Kleine OLED TV kopen? Overzicht van de kleinste OLED TV’s!

Door | 11 december 2017

OLED is een technologie die voor beter beeld zorgt, met name als het gaat om contrast. Ook is het met gebruik van OLED mogelijk om TV’s nog platter te maken.

OLED wordt steeds vaker toegepast in TV’s, maar vanwege de hoge kosten voornamelijk in het high-end segment. Dat gaat dan vaak samen met een groot beelddiagonaal.

Er zijn echter goede redenen om te kiezen voor een TV met een kleiner beelddiagonaal. Heb je een kleine ruimte, of zit je dicht op het scherm? Dan is een kleine TV een betere optie.

Wil je een TV met alle voordelen van OLED, maar met een klein beelddiagonaal? In dit artikel houdt ik bij wat de kleinste OLED TV’s die je op dit moment kunt kopen.

Helaas zijn op dit moment de kleinste OLED TV’s nog steeds minimaal 55 inch in beelddiagonaal (139,7 cm). Wel zitten er minieme verschillen in de fysieke afmeting van de schermen van deze 55 inch TV’s, omdat er variatie zit in de afmeting van de rand om het scherm. Hieronder een overzicht van de beste TV’s van dit formaat. Wanneer er OLED TV’s beschikbaar zijn met een kleiner formaat, krijgt dit artikel een update.

LG 55EG9A7V – 55 inch – goedkoopste OLED TV

LG 55EG9A7V Kleinste Oled TvDe LG 55EG9A7V is één van de beschikbare OLED TV’s met het 55-inch formaat. De fysieke afmeting van het scherm is 122.9 cm bij 70.8 cm.

Daarnaast is dit de goedkoopste OLED TV die op dit moment beschikbaar is: op dit moment is de laagste prijs 1250 euro bij Megekko.nl. Een nadeel van deze TV is dat dit een Full HD TV is (1920×1080 pixels), en geen 4K TV (3840×2160). Hierdoor heb je met deze TV niet het scherpste beeld.

Deze TV maakt gebruik van het LG WebOS 2.0 besturingssysteem, en heeft een ingebouwde tuner.

LG OLED55C7V – 55 inch – 4K OLED TV

LG OLED55C7V Kleine Oled TvDe LG OLED55C7V is de populairste OLED TV van dit moment. Het scherm met een 55 inch beelddiagonaal heeft een afmeting van 123 bij 71 cm.

Het voordeel op de eerder genoemde LG 55EG9A7V, is dat dit wel een 4K TV is, en daarom beter scherper beeld geeft. Andere gunstige eigenschappen van deze TV zijn de HDR10 en Dolby Vision ondersteuning, en de hoge refresh rate van 120 Hz. Ook krijgt deze TV zeer positieve reviews van reviewsites zoals Whathifi.com, Techradar.com, en TrustedReviews.com.

Deze TV is online te bestellen bij meerdere webshops, waaronder Mediamarkt.nl, Coolblue.nl, en Bol.com. De huidige prijs ligt bij de meeste webshops op dit moment op 1999 euro.

Philips 55POS9002 – 55 inch – 4K OLED TV met Ambilight

Philips 55POS9002 OLED TV Met AmbilightOok Philips heeft een OLED TV’s in het 55 inch formaat. De breedte van het scherm is 123 cm, en de hoogte van het scherm 71.5 cm.

De 55POS9002 is een 4K OLED TV, met als unieke eigenschap de Ambilight functie. Verder heeft deze TV HDR10 ondersteuning, en HLG ondersteuning. HLG staat voor Hybrid Log Gamma, en is een alternatieve standaard voor high dynamic range video. Verder is dit een van de weinige TV’s die gebruik maakt van Android als besturingssyteem; op deze TV staat Android TV 6.0.

Deze TV krijgt positieve beoordelingen in reviews. Whathifi.com geeft deze TV 5/5 sterren, en noemt hierbij de kwaliteit van de HDR, het goede geluid, en de aanwezigheid van Ambilight.

Deze TV is online te bestellen bij meerdere webshops. De laagste prijs is op dit moment te vinden op Foka.nl; 1799 euro.

Vragen, opmerken, of eigen ervaringen?

Heb je vragen of opmerkingen over het kopen van een kleine OLED TV? Ervaring met één van de genoemde producten? Laat het me hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *