HP Omen GT12-1520nd: goede PC? Complete analyse!

Overweeg je de HP Omen GT12-1520nd desktop PC? Deze populaire desktop PC van HP is gericht op gaming, en is op dit moment verkrijgbaar vanaf €1599. Maar is dit een goede desktop PC voor dit budget? Wat zijn de voor- en nadelen van deze PC, en zijn er betere alternatieven?

Om deze vragen te beantwoorden, ga ik eerst in op alle belangrijke eigenschappen van deze computer, en geef ik aan wat voor prestaties je hiervan kunt verwachten.

Daarna vind je een vergelijking van deze PC met een aantal alternatieven in dezelfde prijsklasse. Zo kun je zien of deze PC een goede prijs-prestatieverhouding heeft.

Ook heb ik alle reviews over deze PC’s geanalyseerd, en lees je op deze pagina een samenvatting van de meest genoemde voor- en nadelen van deze desktop PC.

HP Omen GT12-1520nd: specificaties en eigenschappen

Hp Omen Gt12 1520nd

De GT12-1520nd is één van de vele samenstellingen van de Omen lijn aan desktop PC’s, en is op dit moment beschikbaar voor €1599 op Alternate.nl.

Deze PC bevat de AMD Ryzen 7 5700G processor. Deze processor is onderdeel van high-end Ryzen 7 processoren van AMD, en heeft 8 processorkernen, en een maximale kloksnelheid van 4.6 GHz.

Daarmee is deze processor gemakkelijk krachtig genoeg voor de multitasking van alledaagse taken, en ook prima geschikt voor het draaien van zware software. Ook is deze processor zeer geschikt voor gaming.

Voor het genereren van beeld, maakt deze PC gebruik van de Nvidia GeForce RTX 3070 als videokaart. Dit is een krachtige videokaart, die is gericht op gaming met een hoge framerate of in een hoge resolutie.

De RTX 3070 is de krachtigste videokaart die je kunt vinden bij een gaming PC van dit budget. Daarnaast is de HP Omen GT112-1520nd op dit moment ook de enige PC onder de €1600 met deze videokaart.

Met 16 GB RAM, heeft deze PC ook een hoge hoeveelheid werkgeheugen. Er zitten in de PC namelijk 2 sticks van 8 GB RAM. Het gebruikte geheugen heeft een snelheid van 3200 MHz, en is daarmee bovengemiddeld snel.

Voor opslag van je games en bestanden, heeft deze PC 1 TB GB aan opslagruimte beschikbaar. Dat is voor dit budget een gemiddelde hoeveelheid opslagruimte. De gebruikte SSD, de WD Black, is een M.2 PCI-e SSD, die ervoor zorgt dat je programma’s en games snel laden. Ook zal de PC hierdoor erg snel opstarten.

Tip: meer opslagruimte? Deze PC is ook beschikbaar met 2 TB opslagruimte (en i7 processor): de HP Omen GT12-1540nd.

Voor draadloze verbinding en data-overdracht, beschikt de PC over Wi-Fi 6, en bluetooth 5.0. Ook kun je deze desktop PC bedraad aansluiten op het internet. Er is daarvoor namelijk een ethernetpoort aanwezig aan de achterkant van de PC, die Gigabit Ethernet ondersteunt (1000 Mbps).

Daarnaast vind je aan de achterkant van deze PC nog meer belangrijke aansluitingen. Zo is hier een HDMI 2.0 port, drie DisplayPort aansluitingen, en een DVI-D port beschikbaar voor het aansluiten van monitoren.

Aan de achterkant van de PC vindt je verder twee USB-A 2.0 ports, die je het beste kunt gebruiken om je toetsenbord en muis op aan te sluiten. Voor het aansluiten van een externe harde schijf kun je beter gebruik maken van een de USB-A 3.1 port, of de USB-A 3.0 port aan de achterzijde. Ook vind je hier nog één USB-C 3.1 en één USB-C 3.0 port.

Verder vindt je aan de achterkant van de PC nog een 3.5 mm audio ingang, en een 3.5 mm audio uitgang. Deze kun je gebruiken voor het aansluiten van speakers en een microfoon.

Voor het aansluiten van een gaming headset kun je beter gebruik maken de 3.5 mm gecombineerde audio in- en uitgang aan de bovenkant van de PC. Daardoor kan de headset het geluid afspelen, en kun je via de ingebouwde microfoon ook communiceren met je teamleden in-game. Verder vind je hier aan de bovenkant nog twee USB-A 3.0 ports.

