Nieuwe Motorola? De nieuwste Motorola telefoons! (2019)

Overweeg je een nieuwe Motorola smartphone aan te schaffen? In dit overzicht vindt je de nieuwste toestellen die Motorola heeft uitgebracht voor de Nederlandse en Belgische markt.

We hebben de toestellen niet op volgorde van kwaliteit gezet, maar op volgorde van releasedatum. Daarom vind je het nieuwste toestel als eerst. De toestellen in ons overzicht zijn de Motorola One Vision, Moto G7, Moto G7 Plus, Moto G7 Power en de Moto G7 Play.

De producten en bijbehorende prijzen zijn voor het laatst geüpdatet op 1 juli 2019.

Motorola One Vision – Nieuwste Motorola telefoon (mei 2019)

Het nieuwste toestel van Motorola is de Motorola One Vision. Motorola is natuurlijk niet meer de grote mobieltjesmaker die het ooit was, maar komt nog steeds met goede mid-range smartphones. Het toestel wordt verkocht voor zo’n 300 euro en is uitgebracht in mei 2019.

Motorola One Vision Nieuwste Nokia 2019

Motorola One Vision

Bol.com (€261,80)

Met de aankoop van dit toestel krijgt je een 6,3 inch Full HD beeldscherm, voorzien van een resolutie van 1080 bij 2520 pixels. Dat lijkt een opmerkelijke resolutie, maar dit heeft te maken met de 21:9 beeldschermverhouding. Het beeldscherm is goed genoeg, met een pixeldichtheid van 432 ppi.

Motorola heeft met de introductie van de Motorola One Vision stevig uitgepakt met de camera’s. Het toestel heeft een dual-camera aan de achterzijde: een 48 MP primaire lens en een secundaire lens met 5 MP voor het registreren van diepte. De lens heeft een apertuur van 1,7 en biedt zelfs optische stabilisatie. Dat is behoorlijk zeldzaam bij dit type smartphones.

De voorzijde van dit toestel heeft uiteraard een selfiecamera met een resolutie van 25 MP. Het duurt zo’n vijf seconden totdat de video is opgeslagen. Dit komt door de langzame opslag die het toestel heeft.

Dit toestel beschikt verder over een Exynos 9609 processor, gemaakt op 10 nanometer. Het is een octa-core processor met een kloksnelheid van 4×2,2 GHz en 4×1,7 GHz.

Verder heeft het toestel 4 GB intern werkgeheugen aan boord en een opslag van 128 GB standaard opslaggeheugen. Deze is verder uit te breiden tot 512 GB aan de hand van microSD.

De One Vision is voorzien van een stevige batterij met een capaciteit van 3500 mAh en beschikt over 15 W turbopower. In dit toestel vind je geen notch, maar een punch-hole voor de selfiecamera.

De Motorola One Vision wordt door internationale media met goede cijfers beloond Pocket-Lint (4/5) roemt het toestel voor de goede prijs en specificaties.  Nadelen zijn volgens gebruikers de locatie van de frontcamera, de vingerafdrukscanner aan de achterzijde en het feit dat het toestel warm kan worden bij gebruik.

Gebaseerd op de reviews is deze smartphone een goede koop voor wie op zoek is naar een mid-range toestel, maar daar niet te veel voor wil betalen.

Motorola Moto G7 (februari 2019)

De Motorola Moto G7 is een mid-range smartphone die op het eerste gezicht vergelijkbaar is met veel andere smartphones. Motorola bracht dit toestel uit in februari 2019. De huidige prijs voor het losse toestel is op dit moment 235 euro.

Motorola Moto G7 Nieuwe Motorola Moto G

Motorola Moto G7

Bol.com (€235)

Voor dit geld krijg je veel scherm: maar liefst een 6,2 inch scherm, wat 70 procent meer is in vergelijking met de oorspronkelijke Motorola Moto G. Het is een lang scherm met afgeronde hoeken, kleine bezels, en een waterdrop notch zoals we die tegenwoordig bij veel meer smartphones zien. Het display heeft een 19:9 beelddiagonaal en een pixeldichtheid van 405 ppi. De resolutie van het scherm bedraagt 1090 bij 2270 pixels.

Dan de camera’s op dit toestel. Het zijn redelijke mid-range camera’s. Dat betekent dat er één echte camera is, gecombineerd met een tweede camera die alleen bedoeld is voor het toevoegen van extra diepte.

De eerste camera beschikt over een 12 MP sensor met een apertuur van 2.0. Er ontbreekt optische stabilisatie aan deze smartphone. Heb je deze functie nodig, dan kun je beter voor de Moto G7 Plus kiezen. Verder heeft de tweede camera een resolutie van 5 MP.

De hardware van dit toestel bestaat uit een Snapdragon 632. Het toestel werkt op een octa-core processor waarbij de Kyro Gold en Kyro Silver processoren gecombineerd zijn. Het scherm wordt aangestuurd door een Adreno 506 GPU-chip. Verder beschikt het toestel over 4 GB RAM, standaard 64 GB opslaggeheugen en een microSD-kaart om deze uit te breiden.

