange batterijduur. Met de lichten uit, kun je zo’n 24 uur muziek afspelen op een volle batterij. Met de Extra Bass modus, en met de lampen aan, is de batterijduur nog steeds goed voor zo’n 14 uur muziek afspelen.

Voor het opladen van de Sony SRS-XB41 wordt er een AC adapter meegeleverd, waarmee je de batterij in 5 uur weer volledig op kunt laden. Ook kun je de XB41 opladen over micro-USB, met een USB charger, of met een powerbank. Daarnaast is er een USB-A uitgang, zodat je de interne batterij van deze bluetooth speaker kunt gebruiken om je smartphone op te laden.

Deze bluetooth speaker is 29.1 cm breed, 10.4 cm hoog, 10.5 cm diep, en weegt 1.5 kg. Daarnaast heeft deze bluetooth IP-code IP67, en is deze dus stofvrij, en dompeldicht. Ook is de speaker schokbestendig, en bestand tegen een val van zo’n 1.2 meter hoogte.

Deze verlichte bluetooth speaker krijgt veel positieve reviews. Zo is de gemiddelde reviewscore op Bol.com op dit moment 4.7/5 na 49 reviews. Hier worden de goede geluidskwaliteit, en de lichteffecten veel genoemd als belangrijke voordelen.

De Sony SRS-SB41 kopen? Je kunt kiezen uit vier verschillende kleuren, namelijk zwart, wit, blauw, en rood. De beste prijs voor deze speaker is op dit moment €139 euro op Bol.com. Ook is deze speaker verkrijgbaar op Coolblue.nl.

BigBen Party Speaker Lite – bluetooth speaker met lamp

Een bluetooth speaker met verlichting, voor een flink lager budget? De BigBen Party Speaker Lite is een goedkoop alternatief. Met de huidige prijs van slechts €26,99 op Bol.com is deze namelijk flink goedkoper dan de twee eerder genoemde bluetooth speakers.

Bigben Party Speaker Lite Bluetooth Speaker Met Lamp

BigBen Party Speaker Lite

Bekijk op Bol.com

Dit is een stereo-speaker (2.0) met twee 5 Watt speaker drivers. Met een totaal vermogen van 10 Watt, is dit niet de krachtigste speaker. De opgegeven frequentierespons is 80 Hz tot 20 kHz, waarmee de bastonen dus wat wegvallen.

Deze speaker heeft een grote lamp met kleuren-LED’s. Deze speaker heeft geen bijbehorende app, en geen mogelijkheid om te kiezen voor bepaalde lichteffecten. Wel kun je de verlichting aan of uit zetten.

Deze speaker gebruikt bluetooth 4.2 om draadloos te verbinden. Het opgegeven bluetooth-bereik is 10 meter. Net als met de andere bluetooth speakers, zal de BigBen Party Speaker Lite alle audio van een verbonden apparaat afspelen.

Naast het afspelen van muziek, kun je deze bluetooth speaker gebruiken voor karaoke. Er wordt hiervoor een microfoon meegeleverd. Sluit je deze aan, dan wordt ook je stemgeluid over de speaker afgespeeld.

Naast het bedienen van de muziek via je smartphone of tablet, zitten er meerdere knoppen op de speaker zelf. Zo zit er een grote draaiknop op waarmee je het volume kunt regelen, een pause/play knop, en knoppen om naar het vorige of volgende nummer te gaan.

Verder heeft deze bluetooth speaker nog andere afspeelmogelijkheden. Zo kun je deze speaker ook bedraad aansluiten via de 3.5 mm AUX poort, en hier een micro-SD kaart in steken. Met de modus-knop kun je de speaker instellen om gebruik te maken van deze aansluitingen.

Een nadeel van deze bluetooth speaker is de matige batterijduur. De ingebouwde batterij van deze speaker heeft een vermogen van slechts 1200 mAh, en is daarmee goed voor zo’n 3 uur afspeeltijd op 50% van het maximumvolume. Je kunt via USB-A een apparaat, zoals je smartphone, aansluiten om deze bij te laden.

Het opladen van de batterij verloopt via micro-USB. Met een oplaadtijd van 6-7 uur duurt het vrij lang voordat de batterij weer volledig opgeladen is.

De BigBen Party speaker is 30 cm breed, 13.6 cm diep, en 17.6 cm hoog. De speaker weegt 900 gram, en bevat een handvat om deze gemakkelijk te verplaatsen. Let op: de BigBen Party Speaker Lite is niet waterdicht!

Deze bluetooth speaker met LED verlichting kopen? Deze kun je bestellen op Bol.com en Coolblue.nl.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een bluetooth speaker met verlichting, of over de genoemde producten? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Ervaring met de genoemde product(en) die je wil delen? Laat dan hieronder je reactie achter!

Plaats een reactie

Send this to a friend