All-in-One game PC kopen? Top 3 gaming All-in-One’s! (2021)

Op zoek naar een all-in-one PC waar je ook mee kunt gamen? Omdat bij all-in-one PC’s de hardware van de computer in het scherm is ingebouwd, is er minder ruimte voor de componenten. Daarom zijn dit veelal niet de krachtigste computers.

Toch zijn er tegenwoordig (2021) all-in-one desktop PC‘s te vinden met een krachtige processor en videokaart, waardoor je hier op kunt gamen.

Van het huidige aanbod aan all-in-one PC’s heb ik de drie beste keuzes voor gaming geselecteerd, namelijk de:

Hieronder vind je meer informatie over deze drie all-in-one computers.

Tip: meer informatie over de belangrijkste eigenschappen waar je op kunt letten? Bekijk dan de desktop PC koopgids en de monitor koopgids voor een volledige uitleg.

Lenovo IdeaCentre AIO 5 27IMB05 F0FA007VNY: goedkoopste All-in-one game PC

Deze nieuwe All-in-One PC van Lenovo is op dit moment simpelweg dé goedkoopste all-in-one PC met een videokaart die echt geschikt is voor gaming.

Lenovo Ideacentre Aio 5 27imb05 F0fa007vny

Lenovo IdeaCentre AIO 5
27IMB05 F0FA007VNY

bol.com (€1199)

Deze PC van Lenovo heeft een beeldscherm met een beelddiagonaal van 27 inch.

De resolutie van het scherm is 2560×1440 pixels, ofwel QHD. Op een scherm van deze afmeting zorgt dat voor een scherp beeld. Het schermtype is IPS. Schermen met dit paneeltype hebben goede kijkhoeken en vaak ook een goede kleurechtheid.

Deze PC bevat de Intel Core i5-10400T processor, een middenklasse processor met 6 kernen en een kloksnelheid van 2.0 tot 3.6 GHz.

Hoewel er krachtigere processoren zijn, is deze processor van Intel krachtig genoeg voor de meeste zware software, waaronder foto- en videobewerkingssoftware. Door de zes kernen blijft deze processor ook snel bij multitasking.

In combinatie met de Nvidia GeForce GTX 1650 videokaart, en 16 GB RAM, is deze PC krachtig genoeg voor het spelen van de nieuwste games. Hoewel deze all-in-one PC een QHD scherm heeft, is deze hardware beter geschikt voor gaming in de Full HD resolutie (1080p).

In Full HD kun je met deze hardware nieuwe games spelen op hoge video-instellingen, en een frame-rate van 60 frames per seconde halen. In deze video zie je een test van de gaming prestatie van de GeForce GTX1650 in 10 verschillende games, waaruit dat blijkt.

Wat betreft opslag beschikt deze PC over een PCIe SSD van 1 TB. Daarmee heb je op deze PC een flinke hoeveelheid snelle opslag voor het installeren van al je games en veelgebruikte programma’s.

Een voordeel van All-in-one PC’s is dat je met één aankoop meteen alles hebt om aan de slag te kunnen. Zo heeft deze PC ook een ingebouwde, uitschuifbare, Full HD webcam met bijbehorende microfoons, en ingebouwde stereo-speakers, met een totaal vermogen van 6 Watt.

Zo is deze PC dus onder andere perfect uitgerust om te videobellen. Ook wordt er een muis en toetsenbord meegeleverd, en hoef je deze dus ook niet los aan te schaffen.

Het scherm is in hoogte te verstellen, en naar voren en achteren te kantelen. Wil je meer werkruimte? Je kunt een tweede scherm koppelen op de HDMI-uitgang van deze PC.

Ook kun je het scherm de all-in-one PC juist gebruiken om input van een ander apparaat, bijvoorbeeld een game console, te laten zien. Deze kun je dan aansluiten op de enkele HDMI-ingang van deze PC.

Aan de achterkant van het scherm zitten daarnaast nog een ethernetpoort, een USB-C 3.2 port,  en twee USB-A 2.0 ports, die zijn bedoeld voor het aansluiten van een toetsenbord en muis.

Ook aan de linkerkant van het scherm zitten nog meerdere aansluitingen. Hier zitten twee snelle USB-A 3.2 ports, die zeer geschikt zijn voor het aansluiten van een USB-stick of een externe harde schijf. Ook vind je hier nog een 3.5 mm koptelefoonaansluiting, en een SD-kaartlezer.

Voor draadloze verbinding heeft deze PC Wi-Fi 5 en bluetooth 5.0. Het enige dat deze PC mist is een CD-drive. Wel kun je deze los aanschaffen (dit is een goede optie), en op één van de USB-A ports aansluiten.

Op deze PC staat Windows 10 Home geïnstalleerd. De PC wordt geleverd met het muis en toetsenbord, en een voedingskabel. Deze all-in-one PC bestellen? Deze is beschikbaar op bol.com.

HP ENVY 32-a1200nd All-in-One: geschikt voor 1440p gaming

Wil je kunnen gamen in een hogere resolutie? Dan is de HP ENVY 32-a1200nd een betere keuze. Deze PC van HP heeft hardware die het mogelijk maakt om de meeste nieuwe games te spelen in de 1440p resolutie met een framerate van 60 Hz.

Naast de betere gaming-prestatie, is deze HP ENVY all-in-one ook flink beter op andere vlakken. Om te beginnen heeft deze PC een groter scherm, namelijk met een 32 inch beelddiagonaal. Ook is de resolutie van het scherm hoger. Het scherm heeft namelijk de 4K UHD resolutie, en gebruikt een IPS paneel.

Dit scherm een hoge maximale felheid, namelijk van 600 nits. Daarnaast heeft dit scherm HDR ondersteuning, en hiervoor de DisplayHDR 600 certificering.

Ook is het kleurbereik van dit scherm groot; namelijk wel 98% van de DCI-P3 kleurruimte. Dat maakt dit scherm ook zeer geschikt voor kleurgevoelige taken, zoals foto- en videobewerking.

Daarnaast bevat deze PC een krachtige processor, namelijk de Intel Core i7-10700. Ook dit is een octa-core processor, maar met een hoge kloksnelheid van  wel 2.9 tot 4.8 GHz.

Wat betreft gaming is het belangrijkste verschil echter de flink krachtigere videokaart, namelijk de GeForce RTX 2070. Daarnaast heeft deze PC ook 32 GB RAM, twee keer zoveel als de voorgenoemde Lenovo All-in-One PC.

In deze video zie je een test van de GeForce RTX 2070 bij 10 verschillende games in 1440p, op maximale (ultra) instellingen. Bij de meeste games is het mogelijk om een framerate van ruim 60 fps te halen.

Wil je de maximale resolutie van deze all-in-one PC gebruiken? Hoe goed het mogelijk is om in 4K te gamen met deze videokaart kun je zien in deze video. Bij de meeste games kun je daarmee een framerate van tussen de 30 en 60 fps halen.

Voor opslag van je games en bestanden beschikt deze PC over een 1 TB SSD. De gebruikte SSD is een snelle M.2 PCIe SSD. Dit wordt verder versneld door de 32 GB aan Intel Optane cachegeheugen.

Deze PC beschikt over een uitklapbare 5 MP webcam, met daarnaast twee ingebouwde microfoons. Ook bij deze PC zijn de speakers ontworpen door Bang & Olufsen. Onder het scherm zitten twee 40 Watt stereo-speakers, en een losse woofer voor de diepe tonen. Daarmee heeft deze PC een flink krachtig geluid.

Ook bij deze PC wordt er een draadloze muis en toetsenbord met numpad meegeleverd. Met de ingebouwde webcam, speakers, en de meegeleverde toetsenbord en muis, heb je met de aanschaf van deze all-in-one PC dus meteen alles in huis om aan het werk te gaan.

Deze all-in-one PC heeft helaas een wat beperkte verstelbaarheid. Het scherm is namelijk alleen naar voren of achteren te kantelen, maximaal +5 tot -25 graden, en niet op een monitorarm te plaatsen.

Wel heeft de voet van het scherm een extra praktische functie. Hier zit namelijk een draadloze oplader in ingebouwd. Heb je een smartphone die draadloos opladen ondersteunt? Dan begint deze automatisch op te laden als je deze op de voet van het scherm neerlegt.

Verder beschikt deze all-in-one game PC over een goede hoeveelheid aansluitingen. Aan de zijkant vind je één USB-A port, en een 3.5 mm koptelefoonaansluiting. Aan de achterzijde vind je het gros van de aansluitingen, namelijk een Thunderbolt 3 port, een USB-C port, twee USB-A ports, een SD-kaartlezer, een HDMI 2.0 ingang, en een HDMI 2.0 uitgang.

De laatste aansluiting is de RJ-45 port, ofwel een ethernetpoort, waar je een internetkabel op kunt aansluiten. Verder beschikt deze PC ook over het nieuwe Wi-Fi 6 voor draadloos internet, en bluetooth 5.0.

Ook bij deze PC ontbreekt de CD-drive. Heb je bijvoorbeeld nog games op een CD staan? Dan kun je gebruik maken van een losse CD-drive die je kunt aansluiten op een USB-port van deze PC.

Deze PC wordt geleverd met Windows 10 Home, het toetsenbord en de muis, en de benodigde voedingskabel. Deze krachtige all-in-one game PC bestellen? Deze is beschikbaar bij de HP Store, bol.com, en Coolblue.nl.

