Acer Aspire 5 A515-56-77SX: goede laptop onder 900 euro?

Interesse in de Acer Aspire 5 A515-56-77SX laptop? Dit is een krachtige laptop met een middelgroot scherm. Maar is dit een goede laptop voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze laptop, en zijn er betere alternatieven voor een vergelijkbare prijs?

Om deze vragen te beantwoorden, ga ik eerst in op alle belangrijke eigenschappen van deze laptop, en geef ik daarbij aan wat voor prestaties je kunt verwachten. Daarna vergelijk ik deze laptop op eigenschappen met andere laptops van dit budget, om zo te bepalen of de laptop een goede prijs-prestatieverhouding heeft. Ten slotte geef ik een samenvatting van de reviews van deze laptop, en noem ik de meest genoemde voor- en nadelen van deze laptop.

Acer Aspire 5 A515-56-77SX: specificaties en eigenschappen

De A515-56-77SX is een populaire samenstelling van de Aspire 5 serie van Acer. Op dit moment is deze laptop beschikbaar voor 869 euro, op Coolblue.nl.

Acer Aspire 5 A515 56 77sxAcer Aspire 5 A515-56-77SX

Coolblue.nl (€869)

Dit is een van de eerste laptops met een 11e generatie processor van Intel. De gebruikte processor in deze laptop is de Intel Core i7-1165G7. Dit is een krachtige quad-core processor met een maximale kloksnelheid van 4.7 GHz.

Daarmee is de processor van deze laptop snel, en gemakkelijk krachtig genoeg voor multitasking van alledaagse taken.

Ook is deze processor prima geschikt voor zwaardere taken, zoals foto- en videobewerkingssoftware en ontwerp- en modelleringssoftware.

De laptop maakt daarnaast gebruik van de geïntegreerde videochip van de processor. De nieuwe Intel Xe Graphics G7 videochips zijn een stuk krachtiger dan de UHD Graphics videochips van de vorige generatie aan Intel processoren.

Zo is het met deze videochip ook mogelijk om te gamen! In deze video zie je een duidelijke test van gaming met de i7-1165G7. Kortom zijn ook nieuwe games te spelen, in Full HD, en haal je met lage tot medium video-instellingen in veel games nog zo’n 30 frames per seconde.

Wil je echt goed kunnen gamen? Dan is een laptop met een dedicated videokaart, een betere keuze. Voor een vergelijkbare prijs (€849) is de Acer Aspire 7 A715-75G-57H8, met de GTX 1650Ti videokaart, dan een betere keuze.

Voor zwaar gebruik bevat deze laptop daarnaast ook ruim voldoende geheugen. Zo zit er in deze laptop namelijk 16 GB aan RAM: twee sticks RAM van 8 GB.

Om bestanden op te slaan, maakt deze laptop gebruik van een PCI-e SSD. Dat maakt veel hogere laadsnelheden mogelijk dan SATA SSD’s, het meest gebruikte type van een paar jaar terug. Als je nu een upgrade maakt, zal de laadsnelheid en de snelheid van het overzetten van bestanden dan ook flink hoger liggen dan je waarschijnlijk gewend bent. Als je oude laptop een HDD bevat, dan is het verschil nóg groter.

Deze laptop heeft een opslagruimte van 512 GB. Met typisch gebruik is dat ruim voldoende, en zal deze na een paar jaar gebruik nog steeds niet vol zitten. Maak je veel foto’s en video’s, en wil je deze bewaren op je laptop? In dat geval kun je meer opslagruimte nodig hebben. Wel zou je dan ook gebruik kunnen maken van een externe HDD of SDD.

De Acer Aspire 5 A515-56-77SX heeft een beeldscherm met een afmeting van 15.6 inch. De gebruikte resolutie is Full HD, ofwel 1920×1080 pixels. Het scherm heeft een anti-reflecterende afwerking. Het paneeltype is IPS, en heeft daarom een relatief goede kleurechtheid en kijkhoeken. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 50 Hz.

Full HD is de meest gebruikte resolutie is bij veel video. Daarom wordt zo het hele scherm gebruikt, en heb je geen zwarte balken bij het kijken van video. Vanwege deze resolutie, het grote scherm, en het IPS paneel, is deze laptop ook zeer geschikt voor het kijken van video’s, zoals TV series en films.

Het toetsenbord van deze laptop heeft de QWERTY-indeling (standaard in NL), en aan de rechterkant een numpad. Dit toetsenbord heeft een optionele witte toetsenbordverlichting.

Een klein nadeel ten opzichte van andere laptops, is het ontbreken van een een ingebouwde vingerafdrukscanner. Bij Windows 10 laptops is dat, net als bij je smartphones, namelijk te gebruiken in plaats van het invoeren van een wachtwoord. Zo kun je sneller inloggen.