De batterij is uitgevoerd met een capaciteit van 3000 mAh en ondersteunt opladen tot 15 W. Een mooie eigenschap van dit toestel is dat deze Dual SIM ondersteunt, een USB-ingang heeft en bovendien is de 3,5 mm jack niet verdwenen. Verder heeft dit toestel een vingerafdrukscanner aan de achterkant en beschikt het toestel over drie microfoons voor ruisonderdrukking.

Volgens reviewers is de Moto G7 niet alleen een mid-range smartphone, maar ook middelmatig. ZDNet geeft een score van 4 uit 5, evenals CNET. Het toestel blinkt nergens echt in uit, maar zal ook zeker niet teleurstellen. De batterijduur is niet geweldig. Bovendien is dit toestel niet voorzien van een krachtige videochip en ten slotte filmt de Moto G7 maar matig in 4K. Voordelen zijn er ook: het design is mooi, Motorola rust het toestel uit met de Android 9.0 Pie ROM en bovendien beschikt dit toestel nog over een FM Radio – welk toestel heeft dat tegenwoordig nog? Nederlandse gebruikers van de Motorola Moto G7 zijn tevreden.

De Moto G7 is dan ook een goede koop met zijn hoge score en lage aanschafprijs.

Motorola Moto G7 Plus (februari 2019)

De Motorola Moto G7 Plus zit met een prijs rond de 300 euro iets dichterbij een high-end toestel dan de andere toestellen. Toch kunnen we gezien de specificaties stellen dat het hier nog om een mid-range toestel gaat. Het toestel is uitgebracht in februari 2019.

Motorola Moto G7 Plus

Motorola Moto G7 Plus

Bol.com (€220)

De G7 Plus heeft een 6,2 inch IPS LCD, een beeldschermresolutie van 1080 bij 2270 pixels en een beeldverhouding van 19:9. Daardoor komt de pixeldichtheid op 405 ppi. Daarmee heeft de G7 Plus hetzelfde scherm als de G7, en hebben beide toestellen een lagere pixeldichtheid dan de One Vision.

Deze smartphone beschikt over een 16 MP camera aan de achterzijde van het toestel, voorzien van optische stabilisatie. Verder is de lens gebundeld met een 5 MP diepte sensor, zodat scherpere foto’s mogelijk zijn.

Verder kan deze mobiele telefoon tot 4K op 30 fps video filmen. Aan de voorzijde van het toestel vinden we een 12 MP selfiecamera. Deze kan filmen op zowel 1080p als 4K. De Moto G7 Plus is verder uitgerust met een SDM636 Snapdragon processor van Qualcomm en heeft 4GB werkgeheugen aan boord.

Het toestel heeft 64 GB interne opslag, maar deze is verder uit te breiden aan de hand van een MicroSD-kaart. Verder heeft de batterij 3000 mAh aan capaciteit. Andere bijzonderheden zijn de vingerafdrukscanner aan de achterkant en de aanwezigheid van stereo speakers.

Bij de Moto G7 Plus betaal je al snel zo’n 300 euro en ervaar je dus bijna high-end prijzen, terwijl je mid-range specificaties krijgt. Op Bol.com zijn de meeste klanten daarom erg positief, en ligt de gemiddelde reviewscore voor deze smartphone hier ook op een 4.9/5. De meeste klanten van zijn tevreden over de camera en de stereospeakers, maar vinden de notch minder mooi.

Bij Android Authority scoort dit toestel een 7 uit de 10. Nadelen zijn de grote punch-hole, de in de praktijk tegenvallende batterijduur en een goedkoop aanvoelende volumeknop. Voordelen zijn het stijlvolle design, goede camera’s en de aanwezigheid van Android One.

Als je dus op zoek bent naar een smartphone die net iets meer kost, maar ook meer waar voor je geld biedt, ben je op zoek naar de Moto G7 Plus. Je neemt dan wel de tegenvallende batterijduur voor lief.

Motorola Moto G7 Power (februari 2019)

De Motorola Moto G7 Power werd tezamen met de Power, Plus, Play en G7 aangekondigd tijdens het Motorola-event in Brazilië in februari 2019. Dit toestel kost zo’n 200 euro en is een echte mid-range toestel.

Motorola Moto G7 Power

Motorola Moto G7 Power

Bol.com (€209)

Dit toestel heeft een 6,2 inch groot display met een resolutie van 720p. Het toestel heeft bezels, maar die zijn rondom de hoeken van het toestel vormgegeven, zodat het minder afleidt. Verder heeft het toestel een notch waarin de selfiecamera verwerkt is.

De Moto G7 Power heeft net als de normale G7 een 12 MP hoofdcamera. Verder is er geen tweede sensor om dieptes vast te stellen, maar toch is de camerakwaliteit prima. Ook is het mogelijk om met deze camera in 4K resolutie te filmen.

Met Power bedoelde Motorola waarschijnlijk de batterij, want met 5.000 mAh capaciteit is deze behoorlijk.

Volgens de de test van GSMArena kun je op één batterijlading wel 21:45 uur webbrowsen. Van alle (meer dan 600) geteste toestellen staat de G7 Power daarmee op dit moment op #3 wat betreft batterijduur.