Wel ontbreken er een aantal aansluitingen, zoals de SD-kaartlezer, en de de CD/DVD lezer. Wel kun je gebruik maken van een externe SD-kaartlezer of een externe CD/DVD lezer. Een goede en goedkope CD/DVD lezer is deze van Ninzer.

De HP Omen GT12-1520nd heeft een afmeting van 36.9 cm hoogte, 43.3 cm diepte, en 16.5 centimeter breedte. Het gewicht van deze PC is 11.36 kg. Daarmee heeft deze PC middelmatige afmetingen.

De PC heeft RGB-verlichting achter het OMEN-logo aan de voorkant, en in de processorkoeler en RAM. Door het doorzichtige zijpaneel aan de linkerkant, kun je de verlichte onderdelen aan de binnenkant van de PC zien. De RGB-verlichting is verder

Deze PC wordt geleverd met de benodigde voedingskabel (stroomkabel), en een handleiding. In tegenstelling tot een aantal andere desktop PC’s, wordt er dus géén toetsenbord of muis meegeleverd.

Wat betreft software, staat er op deze PC Windows 10 Home geïnstalleerd. Er zit standaard géén Microsoft Office bij. Je kunt wel los een licentie aanschaffen, of gebruik maken van een gratis alternatief voor MS Office.

Op het moment van schrijven is deze PC het voordeligst verkrijgbaar op Alternate.nl, voor €1599. Je krijgt twee jaar garantie op de aankoop van deze desktop PC.

Goede desktop PC voor de prijs? Vergelijking met alternatieven!

Om te bepalen of de HP Omen GT12-1520nd een goede koop is, kun je kijken naar de eigenschappen en de prijs. Zijn er voor deze prijs desktop PC’s te vinden met krachtigere hardware, meer opslagruimte, en/of andere voordeligere eigenschappen?

Ik heb bekeken of er voor dezelfde prijs, en dezelfde gebruikstoepassing, op dit moment betere opties beschikbaar zijn. Op dit moment zijn er géén desktop PC’s beschikbaar met krachtigere hardware voor een vergelijkbare of lagere prijs. Kortom is de HP Omen GT12-1520nd op dit moment de beste gaming PC die je kunt vinden voor de prijs van zo’n €1600.

HP Omen GT12-1520nd reviews, tests en ervaringen

Naast de hardware-eigenschappen kunnen er meer eigenschappen zijn die bepalen of een desktop PC een goede keuze is. Bijvoorbeeld of de PC stil is, of juist veel geluid maakt bij gebruik. Daarom kan het handig zijn om te kijken de reviews.

Op Coolblue.nl zijn er op dit moment 37 reviews te vinden over deze PC, en ligt de gemiddelde beoordeling op 9.3/10 sterren. Klanten zijn hier voornamelijk tevreden over de gaming prestaties van deze PC. Ook het design, inclusief de RGB verlichting, wordt veel genoemd als belangrijk voordeel.

Hoewel sommige klanten noemen dat de PC stil blijft bij het gamen, wordt dat tegengesproken door een aantal reviews van andere klanten. Verder vindt een aantal klanten vindt het jammer dat de hoeveelheid RAM niet verder uit te breiden is.

Kortom zijn de reviews over deze PC overwegend positief.

HP Omen GT12-1520nd kopen: prijs en aanbiedingen

Hieronder wordt de prijs van de HP Omen GT12-1520nd (EAN: 0195908908869) automatisch bijgehouden. Zo kun je zien waar je deze PC voor de laagste prijs kunt kopen, en of er op dit moment aanbiedingen zijn. Ook kun je hier de prijsgeschiedenis van deze computer zien.

Prijsverloop...

Prijsverloop voor: HP Omen GT12-1520nd

Prijsverloop statistieken:

Huidige prijs: €1.599,00 13 juni 2024
Hoogste prijs ooit: €1.599,00 16 september 2023
Laagste prijs ooit: €1.599,00 16 september 2023
Sinds 16 september 2023

Laatste veranderingen:

€1.599,00 16 september 2023
Maak GRATIS een prijs-notificatie aan!
Notificatie instellen voor HP Omen GT12-1520nd - €1.599,00

Vragen, opmerkingen, eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de HP Omen GT12-1520nd? Opmerkingen over de inhoud van dit artikel? Eigen ervaring met dit product die je wil delen? Laat hieronder een bericht achter!

Tip: meer informatie over het kopen van een desktop PC? Bekijk dan de desktop PC koopgids.

Plaats een reactie

1 reactie op “HP Omen GT12-1520nd: goede PC? Complete analyse!”