De laptop bevat een HD-ready (720p) webcam, en twee ingebouwde microfoons. Daarmee is deze laptop dus ook prima te gebruiken bij videobellen. Verder bevat de laptop twee ingebouwde speakers, die het geluid in stereo (2.0) afspelen.

Een belangrijk voordeel van de Acer Aspire 5 laptops is dat ze lichtgewicht en compact zijn. Zo is het gewicht van deze laptop namelijk slechts 1.65 kg. De laptop is 36.34 cm breed, 23.85 centimeter diep, en 1.79 cm dik. Daarmee is deze laptop gemakkelijk mee te nemen.

De capaciteit van de batterij is 45 Wh. Er wordt een geschatte batterijduur van 9 uur opgegeven. Daarmee heeft deze laptop een iets hogere batterijduur dan gemiddeld. Acer geeft niet aan hoe lang de laptop over het opladen doet. Ik ga er dus niet vanuit dat deze laptop over fast-charging beschikt.

Wel beschikt deze laptop over de nieuwste standaarden voor draadloze communicatie: namelijk Wi-Fi 6, en bluetooth 5.0. Daarnaast is de laptop ook bedraad op het internet aansluiten. Aan de linkerkant van de laptop zit namelijk een ethernet-port.

Daarnaast beschikt deze laptop over een goede hoeveelheid andere aansluitingen. Zo vind je aan de linkerkant van de laptop namelijk nog een USB-C 3.2 port, een HDMI-port, en twee USB-A 3.2 ports.

Aan de rechterkant van de laptop zit nog een enkele USB-A 2.0 port. Deze is daarmee bedoeld voor het aansluiten van een toetsenbord of muis. Verder zit hier nog een 3.5 mm AUX uitgang, waar je een koptelefoon of oortjes op aan kunt sluiten. Ook vind je aan de rechterkant nog een Kensington-slot aansluiting.

Iets dat wel ontbreekt is een geheugenkaartlezer voor het uitlezen van SD-kaarten. Wel zou je gebruik kunnen maken van een kaartlezer die je aansluiten op een USB-poort. Deze zijn voor een paar euro te koop. Ook kun je een CD/DVD lezer en schrijver op de laptop aan kunnen sluiten over USB (dit is een goede).

De laptop draait de het besturingssysteem Windows 10 Home. Wil je gebruik maken van Office? Dan zul je dit los moeten aanschaffen, of gebruik moeten maken van een gratis alternatief. Wel krijg je bij aanschaf van je laptop 1 jaar gratis Norton 360 antivirus meegeleverd.

De huidige prijs van deze laptop is 869 euro op Coolblue.nl. De laptop wordt geleverd met de oplaad-adapter en een handleiding.

Goede laptop voor €869? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de Acer Aspire 5 A515-56-77SX een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs (tot zo’n 900 euro) laptops te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of een beter beeldscherm?

Na veel onderzoek blijkt dat de Acer Aspire 5 A515-56-77SX een goede prijs-prestatieverhouding heeft. Zo zijn er géén laptops te vinden die voor een lagere prijs dezelfde eigenschappen hebben, of voor een vergelijkbare prijs betere eigenschappen bieden.

Wel zijn er een paar laptops die beter zijn voor een iets andere gebruikstoepassing dan de Acer Aspire 5 A515-56-77SX. Hieronder noem ik deze drie alternatieven, en de bijbehorende voor- en nadelen hiervan.

1. HP Envy x360 13-ay0001nd: (bijna) net zo krachtig, kleiner, touchscreen

Een goed alternatief is de Envy x360 13-ay0001nd van HP. Dit is een betere keuze als je een laptop zoekt die je veel mobiel zult gebruiken. Zo is deze namelijk kleiner (13.3 inch), lichter (1.32 kg), en ook als tablet te gebruiken door het omklapbare touchscreen. Verder is de betere batterijduur (11 uur) hierbij gunstig.

Het 13.3 inch scherm heeft de Full HD resolutie, gebruikt het paneeltype IPS, en heeft een bovengemiddeld hoge helderheid van 400 nits.

De processor in deze laptop is de AMD Ryzen 5 4500U, en haalt zeer vergelijkbare prestaties als de Intel Core i7-1165G7. Ook de Vega 6 videochip van deze processor is zeer vergelijkbaar met de Intel Xe G7 qua prestaties.

Deze laptop heeft dezelfde hoeveelheid opslag, namelijk een 512 GB SSD. Wel is de hoeveelheid geheugen (RAM) lager, namelijk 8 GB.

Beschikbaar op BCC.nl en Bol.com voor €844, en op Alternate.nl voor €849. Daarmee is deze laptop 25 euro goedkoper.

2. Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05: betere keuze voor gaming

Wil je een laptop voor hetzelfde budget, met betere prestaties voor gaming? dan is de Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05 een betere keuze.

