AliExpress alternatief? Zes beste Chinese webshops zoals AliExpress!

Op AliExpress kun je veel producten rechtstreeks uit China bestellen. Producten van Chinese merken, bijvoorbeeld Xiaomi, Huawei, en Umidigi, zijn op AliExpress vaak goedkoper te vinden dan in Nederlandse webshops.

Sommige producten van Chinese merken zijn zelfs helemaal niet bij Nederlandse webshops te vinden. Een andere reden om AliExpress te gebruiken, zijn juist de zeer goedkope merkloze producten.

AliExpress is in mijn ervaring een betrouwbare webshop; tot nu toe heb ik al mijn bestellingen op AliExpress netjes ontvangen. Bestel je liever niet bij AliExpress, of kun je hier een product niet vinden? Of zoek je een nog lagere prijs?

Gelukkig zijn er nog meer Chinese webshops zoals AliExpress! In dit artikel noem ik de zes beste alternatieven.

1. Temu: beste AliExpress alternatief, met snelle levering

Het beste alternatief voor AliExpress waar ik ervaring mee heb (zie ook: mijn Temu review), is deze nieuwkomer. Temu is namelijk pas sinds 2023 beschikbaar in Nederland.

Temu is een bedrijf van het Chinese PDD Holdings, en is een marktplaats voor verkopers. De meeste verkopers op Temu verkopen goedkope Chinese gadgets, maar er wordt ook veel kleding verkocht.

Temu Logo

Temu.com

Bekijk aanbod

Een verschil met AliExpress, is dat bekende Chinese merken minder actief zijn op Temu. Zo verkoopt Xiaomi maar 6 producten via Temu, en zijn ook andere bekende Chinese merken hier niet prominent aanwezig. Wel is er een enorme hoeveelheid aan merkloze producten beschikbaar op Temu, die prima geschikt zijn voor hun functie.

Een belangrijk voordeel op AliExpress is de flink kortere levertijd. Zo had ik na slechts vier dagen de producten in huis, waar ik bij AliExpress soms weken op de producten heb moeten wachten, en ik deze ook een keer helemaal niet heb ontvangen.

De producten worden, als je voor ‘Standaard’ verzending kiest, gratis verzonden. Bij mij werden deze aan geleverd door DHL, waarbij je deze ook kon volgen met Track & Trace.

Wat betreft betaling maakt Temu het ook gemakkelijk, en kun je afrekenen met iDeal, creditcard, Apple Pay, Google Pay, PayPal, en Klarna.

Tip: gebruik voor extra korting op je bestelling de Temu coupon code: afm30799, of download de Temu app via deze link om deze code automatisch toe te passen.

2. Geekbuying: beste Chinese webshop voor tech/gadgets

Wil je juist wel elektronica van Chinese merken kopen? Dan kun je goed terecht op Geekbuying.com. Hier vind je producten van veel Chinese fabrikanten, waaronder andere Xiaomi, Lenovo, DJI, Creality, en Tronsmart.

Geekbuying Logo

Geekbuying.com

Bekijk aanbod

Waar je op AliExpress en Temu veel goedkope merkloze gadgets vind, zijn alle producten op Geekbuying van een merk. Uiteraard zijn er hier ook nog een aantal goedkope Chinese merken te vinden waar je waarschijnlijk nog niet eerder van hebt gehoord. Daarom zijn ook op Geekbuying.com nog erg interessante koopjes te vinden.

Geekbuying heeft gratis verzending met helaas vrij lange verzendduur. Bij een bluetooth speaker waarin ik geïnteresseerd was, werd er een ‘shipping time’ van 15-45 dagen aangegeven. Wel is het mogelijk om voor snellere verzending te kiezen – tegen bijbetaling.

Een ander punt dat wat jammer is bij Geekbuying, is dat je niet kunt afrekenen met iDeal. Hoewel iDeal in de footer wordt weergegeven, krijg ik geen andere keuze dan PayPal. Hoewel dit een prima alternatief is, zul je eerst een PayPal account moeten aanmaken als je dat niet hebt.

Ik heb (nog) geen persoonlijke ervaring met een bestelling bij Geekbuying, maar met een gemiddelde score van 4.2/5 op Trustpilot, zijn de reviews van klanten overwegend positief.

3. Shein: goedkope Chinese mode/kleding webshop

Als je een AliExpress alternatief zoekt voor het kopen van kleding, dan is Shein een goede keuze. Hier kun je namelijk een enorm aanbod aan goedkope Chinese kleding vinden.

Shein Logo

Shein.com

Bekijk aanbod

Een voordeel op AliExpress is de relatief snelle levering. Met de ‘Standaard Verzending, die bij een bestelling van hoger dan €19 gratis is, heb je je bestelling na 7 tot 9 dagen in huis.