HP ENVY 32-a1300nd All-in-One: beste all-in-one game PC

De beste all-in-one game PC is de HP ENVY 32-a1300nd. Deze heeft simpelweg de krachtigste gaming hardware die je op dit moment kunt vinden in een all-in-one PC. Wel is het mogelijk om nog betere gaming componenten te vinden in een losse desktop PC tower.

De HP ENVY 32-a1300nd is op dit moment de krachtigste uitvoering van de HP ENVY 32 productlijn aan all-in-one PC’s.

Deze heeft veel dezelfde eigenschappen als de eerder genoemde a1200nd, die onderdeel is van dezelfde productlijn.

Zo heeft deze all-in-one PC exact hetzelfde scherm. Namelijk een 32 inch IPS beeldscherm, met een resolutie van 4K UHD.

De maximale felheid is 600 nits, het scherm heeft de DisplayHDR 600 certificering, en een groot kleurbereik van 98% van de DCI-P3 keurruimte. Daarmee is dit scherm erg goed geschikt voor zowel het bekijken, als bewerken van foto’s en video.

Wel heeft deze PC een krachtigere processor, namelijk de Intel Core i9-10900. Deze krachtige processor bevat wel 10 processorkernen, en heeft een kloksnelheid van 2.8 tot max 5.2 GHz (bron). Dat is op dit moment de op één na krachtigste processor voor gaming. Alleen de i9-10900K, de overklokbare versie van dezelfde processor, kan bij juiste overclocking een iets betere prestatie halen.

De videokaart in deze PC is de Nvidia GeForce RTX 2080 Super. Met de combinatie aan processor en videokaart kun je de volledige resolutie van het scherm benutten. Het is namelijk mogelijk om hiermee in 4K te gamen, met video-instellingen op ‘ultra’, en bij de meeste games met een framerate van 60 fps of meer. Een gaming test kun je zien in deze video.

Verder beschikt deze PC over 32 GB aan RAM, en een snelle PCIe SSD van 1 TB SSD, een daarnaast nog eens een HDD van 2 TB. Ook bij deze PC wordt de opslag verder versnelt met 32 GB aan Intel Optane cache geheugen. Door de 2 TB HDD heeft deze PC dus drie keer zoveel totale opslagruimte als de eerder genoemde HP ENVY 32-a1200nd.

Wel zijn de meeste andere eigenschappen gelijk. Zo heeft deze PC dezelfde 5 MP webcam met twee ingebouwde microfoons, en dezelfde B&O stereo-speakers (2×40 Watt).

Ook krijg je bij deze PC dezelfde draadloze muis en toetsenbord meegeleverd. Zo heb je met één aankoop alles dat je nodig hebt, en hoef je geen enkele randapparatuur te kopen om aan het werk te kunnen.

Ook de andere fysieke eigenschappen van de PC zijn hetzelfde. Zo is het scherm alleen naar voren of achteren te kantelen. Wel zit er ook hier in de poot een draadloze oplader ingebouwd.

Verder beschikt deze all-in-one game PC over dezelfde, flinke, hoeveelheid aansluitingen. Aan de zijkant vind je één USB-A port, en een 3.5 mm headphone jack voor het aansluiten van oordopjes, of een koptelefoon. Aan de achterzijde vind je een Thunderbolt 3 port, een USB-C port, twee USB-A ports, een SD-kaartlezer, een HDMI 2.0 ingang, een HDMI 2.0 uitgang, en een ethernetpoort.

Naast een bedrade internetaansluiting, is deze PC met Wi-Fi 6 draadloos op het internet aan te sluiten. Daarnaast beschikt deze PC over bluetooth 5.0 voor draadloze verbinding.

Ook deze PC heeft geen CD-drive, maar je kunt hier wel een externe CD-drive (zoals deze) op aansluiten over USB.

Deze PC wordt geleverd met Windows 10 Home, het toetsenbord en de muis, en de benodigde voedingskabel. Deze all-in-one gaming PC bestellen? Deze is verkrijgbaar op Mediamarkt.nl, en op Coolblue.nl.

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over het kopen van een all-in-one game PC? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met een van de genoemde producten die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Plaats een reactie

2 reacties op “All-in-One game PC kopen? Top 3 gaming All-in-One’s! (2021)”

  • Hoi Koen,

   Deze PC heeft in ieder geval een USB-C Thunderbolt 3 port, maar zover ik weet heb je ook een DisplayPort 1.3 port nodig om de HP G2 VR bril aan te sluiten, en die lijkt te ontbreken op de HP Envy 32-a1200nd…

   Groet,
   Guido

   Beantwoorden
Send this to a friend