Deze laptop bevat de Intel Core i5-10300H processor, die wat betreft prestaties ongeveer gelijk is aan de i7-1165G7. Verder bevat deze laptop evenveel RAM, namelijk 16 GB.

Door de GeForce GTX 1650 Ti videokaart is deze laptop echter een flink betere keuze voor gaming. Veel nieuwe games zullen met deze componenten in Full HD draaien met zo’n 60 frames per seconde op medium tot hoge video-instellingen. In deze video zie je hier een test van.

De laptop heeft een 15.6 inch Full HD scherm, met een verversingssnelheid van 60 Hz.

Een nadeel van deze laptop is dat deze een stuk dikker (2.49 cm) en zwaarder (2.2 kg) is. Daarmee is deze minder geschikt om mee te nemen. Hoewel de batterij dezelfde capaciteit heeft (45 Wh), zal deze vanwege de minder energiezuinige componenten waarschijnlijk sneller leeg zijn.

Deze laptop kost €879 op Megekko.nl en op Azerty.nl. Daarmee is deze laptop slechts 10 euro duurder.

3. Lenovo Yoga Slim 7 14ARE05, betere batterij, kaartlezer

Een andere goede keuze is de Yoga Slim 7 14ARE05 van Lenovo.

Deze laptop bevat de AMD Ryzen 5 4500U, een processor met een 6 processorkernen en een maximale kloksnelheid van 4 Ghz. In de meeste benchmarks haalt deze processor daarmee een iets hogere score dan de Intel Core i7-1165G7.

Wat betreft opslagruimte en geheugen is deze laptop gelijk aan de Acer Aspire 5 A515-56-77SX. Zo heeft deze laptop namelijk ook 16 GB aan RAM, en 512 GB aan SSD opslagruimte. Verder bevat deze laptop wél een ingebouwde kaartlezer.

Een verschil is het iets kleinere scherm, met een schermdiagonaal van 14 inch. Wel is dit ook een IPS paneel, met de Full HD resolutie.

Met het kleinere schermformaat is dit een kleinere laptop. Ook is deze minder dik, namelijk 1.51 cm. Ook het gewicht van de laptop is lager, namelijk 1.33 kg.

Verder is de batterijduur een stuk beter. Deze gaat namelijk 14 uur lang mee.

Kortom heeft deze laptop betere eigenschappen voor mobiel gebruik. Ook is deze laptop op dit moment 40 euro goedkoper: €829 op Paradigit.nl.

Acer Aspire 5 A515-56-77SX reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een laptop een goede koop is. Bijvoorbeeld de bouwkwaliteit, of hoe goed het toetsenbord goed aanvoelt.

Op Laptopmedia.com is het duidelijkste review te vinden van de Acer Aspire 5 A515-56. Het geteste model is wat betreft fysieke eigenschappen gelijk aan de Acer Aspire 5 A515-56-77SX, met één verschil: namelijk dat deze wél een vingerafdrukscanner bevat.

De conclusie is dat dit een lichte laptop is, met voldoende uitbreidingsmogelijkheden. De batterijduur is goed, het scherm heeft goede kijkhoeken en een goed contrast, maar niet de beste kleurdekking.

De bouwkwaliteit van de laptop wordt niet echt geweldig genoemd. Zo is het scherm wat bewegelijk/flexibel. Wel is het toetsenbord voldoende, en het touchpad accuraat. Wel is dit te verwachten voor de lage prijs van deze laptop.

Daarnaast zijn er op Coolblue.nl op dit moment 11 klantreviews te vinden, met een gemiddelde reviewscore van 8.9/10. Hier wordt het feit dat de laptop licht en dun is vaak als voordeel genoemd. Ook de snelheid, en de goede batterijduur worden veelal als voordeel genoemd. Toch zijn er ook juist een aantal klanten die een betere batterijduur hadden verwacht.

Acer Aspire 5 A515-56-77SX kopen: beschikbaarheid, prijs, aanbiedingen

Hieronder vind je de prijs van deze laptop, inclusief de prijsgeschiedenis. De prijs wordt automatisch bijgehouden. Is deze laptop niet beschikbaar voor je gewenste prijs? Dan kun je een prijsmelding instellen. Je krijgt dan automatisch een e-mailtje als deze beschikbaar is voor je ingestelde prijs.

coolblue.nl Coolblue.nl
niet op voorraad
Bekijken
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Acer Aspire 5 A515-56-77SX

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 14 januari 2024
Hoogste prijs ooit: €899,00 3 september 2023
Laagste prijs ooit: €899,00 3 september 2023
Sinds 3 september 2023

Laatste veranderingen:

€899,00 3 september 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Acer Aspire 5 A515-56-77SX - €0,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Acer Aspire 5 A515-56-77SX? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een laptop? Bekijk dan de laptop koopgids en de huidige selectie aan beste laptops.

Plaats een reactie