In tegenstelling tot de meeste andere Chinese webshops, kun je er bij Shein ook voor kiezen om te laten leveren bij een afhaalpunt.

Een ander voordeel op sommige andere Chinese webshops, is dat bij Shein de hele site is vertaald naar het Nederlands, en je hier ook gemakkelijk kunt betalen met iDeal.

Verder heb je nog de keuze uit creditcard, Apple Pay, Google Pay, en PayPal.

4. Wish.com: goedkope webshop met Chinese producten

Hoewel Wish.com eigenlijk een Amerikaans bedrijf is, is dit een shopping platform met voornamelijk Chinese verkopers. Zo kun je ook hier veel goedkope producten van Chinese oorsprong kopen bij Wish, en is dit een interessant alternatief voor AliExpress.

Wish Logo

Wish.com

Bekijk aanbod

Wish heeft een breed en gevarieerd assortiment. Zo kun je op wish gadgets, elektronica, kleding, gereedschap, en vele huis- en tuinproducten kopen. Ook vind je hier zowel producten van Chinese merken, als merkloze producten.

Ook Wish.com is volledig vertaald naar het Nederlands. Voor het betalen kun je kiezen uit iDeal, Klarna, creditcard, en PayPal. Met de optie om iDeal te gebruiken, is Wish een gebruiksvriendelijke optie.

Met standaard (gratis) verzending varieert de verzendtijd bij wish tussen de 10 en 30 dagen. Daarmee is Wish dus ongeveer net zo snel als AliExpress.

5. Banggood.com: Chinese webshop met enorm aanbod

Een andere alternatief voor AliExpress is Banggood.com. Het aanbod van Banggood is enorm, en erg vergelijkbaar met AliExpress.

Banggood Chinese Webshop

Banggood.com

Bekijk aanbod

Ook hier is het mogelijk om producten van onder andere Xiaomi, Huawei, en Umidigi goedkoper te bestellen dan bij Nederlandse webshops. Daarnaast heeft ook Banggood andere producten zoals kleding beschikbaar.

Om de prijzen in Euro te weergeven kun je linksboven in de menubalk ‘EUR’ selecteren. Bij de meeste producten lijken de prijzen van merkproducten toch nog wel iets hoger te liggen dan bij de eerder genoemde Chinese webshops waar deze ook beschikbaar zijn.

Wel is de verzending op de meeste producten gratis. De genoemde verzendtijd is bij de meeste producten 6-14 dagen, of 7-20 dagen. Daarmee duurt het dus wel lang voordat je de producten in huis hebt.

Banggood heeft de meeste betalingsopties van alle genoemde webshops. Naast iDeal, PayPal, en creditcard, is het ook mogelijk om te betalen met Google Pay, en met bankoverschrift.

Met een gemiddelde reviewscore van 3.8/5 op Trustpilot krijgt Banggood redelijk positieve reviews.

6. LightInTheBox en MiniInTheBox: AliExpress alternatieven

Een ander alternatief voor AliExpress zijn de webshops LightInTheBox en MiniInTheBox. Deze twee webshops zijn van hetzelfde bedrijf, en werken in precies hetzelfde.

Lightinthebox

LightInTheBox.com

Bekijk aanbod

Wel is het aanbod van de shops verschillend. Zo richt LightInTheBox zich voornamelijk op mode, en MiniInTheBox juist op elektronica en gadgets.

Op beide sites wordt de prijs meteen in Euro’s weergegeven. Er zijn veel goedkope producten te vinden op deze twee sites, maar bijna alle producten zijn merkloos.

Veel officiële producten van Chinese merken zoals Xiaomi zijn dus niet te vinden op deze sites.

Bij deze shops is het mogelijk om de producten sneller in huis te hebben dan bij de eerder genoemde alternatieven.

Vaak is een levertijd van 3-5 dagen mogelijk. Je betaalt dan wel extra. De goedkoopste verzending kost meestal minder dan een euro, maar duurt 8-16 dagen.

Dat er geen gratis verzending mogelijk is, is vergeleken met de eerder genoemde webshops dus een nadeel. Betalen is mogelijk met iDeal, PayPal, creditcard, overboeking, of met cheque.

Net als bij DX.com is er een spaarsysteem actief op deze sites. Voor elke euro die je uitgeeft ontvang je 1 cent spaartegoed, die je kunt inwisselen bij je volgende bestelling.

Vragen, opmerkingen, eigen aanvullingen?

Heb je nog vragen over de genoemde AliExpress alternatieven? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Ervaring met de genoemde shops die je wil delen? Of een ander AliExpress alternatief waarmee je de lijst wil aanvullen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie