Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE006DMH: goede PC? Beter alternatief!

Overweeg je de Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE006DMH desktop PC? Dit is een basisklasse gaming PC van Lenovo, en kost op dit moment €999. Maar is dit een goede desktop PC voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze PC, en zijn er betere alternatieven?

Om deze vragen te beantwoorden, ga ik eerst in op alle belangrijke eigenschappen van deze computer, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten.

Daarna vind je een vergelijking van deze PC met een aantal alternatieven in dezelfde prijsklasse. Zo kun je zien of deze PC een goede prijs-prestatieverhouding heeft.

Ook heb ik alle reviews over deze PC’s geanalyseerd, en lees je op deze pagina een samenvatting van de meest genoemde voor- en nadelen van deze desktop PC.

Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE006DMH: specificaties en eigenschappen

Lenovo Ideacentre G5 14iob6 90re006dmh

Coolblue.nl €999 Product bekijken

De 14IOB6 90RE006DMH is één van de vele samenstellingen van Lenovo‘s IdeaCentre G5 lijn aan desktop PC’s, en is op dit moment beschikbaar vanaf 999 euro, op Coolblue.nl.

De processor in deze PC is Intel Core i5-11400F. Dit is een processor van Intel’s Core i5 lijn aan processoren, de middenklasse van Intel. Deze processor heeft 8 processorkernen, en een kloksnelheid van 3.6 tot 4.4 GHz.

Om te zorgen voor een goede gaming prestatie, bevat deze PC de Nvidia GeForce RTX 1660 Super videokaart. Dit is een instapmodel gaming videokaart van Nvidia. In deze video kun je zien wat voor gaming prestaties je ongeveer kunt verwachten van deze videokaart.

Verder zit er in deze PC een flinke hoeveelheid werkgeheugen, namelijk 16 GB aan RAM. Er zitten namelijk twee sticks van 8 GB in deze PC. Deze hebben een kloksnelheid van 3200 MHz, wat dit ook nog eens extra snel geheugen maakt.

Wat betreft opslag zit deze PC goed. Er is in totaal 512 GB aan opslagruimte beschikbaar. De volledige opslagruimte is beschikbaar als M.2 PCI-e SSD.

PCI-e SSD’s zijn een stuk sneller dan 2.5 inch SATA SSD’s, het type dat een paar jaar geleden veel werd gebruikt in desktop PC’s. Het besturingssysteem van deze PC, Windows 10 Home, staat op de SSD geïnstalleerd. Omdat dit op de SSD staat, zal de PC ook zeer snel opstarten.

De installatiegrootte van Windows 10 is zo’n 15 GB. Daarom houd je dus net iets minder dan 500 GB aan opslagruimte over voor de opslag van bestanden. De games kun je het beste installeren op de SSD, want deze is flink sneller dan de HDD. Daardoor zullen je games flink sneller laden.

Voor draadloze verbinding en data-overdracht, beschikt de PC over Wi-Fi 5, en bluetooth 5.0. Als je zeker wilt zijn van een zeer betrouwbare en snelle internetverbinding, kun je de PC ook bedraad op het internet aansluiten. Daarvoor kun je de Ethernetpoort aan de achterkant van de PC voor gebruiken. Deze ondersteunt Gigabit Ethernet (1000 Mbps).

Daarnaast vind je aan de achterkant van deze PC nog meer belangrijke aansluitingen. Zo zit hier een HDMI 2.0 port, en drie DisplayPort 1.4 aansluitingen. Verder zitten 4 USB-A 2.0 ports, die je het beste kunt gebruiken voor het aansluiten van een toetsenbord en (gaming) muis.

Aan de voorkant van de PC zitten meerdere aansluitingen waar je gemakkelijk bij kan. Hier vind je een SD-kaartlezer, een USB-C port, en 2 USB-A 3.1 ports. Deze USB-poorten hebben een flink hogere snelheid voor data-overdracht. Wil je dus een externe harde schijf (HDD) of externe SSD aansluiten? Maak dan gebruik van één van de USB-A ports aan de voorzijde van de PC.

Verder zit er een de voorkant een 3.5 mm audio-aansluiting. Dit is zowel een ingang als een uitgang. Dat maakt het mogelijk om het geluid af te spelen, maar ook de input van de microfoon van bijvoorbeeld een gaming headset te ontvangen.

Hiermee heeft de PC een gemiddelde hoeveelheid aansluitingen. Dat er aan de achterkant van de PC géén USB-A 3.0 ports zitten is een nadeel als standaard een externe harde schijf bij de PC wilt kunnen gebruiken. In dat geval zou een aansluiting aan de achterkant netter zijn, zodat je de kabel niet ziet zitten.

