AliExpress alternatief? Vier Chinese webshops zoals AliExpress!

Op AliExpress kun je veel producten rechtstreeks uit China bestellen. Producten van Chinese merken, bijvoorbeeld Xiaomi, Umidigi, Anker, en Aukey zijn op AliExpress vaak goedkoper dan in Nederlandse webshops.

Sommige producten van Chinese merken zijn zelfs helemaal niet bij Nederlandse webshops te vinden. Een andere reden om AliExpress te gebruiken, zijn juist de zeer goedkope merkloze producten.

AliExpress is in mijn ervaring een betrouwbare webshop; tot nu toe heb ik al mijn bestellingen op AliExpress netjes ontvangen. Maar kun je bijvoorbeeld een product niet vinden op AliExpress? Of zoek je een nog lagere prijs? Er zijn meer webshops zoals AliExpress! In dit artikel noem ik vier goede alternatieven.

DealExtreme (DX.com) – AliExpress alternatief met groot aanbod

Een alternatief dat ik vaak tegen kom bij het zoeken naar goedkope tech gadgets is DealExtreme, ofwel DX.com. Deze webshops heeft een flink aanbod, met prijzen vergelijkbaar aan die van AliExpress.

Dealextreme Dx Com

DealExtreme (DX.com)

Bekijk aanbod

Hoewel vooral elektronica veel aandacht krijgt op de homepage van DX.com, worden er veel meer producten verkocht. Bijvoorbeeld ook horloges, kleding en schoenen, gereedschap, en speelgoed.

Ook zonder een account aan te maken kun je hier de prijzen meteen in Euro weergeven. Dit is mogelijk door rechtsboven in de menubalk ‘Euro’ te selecteren. Betalen van je bestellingen kan op DX.com onder andere met iDeal, PayPal, of met creditcard.

Net als op AliExpress worden de meeste producten gratis verzonden uit China.

Wel heb je ook hier te maken met een lange verzendtijd, meestal tussen de één en twee weken.

Op DX.com is er een spaarsysteem actief, de zogenaamde DX points. Bij een aankoop van $10 krijg je 1 punt, die je vervolgens bij een volgende aankoop in kunt zetten voor $0.10 korting.

Zelf heb ik één keer een aankoop gedaan op DX.com, namelijk de Xiaomi Airdots, en zijn deze na zo’n twee weken netjes afgeleverd.

GearBest.com – soms goedkoper dan AliExpress!

Een ander goed alternatief is GearBest.com. Ook bij GearBest liggen de prijzen van Chinese merken lager dan in Nederland, en soms zelfs lager dan op AliExpress.

Net als bij DealExtreme ligt hier veel nadruk op elektronica, en worden Chinese merken zoals Xiaomi en Huawei flink uitgelicht.

Gearbest Aliexpress Alternatief 3

Gearbest.com

Bekijk aanbod

Toch is het bij GearBest ook mogelijk om andere goedkope producten te kopen. Bijvoorbeeld kleding, schoenen, horloges en sieraden.

Bij GearBest wordt de prijs in eerste instantie in dollars laten zien, maar net als op DX.com is dit in de menubalk aan te passen naar Euro’s.

Ook bij GearBest heb je de mogelijkheid om te betalen met iDeal, PayPal, of met creditcard.

Verzending is bij Gearbest is soms gratis, maar bij veel producten betaal je een kleine vergoeding voor verzending. Meestal liggen de verzendkosten onder een Euro.

Een nadeel van GearBest is de langere verzendtijd. De meeste producten hebben een langere verzendtijd dan AliExpress en DX. In plaats van 1 tot 2 weken, zit je bij GearBest veelal op 2-4 weken levertijd.

Banggood.com – Chinese webshop met goede prijzen

Een andere alternatief voor AliExpress is Banggood.com. Het aanbod van Banggood is erg vergelijkbaar met AliExpress, DealExtreme en Gearbest.

Banggood Chinese Webshop

Banggood.com

Bekijk aanbod

Ook hier is het mogelijk om producten van onder andere Xiaomi, Huawei, en Umidigi goedkoper te bestellen dan bij Nederlandse webshops. Daarnaast heeft ook Banggood andere producten zoals kleding beschikbaar.

Om de prijzen in Euro te weergeven kun je linksboven in de menubalk ‘EUR’ selecteren.

Bij de meeste producten lijkt de prijs iets hoger te liggen dan bij de eerder genoemde shops.

Wel is de verzending op de meeste producten gratis. De genoemde verzendtijd is bij de meeste producten 6-14 dagen, of 7-20 dagen.

Banggood heeft de meeste betalingsopties van alle genoemde webshops. Naast iDeal, PayPal, en creditcard, is het ook mogelijk om te betalen met Google Pay, en met bankoverschrift.

LightInTheBox en MiniInTheBox

Een ander alternatief voor AliExpress zijn de webshops LightInTheBox en MiniInTheBox. Deze twee webshops zijn van hetzelfde bedrijf, en werken in precies hetzelfde.

Wel is het aanbod van de shops verschillend. Zo richt LightInTheBox zich voornamlijk op mode, en MiniInTheBox juist op elektronica en gadgets.

Lightinthebox

LightInTheBox.com

Bekijk aanbod

Op beide sites wordt de prijs meteen in Euro’s weergegeven. Er zijn veel goedkope producten te vinden op deze twee sites, maar bijna alle producten zijn merkloos.

Veel officiële producten van Chinese merken zoals Xiaomi zijn dus niet te vinden op deze sites.

Bij deze shops is het mogelijk om de producten sneller in huis te hebben dan bij de eerder genoemde alternatieven.

Vaak is een levertijd van 3-5 dagen mogelijk. Je betaalt dan wel extra. De goedkoopste verzending kost meestal minder dan een euro, maar duurt 8-16 dagen.

Dat er geen gratis verzending mogelijk is, is vergeleken met de eerder genoemde webshops dus een nadeel. Betalen is mogelijk met iDeal, PayPal, creditcard, overboeking, of met cheque.

Net als bij DX.com is er een spaarsysteem actief op deze sites. Voor elke euro die je uitgeeft ontvang je 1 cent spaartegoed, die je kunt inwisselen bij je volgende bestelling.

Vragen, opmerkingen, eigen aanvullingen?

Heb je nog vragen over de genoemde AliExpress alternatieven? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Ervaring met de genoemde shops die je wil delen? Of een ander AliExpress alternatief waarmee je de lijst wil aanvullen? Laat dan hieronder een reactie achter!

Plaats een reactie