Bij doorsnee gebruik zal deze telefoon het daarmee zo’n tweeënhalve dag volhouden. Ook ondersteunt de G7 Power 18 W TurboPower, zodat je sneller kunt opladen.

De Motorola G7 Power heeft een plastic achterkant en frame, waarin de Qualcomm Snapdragon 632 te vinden is. Deze processor is gemaakt op 14 nanometer. Het toestel heeft 4 GB RAM en 64 GB aan intern opslaggeheugen. Uiteraard is het opslaggeheugen verder uit te breiden met een microSD slot. Het toestel beschikt over een vingerafdrukscanner aan de achterkant van de G7 Power.

Met de Moto G7 Power betaal je 200 euro, wat aanzienlijk minder is dan de G7 Plus. Maar je levert dan ook wel een beetje in. GSMArena komt niet verder dan een 3,5 uit de 5 sterren. Dat heeft ermee te maken dat het toestel, naast de batterij, niet zo ‘powerful’ is als de naam doet vermoeden. De voordelen zijn het grote scherm en de langere batterij. De camera is goed en het design is een snoepje voor het oog. Minder mooi: het toestel is niet altijd goed vast te houden en de achterkant krast snel. Klanten van Bol.com geven het toestel een 4,5 uit 5 sterren en zijn dus meer tevreden dan de ervaren reviewers.

Wil je een middelmatige smartphone met een heel grote batterij, dan zit je met de Power goed. Vind je een iets mindere batterijduur ook prima en heb je meer budget? Kies dan liever voor de Motorola G7 Plus.

Motorola Moto G7 Play (februari 2019)

En dan alweer het laatste toestel van deze koopgids. De Motorola Moto G7 Play. Hebben we het beste voor het laatst bewaard? Als je met ‘beste’ de prijs bedoelt, dan wel. Dit toestel is al te verkrijgen vanaf 120 tot 190 euro, afhankelijk van de winkel. Het toestel is sinds februari 2019 verkrijgbaar.

Motorola Moto G7 Play

Motorola Moto G7 Play

Bol.com (€149)

De Moto G7 Play komt niet in de buurt van een mid-range toestel, maar is meer een budget toestel voor consumenten die toch een smartphone willen, maar niet te veeleisend zijn. Het is de meest basale smartphone uit het rijtje.

Dit toestel heeft een stevige, maar plastic behuizing. Door de matzwarte achterkant kun je ervan uit gaan dat deze niet gemakkelijk vingervlekken veroorzaakt. Ook zal de achterkant niet snel krassen. Wel kun je rekenen op een 5,7 inch LCD scherm met een resolutie van 720 bij 1512 pixels. Dit is het 19:9 aspect radio. Op gebied van beeldschermkwaliteit is er met een pixeldichtheid van maar 294 ppi fors bespaard op de kwaliteit.

De kosten zijn niet bespaard op gebied van camera’s. De G7 Play heeft namelijk een 13 Megapixel camera aan de achterzijde vinden. Het is verder mogelijk in portret plaatjes te schieten en 4K video op te nemen. De 8 MP selfie camera is dezelfde als die op de G7 en G7 Power. Daar zul je dus niet veel aan verliezen.

Verder heeft dit toestel een Qualcomm Snapdragon 632 processor aan boord, slechts 2 GB werkgeheugen en een opslag van 32 GB. Deze is wel verder uit te breiden aan de hand van een microSD-slot.

Verder heeft de Play een 3000 mAh batterij aan boord. Snelladen zal niet gaan. Ook is er wederom bespaard op de speakers.

Wat voor een toestel van dit budget wél een voordeel is, is de aanwezigheid voor de vingerafdrukscanner aan de achterkant.

Wat kun je verwachten van een toestel met een dergelijk lage prijs? De Motorola Moto G7 Play scoort een 3.3 uit 5 stemmen bij GSMArena. Voordelen zijn het display, de batterijduur is prima en de behuizing is prima vast te houden. Maar de competitie heeft meer te bieden voor deze prijs en door het werkgeheugen van 2 GB kan dit toestel lags vertonen. DigitalTrends.com is meer tevreden en geeft een 8.0 uit de 10. Zij ervaren de afwezigheid van NFC en aanwezigheid van de notch als grootste nadelen.

Klanten van Bol waarderen dit toestel met een 4.4/5. Zij vinden het feit dat de smartphone maar 2 GB RAM aan boord heeft een aanzienlijk nadeel. Na 32 reviews heeft de Motorola Moto G7 Play bij Mediamarkt een score van 4,5 sterren.

Ben je op zoek naar een budget smartphone en ben je snel tevreden, dan is de Play een goede keuze. Maar wil je een snellere smartphone met een beter scherm, betere batterij en snelladen? Kies dan voor een ander toestel uit de Motorola-serie.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over het kopen van een nieuwe Motorola telefoon, of een van de genoemde toestellen? Laat hieronder je vraag achter, en je krijgt gericht advies! Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Ook dan kun je hieronder een bericht achterlaten.

Plaats een reactie

Send this to a friend