Een ander mogelijk nadeel van deze PC is het ontbreken van de CD/DVD lezer. Wel kun je gebruik maken van een externe CD/DVD lezer, die je aansluit op een USB-A port. Een goede en goedkope optie is deze van Ninzer.

De Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE006DMH heeft een afmeting van 36.5 cm hoogte, 29.22 cm diepte, en 14.5 centimeter breedte. Het gewicht van deze PC is 5.8 kg. Dat maakt dit een compacte, en lichtgewicht gaming PC.

Deze PC wordt geleverd met de benodigde voedingskabel (stroomkabel), en een handleiding. In tegenstelling tot een aantal andere desktop PC’s, wordt er dus géén toetsenbord of muis meegeleverd.

Wat betreft software, staat er op deze PC Windows 10 Home geïnstalleerd. Op Coolblue.nl krijg je daarnaast 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe bij je aankoop. Ook heb je hier de keuze om hier Microsoft Office mee te bestellen. Office 2019 NL voor thuisgebruik en studenten kost hier eenmalig €149,99.

Op het moment van schrijven is deze PC verkrijgbaar voor €999 op Coolblue.nl, en krijg je twee jaar carry-in-garantie op deze desktop PC.

Goede desktop PC voor de prijs? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE006DMH een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs desktop PC’s te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of andere voordeligere eigenschappen?

Ik heb bekeken of er voor dezelfde prijs, en dezelfde gebruikstoepassing, op dit moment betere opties beschikbaar zijn. Op dit moment is er slechts één PC met betere eigenschappen te vinden. Hieronder meer informatie over dit alternatief, met uitleg van de belangrijkste voordelen.

1. Lenovo Legion T5 – 90NC00PTMH: flink betere videokaart!

Deze PC bevat een flink krachtigere videokaart, en kost op dit moment evenveel als de Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE006DMH, namelijk €999 op Paradigit.nl.

In deze PC zit een een zeer vergelijkbare processor, namelijk de Intel Core i5-10400F.

Wel is de videokaart van deze PC, de RTX 2060, een stuk krachtiger. Volgens benchmarks is deze videokaart dan ook 25% krachtiger.

De andere eigenschappen van deze PC zijn grotendeels gelijk. Zo bevatten beide PC’s namelijk 16 GB aan RAM, en een 512 GB PCI-e SSD.

Ook hebben beide PC’s dezelfde behuizing. Met een gelijke prijs van €999, is de Lenovo Legion T5 – 90NC00PTMH met de krachtigere videokaart simpelweg een betere koop.

Interesse in deze PC? Bekijk deze dan op Paradigit.nl.

Kortom zijn er betere desktop PC’s te vinden voor dezelfde of een lagere prijs dan de Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE006DMH.

Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE006DMH reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een desktop PC een goede keuze is. Bijvoorbeeld of de PC stil is, of juist veel geluid maakt bij gebruik. Daarom kan het handig zijn om te kijken de reviews.

Op Coolblue.nl zijn er op dit moment 75 reviews te vinden over deze PC, en ligt de gemiddelde beoordeling op 9.0/10 sterren. Klanten noemen hier de snelheid en de gaming prestatie als voordeel. Ook geven de meeste reviews aan dat de PC redelijk stil is. Toch zal deze bij (zwaar) gamen geluid beginnen te maken.

De meest genoemde nadelen zijn dat 512 GB aan SSD opslagruimte toch wat weinig blijkt te zijn als je veel games wilt installeren. Ook geven een aantal klanten aan het jammer te vinden dat je weinig mogelijkheid hebt tot upgraden.

Wel zijn de reviews over deze PC overwegend positief.

Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE006DMH kopen: prijs en aanbiedingen

Hieronder wordt de prijs van de Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE006DMH automatisch bijgehouden. Zo kun je zien waar je deze PC voor de laagste prijs kunt kopen, en of er op dit moment aanbiedingen zijn. Ook kun je hier de prijsgeschiedenis van deze computer zien.

coolblue.nl Coolblue.nl
niet op voorraad
Bekijken
Prijsverloop...

Prijsverloop voor: Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE006DMH

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: - 23 september 2023
Hoogste prijs ooit: €1.149,00 29 september 2022
Laagste prijs ooit: €1.149,00 29 september 2022
Sinds 29 september 2022

Laatste veranderingen:

€1.149,00 29 september 2022
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE006DMH - €0,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE006DMH? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een desktop PC? Bekijk dan de desktop PC koopgids.

Plaats een reactie